Perusvaatetta

 Sain tuossa jo jokin aika sitten eräältä lukijalta mailia, olisinko osannut suositella jotain hyviä ja kestäviä housuja arkikäyttöön. Lupasin tarttua asiaan vielä paremmin, mutta tietenkin unohdin koko homman. Tässä kuitenkin nyt juttua vähän Aatun perusvaatteista. Laatikosta on saanut raivata kaikki 74 ja osan 80 kokoisistakin pois ja nyt Aatulla on käytössä useimmista 86 koko.
Suurinosa Aatun vaatteista onkin ihan arkivaatteita. Siinä missä Eevillä on useampi juhlamekko, Aatulla taitaa olla vain ihan muutama siistimpi yläosa. Ja olen todennut, että ihan niilläkin pärjätään 🙂

Mini Rodini/Aarrekid/Lindex/Pop
Parhaita kotihousuja ovat mielestäni nuo popin ”kalsarihousut”.
Aatulla on ollut niitä raidallisia joka koossa ihan syntymästä saakka ja ovat kestäneet meillä kovassa käytössä todella hyvin. Ainoastaan mustat pöllölegginssit haalistuivat minusta jo ekassa pesussa liikaa, muuten olen ollut näihin tosi tyytyväinen. Ovat mukavan ohuita näin kesälläkin pidettäviksi. Ja hyviä uutisia meille kauempana liikkeestä asuville, polarnille on vihdoin avattu nettikauppa!
Vähän vastaava malli on mini rodinin housuissa, näitä meillä on nyt tässä koossa vasta ensimmäistä kertaa käytössä ja samanlaista kokemusta ei ole kuin popin housuista, mutta ihan tyytyväinen olen ollut sen perusteella mitä on ehditty näitä pitää. Pandat löysinkin ihan hiljan vasta itselleni uudesta nettikaupasta Small Avenuesta, sivuilla on nyt -15% alekoodi koko valikoimaan. Muut meidän rodinit on ostettu Oii:sta paitsi nuo merirosvoleggarit Kuopuksesta.

Geggamoja/Molo Kids/Pop/Mini rodini
 Mielestäni ihan ne parhaat housut löytyvät Geggamojalta. Kuvassa näkyvät kahdet ekat ovat 74/80 kokoa ja ovat olleet käytössä meillä jo pitkään ja edelleen niissä on vielä jopa hieman kasvunvaraa. Vastaavat olivat meillä myös pienemmässä koossa ja vaikka näitä on pesty ja pidetty enemmän kuin meidän mitään muita vaatteita, ovat ne edelleen ihanan pehmoiset ja pinnassa on vain aavistus haituvaa. Mielestäni näissä on kuitenkin värikohtaisia eroja, Eevin vastaavat vaaleanpunaiset ovat hiukan enemmän nyppyyntyneet vaikka pidetty on vähemmän. Ovat kuitenkin Eevinkin suosikit ja hakee aina ne jalkaansa, jos kaapista löytyvät puhtaina. Tummansiniset ovat kokoa 86/92 ja näiden kokojen välillä on melko suuri ero, joten nuo saavat vielä jonkin aikaa odotella kasvua. Paidoista tyytyväinen olen ollut noihin molo kidsin trikoopaitoihin, joissa värit ovat pysyneet kirkkaina eikä niihin ole ilmestynyt pesunukkaa ollenkaan. Mini rodinin collegehousut ovat mielestäni myös kivaa materiaalia, näissä on hieman joustoa mukana ja vaikuttavat kestäviltä ja laadukkailta.

 Pop/TH/Lindex/Gant
Aatun laatikosta löytyy sitten vielä muutamia näitä suoralahkeisia housuja, joita pidetään ihan arkenakin, mutta menevät tarpeen vaatiessa myös siistimmissä menoissa.

Blingo/Pop/Pomp de lux
Laatikossa yhdessä pinossa on näitä hiukan reiluja paitoja, jotka pääsevät käyttöön varmaankin sitten syksyllä. Nämä ovat kokoa 86, mutta hihoissa vielä pikkasen liikaa pituutta. Alennusmyynneistä ei kummallekaan mitään suurempia tarpeita ole, muutamasta paikasta olen jo tehnyt tilauksen ja uskon, että mun aleostokset oli nyt siinä. Jos kiinnostaa niin voin niistä laittaa postausta jossain vaiheessa..
Ai niin ja Lilliksen lukijatarjous on voimassa vielä tämän päivän.
Täältä löytyy lisää tietoa!
Miltäs merkiltä löytyy teidän mielestä ne parhaat paidat ja housut?

25 Comments

 • Reply
  Pikku hiiri
  6.6.2012 at 07:51

  Kivalta näyttää Aatun vaatteet!
  Minun lapsillani on eniten Nextin vaatteita ja niihin olen ollut vuosikaudet tyytyväinen.
  Kävin muuten tilaamassa Lillikseltä sen ihanan Mayoralin paidan pojalleni 🙂

  • Reply
   Sini
   6.6.2012 at 08:34

   Nextillä on kyllä kanssa kivoja ja hyvä hinta-laatusuhde!

 • Reply
  Minttu
  6.6.2012 at 08:06

  Onpas kivan näköisiä,ihanaa,että pojillekin valmistetaan hieman värikkäämpiä vaatteita,ettei aina sitä ruskeaa ja mustaa.. Kysynkin näin blogissa,kun en jaksanut laittaa meiliä,osaatko jo kertoa Eevin T2H:n v.punaisten toppiksien kohtalosta,tulevatko käyttöön,vai olisitko luopumassa..? Meillä oli niistä puhetta,kun ostin sinulta sen CC:n 110cm toppiksen.. Takki oli muutes aivan ihana,mutta kun avasin paketin,niin ajattelin,että hitsit mikä mitoitus 🙂 Mutta tosiaan – mietteet siis jo tulevassa talvessa.. 🙂

  • Reply
   Sini
   6.6.2012 at 08:35

   Ai sä mietit jo sitä 😉 Ne on tuolla jossain varaston perukoilla, mutta jos laitat vaikka lähempänä sit mailia niin katson, että miltä näyttää. Myyn sulle jos on pienet. Juu ne on aika reiluja, mut onneksi niissä on helmassa ja vyötäröllä säädöt!

 • Reply
  Hannele
  6.6.2012 at 08:14

  Meillä vaatetta on laidasta laitaan monissa merkeissä ja paljon vaihdonvaraa eikä poika saa rikki/kamaliin tahroihin juuri mitään, vaikka liikkuvainen onkin.

  Pojalle ostin ja ostan 90% kaiken uutena (retro ei aikoinaan kiinnostanut ja nykyään hänen kokoisensa käytetyt liki poikkeuksetta huonokuntosia tai ei niin mieluisia) ja siten joutuu hieman miettimään budjettiakin eli ostan sekä kalliimpaa että edullista. Pojalla on ollut kaikkein eniten Lindexin velourisia olohousuja. Ne on todella hintansa arvoisia ja tulivat ensimmäisenä mieleeni vuosien varrelta. Kestää pesuja, käyttöä ja kivat pitää ainakin hoikalla pojalla.

  Hannele

  • Reply
   Sini
   6.6.2012 at 08:36

   Totta!Lindexin basic mallisto on tosi hyvää, Aatulla on Eevin vanhoja veloureita nyt ja edelleen tosi siistejä!

 • Reply
  Anonyymi
  6.6.2012 at 08:21

  Ihania vaatteita Aatulla! Mini Rodinia meillä ei ole vielä yhtään ollut mutta muita merkkejä kylläkin. Pop:n vaatteet on kivoja ja kestäviä mutta mua ärsyttää se että painokuvat tahtovat halkeilla tosi helposti (esim. tuo bulldog-paita). Miten teillä? Pop:n housut on hyvän mallisia. Eka Geggamojan huppari on meillä vasta testissä mutta hyvältä vaikuttaa. Koot ovat vaan tosi isoja. On kuulemma niin pehmeä että tyttö haluaisi sen aina päälleen:) Miten muuten nuo Geggamojan housut, tuleeko niihin polvipussit helposti? Nova Starin housuihin olen myös kovin tykästynyt, ovat vaan kovin hintavia:) Nosh Organicsin vaatteista tykkään myös, kangas on ihanan pehmeää ja värit pysyy hyvin.

  Heidi

  • Reply
   Sini
   6.6.2012 at 08:40

   Meillä ei tuo buldog ole yhtään haljennut, mutta kerran ekan pesun jälkeen paloautobodysta halkeili printti kauttaaltaan. Reklamoin siitä ja sain samalla rahalla toisen tuotteen kun sitä ei ollut enää myynnissä. Sitten taas ihan sama body, jossa on poliisiauto, on kuvaltaan kuin uusi vaikka pesty tosi monesti.

   Geggamojat ovat tosi reiluja kyllä!Mutta resorit kun kääntää aluksi niin menevät kauan. Noissa housuissa en ole huomannut häiritseviä polvipusseja, varmaan johtuu siitä kun tuokin materiaali vähän joustaa. Nova starit ovat juu kanssa hyviä, niitä on käytössä pihalla kun kangas kestää hyvin kulutusta!Miinuksena vaan se hinta, mutta jos alesta löydän, niin aina hyödynnän.

 • Reply
  Miima
  6.6.2012 at 08:42

  Ihan parhaita housuja meidän hoikille pojille on Kameleont designin velourit – malli on vyötäröltä kapea, kivat pussittavat lahkeet, hyviä värejä ja loistava laatu. Tykkään myös Nova starin resorifarkuista, erityisesti harem-mallista. Maxomorran velourit on myös laadukkaita, mutta värejä vain muutama, ja ovat sellaisia hieman hailakampia.

  Paidoissa parhaat on Metsolan froteet, niissä ei-niin-retroissa kuoseissa. Trikoopaitoja on sitten vaikka miltä merkiltä, ja laatu vaihtelee merkinkin sisällä tosi paljon.

  • Reply
   Sini
   6.6.2012 at 08:45

   Hei en muistanutkaan tuota kameleont designia enää. Eevillä on ollutkin joskus niitä tähtiveloureita, tykkäsin kyllä! Maxomorralta meillä ei olekaan koskaan ollut mitään, kiva kuulla, että ovat hyviä!

  • Reply
   Miima
   6.6.2012 at 09:38

   Justiinsa postailin meidän Kameleontin ale-paketista ;D

   http://vari-epa-suora.blogspot.fi/

  • Reply
   Sini
   6.6.2012 at 10:54

   Tulenkin kurkkaamaan!

 • Reply
  jarna
  6.6.2012 at 10:40

  Meillä kameleont Design, JNYD, Selia, Silverjungle ja Lindex nousevat ylitse muiden pojan housuissa. Tosin villillä 5-vuotiaalla on ihan eri kulutus ja tarpeet kuin taaperolla. Nuo edellä mainitut merkit on olleet laadukaita ja pysyneet hoikalla hyvin jalassa. Popin trikoopöksyt oli pienenä hyviä kanssa.

  Paidoissa on paljonkin hyviä. Popit on loistokamaa, mutta noita muovikuvioisia en osta ylipäätään miltään merkiltä.

  Isommalla lapsella ei oikein tunnu toimivat löysä trikoo, jollaista nuo Mini Rodinit on. Sekä housut että paidat lörpähtää helposti. Joku mietti olisiko ekopuuvilla syynä, mutta on meillä tosi monia erittäin hyviäkin luomupuuvilalisia paitoja eri merkeiltä, jotka ei ole tuollaista lurua. Olisin noita pandoja meillekin messuilta hankkinut, mutta en sitten halunnut, kun tuntuivat käteen niin lörppäsiltä. Mutta pienempinä pinta-aloina varmaan pitää kuosinsa paremmin.

  H&M tarjoaa hyviä paitoja ja Palomino, jota saa muualta maailmalta C&A-ketjusta, vaan ei valitettavatsi meiltä 🙁 Vuosi sitten ostetut paidat on olleet valtavalla käytöllä pojalla eikä ole menneet yhtään miksikään: värit ja painokuvat priimaa, ssmoin malli edelleen. ja maksoi vitosen/kpl!
  Paljon on hyviä peruspaita merkkejä, ei edes tule mieleen nyt kaikkia. Ja kuten Miima aiemmnin totesi, laatu kyllä vaihtelee usein merkinkin sisällä.

  • Reply
   Sini
   6.6.2012 at 10:58

   Kiva kuulla kokemuksia. Nuo rodinit vaihtelevat kuosin mukaan, ainakin meillä se seeprakuosin mekko ja leggarit on sellaista jämäkempää ja tosiaan nuo pandat ohuempaa. Noita ajattelin kesäksi helteillekin suojaamaan auringolta, just siihen siis onkin hyvä, että ovat ohutta. Mäkään en tykkää noista painokuvista yleensä, onneksi tuo popin on pysynyt hyvänä.

   Henkkamaukalla on hyviä ne yksittäin myytävät perustrikoot. Ne tuplapakkauksissa on musta ohuempia ja ei niin hyviä. Ja tosiaan paljon on vaihtelua merkin sisällä ja varsinkin kun netistä tilaa niin aina ei ihan tiedä mitä saa.

 • Reply
  Sirkku
  6.6.2012 at 14:29

  Mä oon niin jumittunut Aaronin vaatteissa tuohon Po.piin että meillä ei arkena käytetä juurikaan muita kuin niitä raitakalsareita ja -bodeja. Ihan lempparit ja kestävät tosi hyvin pesuja. Mini Rodiniin olen vasta nyt hurahtanut ja ajattelinkin ostaa sitä syksyksi, nyt ei ole tarvetta. Toinen suosikkimerkki housuissa meidän pojilla on Nova Star. Arttu tykkää itsekin niiden farkuista. Aaronillekin olen hommannut parit jemmaan syksyksi. 🙂

  • Reply
   Sini
   6.6.2012 at 21:49

   En ihmettele, ne on niin hyviä!Ja nova starit myös, mullakin on parit jemmassa 😉

 • Reply
  PikkuSanna
  6.6.2012 at 15:53

  kivaa perusvaatetta. Meilläkään ei ole pojilla juhlavaatteita kuin parit. Trikoopaidat ja siistimmät housut menevät semisiistimpänä settinä rennompiin juhliin. Tytölle taas tuntuu kertyvän niitä mekkoja , mutta toisaalta monet mekoista on ihan arkikäytössäkin.

  • Reply
   Sini
   6.6.2012 at 21:50

   Niinpä. Eevinkin mekkokaappi pursuilee, niihin tulee aina sorruttua 😉 Onneksi tosiaan ovat käytössäkin usein.

 • Reply
  AnuH
  6.6.2012 at 20:18

  Useita tykättyjä merkkejä on, mutta sanoisin, että Nova Star on pojalla ehdottomasti suosituin 🙂 Kik Kid merkiltä löytyy myös joitain tyylikkäitä käyttövaatteita.

  • Reply
   Sini
   6.6.2012 at 21:51

   Meillä ei olekaan hetkeen kik kidiä ollut, mutta kivoja on niilläkin.

 • Reply
  Seija
  6.6.2012 at 20:46

  Kivan näköistä! Minulla on 4-vuotias poika ja pop:in trikoisiin ja Lindexin velourhousuihin hänet useimmiten puen – ne on vaan niin hyviä, kun kestävät pesusta toiseen siisteinä. Täksi kesäksi olen ostanut nyt ensimmäistä kertaa useamman t-paidan Mini Rodinilta ja jonkun kerran niitä on jo pesty ja ne vaikuttavat ihan ok-laatusilta (tosiaan ovat ohuempaa kangasta, mutta se on ihan hyvä asia kuumaverisella pojalleni). Oii:sta tilasin juuri Mini Rodinin collegehousut ihan juuri testatakseni niiden kestävyyttä menevällä 4-vuotiaalla.Lisäksi ostin lapsimessuilta ensimmäisen kerran nyt Silverjunglea ja Geggamojaa, mutta ne vaatteet ovat sopivia vasta syksyllä, joten laadun näkee kunnolla vasta sitten. Geggamojaa olen kyllä kuullut kehuttavan, joten sitä varmaan ostan vielä lisää nyt alennusmyynneistä syksyä varten. Nova Starin farkut ovat olleet meilläkin ehdottomat suosikit jo usean vuoden ja niistäkin on jo jemmassa seuraava koko ensi syksyä varten. Eli samat merkit ja kuvien perusteella useampi sama vaatekin (meilläkään buldog paidan kuva ei ole halkeillut)on käytössä minunkin pojallani 🙂

  • Reply
   Sini
   6.6.2012 at 21:52

   Mä kyllä niin tykkään tuosta geggamojasta. Normihinnalla ovat aika hintavia ns collegehousuiksi, mutta käyttöikä on pitkä ja tosiaan pysyvät tosi hyvinä. Ja vielä jos alesta löytää niin kannattaa ehdottomasti ostaa!

 • Reply
  Vera
  7.6.2012 at 06:58

  Meillä taitaa olla vanhemmalla pojalla H&M ja Lindex sammareita, sekä Lindexiltä myös farkkuja. Noi vihreät Popin housut löytyy kaapista myös. Collegehousuina on meandin yogapantseja, mitkä ovat pojan omia suosikkeja, ja saman merkin velour- ja collegehousuja. Kestävimmät käytössä ovat olleet miikkarin canvashousut, tällä hetkellä ei vaan löydy sellaisia kun jäivät just pieneksi.

  Nuorimmaisella on Villervallan canvaksia, farkut ja sammarit hänelläkin pääsääntöisesti Lindex ja HM. Meandin housuja löytyy myös (haaremeita, yogaa, velouria, canvasta). Froteehousut ovat Metsolan. Nyt olen jonkun verran teettänyt vaatteita myös, saa kivoja ja just semmoisia kun haluaa =)

  Niin ja paidoista sen verran että froteepaidat pysyvät mun mielestä käytössä parhaina.

 • Reply
  Kippuralla
  7.6.2012 at 07:05

  Minä suunnittelin tänään siivoavani 74cm vaatteet pois kaapista, johan V on 1v2kk 😉
  Meillä on päiväkodissa ihan surkea lattiamateriaali, se kuluttaa sukkia ja polvia. Kaikista kestävimmät housut on lindexin velourit, niitä ei ole vielä saanut rikki yksiäkään. Mutta esim collegehousut hajoaa noin 3vkon jälkeen ja farkkujen ja kangashousujen polviin tulee vaaleat läikät.
  Kotona taas sitten on kestäneet ihan kaikki, joten sellaista suosikkimerkkiä ei ole 🙂

 • Reply
  Eppusen kaapilla
  7.6.2012 at 13:26

  Hyvät setit Aatulla, ihania! <3

Leave a Reply

Lue lisää