Mä osasin!

Koin tänään samanlaista onnistumisen riemua kuin Eevi jostain uudesta oppimastaan jutusta.
Sattumoisin oma äitini oli myös meillä käymässä, joten sain huutaa:
Äiti, mä osasin!

Jos et ole selvillä miksi tällainen tunnekuohu yhdestä piirakasta, 
voit lukea aikaisemman version täältä.
Totesin, ettei pidä jäädä tuleen makaamaan vaan samantien hypätä takaisin pyörän selkään, tai pikemminkin uunin ääreen. Edelliskerralla jo yritin etsiä omaa tähän soveltuvaa pienempää vuokaa, mutta se näyttäisi mystisesti kadonneen keittiönkaapista, joten hieman varioituna tästä nyt tuli tällainen kokonainen pellillinen. Täytettä on tietysti tässä ohuemmalti, mutta sehän tarkoittaa vain sitä, että tätä voi syödä useamman palan 😉
Ja oli siis tositositosi hyvää, voin suositella!
Loppuun vielä ohje, joka bongattu Belle Baien blogista.

Cheesecake Brownie bars
Pohja

  • 200 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Sulata
rasva ja lisää siihen sokeri ja kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita
taikina voimakkaasti sileäksi ja levitä se sen jälkeen voideltuun ja
jauhotettuun tai leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen
vuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa alimmalla tasolla n.20 minuuttia.
Pohja saa olla hieman tahmainen nostettaessa pois.


Täyte
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/2 dl ranskankermaa
  • 2 munaa
  • 100g valkosuklaata

Sulata
suklaa. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi. Lisää munat
yksitellen kokoajan sekoittaen. Kaada lopuksi sekaan sula suklaa. Kaada
täyte paistetun pohjan päälle ja nosta uuniin. Paista piirasta 12
minuuttia tai siihen asti, että täyte alkaa jähmettymään. Nosta piiras
ulos uunista ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen annospaloiksi
leikkaamista.


Jos
haluat pintaan marmorikuvioinnin, ota 1/3 täytteestä sivuun ja lisää
siihen 50 g sulaa tummaa suklaata. Leivitä kakun päälle ensin
valkosuklaatäyte ja lusikoi sen jälkeen tummasta suklaasta osioita
valkosuklaatäytteen päälle. Vedä veitsellä marmorikuvio ja paista kuten
edellä.

16 Comments

  • Reply
    AnuH
    4.2.2012 at 19:52

    Oi, tulipas siitä nyt nätti. Tekee mieli kokeilla tuota ohjetta!

  • Reply
    Anu
    4.2.2012 at 20:16

    Jei, ja nam 🙂

  • Reply
    Iita
    4.2.2012 at 20:46

    Näyttäähän tuo kieltämättä hieman erilaiselta kuin se ensimmäinen versio 🙂 Ihana että sait nyt kokea sen onnistumisen riemun 🙂

  • Reply
    -Jassu-
    4.2.2012 at 20:52

    Hyvä sinä, kun lähdit heti uudestaan kokeilemaan! Mullahan on sekä pullat että nyt se kuivaakku jäänyt kokeilematta uudestaan. Joku päivä mä vielä uskaltaudun taas.

  • Reply
    Miikkis
    4.2.2012 at 22:17

    Jee, sä teit sen! Herkullisen näköinen piiras.

  • Reply
    Anonyymi
    4.2.2012 at 22:22

    Hmmm, kyllähän tämä hieman erilaiselta näyttää kuin se aijempi 😀 Tosi herkullisen näköistä, pitää joskus testata.

    -Kirsi

  • Reply
    citymami
    5.2.2012 at 05:31

    Tämä versio näyttää jo todella hyvältä 🙂

  • Reply
    Veerushka
    5.2.2012 at 05:56

    Kylläpä näyttää hyvältä! Ja kieltämättä aika paljon paremmalta kuin edellinen 😉
    Oon kyllä ihan samaa mieltä tosta, että jos on ohuempi pala niin sitten voi hyvin syödä vähän useammankin 🙂

  • Reply
    SiniK
    5.2.2012 at 06:46

    Tulipa siitä kaunis, tosi hyvä näköistä! Pitää laittaa resepti korvan taa 🙂

  • Reply
    Hanna
    5.2.2012 at 07:32

    Mahtavaa onnistumisen iloa, hyvä sinä! Näyttää muuten tosi herkulliselta, pitää ehdottomasti kokeilla jos vaikka onnistuis:)

  • Reply
    Vauhtivekaroiden äiti
    5.2.2012 at 09:12

    Näyttääpä tosi herkulta 🙂

  • Reply
    Anonyymi
    5.2.2012 at 11:50

    Mitä variaatioit kun teit isolle pellille? Pysyyko palat hyvin kasassa vai tuliko liian ohut?

  • Reply
    Heini
    5.2.2012 at 12:07

    Jee 😀 Hyvä Sini, onnistuit 🙂
    Hyvältä näyttää, joten täytyy kokeilla reseptiä tässä lähiaikoina.

  • Reply
    Sini
    5.2.2012 at 12:10

    Hih, kiitos kaikille kommentoijille kun jaoitte tämän ilon 😉

    Anonyymille: Täytettä laitoin himpun verran enemmän, mutta siis ajattelisin että jos haluaa yhtä paksun kuin tuossa alkuperäisessä ohjeessa niin tekee vain tuplana ja pitää hiukan kauemman aikaa uunissa. Ohuenakin tuli kyllä oikein onnistunut ja kun jäähdytin kunnolla jääkaapissa niin pysyi tosi hyvin kasassa ja pohja oli itseasiassa tosi jämäkkä!

  • Reply
    Anonyymi
    5.2.2012 at 14:23

    Sama anonyymi vielä…Jos juhlatarjoiluksi tekee niin onko sentyyppinen et voi tehdä edellisenä päivänä (paranee "vanhetessaan") vai oisko saman päivän juttu…? Sä voit kohta pitää leivontablogiakin 😉

  • Reply
    Sini
    5.2.2012 at 15:05

    Mun mielestä just semmonen että paranee kun saa vähän aikaa olla, näissä kannattaa varmaan säilyttää ilman kupua tms ettei pinta hikoile kovasti ja pohja sitten pehmene liikaa. Mä maistoin pienen palan tänään ja oli hyvää eikä ollut pehmennyt yhtään, osan laitoin eilen jo pakkaseen. Ja hei, ei ehkä ihan näillä meriiteillä vielä leivontablogia pystyyn 😉

Leave a Reply