Heurekassa

Laittelen näitä reissukuulumisia kahdessa osassa kun kuvia tuli räpsittyä taas niin paljon, ettei näitä varmaan kukaan jaksa yhdessä erässä katsoa 😉
Ennen laivareissua kävimme pyörähtämässä Heurekassa. Omasta käynnistä kyseiseen paikkaan olikin kulunut jo todella pitkä tovi ja oli itsellekin tosi kiva päästä katselemaan mitäs kaikkea siellä taas olikaan. Onhan se suunnattu selkeästi hieman Eeviä vanhemmille lapsille, mutta hyvin tuntui aika kuluvan tuolla Eevilläkin ihmetellessä kaiken maailman vempaimia. Ehkä ne fysiikan lakia uhmaavat ihmeellisyydet eivät neidille ihan kaikki auenneet, mutta oli siellä kovasti puuhaa myös tuollaiselle reilu 3 veellekin. Vempaimista kovasti kiinnostava oli ns. maanjäristyskoppi, jossa siis sai kokea miltä maanjäristys tuntuu. Lisäksi Eevin aika kului hyvin majanrakennuspaikalla ja tietysti niitä jättiläisen huonekaluja ihmetellessä.
Muuten ehkä ajankohta oli vähän huono, sillä hiihtoloma oli juuri alkanut ja paikka oli aika täynnä. Jotenkin olisi kiva kierrellä noita ihan rauhassa, kun oma hermokaan ei meinaa kestää sitä jonottelua 😉
Aivan hirrrveen hirrrveen iso tuoli ja pöytä!

Aatu ihmetteli menoa matkarattaissa..

Eevi olisi kovasti halunnut mennä kuumailmapallon kyytiin ja tietysti sinne trapetsille ajamaan sitä putouksessakin nähtyä polkupyörää. Himpun verran vaan pitäisi vielä kasvaa siihen hommaan.
Tätä leijuvaa palloa ihmeteltiin kovasti, miten se pysyykään ilmassa kenenkään koskematta siihen. Ja sitten pallo viskattiin sinne johonkin muiden kävijöiden joukkoon…
Koko paikan hitti taisi olla tämä iso peli, jossa piti yhdistää kaksi samanlaista ötökkää ja niistä tuli sitten yksi isompi ötökkä.
Miss Pink and Mr. Green
Klima X on näyttely ilmastonmuutoksesta ja elämästä lämpenevässä
maailmassa. Näyttelykokemus alkaa vaihtamalla Klima X -saappaat jalkaan
ja kahlaamalla näyttelyyn, jonka ovat vallanneet sulava jää ja vesi.
Klima X tarjoaa unohtumattoman moniaistisen elämyksen.
(lähde: Heureka.fi)

Sitten vedettiin kumpparit jalkaan ja mentiin ihmettelemään huonetta, jossa oli paljon vettä lattialla. Kauhulla mietin, että mitä jos Eevi sattuu kompastumaan tuolla ja lentää naamalleen, vaihtovaatteita kun ei mukaan tullut. Noh, hiukan reippaan kävelytyylin ansiosta kumppari taisi hörpätä vähän vettä, mutta suurempia vahinkoja ei onneksi sattunut.
Ja loppuun vielä äiti-lapsi otokset 😉

Seuraavaksi höpöttelyä laivalta ja se arvonnan voittajakin!
 • titti
  27.2.2012 at 05:11

  Heurekassa olis kiva joskus käydä, kun lapsi kasvaa. Itsekään en ole koskaan käynyt 🙂

 • Marika
  27.2.2012 at 07:27

  Ihanat äiti ja lapset <3
  Ja muutenkin tosi kivoja kuvia, aistii, että hauskaa on ollut.

 • lastenvaatefriikki Tuusis
  27.2.2012 at 07:35

  Ekan kerran törmäsin blogiisi ja pakko sanoa että tuo harmaa sateenkaarihihainen paita on IHANA 😉 mä olen törmännyt siihen vain jossain ulkomaalaisella nettisivulla 🙂 *haluaa*

 • Sini
  27.2.2012 at 07:52

  titti: se on kyllä ihan jännä paikka aikuisellekin!Suosittelen.

  Marika: Kivaa oli juu 😉

  Tuusis: Kiitos. Paita on tullut meille käytettynä, merkki on bonnie baby ja ainakin childrensalon myy näitä http://www.childrensalon.com/designer/bonnie-baby/

 • Evelina
  27.2.2012 at 09:45

  Kylläpäs näyttää mukavalta :)!
  Mä en oo ite koskaa tuolla käynyt, joten ootan kyllä ihan innolla milloin sinne päästäis tyttöjen kanssa :)..

 • Anonyymi
  27.2.2012 at 11:44

  Ihania kuvia:)
  Kyllä teidän rinsessa ja rinssi ovat vaan tosi suloisia.
  Ja äiti-lapsikuvat ovat aika kivoja!
  Me ollaan käyty tällä nykyisellä kokoonpanolla heurekassa pari kertaa. Ensimmäisellä kerralla siellä oli ruokanäyttely, jonka ruuansulatuskanavaa nuorimmainen säikähti vimmatusti.

  Pienintä en tohon Klima-X näyttelyyn olisi halunnut ollenkaan päästää.
  Sinne se kummiskin ittensä hinkus, ja äiti jakeli reunalta ohjeita vanhimmalle…

  Se pyörä on kyllä aika hurja.
  6-vuotias hinkusi sinne, mutten päästänyt, onneksi.
  Siellähän pitäisi ajaa sinne toiseen päähän niin että se pyörä lonksahtaa johonkin tappiin.
  Kymmenen vanhalla eivät riittäneetkään voimat ja joutui polkemaan takaperin takaisin.
  Minunhan piti mennä ottamaan lapsi kiinni, joten jätin 6 ja 4veet kaksistaan alas, kun ei muitakaan vaihtoehtoja jäänyt.
  Kaksikko oli livistänyt sillä aikaa ulos…

  Mitä ite tykkäsit Heurekasta?

 • Sini
  27.2.2012 at 11:59

  Evelina: On kyllä ihan mielenkiintoinen paikka, aikaa kannattaa varata kyllä että ehtii kaikki vempaimet ihmettelemään ja tosiaan varmaan pari kolme vuotta odotella neitien kasvua 😉 Meillä Eevi kyllä siis tykkäsi kun oli kaikkea ihmeellistä, mut paljon tuolla oli tietokoneella tehtäviä juttuja, joissa piti siis lukea ja muutenkin ymmärtää vähän enemmän et tommoset ei nyt sitten ihan auennut. Maksua ei tosin alle 6v mene ollenkaan, että vaikka siellä kävisikin pyörähtämässä niin eipä se paljon kustanna.

  Mamatsu: Hui, löytykö karkulaiset kuitenkin helposti? Mun edellisestä käynnistä on varmaan joku 6 vuotta aikaa niin en oikein muistanut mitä kaikkea tuolla oli. Jotenkin kuitenkin muistelin, että viimeksi se oli kiinnostavampi, en tosin muista yhtään mikä näyttely siellä silloin oli. En oikein jaksanut perehtyä tuolla nyt siihen tulevaisuuden kaupunkiin kun tosiaan ne oli semmoisia tietsikalla tehtävisä juttuja ja ei siinä hälinässä oikein pystynyt keskittymään. Ajattelisin, että just ala-asteikäisen kanssa tuolla olis tosi kivaa kun voisi yhdessä pohtia noita ja kesällä varmasti on myös kiva paikka kun eikös siellä ole ulkonakin joku näyttely tms?

 • Anonyymi
  27.2.2012 at 19:20

  Kaksi karkulaista löytyivät kyllä nopeasti, pihalla oli joku hyppyjuttu, vanhempi oli livistänyt sinne ja nuorempi kuukävelyyn.
  Jotenkin aavistin nuo paikat, olivat molempien suosikkeja.
  Mut tuo nimittäin jätti aika kylmäksi.
  Yhdessä näyttelyssä kävin pienimmän kans kaksistaan, ei sekään oikein napannut vaikka rauhassa sain olla.
  Omppu ja Pimu kuuluivat selkeesti kohderyhmään ja uskon että ne siitä eniten irti saivatkin.
  Ulkona tosiaan on näyttely ja sieltä löytyy joku kasvipuutarhapolku.
  Viime kesänä oli dinosaurusnäyttely.

  Ihana tuo P&P:n asu Eevillä ylemmässä postauksessa!
  Tunnen muuten yhden tytön, jolla on ihan tismalleen sama nimi kuin Eevillä 😮 Tuo tyttö on kyllä muutamaa vuotta vanhempi kuin Eevi.

Lue lisää