Kotona

 Kerroinkin joskus aikaisemmin, että sisustuspuuskan pauloissa olohuoneemme sai uuden ilmeen.
Viimeksi hankittuna ei ollut vasta kuin sohva, nyt palaset alkavat pikkuhiljaa loksahdella ja to do lista on vähän viime kerrasta pienentynyt. Napsin nyt hiukan kuvia sieltä täältä ja vähän tuoltakin 😉
 Ensimmäisenä muutama kuva alakerran leikkihuoneesta. Tämä oli aikaisemmin Eevin makuuhuone, mutta nyt Eevin sänky on siirretty yläkertaan ja sen suhteen koko nukkumahuone on ihan vaiheessa. Alakerrasta olisi tarkoitus tehdä molempien lasten yhteinen leikkihuone, kovinhan tuo on prinsessahuone vieläkin, sillä en ole ehtinyt vielä miettiä mitä muutoksia tuonne tekisi, että olisi vähän pienen pojankin huone. Matto on oikein pinkeistä pinkein ja sen tilalle ainakin tarvitsisi jotain muuta. Samoin laatikoita voisi hommata eri värisenä, kovasti mietiskelen mitä väriä tuonne yhdistäisin, sillä ainakin osa vaaleanpunaisista jutuista kuitenkin jää. Ideoita otetaan vastaan!

 Tänne hommasin toisenkin tuollaisen Ikean säilytystason, mikä toimii nyt Eevin pikkukeittiön ja nukkekodin alustana, mutta myöhemmin toisen päälle voisi sijoittaa vaikkapa Aatun parkkitaloa tms.
Sitten siihen olohuoneeseen.
Äitini ompeli meille ne suunnittelemani lumimarja paneeliverhot ja kirkaan valkoinen matto löytyi sitten lopulta sieltä Askosta, oli sopivasti -50% alennuksessa. Tv taso on kasattu Ikean Bestå järjestelmästä, kiiltävät ovet sekä lasikansi.
 Tason saimme (tai siis mieheni sai) juuri kasattua ja se on vielä tyhjää täynnä. Sen päälle olisi tarkoitus hankkia vielä ainakin yksi lamppu. Jotenkin kuitenkin tuntuu, että joka paikassa on muualla niin paljon tavaraa, että on kiva katsella hetken ihan tuollaista pelkistettyä versiota. Seinällä meillä on ollut valokuvia, niihin pitäisi vaihtaa vähän kehyksiä ja nyt kun olen tuota paljasta seinää tuossa hetken katsellut, niin oikeastaan pidän siitä todella paljon. Mietinnässä on laittaisiko tuohon jonkun hyllyn valokuville ja muille, mutta katsotaan nyt rauhassa.
 Väreinä harmaa, hopea ja kirkas valkoinen ovat aika kylmiä kun taas huoneen seinät ovat lämmintä puuta. Tilasin makuuhuoneeseemme pari beigeä tyynyä ja kokeilinkin yhtä tuohon sohvalle ja se ei lopulta ollutkaan mikään hullumpi, tasoittaa hiukan juurikin tuota kontrastia seinien ja muiden välillä. Lisäksi minusta on ihan kiva yhdistellä vähän erilaisia muotoja kuten noita raitoja ja sitten tuota siksakkia. Katsotaan nyt roudaanko ne ylös vai jätänkö tuohon.
 Jalkalamppu on ekasta kodistamme kulkeutunut mukanamme, sen tilalle haluaisin jonkun nätimmän, mutta aina kun törmään johonkin kivaan, esteenä on se kiva hintakin, joten hankkimatta on jäänyt vielä.
 Aatun lelut ovat tällä hetkellä tuollaisessa valkoisessa kassissa, hän kun pääosin seikkailee olohuoneessa ja aulassa niin lelut ovat kätevästi saatavilla. Sohvapöytää meillä ei tässä ole, olen miettinyt sopisiko tuohon joku vai tuleeko tilasta liian ahdas. Mietinnässä on ollut Hayn valkoinen tarjotinpöytä, se on minusta kivan kevyen näköinen ja tarvittaessa helppo siirtää sivuun. Näitähän saa eri kokoisina ja se koko onkin vielä arvoitus.
Kova into olisi myös maalailla alakerran seiniä, mutta kova talokuume on nyt valloillaan ja huomaamme suunnittelevamme sitä unelmakotia ihan vaan noin sivulauseissa 😉 Se saakin ajattelemaan jaksammeko tätä enempää rempata jos tässä jossakin vaiheessa sitten löydämme sen mieluisan tontin ja pääsemme aloittamaan sitä raksaprojektia…
 • Anskuli
  7.2.2012 at 12:40

  Ihanan näköistä 🙂

  Mä yhistäisin lasten leikkihuoneessa tuohon pinkkiin limenvihreetä, se sopii tosi hyvin ja tuo poikamaisuutta sinne 🙂

 • Riina
  7.2.2012 at 12:57

  Hei!

  Tosi kivan nälöinen leikkihuone. Mua kiinostaisi tietää, mikä tuo Ikean säilytystaso on nimeltään? Sopisi meillekin hyvin lastenhuoneeseen…

 • Sini
  7.2.2012 at 12:57

  Anskuli: Se lime oli mullakin mielessä kun mulla oli ennen tuolla huoneessa marimekon raitaverhot, joissa on pinkkiä/limeä ja keltaista. Katselinkin, että fäg&formilla olisi limen värisiä säilytyskoreja jotka sopii tuohon expedit hyllyynkin eli semmoinen voisi olla yksi ratkaisu.

 • Sini
  7.2.2012 at 13:14

  Riina: Kyseessä on Ikean skär kenkäteline (vinkki bongattu Annin blogista aikoinaan). Noita ei taida vaan enää saada kun en ikean sivuilta löytänyt, Tampereella oli viimeksi vielä muutama kappale jäljellä mutta nyt tosiaan ei ainakaan netistä katsottuna noita enää ikean sivuilla ole 🙁

 • Anonyymi
  7.2.2012 at 13:51

  Lime toimii. Meillä ainakin. Ja sitten joku kiva automatto tms. voisi tuoda vihreää väriä ja poikamaisuutta, vaikka saahan sillä Eevikin leikkiä. Anna

 • Anonyymi
  7.2.2012 at 14:14

  teillä on ehkä maailman ihanin koti<3 tykkään ihan kauheasti!!:)
  Aleksandra

 • Kippuralla
  7.2.2012 at 14:26

  meill on ikeasta mustia, turkooseja ja vaaleanpunaisia laatikoita samaisessa hyllyssä. ja turkoosi matto 🙂 ja seinillä 20v vanhat tapetit odottelemassa lämpösempiä ilmoja 😉 helpompi ulkoistaa lapset ulos leikkimään ja sitten maalata ja tapetoida. niinkun se metrin pitkä junarata yläkerran seinästä. tai jättiaurinko jonka säteet on ympäri huonetta. ilmoittaisko lapset taidekurssille?

 • Anonyymi
  7.2.2012 at 16:06

  Tykkäättekö noin paljon puusta? Eikö se ole aika kasaria? Tulee mieleen jättisauna koko kämpästä!

 • Sini
  7.2.2012 at 16:18

  Anna: Totta!Mäkin tykkään kyllä paljon limestä!

  Alexandra: Voi kiitos!Tämä ei ole se oma unelmieni koti, mutta kovasti yritetään saada enemmän oman näköistä tästä nyt kun tässä kuitenkin vielä jonkin aikaa asustellaan. Itse en ole haaveillut hirsitalosta ja tämä ostettiin vähän kuin "vahingossa", tontti on iso ja paikka rauhallinen ja siitä tämä on kiva.

  Kippuralla: kuulostaa kivalta ja ihanan värikkäältä!Kesällä onkin huomattavasti helpompi rempata kuin talvella.

  anonyymi: Repesin!Mikäs täällä on kuules saunoessa 😉

 • Geisha
  7.2.2012 at 16:26

  Toi hellan vaaleansininen vois olla toinen väri vaaleenpunasen rinnalle plus sitten valkosta. Nätti leikkihuone. Ihana toi olkkarin matto.

 • Marika
  7.2.2012 at 17:28

  Tosiaan limenvihreä sopii kivasti vaaleanpunaisen kaveriksi. Tai sitten tuonne sopisi esimerkiksi vaalea turkoosi, se toki on sitten täysin makuuasia.

  Oih, raksahaaveita! Mä aina haaveilen, että pääsisi suunnitelemaan "kaiken" itse, mutta kun tosiasiassa haluaa asua vanhoissa taloissa, ei ole ihan toteutettavissa. Mutta ois niin luksusta saada "edustuseteinen" ja kuraeteinen. Tarpeeksi säilytystilaa jne. Jäänpä haaveilemaan!

 • Saija
  7.2.2012 at 19:15

  Minun mielstä tuo Hayn pöytä sopisi teille hyvin. Se tosiaan on ilmava eikä tuki tilaa. Meillä ainakin sohvapöydälle on aina käyttöä. Yhden isomman sijaan kaksi pienempääkin voisi olla kiva ratkaisu. Meillä tuo Hayn pöytä on neidin suosikki, kun siihen heittäessä kaikki kivasti kilisee :).

 • -Anni-
  7.2.2012 at 19:29

  Tota tasoa musta ei enää tosiaan saa, sääli, todella hyvä se on. Ikeasta löytyy siihen muuten tosi kivoja laatikoita keittiöosastolla, mun on pitänyt postailla niistä, mutta olen ollut laiska siivoaja 🙂
  Turkoosia mäkin ajattelin kun sitä ois hellassa, jossain blogissa oli kuva turkoosivalkoraidallisesta "räsy"matosta, prismasta ehkä?

 • Heli
  7.2.2012 at 19:36

  Niin tosiaan jos asuu hirsitalossa niin siellä on kyllä AIKA PALJON Puuta ; )

  * * *

  Meillä on myös lapsilla pelkkä leikkihuone ja se toimii, koska silloin tavaroita ei tarvitse kerätä aina illalla hampaitakiristellen pois ja eivät ole tiellä nukkumahuoneessa.

  Lime vois sopia hyvin. Meillä on nyt poikienhuoneessa lime ja taivaansininen ja tytöllä pinkki ja lime.

 • Piuku
  7.2.2012 at 19:38

  Lime sopii todella hyvin vaaleanpunaiseen, mutta nyt tuolla on jo taitettu vaaleansiniseen, joten jatkaisin sillä linjalla. Lime ja vaaleansininen riitelevät keskenään. Yksi vaihtoehto on se, että satsaat ensisilmäykseen ovelta. Siinä näkyisi esim. hyllykkö, jossa sekäettävärisiä laatikoita ja sitten rytmität Eevin nukkekoditja hellat värisävyineen johonkin kulmaan ja Aatun "värisävyt" toiseen. Näin ne eivät riitele. Huoneen tilaa ei tietysti pysty näin kuvassa arvioimaan, onko tämä mahdollista, mutta idea tämäkin.

  Olohuoneeseen telkan päälle laittaisin yhden hyllyn valokuville ennemmin kuin kuvia sinne tänne. Todella rauhallinen näkymä tuo taso ja telsu siinä nykyisellään, en menisi tätä rikkomaan.

 • *JaanaMaria*
  7.2.2012 at 21:01

  juu mä kans nään vaaleansinisen/turkoosin leikkihuoneessa 🙂 on sitä tosiaan hellassa ja näyttää kivalle. jos löytyis vaal.sinisiä laatikoita..

  raksahaaveita täälläkin, vaikka aina haaveillut vanhasta talosta, nyt asumme 30- luvun puutalossa, tälläi "rivitalo"malliin.ja kauaa ei tähän mahduta 😉 mutta realismi tullut vastaan et kyl se uus on aina uus ja käytännöllinen! ja se sai ehkä mun pään kääntymään kun uudestakin saa vanhan näkösen, vaik ei ihan sama olekkaan 🙂

 • Sini
  7.2.2012 at 21:36

  Geisha: Voi tota en ajatellutkaan mut nyt kun katoin kuvaa "uusin silmin" niin voisikin olla aika kiva!

  Marika: Vaaleansininen ja vaalea turkoosi alkavatkin kuulostaa hyvältä!Mulla se talokuume kasvaa päivä päivältä ja en millään malttaisi odottaa!Just kun saisi itse miettiä kaikki toimivaksi niihin omiin tarpeisiin!

  Saija: Niin teillähän oli tosiaan se musta!Kaksi pientä vois olla kyllä myös kiva, pitääkin vähän mittailla ja tuumata!

  Anni: Ai on vai. postaapas kuules ihmeessä tarkemmat speksit niin laitan korvan taakse 😉 Ai säkin näet sen turkoosin. Turkoosi räsymatto kuulostaa aikas ihanan raikkaalta!

  Heli: Juu, kyllä sitä tuppaa aika paljon täällä hirsitalossa olemaan 😉 Mäkin luulen, että tällainen huoneratkaisu on ihan hyvä!

  Piuku: Kiitos, sulla on aina niin hyviä visioita!Ja tosiaan, se lime ja tuo hellacombo ei kyllä sopisi yhteen kun hella on tuollainen pastelliin taittava. Täytyy vähän funtsia, huh kun just sai tuon olkkarin lähes valmiiksi niin uutta pukkaa 😉

  JaanaMaria: Täytyykin katsella löytyiskö niitä vaaleansinisiä laatikoita jostain. Siitä se sit lähtee kehittymään!Ja onhan se uusi aina uusi ja kun saa itse valita kaikki.

 • Alexandra
  8.2.2012 at 00:46

  Limen vihreään minäkin tuonne leikkihuoneeseen suosittelisin. 🙂

 • Anonyymi
  8.2.2012 at 05:50

  Moikka!

  Mistä olet löytänyt noi vaaleanpunaiset säilytyslaatikot ikean hyllyyn? Ja ihana talo teillä muuten…

  Terkuin, Nina

 • Nanna
  8.2.2012 at 06:52

  Samaa minä meinasin ehdottaa kuin Geisha. Hellasta voisi ottaa vaaleansinisen ja miksei punaisenkin värin sen lisäksi ja toistaa niitä verhoissa tai matossa ym. tekstiileissä helposti. Meillä kirkkaanpunainenkin on melkein enemmän pojan väri kuin tytön. ;D

 • jadore
  8.2.2012 at 09:18

  Teillä on kaunista. Yhdistäisin varmaan limenvihreää tai turkoosia leikkihuoneeseen. Tv-taso on kiva. Itseä alkanut ihastuttaa todella nuo kiiltävät pinnata, vaikka ennnen oli ihan nou nou.

 • Sini
  8.2.2012 at 10:02

  Alexandra: Kiitos kommentista!Täytyykin miettiä nyt oikein kunnolla, että mitä tuonne laittaisi!

  Nina: Laatikot ovat myös ikeasta http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40133545/ ja sopivat siis just täydellisesti tuohon expedit hyllyyn.

  Nanna: Vsininen olisikin kiva jos vain löytäisi oiean sävyisiä säilytyslaatikoita!

  jadore: Tykkään itsekin tuosta tvtasosta, kivaa vaihtelua meidän vanhaan joka oli kirsikan värinen.

 • SiniK
  8.2.2012 at 12:00

  Kaunis koti teillä! Mä en osaa antaa tuohon poikapuoleen juuri mitään vinkkiä, kun ajattelin niin "tyttöjen" aivoilla, mutta limen vihreä tosiaan olisi aika ihana… 🙂
  Aurinkoista päivää teille!

 • Anonyymi
  10.2.2012 at 10:45

  Tyhmä kysymys, mutta missä teillä on kirjat? Onko ne erillisessä kirjastohuoneessa vai makuuhuoneessa vai missä??

 • Sini
  10.2.2012 at 11:11

  SiniK: Lime on kyllä pirtsakka!

  Anonyymi: Tällä hetkellä itseasiassa vierashuoneen lattialla pahvilaatikoissa 😉 Olivat aikaisemmin olkkarissa olevassa vitriinissä ja kun vitriinin myin niin lykkäsin ne vain johonkin säilöön. Ajatuksena olisi niille jokin hyvlly johonkin, mutta en ole vielä keksinyt mikä ja mihin 😉

 • Nola
  14.2.2012 at 06:10

  Kaunista!

Lue lisää