Leffailta

Aina kun Eeviltä kysyy, että mitä kivaa hän haluaisi tehdä, vastaus on sama: Vuokrataan Lumikki!
Leffaraadin valinta oli tällä kertaa kuitenkin ”Savanni jengi” animaatio, kannessa olevat eläimet olivat Eevin mielestä niin hauskoja ja omastakin mielestä aika symppiksiä, joten otettiin tämä. Vuokraamossa oli vähän härdelliä siinä ja vasta kotona tajusin katsoa takaa sen ikäsuosituksen ja sehän oli K-7. Vähän jo meinasin, että mennäänkö vielä vaihtamaan, mutta ajattelin, että katsotaan nyt miltä näyttää.

 Elokuva ei minun mielestäni (eikä Eevinkään mielestä) ollut pelottava missään vaiheessa. Aihealue tässä on ehkä hiukan isommille sopiva, elokuvassa puhutaan mm ilmaston muutoksesta ja ihmisen luonnolle aiheuttamista tuhoista. Ei siinä, kyllä tuo 3,5 vuotias jo ymmärsi elokuvan pointin hyvin ja elokuva herätti paljon kysymyksiä pienessä ihmisessä. Tykkään itse katsoa kovasti noita animaatioita, ne ovat usein niin hauskoja ja aikuistenkin makuun tehty, että välillä pitää miettiä kumpi nauraa enemmän; äiti vai lapsi. Tämä oli kuitenkin mukavaa vaihtelua, sillä elokuvassa oli paljon oikeaa asiaa, mutta myös sitä hassuttelua aina välillä.
Pähkinän kuoressa elokuva kertoi siitä, kuinka savannin eläimet kärsivät kuivuudesta, koska ihmiset olivat tehneet ison padon ja varastaneet heidän vetensä luxus hotellia varten. Eläimet käyvät siis taistoon saadakseen vetensä takaisin. Elokuvassa eläimet olivat välillä todella janoissaan ja nuutuneita ja kerroin Eeville, että maailmassa on ihmisiäkin, joilla ei ole ollenkaan puhdasta vettä ja siksi sairastuvat ja meillä täällä kotona on asiat todella hyvin. Eevi tuntui olevan kovin mietteliäs..
Myöhemmin elokuvassa näytetään on kahta kilpikonnaa, jotka ovat jo 700 vuotta vanhoja ja myös he ovat kovin surullisia, ettei heillä ole vettä ja kotia. Elokuvassa kilpikonnat kuolevat (elokuvan termein nukkuvat pois) ja Eevi kyselikin, että mitä niille tapahtui. Selitin, että kilpikonnat olivat jo niin vanhoja, että he kuolivat. 
-Äiti, ootko sä vanha?
– No en mä nyt vielä kovin vanha ole.
-Tuleeko susta vanha?
– Kyllä äidistäkin joskus tulee vanha, mutta ei vielä pitkään pitkään aikaan.
-Äiti, sitten kun sä oot vanha niin mä tuon sulle niin paljon puhdasta vettä, niin sä et kuole sitten ikinä!”
♥♥♥
Lapsen mieli yhdisti, että jos ihminen meinaa kuolla, niin puhdas vesi pelastaa aina.
Voi kunpa vain olisikin elämä niin yksinkertaista!

Aatun ilme—>boooring!Vaihtakaa kanavaa!

Löytyykö muita lapsenmielisiä, jotka tykkää piirretyistä? 😉

 • Suvi
  19.1.2012 at 18:28

  Meillä ei ole tuota leffaa nähty eli siihen en voi kommentoida. 🙂

  Ihan yleisesti uusista lastenelokuvista mulla on se mielikuva (ja mitä ollaan viime aikoina käyty katsomassa, esim. Cars 2), että niissä on ihan hirveästi meteliä ja liikettä, ja puhe sellaista ettei siitä aikuinenkaan saa aina selvää saati sitten pieni lapsi.

  Ei kaiken tarvi olla sitä entisaikojen "Kössi kengurua", mutta jotain tuolta väliltäkin olisi kiva nähdä. 🙂

 • Anskuli
  19.1.2012 at 18:29

  niin söpösiä nuo teiän lapset <3

 • Suvi
  19.1.2012 at 18:31

  Nuo ovat aina hyviä, jotka saavat myös lapsen omat aivonystyrät liikkeelle ja ajatuksia ilmoille. 🙂

 • Janina
  19.1.2012 at 18:48

  Kyllä! Täällä yksi piirrettyfani ja mies myös. 🙂 Meillä vain mennään vielä sillä teletappi linjalla, että "joudumme" kaksistaan katsomaan. 😉 Söpöläiset ♥ Eevin pohdinnat on kyllä hellusia, voi noita pieniä. Nyt uuteen kotiin kyllä hommaan 2 valkoista fatboyta, sen verran mukavalta näyttää teidän naperoiden köllöttely.

 • Miikkis
  19.1.2012 at 20:11

  Fiksu Eevi 🙂 Aika paljoltahan se puhdas vesi pelastaakin..
  Ihanaa, kun voitte jo yhdessä katsoa leffoja pienen pohdiskelijan kanssa! Mä en tahdo malttaa keskittyä, tunnustan. Siis olen huono piirrettyjen katsoja. Tulee touhuiltua omiani siinä samalla, luettua tai neulottua, ja vain syrjäsilmällä seuraan, mitä ruudulla tapahtuu..Onneksi perheestä löytyy omistautuneempaakin leffaseuraa, varsinkin koululaisista – äidin kanssa on sitten muut puuhat 🙂

 • Taaperon tyylillä
  19.1.2012 at 22:15

  Meillä ei ihan vielä jakseta keskittyä ja ilmeet ovat juuri tuota boooooring linjaa :DD Mutta ihan hyvä vielä, kyllä varmasti tietsikka-tv-pleikka-vaihe tulee joskus :DD Minulla on sinulle tunnustus blogissani :))

 • titti
  20.1.2012 at 04:27

  Mä kattelen piirrettyjäkin miehen kanssa. Ostellaan aina elokuvat, ku tulee niin kalliiks vuokrata (meillä 4,5e/pvä).

  En oo kovin tiukkis noist ikärajoista, suurimmassa osassa piirrettyjä en niitä edes ymmärrä.
  Esim: Bolt on ihan huippu piirretty, mutta ei mielestäni oikeastaan pelottava. Samoin KungFuPandat!
  Ps. Jos ette ole katsonut niin vuokratkaa sellainen kuin Horton 🙂 Se on ihana!

 • Meeri
  20.1.2012 at 09:53

  Meillä on varmaan samaa tiedossa huomenna illalla, käydään vuokraamassa leffa ja syödään poppareita. 🙂
  Ehkä maailman parasta rentoutumista!
  Sellaista haipakkaa taas ollut arki, että tälläinen lauantai illan viihdyke on sitä parasta viihdykettä. 🙂

 • Sini
  20.1.2012 at 11:57

  Suvi: Niipä. Ne vanhat on mun suosikkeja, tulee ihan oma lapsuus mieleen!

  Anskuli: Voi kiitos!

  Suvi: Totta!

  Janina: Nuo on kyllä kivoja, suosittelen ja tussa isossa oltiin kaikki 3 katsomassa elokuvaa 😉

  Miikkis: Myönnän myös, että välillä tulee tehtyä omia hommia kuten viikattua pyykkejä 😉

  Taaperon tyylillä: Totta, kohta ne vaan pelaa ja roikkuu facessa 🙂

  titti: Kiitos vinkeistä, pistetään korvan taakse. Mä yleensä tsekkaan noi ikärajat kun Eevi on aika herkkä kaikille jännille jutuille, tosin lumikkikin oli vaan k3 ja aika pelottava oli sekin.

  Meeri: Niin on!Meillä on ollut isi reissussa nyt muutaman päivän ja siksi oli kiva vähän "repäistä" keskellä viikkoa. Yleensä meillä on kanssa pe tai la tuo leffapäivä!

 • Suvi
  20.1.2012 at 19:15

  Lasten piirretyt on ihan parhaita! meillä niitä katsoo kaikki ja Disneyn klassikoita ostetaan sekä muita. Jotenkin se että niitä saa kympillä, niin ei kannusta vuokraamaan. Itse en ole myöskään tiukkis ikärajoista, koska esim. Madagasgarissakin on enemmän kun kolme ja siinä ei mielestäni eikä 3v10kk ikäisestä mitään pelottavaa. Harmi, kun meillä on tosi paljon leffoja VHS-moodissa, just Disneytä. Onneksi isä osti sen muuntimen, että saadaan niistä DVD:t. Leffailu on kivaa! Suloiset teidän pienet noissa kuvissa.

Lue lisää