Every cloud has a silver lining, vaimitensenytoli..

Aina sanotaan, että pitäisi koittaa löytää asioista ne positiiviset puolet.
Here we go:
*Heräsin to/pe välisenä yönä järkyttävään hammassärkyyn. Alhaalla oleva viisaudenhammas alkoi vihoittelemaan ja yhtään särkylääkettä ei tietenkään löytynyt koko talosta. Oikeasti lasten supotkin alkoivat näyttää yllättävän hyviltä vaihtoehdoilta yön pimeinä hetkinä. Muistan katselleeni niitä ehkä hiukan liian pitkään kollatessa lääkelaatikkoa, mutta joku ääni sisälläni sanoi ”eijeijei!!” Samoin nestemäinen panadol, mutta annostusta lukiessani totesin, että omaan painoon saisi kiskaista sellaisen 1,5 litran pullon, että se jotain vaikuttaisi. Lapsille kyllä olisi löytynyt varmaan kotilääkärikirjan kaikkiin oireisiin lääkkeet, mutta ne perus särkylääkkeet…missämissä?? Soittelin heti seuraavana aamuna hammaslääkäriin ja kyselin neuvoja kun mitään ei pystynyt edes suuhunsa laittamaan. Seuraavana päivänä piti mennä häihin, joten mikään hampaanpoisto-operaatio ei ollut ekana vaihtoehtona listallani. Sain antibiottikuurin ja onneksi se alkoi tehota lähes samantien, lauantai-iltana päästiin juhlimaan niitä häitäkin.
Positiivista: Normipäivä sai ihan uuden käsitteen. Se ei olekaan mikä tahansa päivä, vaan ”päivä, jona yksikään hampaani ei ole kipeä”. Tuntuu, että voisin julistaa penisiliinin ilosanomaa koko maailmalle. Meni kyllä aikoinaan Nobelit ihan oikeille tyypeille! Kiitos Fleming, Florey ja Chain! Yksi kamalimmista kivuista, mitä eläessäni on tullut koettua. Vapise synnytys, there´s a new pain in town!!
 Ja toiseksi, nyt pitäisi kuulemma varata aika hampaan poistoon asap, jolloin samalla saadaan tsekattua muunkin purukaluston kunto. Edellisestä tarkastuksesta on kulunut mitä..vuosi?Kaksi?
*Eevi on oksentanut viimeiset kaksi päivää.
Positiivista: Kukaan muu meistä ei ole vielä oksentanut! Ja hei, ulkonahan sataakin ihan koko ajan, joten positiivista on se, että voidaan olla sisällä eikä missata mitään. Ihan luvan kanssa piirretyt saavat pyöriä 24/7, isomman torkkuessa sohvalla ja välillä hörppiessä jaffaa. Paula-lehmiä voi antaa luvan syödä niin monta kuin haluaa, kunhan edes jotain menisi suusta alaskin välillä. Ja positiivista on myös se, että oksennus on tullut aina pönttöön. Ei lakanapyykkiä, ei pesulareissua sohvanpäällisten takia. Eevi ilmoittaa vähän etukäteen, että nyt oksettaa ja olen tehnyt laskelman, että tämän jälkeen on 3,75 sekuntia aikaa saada tyttö vessaan. Näiden spurttien jälkeen omakin olo on kuin Usain Boltilla, tuuletuksetkin samaa luokkaa.
* Ai niin, ja Aatu raukka syö taas antibioottokuuria korvatulehdukseen.
Positiivista: Hei, ei sentäs vielä kuitenkaan oksenna!
En mä tähän oikein enää muuta keksinyt 😉
Nyt tiedossa olisi siis tällä viikolla mahdollinen viisaudenhampaan poistoni, joka pitää ilmeisesti leikata. Tämä siis mikäli itse en ala viettämään päiviäni pää vessanpöntössä. Mistä ne kotiäidit hakikaan saikkua? Ja tulevan lauantaina olisi toiset häät. Luultavimmin meno joudutaan perumaan koska muistutan Kete Rahkosta.
Että näillä mennään..
Gastroenteriittikylä vaikenee. Miettikää muutes jos alkaisikin käyttää tuota termiä sanan oksennustauti sijaan. Kuulostaa paljon mukavemmalta, positiivista siis sekin!
 • Pikku hiiri
  24.7.2012 at 08:37

  Poikien ollessa 2 & 6 vuotiaat lähdimme miehen kanssa viettämään hääpäivää 5 tähden hotelliin. Luvassa oli illallinen, elokuva, pari drinkkiä ja kokonainen yö ilman herätystä! Tietenkin hammasta rupesi särkymään kesken iltaa ja yöllä kipu oli jo aivan järkyttävää! En nukkunut minuuttiakaan ja hotellin ihana aamupala jäi syömättä. Suoraan hotellista lähdin sairaalaan hammaslääkäri päivystykseen (joka aukesi muistaakseni klo 11). Diagnoosi oli tulehdus ja pääsin elämäni ensimmäiseen juurihoitoon. Nyt osaan nauttia kivuttomista öistä vaikka lapset herättävätkin 😀

  • Sini
   24.7.2012 at 10:47

   Voi ei!Jus tietty silloin kun olisi ollut jotain speciaalia!

  • Pikku hiiri
   24.7.2012 at 11:31

   Niin siinä aina käy! Me varattiiin samana vuonna uudeksi vuodeksi hotelli Helsingin keskustasta ja suunnitelmissa oli juhlia vuoden vaihdetta kaksistaan. Tietenkin pojat sairastuivat just silloin ärhäkkään Noro virukseen, eivätkä isovanhemmat yllättäen halunneet tulla hoitamaan poikia meille kun pienempi oksensi puolen tunnin välein läpi vuorokauden! Nyt en enää varaa mitää hotellilomia….!

 • Miima
  24.7.2012 at 09:03

  Voi ei! Pikaista paranemista teille kaikille!!!! Toivottavasti Mr Yrjö ei kierrä koko perhettä!

  • Sini
   24.7.2012 at 10:48

   Toivotaan!

 • Anonyymi
  24.7.2012 at 09:05

  Apua kuulostaa kamalalle. Minulla ei ole koskaan ollut hammaskipua mutta koska olen viralliselta ammatiltani hammashoitaja ja tehnyt niitä töitä niin uskon sen näkemäni perusteella olevan jotain ihan kamalaa kun isot miehetkin se saa itkemään.
  Meilläkin on varmaan Milolla korvatulehdus,eilen illalla alkoi taas mätä valumaan pitkin poskea. Se olisi 10:s tulehdus 10kk sisällä:/ Poika ei kuitenkaan ole tulehduksista moksiskaan, putket varmaan vaikuttaa että paine pääsee pois.

  • Sini
   24.7.2012 at 10:49

   Kyllä se aika kamalaa on 🙁 Voi Milo pientä!Inhottava kierre!Meillä oli vasta toka, Eevin parista ekasta vuodesta kuitenkin muistissa ne kerran kuussa olevat tulehdukset :/

 • -Jassu-
  24.7.2012 at 09:15

  OMG. Onneksi et kuitenkaan ole (ainakaan vielä) menettänyt huumoriasi!

  Multa on onneksi leikattu viisaudenhampaat jo aikoja sitten, joten ehkä tuohon kipuun jää tutustumatta. Voin kyllä kuvitella, että ne supotkin alkoivat houkuttelemaan! 😀

  Paljon tsemppiä oksutautiselle & vessasprintterille!

  • Sini
   24.7.2012 at 10:50

   😀

   Mullakin on kaksi poistettu, ihan tarkastuksen yhteydessä vetäisivät pois. Tämmöstä kipua en kyllä mieluusti uudeleen haluaisi kokea..

 • Saija
  24.7.2012 at 09:20

  Hammassärky on aivan kamalaa! Se kaiken tuhoava kipu, hui kauheeta. Mut mä voin lohduttaa, että vielä kamalampaa on kasvojen kolmihermosärky. Olen katkaisuut nenäluuni tosta päältä ja kun sitä korjattiin, niin nuo kaikki ontelot tukittiin ns. tampooneilla. Jotka painoivat hermoon ja se särky korviin ja hampaisiin oli jotain uskomattoman kamalaa. Synnytys ei tuntunut miltään tämän jälkeen. Tätä lystiä keski 3-4 päivää ja ainoa ajatus oli seuraava megasärkylääke, joka tunniksi vei sen kaikista kauheimman terän kivulta pois. Niitä sai ottaa vain 6 päivässä, joten 18 megakivuliasta tuntia jäi vielä jäljelle vuorokauteen.Ja se ei niin hopeareuna: tämä operaatio jouduttiin tekemään 3 kertaa, kun se nenä aina romahti toiselta puolelta Michael Jackson maiseksi. Lopuksi sitten säryn kanssa pelättiin, että saako tästä nenästä enää kunnollista ikinä.

  Sori vuodatus, paranemisia sulle ja Eeville ja toivotaan ettei oksu tartu.

  • Sini
   24.7.2012 at 10:51

   Apua!Kuulostaa ihan hirveältä!Huh, onneksi mulla olikin vaan hammas kipeä 😉

 • Tanja
  24.7.2012 at 09:28

  Mahtavaa positiivistä ajattelua! 🙂 (harvinaista näinä päivinä) Hammassärky on kyllä luonnotonta, mielummin synnttelisin minäki!

  • Sini
   24.7.2012 at 10:51

   Synnytyksessä sentäs ne supistusten välit on aika kivuttomia 😉

 • Anonyymi
  24.7.2012 at 09:43

  Aivan ihana kirjoitus :D! Muistaisikin aina olla noin positiivisin mielin! Mä olen Aku Ankka, siis jolle tapahtuu yleensä aina jotain typerää. Ihan olen siitä seikasta tunnettu töissäkin..jos jokin asia voi mennä pieleen, se menee minun kohdallani :P.
  Voimia sinne sairaustuvalle..potilaita ainakin piisaa ;).

  -Katja

  • Sini
   24.7.2012 at 10:52

   Hih, vai Aku Ankka 😉

 • L-E
  24.7.2012 at 10:12

  Yyyh, mielikuva 1,5 litran pullon nestemäistä panadolia juomisesta :/. Oletko muuten itse maistanut sitä?

  Meilläkin ollaan juuri selviämässä mahataudista joten I know the feeling. Toivottavasti teillä muut selviävät ilman. Meillä muhun iski ekana juuri sinä päivänä kun mies palasi loman jälkeen töihin että tervetuloa vaan arki 😀 (juuh, sinä päivänä ei kyllä juurikaan naurattanut).

  Jep mutta eikun nokka tuulta päin ja kohti uusia haasteita! Tsemppiä kanssatallaaja :).

  • Sini
   24.7.2012 at 10:53

   Hyi, ei tulis mieleenkään maistaa sitä liisteriä 😀
   Voi ei, todellakin rude awakening arkeen 😉

  • Kippuralla
   24.7.2012 at 11:17

   V:stä tulee isona varmaan narkkari , se juoksee aina ruiskua kohti suu auki 😉 nyt 1v4kk mennyt antihistamiinia/refluxilääkettä/buranaa/panadolia..
   viisaudenhampaat+hammaslääkäripelko= 2murentunutta, 1poistettu ja 1ehjä vaivaton KOPKOP

  • Sini
   25.7.2012 at 12:07

   Voi ei 🙁

  • Kippuralla
   28.7.2012 at 22:12

   olis pitänyt koputtaa varmaan toista puuta ;D tässä sitä on aamusta saakka kärvistelty viisurisäryn kera, enkä oo varma onko 2 vai 1 hammasta-sattuu sillain etten tiedä että onko ylös vai alas.

 • Eppusen kaapilla
  24.7.2012 at 10:42

  Voi ei.. Ei käy kateeksi..:( Tsemppiä sinne ja pikaista paranemista hampaalle sekä Eeville! <3

  • Sini
   24.7.2012 at 10:53

   Kiitti, kyllä tää tästä 😉

 • Nina
  24.7.2012 at 10:54

  Vaikka aihe on mitä kamalin ja symppaan teitä täysillä, sai kirjoitus mut hymyilemään. Huippua että huumori on tallella kaikesta huolimatta. 🙂 Kete Rahkonen. ;D

  Tsemppiä!

  • Sini
   25.7.2012 at 12:07

   Eipä tätä muuten kyllä kestäisi 😉

 • Emmi R.
  24.7.2012 at 11:21

  🙂 Kivasti kirjoitettu! Mutta voi mikä sisältö… Paranemista!

  • Sini
   25.7.2012 at 12:08

   Täällä jo mietin, että näinkö helpolla päästiin kun kukaan muu ei ole vielä yrjönnyt…

 • Anonyymi
  24.7.2012 at 12:59

  Siis mikä sattuma! Mulla loppui kaksi päivää sitten viisaudenhampaan aiheuttaman tulehduksen antibioottikuuri! Siis ihan hirveää! Mulla oli ien aivan tulipunainen ja turvonnut eikä suuta saanut auki tarpeeksi että olisi jotain pystynyt syömään. Onneksi kuurilla kipu ja tulehdus lähti ja vielä parahiksi ennen reissua mutta kyllä taitaa mullakin olla hampaan poisto-operaatio edessä… Tsemppiä teille kaikille toipilaille!! Se on aika haastavaa hoitaa pikkuisia kun itsekin on kipeänä.

  T:Heidi

  • Sini
   25.7.2012 at 12:09

   Siis ihan sama, just tollanen mullakin oli ja koko lauka ja kaula oli ihan kosketusarka. Huh, sama operaatio täällä..can´t wait 😉

 • Terhi
  24.7.2012 at 17:47

  Häh, mihinkähän eka kommentti karkas… Anyway yhdyn täysiin kokemuksiisi hammaskivusta silloin kun se on hermosärkyä! Mä olisin varmaan ottanut ne supot ja juonut vielä Panadolitkin päälle…

  Mulla oli kerran sama särky. Soitin anopille joka on kotona päivät toisiko kipulääkettä, kysyi että onko kiire kun oli kylässä ja siellä alettiin kahvia keitteleen… Sanoin että ON! Vois kai mieskin töiden jälkeen tuoda jos ei kiire olis (S.oli silloin vauva ja tais olla päikkäreillä tai jotain että en itse päässyt apteekkiin). Mä olin kans jo monta tuntia pyörinyt sen kivun kanssa ihan silmät sumeina. Onneks se sitten toi sitä, ihmetteli kun tuli että oliko joku kauhea hätä kun eihän se sinänsä päällepäin näy :-/

  Siitä lähtien täällä onkin aina ollut särkylääkettä kaapissa 😉

  Tsemppiä teille sinne & pikaiset paranemiset! Parempia aikoja odotellessa 😉

  • Sini
   25.7.2012 at 12:10

   Se on ihan kamalaa kyllä kun särkee KOKO AJAN! Ja mikään ei auta. Meilläkin yleensä on särkylääkkeitä, mutta nyt oli joku vetänyt viimeisen ja jättänyt vaan tyhjän paketin lääkelaatikkoon. Murr…

 • Marika
  24.7.2012 at 18:15

  Hanmmaskipu on ihan kauheaa! Onneksi avun. Paranemia!

  • Sini
   25.7.2012 at 12:11

   Niinpä!Onneksi helpotti!

 • Miikkis
  24.7.2012 at 19:37

  Oi voi, saat täydet sympatiapisteet ja plussan päälle! Miksi noiden kipujen ja tautien pitää pukata agendaan aina samalla rysäyksellä?? Jaksamista pienelle potilalle ja itsellesi tsemppiä leikkaukseen, kun sen aika koittaa. Pidä lippu korkeella ja huumori tallessa!

  • Sini
   25.7.2012 at 12:12

   Kiitti!Luulen, että tämä hammas ei ihan niin helposti lähdekään kuin aikaisemmat, mutta toivotaan parasta!

 • Hannele
  25.7.2012 at 07:25

  Hauskasti kirjoitettu, mutta asia ikävä. Paranemisia.

  Kuinka ollkaan minäkin heräsin tänä aamuna takahampaan kipuun. Minulla on viimeksi ollut hammassärkyä lapsena, minulla takahammaskipu enteilee flunssaa, taasko! Otin pari Panadolia ja katson mitä jatkossa seuraa.

  Minä kuulun niihin onnellisiin, joilla ei ole edes ollut viisaudenhampaiden alkuja koskaan.

  Lapset katsoo juuri uusimmat lastenohjelmat boxista ja tyttö toi juuri syliini kuinkas ollakaan katselukirjan, jossa Tomi kissa pesee hampaita, tuleva hammashoitaja?

  Hannele

  • Sini
   25.7.2012 at 12:13

   Voi hö!Toivottavasti menisi äkkiä ohi!

 • Maija
  25.7.2012 at 10:47

  Hammassärky on kamalaa. Olin itse pari vuotta sitten Ruotsissa työmatkalla, kun viisaudenhammas alkoi vihoitella. Ei siinä mitään, että olisi ollut pelkkää kipua (senhän sai puudutettua niillä särkylääkkeillä), mutta kun viisuri työnsi itseään kohti poskea ja muodosti leukaan lukon, ettei suu auennut. Yritä nyt sitten syödä, kun edes pikkulusikka ei mahdu hampaiden välistä suuhun. Oli semmoinen näyttelyeläinfiilis, kun ruokalassa viereisten pöytien tyypit katseli oman pöydän tyyppien lisäksi, kun meikäläinen "kulauttelee" lusikasta ruokaa kitaan niskat vinossa. Onneksi yksityinen hammaslääkärini suostui ottamaan perjantaina minut vastaan (soittelin hänelle keskiviikkona), sain vaihdettua perjantain lennot torstaille ja hammas saatiin perjantaina kivutta pois. Täydet pisteet kyllä hammaslääkärille, koska olin varautunut tajunnan räjäyttävään kipuun hampaan poiston takia (perusoletus se, että suu pitää todella saada auki), mutta mies onnistui ujuttamaan sen jotenkin sivukautta pois, eikä suuta tarvinnut repiä väkisin auki. Seuraavana päivänä suu taas aukesi lähes normaalisti ja kipu sekä kammottava lukko oli tiessään. Onneksi tuo viisuri oli lajissaan viimeinen. Toiseksi viimeinen poistettiin ollessani esikoisesta raskaana, kaksi ensimmäistä hammaskirurgin toimesta leikkaamalla opiskeluaikoina (vinha fiilis muuten, kun joutuivat leukaluuta poraamaan, että saivat hampaat ulos). Joten nyt pitäisi purukaluston aiheuttaa vähemmän vaivaa ja lisäksi olen yrittänyt käydä vuosittain tarkastuksessa juuri hammaskivuilta välttyäkseni. Se on huomattavasti pienempi paha kuitenkin. 🙂

  • Sini
   25.7.2012 at 12:15

   Voi ei, kuulostipas kamalalta!Onneksi se saattiin oletettua helpommin pois! Ja oikeasti pitäisi muistaa käydä niissä tarkastuksissa, mutta itsellä se tahtoo olla just niitä asoita, joita hoisan aina "ensi viikolla" 😉

 • Maria
  25.7.2012 at 10:49

  Multa on onneksi poistettu kaikki viisaudenhampaat. Kyllä niiden kanssa on saanut useamman kerran kipuilla. Onneksi sait lääkkeet ja pääsit juhliinkin! Pikaista paranemista kaikille perheen sairastajille!

  • Sini
   25.7.2012 at 12:16

   Kiitti!

 • Suvi
  25.7.2012 at 17:44

  Hammaskipu on kamalaa. 🙁 Vinkiksi hampaanpoiston jälkeen, jos suu on kovin kipeä eikä voi pureskella: banaania pystyy helposti nielemään pieninä palasina. Itse en banaanista tykkää muuten, mutta tuolloin nälkäisenä maistui kyllä tosi hyvälle ja oli helppoa "syödä". 🙂

  • Sini
   25.7.2012 at 19:20

   Kiitti!Vinkki tulee varmasti tarpeeseen!

 • Nanna
  26.7.2012 at 20:11

  Auts! Sympatiat sinne! Toivotaan että saat oksennus taudin ennen hampaanpoistoa etkä heti sen jälkeen. ;D Anteeksi. Mutta se vasta olisikin kamala ajatus! 😉

  Multa on vasta jokunen viikkoa takaperin poistettu viimeinen viisauden hammas eli nyt se on ohi. Nimittäin siitähän se lähtee -yhdestä tulehtuneesta. Sitten todettaankin, että jos ei yksi mahdu suuhun niin ei mahdu muutkaan. :/ Mutta jos sentään voi lohduttaa niin aika helpolla olen ainakin minä päässyt kaikkien neljän poiston kanssa. Tällä viimeisellä kerralla puuduttaminen/vaikutuksen odotus kesti 20min, itse hampaan poistaminen 2 minuuttia. 😀

Lue lisää