Muumien kanssa laivalla

 Päätimme aikalailla ex temporee lähteä käymään risteilyllä ja matkan varasimme n viikko ennen lähtöä.
Ensi kerralla onkin syytä olla asialla aikaisemmin, nyt buffa oli mennen tullen jo loppuunmyyty emmekä saaneet sitä varattua etukäteen. Edes jonottaminen ennen buffan aukeamista ei menomatkalla tuottanut tulosta ja päätimmekin mennä sitten syömään promenaden pihviravintolaan. Siellä kyllä palvelu oli melko hidasta ja tilaamani pippuripihvi oli todella pettymys 🙁 Eevin jälkkärijätskiäkin odotimme varmaan lopussa sen 45 minuuttia! Onneksi sentään lapsille oli jotain viihdykettä ja Eevin aika kului tuota muumivihkosta värittäessä.

Laiva oli tosiaan ihan tupaten täynnä, paljon lapsiperheitä ja Silja clubin leikkihuone tuntui melko ahtaalta. Lisäksi siellä oli jossain vaiheessa paljon myös niitä isompia lapsia, jotka eivät siis kuuluneet siihen 0-4v ikäryhmään jolle huone oli tarkoitettu. Näytti siltä, että osa vanhemmista lykkäsi ne isommatkin lapset vain tuonne ja meno oli välillä melko villiä kun kukaan ei ollut valvomassa. Me emme menomatkalla tuolla paljoa olleetkaan, sillä syömisessä kului useampi tunti ja sitten suunnattiinkin jo muumidiscoon.
Muumidisco osoittautui kyllä Eevin lemppariksi!Eevi on kova tanssimaan kotonakin ja tuolla oli kyllä ihan elementissään. Lopussa äitikin haettiin lattialle joraamaan ja noiden urheilusuoritusten jälkeen maistuikin kaikille hyvin iltapala ja muumien iltahalien jälkeen suuntasimme hyttiin untenmaille. Lapsille oli järjestetty kyllä kivasti ohjelmaa tuolla, aikuisille ei niinkään, mutta itse olin niin naatti, etten olisi mihinkään jaksanut lähteäkään 😉
 Tukka putkella tanssimassa!
Menomatkalla mielestäni laiva keikutti jonkin verran, olen muutenkin aika herkkämahainen, joten ehkä se vaan tuntui itsestä siltä. Uni ei kovasta väsystä huolimatta (tai ehkäpä yliväsymyksestä johtuen) tullut kummallekaan lapselle helposti ja itsekin nukuin tosi katkonaisesti koko yön. Kovin freesinä ei siis aamupalalle noustu. Aamusta suuntasimme sitten Tukholmaan, keskustaan menimme metrolla, johon ostimme liput jo laivalta. Mitään erityistä suunnitelmaa ei ollut, kiersimme perustavaratalot ja muutamat merkkiliikkeet ja sitten kahvittelun saattamana takaisin laivalle. Tukholmassa keli oli kovin keväinen eikä lumesta ollut tietoakaan!
Paluumatkalla saimme varattua pöydän buffan ekaan kattaukseen ja olin kyllä todella tyytyväinen tällä kertaa buffetin antimiin. Parannusta viime kertaan oli kyllä tullut huomattavasti. Syönnin jälkeen itsellä oli järkyttävä  ähky ja liikkuminen mihinkään tuntui ihan ylivoimaiselta. Eevillä ei näyttänyt samaa ongelmaa olevan ja hän kulutti aikaansa pallomeressä pomppiessa, Aatu nukkui rattaissa ja minä vaihdoin kuulumisia blogitutun kanssa. Terkkuja vaan sinne, oli kiva rupatella! Vielä vikat ostokset (lähinnä karkkia!) kaupasta ja tarkoituksena oli suunnata taas sinne muumidiscoon, mutta olimme kaikki niin väsyneitä, että päätimmekin mennä jo hyttiin. Aatulle laivan hälinä oli ehkä vähän liikaa ja hän oli kovin rauhaton eikä meinannut saada millään unenpäästä kiinni. Tästä johtuen myöskään Eevi ei saanut nukuttua ja hytti taisi hiljentyä lopulta vasta puolen yön aikaan.
Kotiin päästyämme olimme reissusta niin rähjääntyneitä, että piti mennä päiväunille…koko porukka 😉
Lasten kanssa reissaaminen on kyllä mukavaa, mutta aika uuvuttavaa niin aikuisille kuin lapsillekin. Eevillä varsinkin on tapana käydä koko ajan vähän ylikierroksilla kun on tiedossa kaikkea jännää ja Aatuun vaikutti kovasti se, että rauhallisia pitkiä päiväunia ei pystynyt nukkumaan kunnolla oikein missään vaiheessa (paitsi Tukholmassa vaunuissa). Muumit tuli kuitenkin nähtyä ja niistä riittää jutun aihetta taas pitkäksi aikaa.

Tämmöisen kuvan sai ”laivapaparazzi” napattua musta ja Aatusta 😉
Ja huhuilen edelleen arvonnan voittajaa:
 anonyymi memmu, kurkkaahan edellinen postaus!
 • -Anni-
  28.2.2012 at 12:26

  Meille kävi tuo sama viime tammikuussa, ettei oltu varattu ruokaa etukäteen ja se odottelu oli kyllä vihoviimeistä, onneksi silloin oli vaan yksi viihdytettevä 😀 Ruoka sen sijaan oli musta hyvää siinä pihvipaikassa, mutta jos sekin oli huonoa niin tosi tylsää!

  Eevi on niin elementissään tuolla tanssilattialla 🙂

  ps. mistä saa tilattua kommentit s-postiin tässä uudessa lootassa? ps2. Ja muuten sun blogi ei päivittynyt taaskaan listalle, piti vaan tulla kurkkimaan onko täällä mitään uutta.

 • Sini
  28.2.2012 at 12:34

  Anni: oltiin kesällä varattu buffaan etukäteen mut tokalla kerralla mentiin sit siihen pihvipaikkaan ja silloin oli kyllä parempi versio pippuripihvistä. Nyt se oli jotenkin ylikypsä ja vihanneksetkin ihan lötköjä 🙁

  mä en tiedä mistä ne saa kun mulla on tuo kommenttien hyväksyntä päällä ja ne tulee sit kun hyväksyn niin automaattisesti spostiinkin. Ja voi että mulla menee hermo kun tää ei päivity kenellekään, tai siis jollain 8 tunnin viiveellä. Apuja joku?!?

 • Alexandra
  28.2.2012 at 13:32

  Osuittepa huonoon aikaan laivalle, kun on hiihtolomaviikot juuri käynnissä. Yleensä me ollaan buffaan saatu pöytä varattua, mutta suosittelen tekemään sen jo etukäteen kun tilaa matkankin. Ja monesti ollaan siis lähdetty risteilylle/piknik-ritelilylle ihan päivän varoitusajalla ja tilaa ollut. Hiihtolomaviikolla kaikki tietty olleet varattuja.

  Minua itseänikin ärsyttää laivalla se kun vanhemmat jättävät lapsensa yksin pallomereen/leikkihuoneeseen eivätkä yhtään vahdi niitä. Inhottaa aina olla se "natsi-äiti" joka komentelee sitten muidenkin muksuja.

  Siljalla on kyllä kivoja nuo muumit ja Eevikin näytti laivalla viihtyvän. 🙂

 • -Anni-
  28.2.2012 at 13:35

  Todella tylsää, kun laatu kärsii. Me taas syötiin molemmat suunnat siellä maximessa, ihan hyvä ruoka, mutta yllättävän kauan kesti tulla.
  Mutta siis noihin kommentteihin; kun ennen tossa alla oli sellainen kohta mihin sai laittaa ruksin, että toimita kommentit säpöön, mutta sitä ei enää oo.

 • Saija
  28.2.2012 at 17:45

  Buffetuudistus oli kyllä kannattava, me tykättiin myös paljon enemmän uudesta versiosta.

 • -Jassu-
  28.2.2012 at 18:09

  Haa, otit tuon kuvan! Pitikin sanoa, että ota ihmeessä kun on niin kiva kuva teistä! 😀

  Pakkohan munkin oli ne N:n kuvat ostaa, kun osaavat aina ottaa lapsista niin onnistuneet kuvat.

  Oli tosiaan kiva tavata, toivottavasti seuraavan kerran ehditään vähän enemmän jutustella!

 • Sirkku
  28.2.2012 at 18:13

  Kivoja kuvia. Meillä olisi sama reissu edessä parin yön päästä. 🙂

  Vähän ahdistaa tämä loma-aika, kun tosiaan laiva on ihan täys. Ollaan aina oltu muina aikoina. Tuolla on nyt esiinytymässä ekana ilana Hevisaurus ja toisena iltana on muumidisco, joten lapset ainakin viihtyvät.

  Sitä vaan aloin nyt miettimään kun Aaron ei vielä istu niin pitää kuiteskin ottaa vanut mukaan. Matkarattaatkin löytyvät, mutta Aaron on vielä suht pieni joten vaunut ovat ainakin Stokiksessa paremmat. Oliko teillä sillon kesällä kun Aatu oli ihan pikkanen kunnon vaunut laivalla? Miten niiden kanssa pärjäsi, olivatko hankalat ahtaissa tiloissa? Emme viitsisi niiden lisäksi roudata vielä matkarattaitakin. Tosin saahan sieltä laivaltakin rattaita lainata, mutta en nyt muista saako niitä ihan makuuasentoon.

 • Sirkku
  28.2.2012 at 18:26

  vanut=vaunut :DD

 • Sini
  28.2.2012 at 18:28

  Alexandra: Juu mekin on aina varattu etukäteen jo matkan varauksen yhteydessä mut nyt oli tosiaan jo loppuunmyyty ne ekat kattaukset 🙁

  Anni: Ai sa meinasit sitä kohtaa, enpäs kyllä muutes tiiä mihin se on tuosta hävinnyt?!?

  Saija: Niin oli!

  Jassu: Juu, musta on niin vähän muutenkin mitään yhteiskuvia muksujen kanssa kun oon aina ite kamran takana. Eevin kuvat ei oikein onnistuneet, oli silmät puoliksi kiinni niin en ottanut niitä.

  Sirkku: Varmasti viihtyvät. Meillä oli silloin kesällä Aatulla mukana vaunut (oli sen reilu 1kk ikäinen) ja Eevillä matkarattaat. Ne matkikset sai makuuasentoon ja lykättiin sinne se vaunujen pehmeä koppa ja niiden matkisten kanssa sit kuljettiin laivalla kun Eeviä ei siellä tietty tarvinut lykätä. Oli tosi kätevät kun vaunut olis ollut liian isot esim ottaa mukaan niihin kauppoihin siellä laivalla. Nyt meillä oli sama combo eli vaunut ja matkikset.

 • Sari - MrsAgatha
  29.2.2012 at 10:55

  Mä huomasin laivalla että moni vaan jätti lapset sinne leikkipaikkaan ja sanoi että tullaan tunnin päästä hakemaan… Ehkäpä isompien kanssa niin voikin tehä kunhan ensin tekee selväksi mitä siellä saa tehdä… Meno oli välillä kyllä niin villiä siellä isompien puolella! 😀 Onneksi ainakin meidän aikana siellä pienempien puolella oli vain pieniä ja siellä oli ihan rauhallista.
  Me saatiin ekana päivänä buffetin ekaan kattaukseen hyvin paikat vielä laivalta. Ei oltu etukäteen mitään varattu. =)

 • Sini
  29.2.2012 at 11:41

  Sari: Hui, mä en kyllä pystyis!Tai siis tietty riippu kuinka isosta lapsesta on kysymys mut tahtoo kuitenkin isossa porukassa se meno yltyä ja eihän sitä koskaan tiedä mitä ne yhdessä saa päähänsä et lähetäänpäs jonnekin…

 • Anonyymi
  29.2.2012 at 11:45

  Heippa ja kiitos kivasta blogista! Me suunnataan kanssa pian risteilylle yksi ja kaksi vuotiaiden neitosten kanssa;D Onko vinkkejä antaa Tukholman kivoista lastenvaate liikkeistä?

 • Sini
  29.2.2012 at 12:50

  anonyymi: Heippa ja mukavaa reissua!Me ei hirveästi käyty muuta kuin noissa isommissa kauppakeskuksissa mutta siis jos menette metrolla keskustaan niin siinä keskustan pysäkillä on heti Åhlens tavaratalo, jossa on myynnissä monia merkkejä mm mini rodini, how to kiss a frog, Hilfiger, gant yms. Vieressä on myös Gallerien ostoskeskus, jossa oli perus h&m, lindex, KappAhl ja myös esim mexx.

  Sitten NK tavaratalossa on lastenosasto, jossa on enemmänkin hintavampia merkkejä ja iso lelupuoli. NK:n vieressä on heti melkein zara ja ennen sitä on pop ja benetton.

Lue lisää