Pikkukokki, uusi tärkeä taito ja alefarkut

Tällä hetkellä tämä nuorempi tuntuu olevan innokkaampi kokkailija kuin isosiskonsa.
Vaikka hellalle ei ihan kunnolla vielä ylläkään, ainakin uuni on ahkerassa käytössä ja lempipuuhaa on tietysti noiden laatikoiden sisällön levittäminen ympäri kämppää..

Ikean pehmoiset leikkiruoat ovat olleet hitti molempien keskuudessa. Pitäisikin ostaa näihin vielä se hedelmäsetti, hintakaan kun ei päätä huimaa (n 6e). Puiset leikkiruat ovat meillä saaneet vähän osumaa ja Aatulla on tapana tunkea niitä pikkuisia leivoksia kokonaan suuhunsa, joten ne on päätyneet ”turvaan” lipaston päälle Eevin leikkejä varten. Nyt on jotenkin kiva huomata, että lapsilla löytyy leikeissä se yhteinen sävel ja Aatukin jo vähän tajuaa leikin ideaa. Tosin usein se vielä on sitä, että Eevi leikkii ja Aatu sotkee leikit, mutta on myös päiviä, jolloin nämä kaksi leikkivät samaa leikkiä sulassa sovussa. Ruksi seinään 😉
Lisäksi olen huomannut jännän piirteen, että aikaisemmin lelut, jotka eivät ole kiinnostaneet Eeviä ollenkaan esim legot ja brion junarata, ovat nyt isosiskon mielestäkin tosi kivoja.

Aatu on oppinut myös (ainakin itselleen kovin tärkeän) uuden taidon,
nimittäin autolla potkuttelun! Aikaisemmin meno on ollut epämääräistä nytkyttämistä ja hermothan siinä on kuskilla mennyt kun auto ei liiku, vaikka kuinka yrittäisi. Nyt vihdoin kuski pääsi ”asian ytimeen” kun tajusi, että jaloilla pitää potkia päästäkseen eteenpäin 😉 Tiedossa on varmasti melkoista rallia ainakin seuraavat kolme vuotta…

Sekalaisen postauksen loppuun vielä kuva rodinin santiago slim farkuista, jotka tilasin Oii:n -50% alesta.
Samat tilasin jo aikaisemmin jemmaan seuraavassa koossa ja ne näyttivät niin kivoilta, että piti napata kaupan viimeiset tuossa 80/86 koossa. Näissäkin pituutta on vielä reilusti, joten menevät meillä tosi pitkään.
Eilen muutes tuli Pikkujalkojen uutiskirje, jossa kerrottiin syksyn ja talven kenkiä tulleen muutamalta merkiltä.
Voi vitsit näitä Anguluksen ihanuuksia!Ekat ovat nahkavuorelliset saappaat syksyyn ja kahdet viimeiset villavuorelliset talvikengät. Nuo nyörilliset ovat aika täydelliset ♥ Täältä voi kurkkia mitä muuta syksyyn on jo saapunut.

Mukavaa viikonloppua kaikille!
 • Anonyymi
  13.7.2012 at 10:12

  Nuo nyörilliset Angulukset ovat aivan ihanat. =D

  Täällä odottelen kovasti talven toppa mallistojen ilmestymistä. Muutama vasta tullut näytille, mutta eniten kiinnostaisi tuleeko Ticksulta Mold väristä haalaria? Haalarit siis vielä hakusessa. Hassua muuten taas pohdiskella kesällä moisia ajatuksia. =D

  Ja voi mikä hurmuri Aatu on kiharoineen.

  • Sini
   13.7.2012 at 10:35

   Ihanat herkut on kyllä, toivotaan että mun viime vuoden aleostas osuis koon puolesta nappiin, meillä siis ne sofien taupet vastaavat odottamassa. Mua kiinnostaa myös se mold, ihan hurjan kaunis väri ja on sitä kaivattukin jo 3 vuotta!Eevillä oli vastaavan värinen haalari ihan vauvana.

 • Anonyymi
  13.7.2012 at 11:24

  Se on ihanaa katsoa kun sisaruksista alkaa olla seuraa toisilleen! Meidän lapsilla on 2 vuotta ikäeroa ja nyt kun esikoinen on melkein 5 ja kuopus melkein 3, alkaa todelliset yhteisleikit olla ajankohtaisia. On liikkistä seurata kun isosisko komentaa että "mä oon prinsessa, sä oot prinssi ja nyt me mennään naimisiin":) Meillä on myös noita Ikean vihanneksia ja ne on myös olleet hitti. Mua harmittaa että puisiin leluihin tulee niin helposti kolhuja ja maali lähtee.

  Ja siis voi APUA miten ihania kenkiä tuolla on!!! Onneks me ei ensi talvelle tarvita mitään, nyt en saa sortua!! Onneksi monista loppui koot kesken mutta nuo nyörilliset on kyllä aivan täydelliset. Hinta tosin on aikas suolainen…

  Mukavaa viikonloppua teillekin!

  Heidi

  • Sini
   13.7.2012 at 11:37

   Hih tutun kuuloista tuo "komentelu". Meillä Eevi keksii ihan samoja leikkejä! Ja se kyllä harmittaa kun puiset ovat muuten kauniimman näköisiä kuin muoviset.

   No älä, onneksi vastaavat nyörilliset on hommattu jo alesta!Ja meillä kun eniten kuitenkin käytetään tex ominaisuuksilla olevia popja talvella niin mihinkääs söpöstelykenkiin ei ihan älyttömästi viitsi satsata.

 • titti
  13.7.2012 at 14:26

  Meilläkin poika oppi joskus Aatun iässä ton auton "ajamisen". Ja tää äiti hoksas et viime kesänä laitettu laminaatti (kovin kestoluokka) on ihan naarmuilla. Ja yhden moppauksen yhteydessä hoksasin mistä ne naarmut tulee; no sen auton renkaista. Kiva… 🙂

  • Sini
   13.7.2012 at 16:32

   Kääk!HArmi kun noihin renkaisiin ei saa mitään suojia 😉

 • Pia
  13.7.2012 at 14:59

  Meilläkin on nuo vihannekset ja hedelmät ollut ihan ykkösleluja! Tytöt 10kk ja 2v leikkii niillä joka päivä! 🙂 Eevi sai 2v lahjaksi myös muovisia ruokia ja niitä syödään ja levitellään pitkin kämppää koko ajan (hölmö äiti kulkee perässä ja keräilee monta kertaa päivässä :))!

  • Sini
   13.7.2012 at 16:33

   Sama täällä!Ja joo, itse keräilen niitä päivän mittaan milloin mistäkin ja hetken päästä ne on taas samalla lailla 😉

 • Vera
  13.7.2012 at 15:20

  Meillä kanssa ajellaan kaikenlaisilla autoilla ja mopoilla ympäri kämppää. Sen on sitten näköiset lattiat ja seinätkin, kun niihin täytyy tietenkin törmätä aina kun unohtaa jarruttaa.

  Noi Ikean kasvikset on muuten hitti meilläkin =)

  • Sini
   13.7.2012 at 16:34

   Saas nähdä millaiset meidän laminaatit on kohat 😀

 • Kirsi
  13.7.2012 at 16:24

  Heh, täällä kans keittiöleikit on kovassa huudossa. Jos poitsu ei ole näköpiirissä tietää mistä etsiä 😉

  Vitsit Aatun viimenen setti on tosi kiva!

  Arvaa kuolasinko eilen samoja kenkiä, haluisin meille nuo nauhalliset. Ihan täydellisen väriset! Tarrallisissa koot loppui jo muistaakseni 26.

  • Sini
   13.7.2012 at 16:34

   Sama täällä! Tarrallisia oli isomille samassa värissä, mutta niissä oli se kukka lisäksi. Nuo nauhalliset on kyllä herkut!

 • Anonyymi
  13.7.2012 at 17:55

  Hei, löysin juuri blogisi 🙂 Heti haluisin tietää, että mistä olet hankkinut tuon takin ja pipon ? Aivan ihanat niin kuin mallitkin 🙂 Kiitos blogista. Uskon että tulen viihtymään blogisi seurassa 🙂
  Johanna

  • Sini
   13.7.2012 at 18:21

   Heippa ja tervetuloa! Takki ja pipo ovat aarrekidin ja noita oli ainakin vielä jäljellä kuopus nimisessä kaupassa.

 • Anonyymi
  14.7.2012 at 17:44

  Kiva, että yhteiset leikit löytyvät! Ja sitten jatkuvat jonkin aikaa, kunnes alkavat viimeistään vuoden päästä osata ärsyttää toisiaan tahallaan, kuten meillä kaksivuotias vanhempaansa 😀 Vuorovedoin mennään, tappelua ja yhteistä leikkiä, kuitenkin kovasti huolenpitoa toisistaan.

  Meillä on Pukyn potkuauto ja sitä mainostettiin oikein erikseen renkaista, jotka ovat lattialle ystävälliset. Ei kuulu sellaista kovaa jyrinää ajettaessa, kuten plasto-tyyppisillä muovirenkailla. Vaikka tuon potkuauton hinta oli suolaisempi, niin siinä suhteessa olen ollut tyytyväinen 🙂 (toki sitten nurkkiin on tullut kolhuja, kun niihin ajetaan välillä täysiä, mutta niin käy varmasti olipa alla mikä auto tai kävelykärry 😉 ) Anna

  • Sini
   16.7.2012 at 19:36

   Hah, sitä odotellessa 😉 Tuntuvat osaavan ärsyttää jo nyt toisiaan 😉

   Hei se Pykyn onkin magee ja huipua jos renkaat on oikeasti hiljaiset!

 • Terhi
  15.7.2012 at 19:41

  Oi noita kenkiä, aww..! Pitääkin käydä kurkkaamassa Pikkujalat. On muutes tosi söpöt noi Aatun farkutkin! Ja onnea uudesta potkuttelutaidosta 😉

  • Sini
   16.7.2012 at 19:36

   Eikös!

 • Maria
  15.7.2012 at 20:13

  Löytyipäs taas kiva blogi 🙂 Olen kanssa miettinyt ostavani meidän 1v. pojalle jonkun leikkiuunin ja leikkiruokia (miehen mielestä pitäisi ostaa joku höyläpenkki ja työkalupakki 😀 ). Poika tykkäisi varmasti tosi paljon tehdä ruokaa ja luultavasti myös maistella niitä ruokia. Tosi ihanat nuo aarrekidin huppari ja pöksyt!

  • Sini
   16.7.2012 at 19:38

   Kannatan ehdottomasti! Olen kuullut, että monet pikkupojat tykkäävät noista ruokaleikeistä. Meiltä löytyikin nuo jo siskon peruja, mutta varmasti olisin hankkinut ellei oli enennstään jo ollut. Brion hellat ovat minusta kivan simppeleitä, meidän oma on selkeästi tyttöjen makuun 😉

Lue lisää