Istuinviidakossa

Meillä on edessä turvaistuimen osto Aatulle viimeistään joskus kesällä.
Äh, taas se sama rumba edessä. Netissä surffailua, vertailua, jossain kehutaan ja seuraavassa paikassa taas haukutaan. Ja vaihtoehtoja on miljoona.
 Help me!
Eeville ostimme aikoinaan sellaisen vain selkä menosuuntaan olevan Maxi-Cosi istuimen. Tykkäsin siitä kovasti, vaikka tilaa se vei kyllä paljon takapenkillä. Noh, Eeville alkoi kärsimään matkapahoinvoinnista ja yleensä kaikilla kauppareissuja pidemmillä matkoilla tuli oksennus. Istuinta kun ei saanut käännettyä toisinpäin, oli pakko ostaa uusi. Nykyinen on Gracon Nautilus, josta saa myöhemmin sitten sen korokeistuimen ja menee käytännössä niin kauan kuin minkäälaiselle istuimelle on tarvetta. Olen kyllä tykännyt tästä istuimesta todella paljon, en keksi siitä mitään moitittavaa, paitsi tietysti sen, että se on vain kasvot menosuuntaan oleva. Samanlaista ei siis Aatulle voi hankkia, kun kriteerinä itselle olisi tuo selkä menosuuntaan mahdollisuus ja sellainen, jonka saisi myöhemmin käännettyä myös kasvot menosuuntaan.
Tässä vaiheessa voisin ottaa vastaan teidän vinkkejänne!Millaisen istuimen sinä ostaisit nyt? Omasta vertailusta on kohta se 3 vuotta aikaa niin siihen verrattuna näissäkin on menty aimo askel eteenpäin. Kertokaahan plussia ja miinuksia!Laitan sitten googlen laulamaan ja katselen ehdotuksianne 🙂
Eeville mietimme aikoinaan BeSafen izi combia, mutta ystäväni kertoi sen olevan aika ahdas ja varsinkin talvella toppavaatteiden kanssa on lapsen kiinnittäminen hankalaa. Lisäksi se on myös aika kallis ainakin isofix-versiona (n 480e) ja kiloraja taitaa olla vain se 18kg.
Ja sitten itselle ihan upouusi juttu, nimittäin nämä palkki-istuimet!
En ole tosiaan Eevin istuimen oston jälkeen juuri kiinnittänyt huomiota mitä malleja tulee markkinoille, mutta nyt tuntuu nämä olevan kovassa huudossa. Nämä ovat siis vain kasvot menosuuntaan olevia ja näissä ei ole minkäänlaisia turvavöitä, vain tuo palkki tuossa edessä. Idea on kait, että törmäyksessä liikevoima kohdistuu koko irrallaan olevaan ylävartaloon, eikä pelkkään päähän kuten perinteisissä vyöistuimissa. Näihin tekstin mukaan voisi laittaa jo 9kk ikäisen lapsen, kuulostaa hurjalta! Meillä ainakin Aatu on ihan lötkä kun hän nukahtaa ja miten tuossa istuimessa nukkuminen onnistuu, eikö se lörpsähdä siitä eteenpäin? Ja pysyykö se lapsi tuolla välissä varmasti? En ole perhehtynyt näihin sen enempää, Saksassa ovat ilmeisesti todella suosittuja ja testivoittajia.
Kokemuksia näistä?
Tässä vielä kuvaus Cybex istuimesta:
CYBEX Pallas turvaistuin – Eurotest-testimenestyjä! CYBEX Pallas
turvaistuin tarjoaa uusinta turvallisuustekniikkaa, jonka ansiosta jo 9
kuukauden ikäinen lapsi voi matkustaa turvallisesti kasvot menosuuntaan.
CYBEX Pallas turvaistuimen käyttöikä on todella pitkä, sillä se on
kaksi istuinta yhdessä tarjoten huipputurvallista matkustamista
turvakaukalosta eteenpäin aina noin 12 vuotiaaseen saakka. CYBEX Pallas
turvaistuin vähentää mahdollisessa kolaritilanteessa lapsen herkälle
pään- ja niskan alueelle syntyvää painetta 30 %!
 • Anonyymi
  19.3.2012 at 20:57

  Meillä on just tuo Pallas. Typy tosin oli puolitoista kun siirryttiin siihen. turvakaukalo on niin tilava ja typy pieni, että meni hyvin siihen asti.
  Pallas on huippuhelppo käyttää ja meillä on toiminut hyvin. Me ei sitä olis aikaisemmin voitu edes ottaa käyttöön kun lapsen on oltava niin pitkä, että kädet tulee luontevasti palkin päälle. Mutta vuoden kokemuksella suosittelen kyllä:)
  -maikki

 • Imdina
  19.3.2012 at 20:59

  Meillä on nuorimmaisella (nyt 2v) Brion turvaistuin. Se on ollut ihan hyvä ja sen voi asentaa myös nenä menosuuntaan. Vanhemmalle lapselle (nyt 3v)ostimme Maxi cosin istuimen, jossa turvavyö tulee lapselle, ei siis ole enää 5-pistevöitä. Se on sellainen vähän isomman lapsen istuin jo.
  Itse en tuollaisista palkki-istuimista välitä. Tuntuu ahdistavalta tuo palkki ja luulen, että ei lapsetkaan siitä tykkäisi.

 • Aarre
  19.3.2012 at 21:02

  Meillä on palkki-istuin, enkä vaihtaisi sitä enää toisenlaiseen. Selkä menosuuntaan on aina turvallisempi, mutta käänsimme palkki-istuimen kasvot menosuuntaan, kun neiti oli alle 2-vuotias. Meidän istuimessa on makuusäätö ja hyvin näyttävät unet onnistuvan.

 • Sini
  19.3.2012 at 21:04

  Maikki: Kiva kuulla kokemus tästä!Miten se nukkuminen tuossa onnistuu tai siis retkahtaako siitä helposti eteenpäin? En ole livenä koskaan nähnyt niin en ihan hamota millainen on, pitää sitten käydä livekaupoilla tsekkaamassa ja testaamassa eri vaihtoehtoja.

  Imdina: Kiitos vinkistä!Täytyy googlettaa tuo briokin!

 • äm
  19.3.2012 at 21:07

  Meillä on BeSafe Izi Combi X3 -istuimet molemmissa autoissa ja ne toimivat loistavasti.
  Poika ei ole mikään hoikkeliini ja jaloissakin riittää pituutta, silti en ole kokenut tuoliin kiinnittämistä tai mahtumista mitenkään ongelmallisena. Turvavyöt sivulla pitävät magneetit ovat kätevät.

  BeSafeen päädyin ensisijaisesti käännettävyyden vuoksi. Lisäsyitä olivat isofix-kiinnitys (luotan enemmän istuimeen, joka on kiinni auton rakenteissa kuin turvavöissä) ja hyvänä syynä myös se, että kun mitä tahansa muuta istuinta "kuorii", kankaan alta tulee heti vastaan kovaa muovia, tuossa on pehmentävää styroxia välissä. Lisäksi on menestynyt testeissä hyvin, tosin saanut aiheettomia miinuksia siitä, että joku (kädetön) voi kiinnittää istuimen väärin, koska sen voi kiinnittää kahteen suuntaan.

  Meille tulisi siis Izi Combi uudestaankin, jos nyt valitsisin.

  Kun poika ei enää mitenkään mahdu tuohon, harkitsen pitkään ja hartaasti meidän seuraavaa istuinta. Ja mielenkiinnolla seuraan, mihin te päädytte. 🙂

 • Hanna
  19.3.2012 at 21:14

  Meillä on BeSafen izi combi kummassakin autossa ja tyytyväisiä olemme olleet. Ahtautta en osaa vielä arvioida, kun Inka on vasta 2-vuotias. Uskoisin, että mahtuu istuimeen vielä ainakin pari vuotta.

  Vaikea oli silloin vertailla istuimia. Halusimme sellaisen istuimen, jossa mahtuu hyvin matkustamaan selkä menosuuntaan mahdollisimman pitkään ja että istuimen saa sitten jossain vaiheessa käännettyä.

 • Hannele
  19.3.2012 at 21:16

  Meillä on tytöllä pojallemme aikoinaan ostettu Maxi Cosi ja pojallemme tilasimme Saksasta MyToys:ilta Cybexin istuimen, mutta se ei ole tuo Pallas vaan Solution ja olemme olleet todella tyytyväisiä.

  Ennen kaikkea tuolloin (parisen vuotta sitten?)se kotiin tuotuna maksoi paljon siis useita kymppejä vähemmän kuin mitä täältä olisimme saaneet eikä silloin olisi edes saanut sitä sillä värillä kuin halusimme.

  Se sai tuolloin todella hyvät pisteet testeissä ja kun saimme edullisemmin toiseen istuimeen sopivan värinkin niin tilasimme ja mitään moitetta en keksi.

  No joo, mies käytti eräänä kriteerinä autoa vaihtaessaan, että takapenkille mahtuisi poika ja istuin paremmin kun jalkatila kasvaa, mutta kun autoa joutuu ihan työnkin takia aika ajoin paljon käyttämään, muutakin kuin vain työpaikan ja kodin välillä, niin selitys meni läpi : )

  En siis tiedä viekö tuo jalkatilaa enemmän kuin muut istuimet, mutta on meillä pitkä ja pitkäraajainen poikakin. Aikoinaan varmaan tyttö siihen pojan jälkeen istutetaan kun poika ei enää mahdu. Poika jo tässä kyseli, että voiko sen hänen istuimensa jo jättää pois, hän kun on jo iso poika : )

  Hannele

 • Hannele
  19.3.2012 at 21:20

  Muistini mukaan tuo Maxi Cosi on meillä Prori (voin vielä tarkistaa, jos tarpeellista) ja Cybex taisi olla Solution X, värinä sininen/turkoosinsininen, kauppanimiä väreille en muista : )

  Hannele

 • Lumian äippä
  19.3.2012 at 21:23

  Meillä on Besafe izi kombi, se 0-18kg ja mitään moitteen sanaa en siitä istuimesta löydä. Meillä oli niin huono kaukalo aikanaan ja Lumia huuti kaikki matkat kuin syötävä että jos puoli vuotiaana päädyttiin ostamaan uusi istuin ja siksi ostettiin tuo 0kg alkaen. Jo reeilun vuoden iässä kyllä sitten piti Lumia kääntää kasvot menosuuntaan, kun hän myös kärsi matkapahoinvoinnista joka sitten selvisikin ainaisen autoitkemisen syyksi.

  Mä oon tykännyt tuosta Besafesta, on niin näppärä ja nopea kiinnittää ja on korkealla, näkee kunnolla ikkunasta. Aika "ahdashan" se esim Gracoon verrattuna on, mutta meillä ei ainakaan vielä tänä talvena tullut mieleenkään että olisi liian pieni, vöissäkin on vielä säätövaraa paljon ja leveyttähän ei tässä iässä varmaan enää ihan niin hirveästi kasva että uskon kyllä että tuolla vielä se vuosi pari mennään. Mä en edes tiedä missä iässä/koossa lapsi pitää siihen seuraavaan variaatioon siirtää, onko se nyt se missä lapsi tulee auton omilla vöillä penkkiin kiinni ?

  Me ollaan oltu Besafeen niin tyytyväisiä, että uskon että kun ens kerran täytyy istuinta lähteä etsimään, niin ensisijaisesti katsastan kyseisen merkin vaihtoehdot.

  Täältä lämmin suositus kyllä siis Besafelle 🙂 Mielenkiinnolla jään seuraamaan kokemuksia, nuo palkkipenkit muakin kiinnostaa kun en koskaan sellaista ole livenä nähnyt eikä kellään lähitutuilla ole 🙂

 • Saija
  19.3.2012 at 21:27

  Meillä on Izi Combi myös ja ollaan oltu todella tyytyväisiä. Ei mitään huomautettavaa ja hyvin mahtuu. Se painoraja on tosiaan 18 kg eli arvion mukaan 3,5-4 vuotta.

 • Tuisku
  19.3.2012 at 21:49

  Meillä matkapahoinvoinnista kärsivä neiti siirrettiin selkä menosuuntaan istuimesta 2-vuotiaana kasvot menosuuntaan olevaan Kiddy Comfort Pro -palkki-istuimeen. Tosi tyytyväisiä ollaan oltu. Istuimessa on pieni kallistusmahdollisuus, joka pitää säätää ennen istuimeen menoa, mutta ei olla kertaakaan sitä käytetty. Tyttö nukkuu sujuvasti istuimessa muutenkin, kun pää lepää kivasti palkkia vasten. Kertaakaa ei ole tullut mieleen, että lapsi luiskahtaisi istuimesta. Istuin on kevyt siirtää tarvittaessa vaikka isovanhempien autoon ja se on myös helppo ja nopea kiinnittää. Lapsi tykkää palkista, jota kutsuu pöydäkseen. Ainoa miinus istuimen mataluudesta eli tyttö ei näe kovin hyvin ulos. En tiedä olisiko tuo Pallas vähän korkeamman mallinen…

 • Eppusen kaapilla
  19.3.2012 at 21:49

  Meillä on Maxi Cosi Pearl ja ollaan tykätty. Ostettiin se ja Family fix Stokkalta. Meillä oli kyllä myös Maxi Cosin kaukalo, ja se kävi hyvin myös Bugiksien kanssa yhteen, mikä oli yksi ostokriteeri. Ja nyt tuo uusi istuin kävi siihen family fixiin..

 • EveE
  19.3.2012 at 22:11

  Hei,
  Ensinnäkin, kivaa blogia pidät, jonnin aikaa sitten löysin tämän, taisipa olla toisen blogin kautta. Huono olen yleensä kommentoimaan, mutta nyt ajattelin kehaista cybexiä, kun aihetta on.

  Meillä tyttö nyt 1v 10kk ja cybex pallas fix:llä ollaan menty vuoden verran. Tyttö kasvoi pituuden puolesta aikaisin ulos kaukalosta, vaikka kilojen puolesta se menisi vieläkin. Ja halusimme istuimen, joka riittää 36 kiloon saakka.

  Meillä istuin on käytössä sekä fixeillä että ilman, helppo siirtää autosta toiseen. Ja helppo käyttää ylipäätään. Meillä automatkat helpottuivat selvästi, kun tyttö näkee ulos menosuuntaan. Ja usein ajetaan myös unien aikaan. Pään takana olevaa tukea saa eri asentoihin ja muutenkin helppo säätää. Istuimen saa siis "lepoasentoon", joka toki on vielä istuma-asento, mutta ainakin meidän tyttö on näyttänyt nukkuvan hyvin.

  Huomioitavaa, että kannattaa sovittaa autoon, jotta turvavyö riittää kiinni asti (lisäpaloja toki on myös saatavana). Meillä toisessa autossa tekee tiukkaa, mutta nopeasti tottui miten vyön saa kuitenkin helposti kiinni.

  Tällaista tuli nyt ensi alkuun mieleen istuimesta. Kun päiväkoti pari kuukautta sitten, mentiinja ostettiin toinen samanlainen at lastenturvasta vantaalta, josta muuten saatiin hirmu hyvää palvelua 🙂

  -Eve

 • Sini
  19.3.2012 at 22:27

  Aarre: Ai onko noita palkki-istuimiakin siis selkä menosuuntaan mallina?

  äm: Kiva kuulla!Tuo oli minun suosikkini silloin Eevin istuinta ostaessa, mutta sitten aloimme juuri pohtimaan, että mitä jos jää heti pieneksi, mutta ilmeisesti on kuitenkin pitkäikäinen tämäkin. Ehdottomasti ihan kärkikastissa nytkin, pitää vain vähän katsoa mitä muita sen jälkeen on tullut markkinoille kun viimeksi näitä pähkäilin 😉

  Hanna: Samat kriteerit meilläkin, tosin en tiedä nyt sitten mitä mieltä olen tuosta palkki-istuimesta. Jotenkin selkärangassa on se oletus, että selkä menosuuntaan, mutta kun tuokin istuin on testeissä pärjännyt tosi hyvin.

  Hannele: Katsoinkin, että Saksasta tuon cybexin isofixillä saa 100e halvemmalla kuin suomesta!Aika iso ero jo!

  Lumian äippä: Kiva kuulla teidänkin kokemukset!Ja se besafe vaikuttaa ulkonäöllisesti sellaiselta tosi tukevalta ja turvalliselta, oikein laadukkaan oloinen kyllä!Meillä Eevi on vielä niillä istuimen omilla vöillä kiinni kun kilorajat ei ole täynnä ja säätöjäkin löytyy. Joskus satunnaisesti toisella autolla on viety korokkeella, mutta siinä turvavyö tulee kyllä vielä liian ylös eli menee varmasti vielä hyvän aikaa noilla penkin omilla vöillä.

  Saija: Kiva kuulla, että ootte tykänneet!

  Tuisku: Ai niitä on muillakin merkeillä!Mä olen huomannut vain tuon yhden, mutta täytyykin katsoa tarkemmin.

  Eppusen kaapilla: Ihan uusi tuttavuus, täytyykin kysyä ystävältämme googlelta 😉

  Eve: Kiitäs kommentista!Tuo täytyy kyllä nähdä ehdottomasti livenä kun kuvasta en ihan hamota millainen on ja samalla sitten testata Aatuakin noihin eri istuimiin. Ja kiitos vinkistä noiden turvavöiden suhteen!

 • Marika
  19.3.2012 at 23:01

  Meillä kummallakin tytöllä Römerin safefix plus istuin. Sitä tosin ei saa selkämenosuuntaanpäin, mutta jotenkin istuimia vertaillessa vakuutuimme tuosta istuimesta ja myyjä (ja entinen naapurimme) sanoi sen olevan tuon koko luokan istuimista paras, ainoa jota meille olisi suositellutkin. Edelleenkin nyt kun V;lle uutta istuinta ostettiin. Myyjä kertoi myös, että istuimet, jotka saa sekä, että molempiin suuntiin eivät ole sitten käännettäessä kasvot menosuuntaan niin turvallisia. Jossain sen "monikäyttöisyyden" täytyy näkyä.
  Tuon istuimen kaltevuutta saa säädettyä kolmeen eri tasoon ja V matkustaakin tällä hetkellä siinä kaikkein "makaavimmassa" asennossa, hän kun nukahtaa melkeinpä samantien kun auto lähtee liikkeelle. 🙂
  Kaikin puolin ollaan oltu tosi tyytyväisiä istuimiin.

 • Lastenvaateralli
  20.3.2012 at 04:49

  Meille tuli kaukalon jälkeen besafe izi kombi ja tykättiin kovasti. N. 2v vaihdettiin nenä menosuuntaan ja Danskulla se oli käytössä 3v asti. Viime syksynä ostimme palkki istuimen, Kiddy comfort pron, sen vuoksi, että sitä pystyy helposti siirtämään autosta toiseen. Englannissa se meillä oli myös miehen isän ostamana käytössä ja ihastuttiin sen helppouteen.

  En kuitenkaan missään nimessä ostaisi palkki istuinta pienelle vauvalle tai ainakaan alle 2v. Palkki on sen verran iso, että lapsen pitää olla tarpeeksi iso, että kädet tulee palkin silvuilta luontevasti palkin päälle. Ja siis toki turvallisuus ensisijassa.

 • titti
  20.3.2012 at 05:17

  Mä kyllä liputan HTS besafen puolesta. Meillä ollut izi combi x3 isofix ja nyt on ilman isofixejä kun auto vaihtui syksyllä. Ihan paras, ainoa minkä sai bmw:nkin nahkapenkille tukevasti kiinni vaikka sport malliset penkit. Ja huippu tukeva ja hyvä istuin. Poika istuu selkä menosuuntaan (voi laittaa myös toisinpäin) niin kauan kuin mahtuu. Vielä on hyvin tilaa, poika 1v 7kk ja vieläkin vauvapehmusteet käytössä 🙂

 • titti
  20.3.2012 at 05:20

  Jäi vielä sanomatta et poika viihtyy istuimes huippu hyvin kun on pienestä asti nähny ikkunasta ulos =)

 • Jonspe
  20.3.2012 at 05:41

  Kommentoin tuota istuinasiaa sen verran, että meillä on isommalla neidillä (08/08) Cybex Pallas 2-fix. Käytiin viime kesänä sovittamassa sitä myös pienemmälle neidille (09/10, sovittaessa n. 10kk), mutta ei se toiminut niin pienellä. Ensinnäkin ongelma oli pituus – neiti oli tuolloin n. 74cm ja hartiat jäivät liian kauas palkin alareunausta (suositus olisi n. 2 sormen leveydeltä "väliä"). Toisekseen, meijän neiti on sellainen rimpuileva käärmenainen, että tytön asettaminen palkki-istuimeen ja vöiden kiinnitys ennen kuin neiti on rimpuillut itsensä tuolista pois oli lähes mahdoton yhtälö.

  Tämän takia päädyttiin ratkaisuun, että isompi neiti siirtyi Gracon Cosmic Comofort S:stä tuohon Cybexiin ja pienempi neiti alkoi matkustaa selkä menosuuntaan Gracossa. Tämä ratkaisu on toiminut meillä 🙂

  Tsemppiä istuinpähkäilyyn!

 • mirja
  20.3.2012 at 06:04

  Meillä on käytössä myös tuo cybexin palkki-istuin, ollut siitä assti kun tyttö tuli 10kk ja syynä se ettein hän enää mahtunut kaukaloon.
  Meillä oli isosiskolta jäänyt pieneksi maxi-cosin mobi joka on pelkästään selkä menosuuntaan, mutta meidän "perheautoon" ei saanut sitä kiinnitettyä?!?! alavöitä ei saanut vyötettyä etupenkin alta tai mistään…

  Pitkä harkinnan jälkeen ostimme siis tuon cybexin (ainoana vaihtoehtona pidin hts izi fixiä joka on paitsi kallis niin autossa paljon tilaa vievä)

  Mitään huonoa sanottavaa en istuimesta keksi. Tyttö aina ihan innolla odottaa että saa palkin syliinsä 🙂 ja nukahtaa ekan kilometrin ajon aikana. Tässä istuimessa on muuten ihan parhaat säädöt nukkumista varten, ainuttakaan kertaa ei tytön pää ole retkahtanut mihinkään.

  Lastentarvikkeessa saatiin muuten aikamoinen saarna kun istuimia vielä harkitessani satuin kysäisemään että onko heillä palkki-istuinta myynnissä. Sain kuulla etten välitä lapsista lainkaan jos sellaisen hankin + lapset pitäisi huostaanottaa niiltä vanhemmilta jotka moisen hankkivat 😀 Tais olla huono päivä myyjällä…

 • Anonyymi
  20.3.2012 at 06:14

  Meillä on ollut pitkällä tytöllä puolitoistavuotiaasta saakka Kiddy, olisko malli guardian pro. Ollaan tykätty tosi paljon palkki-istuimesta ja kuopuksellekin sellainen hankitaan kun kaukalosta kasvaa ulos. On helppo käyttää, väärinasentamisen vaaraa ei ole. Me pohdittiin myös Cybexin Pallasta, mutta se ei mennyt helposti silloisen auton vöihin, Kiddy toimi paremmin. Nukkuma-asentoon kallistus toimii hyvin, varsinkin pidemmillä reissuilla on käytetty. Törmäystestituloksethan näillä palkki-istuimilla on hyvät, mikä on tietysti tärkeintä. Meidän tuttavapiirissä on useita palkki-istuimia käytössä ja kenenkään lapsilla ei ole ollut vaikeuksia sopeutua syliin tulevaan palkkiin. Suosittelen lämpimästi!

  -Simone, satunnainen seurailija 🙂

 • EBBA
  20.3.2012 at 06:27

  Meilläki tuli vastaan tää istuinjuttu hetki sitten. Koska en vielä tota pienempää halunnut palkkiin laittaa, ostettiin isommalle (ens kuussa 3v) tämmönen Cybexin Pallas. Tyttö on tykänny ja me vanhemmat ollaan oltu tyytyväisiä. Pienempi sai siskon vanha selkämenosuuntaan-istuimen mutta vähän isompana ostetaa kyllä varmasti toinen tällänen Pallas. Suosittelen ! 🙂

 • Laura
  20.3.2012 at 06:47

  Heippa! Meillä on kohta 3v tytöllä tuo Cybexin Pallas ja olemme tykänneet siitä tosi paljon! Ja nyt ostettiin vauvalle 6kk valmiiksi samanlainen, tosin vähän uudempaa mallia (Hobby Hallissa oli tosi hyvä tarjous).

  Istuin on tosi kätevä kun meidän pitää välillä siirtää niistä autosta toiseen, ei muuta kuin istuin kainaloon ja toisen auton penkille. Nukkuminen onnistuu siinä hyvin, pään sivusuojat (mitkähän oikealta nimeltään) ovat hyvänä tukena eli ainakaan meillä ei Siirin pää ole roikkunut pahasti vaan nukkuu pää sitä sivusuojaa vasten.

  Ainoa miinuspuoli on mielestäni se, että talvella kun lapsella on vaatetta paljon päällä, menee turvavyö juuri ja juuri kiinni. Eli kannattaa varmistaa ennen ostoa että turvavyössä riittää varmasti pituutta. Meidän toiseen autoon jouduttiin ostamaan sellainen turvavyön lisäkappale kun siinä ei riittänyt pituus. Se lisäkappale ei tosin maksanut kuin parikymmentä euroa mutta hyvä tuokin varmistaa ennen kuin on lähdössä istuimen (ja lapsen) kanssa ajelemaan.

  Minä liputan vahvasti siis tuon Cybexin puolesta, on ihan ehdottomasti meidän suosikki! 🙂

 • zanne
  20.3.2012 at 06:57

  Minä kiinittäisin huomiota myös miten helposti vyöt saa kiini lapselle.
  Meillä oli ennen joku HTS istuin, josta haaravyö oli niin alhaalla että ei meinanut saada kiini vöitä.
  Eli kannattaa tarkistaa myös vöiden säädettävyyttä, eli miten helposti saa säädettyä vyöt ja miten helposti saa kaikki soljet yhteen ja laitettua päälle kun ihan oikea lapsi istuu istuimessa.

  T. päivittäin turvaistuimien vöiden kanssa hikoileva mamma :-/

 • Anonyymi
  20.3.2012 at 07:07

  Meillä on ollut tuo BeSafe Izi Combi ja olin siihen tosi tyytyväinen. Jouduimme pojan vaihtamaan siitä pois 2v ikäisenä, kun tuo 18kg tuli täyteen, mutta siihen asti mahtui hyvin. Kaikissa uudemmissa turvaistuimissa on muuten tuo18kg raja kasvot menosuuntaan istuimen omilla vöillä, siitä etennpäin sitten turvavyöistuimeen. Muistaakseni noista palkillisistakin pitää palkki ottaa pois saman kilomäärän tullessa täyteen.
  Marianne

 • istuja
  20.3.2012 at 07:18

  Meillä on lapset 10kk, 3v ja 11v, kaikilla palkki-istuimet. Vasta hommasin. Ollaan oltu tyytyväisiä, mutta 11v ei saa itse palkkia kiinni.

 • Kippuralla
  20.3.2012 at 07:36

  meillä on maxi cosin priori, isosiskon vanha. ei mahtunut silloiseen autoon selkä menosuuntaan penkkiä, ja lopulta me oltiin autottomia. eli jokakerta ei alettu pelaamaan mummin, papan ja kummin tms auton kera alakiinnityshihnoja yms kivaa selkämenosuuntaan penkin kanssa.
  V oli liian pieni vielä tuohon cybexiin, siitä haaveilen. Siksi siis matkustaa siskon penkissä vielä.
  Me tarvitaan kuitenkin nyt kaksi istuinta, ja hommataan tuo kun V on tarpeeksi pitkä.

  Noita oli babystylessä noin 350e, katselin sitä kevyempää ja isofixitöntä malli, Isis:tä. Hinta ebayssä (uutena toki) ja esim mytoysissä 130e ja reilun kympin postareita. Että pieni säästö tilata se 😀

  Itseasiassa jos V saa synttärirahaa viikonloppuna, niin taidetaan ne sijoittaa istuimeen 🙂

 • Aarre
  20.3.2012 at 08:02

  Tietääkseni ei ole selkä menosuuntaan olevia, mutta viittasin lähinnä siihen, että ostotilanteessa on tehtävä valinta, siirtääkö jo aikaisemmin (perinteisiä suosituksia) kasvot menosuuntaan. Meidän istuin on joku noista Kiddy Comfort -malleista ja olen kyllä tykännyt. Lapseltakin loppuivat kitinät heti, kun pääsi katselemaan muutakin kuin takaikkunaa 🙂

 • LauraHa
  20.3.2012 at 08:16

  Mä olen myös Besafen vahva kannattaja 🙂 En ole löytänyt vuoden käytön jälkeen mitään moitittavaa 🙂

 • Mammis
  20.3.2012 at 08:25

  Nuo palkki-istuimet eivät ole saaneet niin hyviä tuloksia törmäystesteissä että niitä voisi suositella korvaamaan selkä menosuuntaan olevia istuimia. Kaksplussassa oli niistä juttua viime syksynä.
  Maxi-cosin istuimia voin suositella lämpimästi.

 • Anonyymi
  20.3.2012 at 08:38

  Meillä Britax Multi tech, istuin on tilava, vaikka reunat eivät korkeat niin sivutörmäystesteissä yhtä hyvät tulokset kuin muillakin.. Saa molemmin päin, kankaat helposti pestävät… Meille nappi valinta!

 • -Anni-
  20.3.2012 at 08:55

  Kiitos tästä, palaan vielä ajan kanssa lukemaan kommentteja.
  Mellä kun on tarve toiselle istuimellle toiseen autoon. Toisessa on nyt L:n vanha besafe, se on musta hyvä, juuri kun on niin korkea ja tukeva&pehmeä. Ja saa kallistettua. Mutta kuten osa laittoikin tilavuudesta, niin meillä 2,5 vuotiaalla talvivaatteissa vyöt rupesivat olemaan liian lyhyet ja muutenkin pää nousi jo liian ylös, mutta L oli silloin melkein metrin jo pitkä.

  Olen muuten kuullut, että nykysuositus olisi nenä menosuuntaan, mutta meilläkin toistaiseksi ainakin mennään selkä eteenpäin kun hyvin mahtuu. Etupenkillä olijalla tosin ei pienessä autossa jää kauheasti jalkatilaa, istuin on niin iso.

 • Anonyymi
  20.3.2012 at 09:37

  Meilläkin on Besafe Izi Combi x3. Lapsi ei voinut sietää turvakaukaloa ja siirryttiinkin istuimeen jo 5,5 kuukauden iässä.

  Istuimen kaksi selkeintä plussaa ovat istuimen korkeus ja turvavöiden magneetit. Istuin on niin korkealla, että jo pienikin lapsi näkee ikkunasta ulos. Turvavöissä taas on magneetit, joiden avulla ne saa nostettua/siirrettyä sivulle ja on sen takia helppo laittaa lapselle kiinni. Plussaa tulee myös siitä, että istuimen saa niin hyvin pelkiää turvavöilläkin kiinni, että se ei heilu yhtään vaikka miten heiluttaisi.

  Meillä on nyt lapsi 2v 2kk ja istuin on edelleen selkä menosuuntaan ja ihan sopiva. Painoa lapsella on arviolta 11 kiloa, joten painoraja ei meillä tällä kasvuvauhdilla ihan heti tule vastaan 😀

  Jos nyt tarvisin vastaavanlaista istuinta, ostaisin edelleen saman (tai ehkä isofix version…) eli ollaan oltu hyvin tyytyväisiä.

  Tsemppiä istuimen valintaan! Vaihtoehtoja on niin miljoona ja jokaisella vähän erilaiset ominaisuudet, joten teillä ei oo helppo tehtävä 😉

 • PikkuSanna
  20.3.2012 at 10:20

  Minulla ei ole annettavaa tähän keskusteluun koska olen pohtinut näitä noin kuusi vuotta sitten, mutta pian joudun taas pohtimaan joten luen kokemuksista mielelläni.

 • Noomi
  20.3.2012 at 11:00

  Mä liputan kanssa sen Römerin Safefixin puolesta! On isofix-kiinnitteinen ja vaikka onkin kasvot menosuuntaan, oli voittanut testeissä monet selkä menosuuntaan olevat istuimet.
  Se selkänojan asennon vaihtaminen on niin helppo, että sen voi vaihtaa kesken matkan jos kaiffari sattuu nukahtamaan.
  Tsekkaa nyt sekin!

 • -Auroran&vaavin äiti-
  20.3.2012 at 11:45

  Meillä olis sama homma myöskin edessä viimeistään kesällä joten mielenkiinnolla lueskelen kommentteja 🙂

  Esikoisella on besafe izi combi isofix ja on kyllä tykätty! Pituutta tytöllä n.94cm ja hyvin mahtuu selkä menosuuntaan matkustamaan. Ja muutenkin mahtuu talvivaatteissa ihan hyvin istumaan. Viihtyy kyydissä, korkeasta istuimesta näkee hyvin sivuikkunasta katselemaan. Muutaman kerran ollut toisessa autossa kasvot menosuuntaan turvavöillä kiinnitettynä ja on silloinkin tosi tukevasti kiinni! Vahvana vaihtoehtona on kyllä pikkusiskollekin sama istuin 🙂

 • -Auroran&vaavin äiti-
  20.3.2012 at 11:54

  Hmm… jatkampas vielä 😉 Tuo Cybex pallas vaikuttaa kyllä hyvältä myös, mutta jotenkin tuntuu etten näin pientä haluaisi siihen laittaa. Mutta jospa ottaisikin isommalle tuollaisen ja siirtäisi pienemmän besafe izi combiin… On nämä kyllä hankalia asioita, onneksi vielä hetkinen mahdutaan kaukaloon =)

 • Gerda
  20.3.2012 at 12:20

  Meillä on Kiddyn palkki-istuin ja ollaan oltu todella tyytyväisiä. Apilanuttu nukkuukin siinä hyvin eikä pää retkahda kun on tuo tuki tuossa edessä. Nyt meillä Apilanutun kanssa istuinhankinta edessä ja olen kallistumassa ehkä tuohon Cybexiin.

 • Gerda
  20.3.2012 at 12:26

  ps. Apilanuttu siirtyi palkki-istuimeen kymmenkuisena. Nyt siskontytöllä on tuo Cybex, joutui siirtymään isompaan istuimeen jo yhdeksänkuisena eikä moitittavaa ole heilläkään ollut. Meillä siirrellään istuimia jatkuvasti autosta toiseen, joten sekin painaa valinnassa. Selkä menosuuntaan olisi tietysti ihanteellista matkustaa, mutta kaikissa autoissa ja kaikkien lasten kanssa se ei vaan ole mahdollista. Mä yritän nyt pitää Aurinkoisen kaukalossa mahdollisimman pitkään, toivottavasti kesään saakka. Sitten meille tulee tosiaan toinenkin palkki-istuin. 🙂

  Minusta lapsi on palkki-istuimessa huomattavasti tukevammin kuin tavallisessa istuimessa, joten en kyllä vierastaisi näitä vähän alle vuoden vanhallakaan… Meillä on tosiaan vain hyviä kokemuksia. Ja turvatesteissäkin nämä menestyvät hyvin, ainakin verrattuna muihin kasvot menosuuntaan -istuimiin.

 • Sini
  20.3.2012 at 12:36

  Marika: Mun pitääkin kurkata teidän istuimet kun tuutte käymään!Saksasta saisi senkin aika edullisesti, mutta siinä vaadittiin jotkut erityiset kiinnittimet (ei isofix vaan joku muu, en muista mikä se oli) ja en tiedä löytyykö meiltä semmoisia..

  Lastenvaateralli: En ole tosiaan ikinä nähnyt tuota palkki-istuinta livenä niin en hahmota sen kokoa tai toimintaa, mutta ehdottomasti pitää käydä ensin testaamassa näitä livenä ennen ostopäätöstä.

  titti: Se ainakin näyttää tosi tukevalta ja hyvälaatuiselta, ehdottomasti kärkisijoilla!

  Jonspe: Ai onko noissa palkki.istuimissakin jotkut turvavyöt?Kun kuvassa ei näy ja mä olen luullut, että tuo palkki on se mikä pitää sen lapsen siinä, mutta missä ne vyöt sitten menee?

  Mirja: Kiva kuulla!Ja uskon, että kaikki suomessa myytävät istuimet ovat varmasti turvallisia ja hyvin testattuja. Taisi tosiaan olla myyjällä huono päivä ja tarve morkata kilpailijoita 😉

  Simone: Kiitti kommentista!Pitääkin tsekata tuo kiddy myös!

  Ebba: Tosiaan mietin eka, että jos Eeville olisi ostanut tuon palkki-istuimen, mutta en olekaan testannut miten Aatu tuohon Eevin istuimeen menisi ja kun sitä ei saa selkä menosuuntaan ollenkaan.

  Laura: Kiva kuulla!Ja hei miten nuo vyöt sitten menee tuossa palkki-istuimessa?Pitääkö siis joka kerta laittaa se auton oma turvavyö kiinni kun lapsen siihen laittaa vai onko se siinä penkissä kiinni?

  zanne: Tuo vöiden kanssa hikoilu on niin raisttavaa!Nyt talvella olen tuskastelut kaukalon kanssa samaa..

  Marianne: Kiva kuulla, että olette tykänneet!

  istuja: Ok, eli se 10kk ikäinenkin jo pystyy siinä matkustamaan ihan hyvin?

  Kippuralla: Katsoinkin noita cybexejä saksasta ja siellä hinta oli tosiaan reilu 100e edullisempi!

  Aarre: Ok, käsitin väärin sun kommentista 😉

  LauraHa: Kiva kuulla!

  mammis: Aijaa, mä en olekaan tuommoista lukenut tai en näistä siis muutenkaan mitään.

  Tiia: Taidettiinkin tuota silloin katsoa Eevillekin, kiva kuulla että on ollut hyvä!

  Anni: On tää niin vaikeaa taas!Mut kivasti oon saanut vinkkejä ja toivotaan, että näistä on hyötyä muillekin!Ai onko suositukset nyt vaihtuneet?Olen ihan kuutamolla 😉

  anonyymi: No ei ole helppoa ei!Ja tosiaan kun vaihtoehtoja on liikaakin ja mielipiteitä yhtä monta!

  PikkuSanna: Ei muuta kuin täältä vinkit ylös 😉

  Noomi: Tsekkasin ja vaikutti kyllä tukevalta, sinut vaan että siihen vaadittiin jtkut eri kiinnikkeet, että pitää katsoa löytyykö semmoisia meiltä.

  Auroran&vaavin äiti: Mäkin meinaan pitää niin kauan tuossa kaukalossa kun vaan mahtuu, onneksi nyt tulee taas vähän enemmän tilaa kun vaatetus kevenee!

 • Laura
  20.3.2012 at 13:17

  Lapsi kiinnitetään siis auton turvavyöllä istuimeen. Eli vanhempi istuin (joka meillä on 3-vuotiaalla) ei ole kiinni autossa mitenkään eli auton turvavyöllä kiinnitetään sekä lapsi että istuin penkkiin. Uusissa malleissa on valittavissa myös isofix-kiinnitys eli itse penkin saa kiinni autoon ja sitten vielä auton turvavyöllä lapsen istuimeen.

  Turvavyö on helppo laittaa kiinni, istuimessa on sellainen ura jota pitkin vyö kulkee. Helppoa siis silloin kun turvavyö on riittävän pitkä. 🙂 Täältä löytyy hyvä parin minuutin esittelyvideo istuimesta:http://www.ozbaby.fi/tuote/cybex-pallas-turvaistuin-2012/512108005/?gclid=CJbEtrDH9a4CFetXmAodqXwcLA#product_description_anchor

 • Anonyymi
  20.3.2012 at 16:14

  Meillä on molemmilla lapsilla palkki-istuimet. Pojalla (2.5 v) Kiddy Comfort Pro (?) ja tytöllä (1.5 v) Cybex Pallas. Pallas on näistä korkeampi, mutta se myös vaatii siten enemmän pituutta siltä turvavyöltä. Tytölle ostin Cybex Pallaksen, koska siinä oli autoliiton testien mukaan pienempi kemikaalijäämäkuorma kuin Kiddyssä. Minun autooni ei saa kiinnitettyä isofixistuinta, mutta jos saisi niin sellaisen olisin ostanut molemmille – palkkiversiona nimenomaan.

  Onnea istuimen valintaan, Mia

 • Anonyymi
  20.3.2012 at 16:31

  Meillä on käytössä 2v pojalla Britax Hi-way (voidaan asentaa ainoastaan selkä menosuuntaan) ja 4v tytöllä Britax Multi-tech (asennettuna selkä menosuuntaan, ja kun aika tulee kääntää tyttö, niin siirrytään turvavyöistuimeen samalla. Tytöllä muuten myös matkapahoinvointia pienempänä, eli istuinta on pesty usein, mutta sitten se pahoinvointi yhtäkkiä loppui tytön ollessa reilu 2,5 vuotias…)

  Minä suosittelen ehdottomasti selkä menosuuntaan olevaa isuinta, meidän Hi-Wayhin olen todella tyytyväinen, siihen voi laittaa suht pienenkin lapsen jo, koska on hieman kuppimainen.
  Palkki-istuin on kai saanut niin suuren suosion keski-Euroopassa koska niillä on ennen ollut vain huonoja kasvotmenosuuntaan asennettavia istuimia. Eli jos olen ymmärtänyt oikain, niin se on turvallisempi kuin perinteinen käännettävä-istuin, mutta kuitenkin paljon turvattomampi kuin selkämenosuuntaan oleva.

  Tästä blogista löytyy paljon infoa turvaistuimista ja testituloksista (ja niiden tulkinnasta). Suurin osa on ruotsiksi, mutta tärkeimmät aiheet on käännetty myös suomeksi
  http://bloggen.fi/bilstolslotsen/

 • Anonyymi
  20.3.2012 at 16:32

  Hei!
  Oon lueskellut sun blogia.
  Tohon istuin asiaan en osaa sanoo mitään mutta löysin linkin autoliiton sivuilta jossa näytetään tuon istuimen kanssa törmäys näyttää tosi hurjalta.
  Sivulla on 2videota alimmaisessa videossa näykyy ero normi istuimen ja palkki istuimen välillä.
  Suosittelen katsomaan.

  http://www.autoliitto.fi/testit_ja_ajoneuvot/lasten_turvaistuimet/cybex-pallas-2-fix-2011/

 • Anonyymi
  20.3.2012 at 18:52

  Meillä on kolme Besafe izi combia ja yksi Gracon kasvot menosuuntaan-istuin, joka on sellainen vähän kevyempi versio, jossa voi sitten tosiaan istua sinne isoksi asti. Ja siis näin monta istuinta koska kaksi autoa ja molemmissa pakko olla 🙂

  Minä tykkään noista Besafeista, tyttö käännettiin ehkä 95 cm pituisena vasta kasvot menosuuntaan (siis yli 2,5 v) ja edelleen minun mielestäni nuo istuimet on tilavat ja lapsi on niissä jotenkin turvallisen oloisesti. Aikoinaan testattiin Gracon istuimia ja niissä tuntui että lapsi jää jotenkin "tarjolle", eli se istuinosa ei ollut syvällä vaan lapsi jäi jotenkin hassuun asentoon. Ymmärsitköhän? Tuo meidän Gracon istuin on tosi hankala, siihen on vaikea laittaa lapsi ja turvavyöt on tosi lyhyet ja aina kaksinkerroin siinä kiinnityssysteemissä. Ostaisin tällä lyhyellä kokemuksella siis jonkun muun.

  Minäkin olen kuullut, että nuo Besafet muka vievät tilaa paljon, mutta en ole käytännössä huomannut. Meillä siis molemmissa autoissa 180 cm pystyi hyvin ajamaan vaikka penkki oli kuskin takana selkä menosuuntaan.

  Ja vielä hinnasta sen verran, että maksaa juu, mutta meillä autoillaan niin paljon etten suostu yhtään tinkimään näistä turvallisuusasioista. Se raha kun ei sitten loppupelissä lohduta ketään.

  Sanna

 • Anonyymi
  20.3.2012 at 19:25

  En jaksanut lukea kommentteja, mutta vastaan oman kokemukseni mukaan 🙂 Meillä on juurikin tuo Pallas istuin, ja siirryttiin siihen heti 9kk ikäisenä. Paras hankinta pitkään aikaan 🙂 En vaihtais pois mistään hinnasta. Nukkuminen onnistuu ilman retkahtamista, koska istuimessa on pääntuen säätö ja itse istuimen näppärä säätö "makuu"asentoon.

 • Anonyymi
  20.3.2012 at 19:26

  Oletkin kommentteja saanut reilusti, mutta liputan vielä besafen puolesta. Olen kuullut myös tuosta ahtaudesta, mutta ainakin meillä kohta 4v istuu siinä edelleen selkä menosuuntaan ja hyvin mahtuu. Tyttö on nyt metrin ja painaa 15kg. Ollaan tykätty, mutta eipä meillä ole mihin verrata.

 • Sini
  20.3.2012 at 19:55

  Gerda: Kiva kuulla, että teilläkin on tykätty!Ja tosiaan ihan alle vuoden ikäisenkin kanssa on toiminut tuo palkki-istuin. Meneepä hankalaksi nämä vertailut ja päätöksen teot 😉

  Laura: Ahaa, mä olin ihan siinä luulossa, että turvavöitä ei laiteta ollenaakn siihen lapseen kiinni ja siksi epäilin tuota, että tippuuko se sieltä 😉

  Mia: Kiitos kommentista!Yllättävän paljon näitä palkki.istuimia onkin ilmeisesti täällä Suomessakin. kuten sanoin, niin mä olen ollut melkein 3 vuotta ihan pihalla näistä 😉

  anonyymi: Kiitos tuosta blogilinkistä, täytyykin mennä kurkkimaan mitä siellä sanotaan!

  Anonyymi: Hyi, teki oikein pahaa katsoa se video!Ja siis ajatella, että toi voisi olla mun lapsi!Aika hurjan näköinen ja tosiaan tavallisessa istuimessa oleva nukke näytti pysyvän aika paikallaan.

  Sanna: Meillä on Eevillä se graco ja tosiaan on mun silmään enemmän jo isomman lapsen istuin (vaikka kilojen mukaan voisi Aatunkin siihen laittaa) ja ei tosiaan ole semmoinen kuppimainen, mutta siis Eeville hyvä kun on jo isompi. Ja nimenomaan, ostan kyllä mieluusti hyvän istuimen vaikka se olisi hintavampikin, jos vain siis oikeasti on hyvä. Minulla kun ei ole mitään kokemusta tuosta niin lähinnä mietin, että onko se extra 200e muihin istuimiin verrattuna oikeasti siitä laadusta vai brändistä tms..

  anonyymi: Kiva kuulla ja tsekataan tuokin!

  anonyymi: Ai teillä menee vielä 4-veekin, no kylä se sitten on ihan tarpeeksi pitkäikäinen, koska sen jälkeen voikin sitten jo vaihtaa kevyempään malliin!

 • Anonyymi
  20.3.2012 at 20:16

  Moikka.
  Meillä pähkäillään myös samaa. Törmäsin sellaiseen istuimeen kun cybex sirona, on palkkia ja selkä menosuuntaan..ei niitä taida tosin olla suomessa vielä. Todellakin liian paljon vaihtoehtoja.

  -8kk pojan äiti

 • Anonyymi
  20.3.2012 at 23:13

  Hei!

  Moni suosittelee Besafen iZi combi istuinta. Meillä on ollut useita erimallisia izi istuimia käytössä ja ovat ehdottomasti suosikkejani – varsinkin isofix-kiinnityksellä. Mutta kannattaa huomioida se, että isofix-kiinnitteiset combi-istuimet kiinnitetään selkä menosuuntaan isofix-kiinnityksellä ja jos/kun istuin käännetään kasvot menosuuntaan niin istuin kiinnitetäänkin vain auton omilla turvavöillä. Besafen izi combi-istuimet ovat TODELLA painavia ja tästä syystä meillä niitä on käytetty vain selkämenosuuntaan ja isofix:illä kiinnitettyinä. Eivät siis ole mielestäni riittävän turvallisia pelkillä auton vöillä kiinnitettynä kasvot menosuuntaa käytössä. Mutta jos istuimen ostaa kaukalosta seuraavaksi niin siinäkin ehtii tulla käyttöikää ihan hyvin; meillä viimeisin istuin ostettiin kuopuksen ollessa 9kk ja hänelle olen juuri itsekin etsimässä seuraavaa vaihtoehtoa (nyt pojalla ikää 3v3kk). Ja meillä yhtenä vahvana vaihtoehtona on juurikin Cybex:in Pallas isofix-kiinnitteisenä – pitää vielä käydä sovittamassa lasta istuimeen ja istuinta autoon… 😉 Isoveljillä (9v ja 7v) on käytössä Cybex:in Solution istuimia isofix:illä ja ilman (kaksi autoa) eli niiden perusteella valmistaja on tuttu.

  Itse olen tarkka turvallisuudesta ja haluaisin, että lapset voisivat mahdollisimman pitkään matkustaa paitsi selkämenosuuntaan niin myös 5-pistevöillä kiinnitettyinä (nämä uudet palkki-istuimet vastaavat 5-pistevöitä). Meidän perhe autoilee paljon sekä kotimaassa että ulkomailla, joten lasten turvallisuudesta emme tingi. Ja myös mukavuus on keskeinen tekijä.

  t. aktiivisesti blogiasi taustalta seuraava Nonniska

 • Maija
  21.3.2012 at 12:50

  Meillä tytöillä on isommalla cybexin turvavyöistuin, ihan huippu! Siinä on helpot säädöt ja kiinnitys autoon tapahtuu nopeasti ja helposti. Eikä istuin ole älyttömän painava. Tämä tosin ei Aatulle vielä käy mitenkään. Pienempi meillä matkustaa isosiskonsa vanhassa britaxissa ja se ei säädettävyydeltään ole mikään huippu, penkki täytyy aina irrottaa, jos meinaa kokoa kasvattaa. Menee kuitenkin ja itsekin koen, että on parempi matkustaa selkä menosuuntaan ennen kuin 3v on täynnä.
  Uimakavereilla oli viime syksynä tuollainen palkki-istuin käytössään ja he joutuivat vaihtamaan sen 5-pistevöillä varustettuun istuimeen. Poika kiipesi sieltä itse pois (vaikka sen ei pitäisi olla mahdollista) keskellä motaria ja äiti meinasi hermoromahduksen saada siinä yhteydessä. Jotenkin oli ilmeisesti sen verran liukas kaveri, että onnistui ujuttautumaan sieltä välistä pois, vaikka säädöt olivat minimissään. Toisaalta toisen perheen lapsi taas ei yhtään tykkää palkkituolissa istua, kun siinä ei juuri pysty tekemään mitään, kun kädet ovat käytännössä ylhäällä, niin ei pysty ajon aikana leikkimään yhtään eli pidemmillä matkoilla, kun unta ei koko matkaksi riitä, voi olla hankala myös.

 • adimon
  21.3.2012 at 20:04

  Tästähän onkin varmaan meillekkin joskus apua, kun täytyy miettiä toisen istuimen hankkimista 🙂 Paljon tulee autoiltua, joten hyvä ja turvallinen istuin on hommattava!

  Ja hei, mietin tässä kun toinen lapsi tulee alkukesästä, ja Emmi on silloin sen noin 3,5 -vuotias, niin tuliko teillä käytettyä sitä kantoreppua tai onko edelleen käytössä? Muistaakseni teillä sellainen oli/on?? Mietin, että oiskohan se tarpeellinen…

 • Sini
  21.3.2012 at 20:51

  8kk pojan äiti: Ai niitä on semmoisiakin!Kiitti vinkistä!

  Nonniska: Kiitos tuosta tiedosta!Aik ylläri oli, että isofix ei toimikaan toiseen suuntaan, mutta tosiaan ehtiihän sitä selkä menosuunnassa olla aika kauan ennen kuin tarvitsee vaihtaa.

  Maija: Hui, olisin saanut varmaan slaagin kanssa 😉 Mut hyvä tietää toi ja ei ehkä nyt ainakaan heti sitä palkki-istuinta hommata noin pienelle. Eeville se olisi varmaan hyvä, mutta hänelle ei ole tarvetta.

  Adimon: No palaat tänne sit lukemaan kun aihe tulee ajankohtaiseksi teille! Meillä oli se mukana kun reissattiin, mutta aika paljon sit muuten mentiin vaunuilla ja Eevi käveli tai potkupyöräili noita lyhyempiä matkoja. Oli meillä mukana Tukholmassa ja laivalla ja onhan se kyllä kätevä kun kulkee helposti vaunujen alaosassa ja tarpeen vaatiessa voi vaan napata päälle. En tiedä onko meillä enää ensi kesänä sille käyttöä, joten ajattelin varmaan laittaa tuon meidän oman manducan myyntiin jossain vaiheessa.

 • Suwi
  22.3.2012 at 04:32

  Meilläkin on 2 vuotiaalle mietinnässä uuden istuimen vaihto!! 🙂 itse taidan ottaa Britaxin 🙂
  terkuin kultapojut 3
  🙂

 • istuja
  22.3.2012 at 11:57

  Kyllä meillä 10kk siinä edelleen matkustaa. Välillä kyllä neiti tuntuu olevan melko jäykkänä nojaten siihen istuimen selkänojaan. Hieman on kyllä ahdas lapselle, ja näkyvyys ulos rajoittunut. 11v tykkää kyllä edelleen istua siinä, vaikka olen sanonut jo kun se 135cm tuli täyteen että voit kyllä istua tavan penkilläkin 😀

 • adimon
  22.3.2012 at 16:54

  Kyllä, tätä täytyy palata lukemaan, kun aihe on ajankohtainen 🙂
  Mietinkin, että juuri tuollaisilla "reissuilla" kantoreppu olisi tarpeen, mutta varmaan vaunuja tulee käytettyä melko paljon!
  Jos päätä laittaa sen teidän Manducan myyntiin, niin muista minut 😀 Voit vaikka laittaa mailia, katimo@suomi24.fi.

 • Anonyymi
  28.9.2013 at 16:53

  Hei! Meillä on ollu pojalla palkki-istuin vuoden ikäisestä asti. Ainut miinus on hiostavuus.
  Kesällä poikamme valittaa, että on kuuma. Autossamme on ilmastointi, mutta poikamme on kova hikoilemaan ja sen vuoksi paita ja housut ovat palkin alta kosteat tai jopa märät.

Lue lisää