Vappu

 VAPPUNA:
Ollaan oltu ulkona, ulkona, ulkona.
Siivottu terassi, kannettu puutarhakalusteet, grillattu ja syöty.
Puhallettu palloja, poksauteltu serpenttiiniä, keinuttu ja nautittu auringosta.

Olen muutes pistänyt merkille, että mitä enemmän ollaan pihalla, sitä sotkuisempi koti on sisältä.
Kummallista! Hiekkaa on varmaan kottikärryllinen kylppärissä, parittomia hanskoja, pipoja siellä täällä. Sisällä käydään vain kääntymässä (yleensä lisäämässä tai vähentämässä vaatetta) ja epämääräisiä vaatekasoja kerääntyy joka nurkkaan ja jotain pitää aina käydä hakemassa ”ihan äkkiä vaan kengät jalassa” keittiöstä. Siivoaminen ei tosin kiinnosta yhtään, ehtiihän sitä sitten myöhemminkin 🙂 
Lisäksi meillä on joka paikka täynnä kenkiä ja muita eteisen juttuja kun tällä viikolla pitäisi laatoittaa eteinen ja se piti tyhjätä sitä ennen. Yläkerrassa on kasa laminaattia, kylppärissä ainakin viisi maalipönttöä, keittiön pöytä täynnä tulevan talon luonnoksia.
Onneksi olen tottunut tähän sekasortoon jo…
Ja yhtään ei ainakaan tilannetta helpota ne viime aikoina lisääntyneet Eevin MEGAluokan raivarit, joista pitäisikin oikein kirjoittaa enemmän vertaistuen toivossa, jahka saisin jotain järkeviä lauseita muodostettua päässäni. Palataan tähän vielä.
Mites teidän vaput?

19 Comments

 • Reply
  Hanna
  1.5.2012 at 13:15

  Ihana uusi banneri kuva! vappu on mennyt niin nopsaa, huomenna taas arki.

  • Reply
   Sini
   1.5.2012 at 13:20

   Hih, oli pakko laittaa kun Aatu ottaa aurinkoa 😉

 • Reply
  Kippuralla
  1.5.2012 at 13:42

  musta taas on nopeampi siivota kun ollaan ulkona. lelut on huoneissa, kun ei sisällä ehdi levittämään 😀
  on sotkuisempaa joo, mutta hiekkaan tehoaa imuri ja kuraan moppi.

  • Reply
   Sini
   1.5.2012 at 20:43

   Juu ei ne lelut, mutta kaikki muu. Kesällä taas uimarantakasseja on joka nurkassa 😉

 • Reply
  Sirkku
  1.5.2012 at 14:34

  Kuulostaa tutulta tuo sotku. Meilläkn on hiekkaa, pipoja, kenkiä, vaatemyttyjä yms ympäri kämppäää, huoh. Sitä ei vaan ehdi kerätä niitä pois sitä mukaa kun ilmestyy. Meilläkin lapset ja minä hypitään edestakaisin pihan ja kodin väliä.

  Ihana tuo banneri. Aartu näyttää niin isolta pojalta siinä. <3

  • Reply
   Sini
   1.5.2012 at 20:44

   Sepä, ihan eri juttu kuin talvella. Mutta näin keväällä sitä ei jaksa enää stressata 😉

 • Reply
  Jenni
  1.5.2012 at 16:42

  Ihanaa kun on pitkästä aikaa voinut ja huvittanut ulkoilla kun on ollu niin upeat ilmat. Kirjota ihmeessä niistä megaraivareista koska ne ovat tällä hetkellä myös meidän arkea 🙂 Välillä tuntuu että ketään ei ymmärrä kun yrittää etsiä vertaistukea…

  • Reply
   Sini
   1.5.2012 at 20:45

   Voi mä kyllä ymmärrän!Ja täytyypä pistää ajatuksiaan ylös!

 • Reply
  Jenni
  1.5.2012 at 18:12

  Ihania keväisiä kuvia! Tuo aatun auringonotto kuva on paras 😀 Itsekin huomannut, että tähän aikaan vuodesta tulee eniten hiekkaa sisälle ja kämppä on välillä kuin kaatopaikka! Meillä saa myös tuo 3,5 vuotias niin hirveitä raivareita ja niin pienistä asioista, ettei tosikaan. Sanoisin, että pahimmillaan tuo uhma tuntuu nyt olevan..tai ainakin toivon, että se ei tuosta pahemmaksi enää mene.

  Asiasta toiseen..mikä kuvan käsittelyohjelma sinulla on käytössä, millä saa laitettua kuvat noin kivasta vierekkäin "kuvasarjoihin"/"ryhmiin"?

  Mukavaa kevään jatkoa teidän perheelle, aina luen, mutta aina en ehdi kirjoittelemaan 🙂

  • Reply
   Sini
   1.5.2012 at 20:46

   Mä olen luullut jo vuoden, että nyt on pahin vaihe menossa 😀 Mut taitaa tuo 3,5vee olla aika paha ikä!Mä olen tehnyt nuo semmoisella kuin photoscape, saa ladattua ihan ilmaiseksi netistä ja sillä saa tehtyä aika monenmoisia kivoja juttuja, tosin mä en osaa kun paria niistä käyttää 🙂

 • Reply
  -Jassu-
  1.5.2012 at 18:56

  Loistava chillauskuva Aatusta! 😀

  Meillä on viimeisen kuukauden aikana siivottu kämppää perusteellisesti jo kolme kertaa erilaisia juhlia varten ja aina vaan riittää siivottavaa. AAargh! On se kumma ettei tämä kämppä pysy siistinä.

  Aurinkoista toukokuuta!

 • Reply
  -Jassu-
  1.5.2012 at 18:59

  Mitä ihmettä tämä bloggeri nyt nykii? Meniköhän mun toka kirjoitus jo hyväksyttäväksi?

  Eli olin kirjoittamassa, että:
  Ai niin niistä magaraivareista vielä.. Kuten ehkä muistat, niin mähän olen sitä vertaistukea joutunut muutamaankin otteeseen huhuilemaan. Meidän megaraivarikertomukset löytyy "Uhmaikä"-tunnisteen alta.

  Paljon tsemppiä!

  • Reply
   Sini
   1.5.2012 at 20:47

   No muistan ja olitkin mielessä kun tätä kirjoitin, tunsin suurta helpotusta että edes Jassu ymmärtää 😀

 • Reply
  Anonyymi
  2.5.2012 at 09:08

  Ihania vappukuvia! Ihanat kelit!! 🙂

  Onko toi Eevin Geggamojan pipo mielestäsi millaista kokoa? Ja mitä kokoa Eevin pipo on ja mikä hänen päänympäryksensä suunnilleen nyt on?

  Oon myös tilaamassa tytölleni tuollaisen pipon ja mietin kahden koon välillä, että otanko sen 2-4 v. vai 5-6 v. koon, kun tyttö täyttää kesän lopulla 4 vee.

  Onko teillä jo pesty se pipo ja jos, niin kutistuiko miten pesussa?

  Kiitos jo etukäteen, jos voit auttaa! 🙂

  -Elina-

  • Reply
   Sini
   2.5.2012 at 09:38

   Moikka!Geggamojan pipon on tosi reiluja!Eevin pää on 47cm ja hänellä on se 1-2v koko!Muistaakseni yksi tuttu aikuinen kertoi käyttävänsä itse sitä 2-4 kokoa. Ja siis tuo 1-2 on himpun vielä reilukin Eeville, että kypärälakki menee helposti alle eikä edes yhtään vielä veny, muuten kyllä joustaa tuosta vielä. En siis ainakaan sitä 5-6 kokoa ottaisi 😉
   En ole pessyt pipoa vielä kertaakaan, mutta saman kankaan housut eivät ole kutistuneet pesussa.

  • Reply
   Anonyymi
   2.5.2012 at 10:19

   Kiitos paljon noista kokotiedoista! 🙂 Ohos, ovat siis varsin suurta kokoa! Taidanpa tilata siis tuon 2-4 v. koon, kun tytön päänympärys on himpun päälle 50 cm.

   Tuo Aatun Aarrekidin pipokin on hurjan söpö ja sopii hänelle aivan ihanasti! 🙂 Omalla pojallanikin on samanlainen…

   -Elina-

 • Reply
  adimon
  2.5.2012 at 10:43

  Kivalta näyttää teidän vapun vietto noiden kuvien perusteella. Tuo "pääkuva" Aatusta on kyllä hauska, aivan kuin iso poika jo!
  Eilen minäkin jo sanoin Emmille, kun oltiin ulkona, että ottaa vain nopsaan ne toiset hanskat siitä sisältä, eikä tarvi ottaa kenkiä pois… Kiva esimerkkiäiti 😀 Mutta on niin ihana olla ulkona, ja varsinkin tässä omassa nykyisessä olotilassani alkaa olemaan liikaa vaadittu nousta aina hakemaan jotain sisältä, ja vielä jos kengät pitäisi aina riisua! Joten samoilla linjoilla mennään kodin siisteyden kanssa!!

  Kirjoita vaan niistä Eevin megaraivareista, tuttu ikä ja meilläkin alkaa olemaan taas pieniä hankaluuksia neidin kanssa… Ja vielä näin kesän kynnyksellä, kun vauvakin tulee sitten jo ens kuun lopulla (ainakin siis la:n mukaan). Saas nähdä kuinka ollaan ongelmissa esikoisen kanssa :/ Ja hei, se teidän tuleva talo-projeksti kyllä myös kiinnostaa…

 • Reply
  Sini
  2.5.2012 at 14:36

  Näyttää kyllä isolta pojalta jo!Voi muistan tuon olotilan, kyllä sitä olikin kankea!Hui, sulla on niin lähellä jo la, vitsit!Tsemppiä!Ja joo, palaan noihin raivareihin vielä!Taloprojekti on ihan aluillaan vasta, pitäisi rempata tätä nykyistä mut jotenkin mun ajatukset on vaan jo siinä uudessa kodissa 😉

 • Reply
  -Anni-
  3.5.2012 at 11:33

  Kuulostaa niin tutulta parittomat lapaset ja kasat puoliksi käytettyjä sisä- ja ulkovaatteita ja hupos huomaan itsekin käveleväni kengillä sisään hakemaan jotain. Syksyllä ehtii taas siivota 🙂

Leave a Reply