Legoleikkejä

 Meillä ei Eevi ole ikinä innostunut legoista.
Pienempänä sai lahjaksi sen dublojen perussetin sekä eläintarhan, mutta niillä ei ole viimeisen kolmen vuoden aikana juurikaan leikitty. Legot ovat saaneet olla rauhassa tuolla hyllystön laatikossa, aina siis siihen asti kun jokin aika sitten Aatu nämä sieltä löysi! (Yllättäen pikkuveljen kiinnostuksen myötä on Eevikin alkanut nyt rakennella noilla…)
Aatu sai synttärilahjaksi noita autot legoja kaksi settiä. Siitä
päivästä lähtien legoilla on leikitty joka päivä. Myöhemmin mummu vielä
osti samaan sarjaan kuuluvan paloauton ja siitä on tainnut muodostua
ihan yksi Aatun lempileluista. Minusta nuo autot legot ovat tosi kivoja,
sarjan autot kun ovat aika reilun kokoisia ja niillä on siis
pienemmänkin helppo leikkiä. Näitä sitten lykitään pitkin alakerran
lattiaa, oikein mukava yllätys muutes yöllä kun pimeässä vahingossa
astut yhden päälle 😉

 Meillä ei leluja osteta kovinkaan usein. Eevin vanhat ns unisex lelut olen säästänyt kuten esimerkiksi brion junaradan, dublot ja brion puiset lelut. Meillä lapset saavat yleensä leluja syntymäpäivinä ja jouluna, toki joskus jotain pientä voi hankkia muulloinkin, mutta harvemmin tulee ostettua. Eevikään ei yleensä kaupassa edes kinua leluja, toteaa itse, että toivoo sitten joulupukilta tms. Itseä alkaa ahdistamaan jos leluja kertyy liikaa, niillä kun kaikilla ei kuitenkaan koskaan leikitä ja yleensä laitan sitten aina jotain pois kun uusia tulee. Lelut vievät myös tosi paljon tilaa ja jo säilytyksenkin kannalta koitan pitää jonkinlaista tasapainoa näissä.

 Aatulle on kuitenkin mielestäni helpompi ostaa leluja, sillä noita autojuttua meillä ei ennestään ole mitään ollut. Nämä dublot ovat siitäkin hyviä, että ovat pitkäikäisiä leluiksi ja varmasti näillä leikitään vielä monen monta vuotta. Eeville onkin jo hankalampi keksiä ”tarpeellisia” leluja. Tykkään ostaa laadukkaita ja kauniita puuleluja ja ne ovat neidin leikeissä edelleen ne tykätyimmät. Suosikkeja ovat puiset leikkiruoat, Le Toy Vanin hellalla kokkailee usein ja nukkekodillakin leikkii aina välillä. Puulelut ovat minusta siinä mielessä kivoja, että vaikka niihin käytössä tuleekin kolhuja, ovat ne kuitenkin jotenkin kauniin nostalgisia vähän kolhiintuneenakin ja tosiaan yhtäkään puulelua meillä ei ole saatu vielä roskiskuntoon-rikki. Eevi on parina vuonna synttäreillä ja jouluna saanut juurkin noita leluja ja nyt niitä alkaa olemaan aikalailla tarpeeksi. Mitähän sitä syksyllä synttäreille keksisi? Kun en ole huomannut minkäänlaista kiinnostusta hänellä esim barbeja tai brazt (mitä lie hirvityksiä) kohtaan. Mistä leluista teidän 4-vuotiaat tykkää?

 Aatu nyt ei varsinaisesti rakentaa näillä vielä osaa, mutta hajottaa sitäkin paremmin 😉
Paras puuha onkin kun äiti rakentaa ja Aatu saa rikkoa, ja taas sama uudestaan.
Kesähelteistä ei täällä ole pariin viimeiseen päivään ollut tietoakaan.
Välillä ulkona puhaltaa tosi kylmä tuuli ja ihan pipoa ja paksumpaa hupparia sai vetää päälle.
Tänään taas onneksi on lämpöisempää!

43 Comments

 • Reply
  Anonyymi
  3.8.2012 at 09:57

  Meillä nelivuotias tyttö tykkää leikkiä lähinnä nukkevauvoilla,kattiloilla sekä on tykästynyt haukkuvaan koiraansa ;)Nukkekoti sekä legot ovat jääneet taka alalle, josko niihinkin kiinnostus kasvaisi..

  SANNA S

  • Reply
   Sini
   3.8.2012 at 10:55

   Meilläkin "peippari" on kova sana edelleen ja uskoisin, että tuommoinen koira voisi olla kanssa hitti. Itseä vaan mietityttää onko ne sellaisia kimeitä räksyttäviä kuin omassa nuoruudessa vai jaksaako niitä oikeasti kuunnellakin? 😉

 • Reply
  Meeri
  3.8.2012 at 09:59

  Meillä Pinja leikkii vieläkin noilla dubloilla ja mummolassa sitten pikkulegoilla.
  Muuten kotona Pinja tuntuu eniten leikkivän roolileikkejä poneilla ja barbeilla sekä Pinja tykkää kovasti siitä muovailuvaha koneesta, sillä tehään usein äidille ja isille jätskiannoksia, lisäksi yksi uusi hitti on nyt Pinjalla ne Top Model värityskirjat, huomasi niitä yhdellä isomalla kouluun menevällä tytöllä ja innostui värittelemään niillä, kotiin ostettiin ihan sellainen kevyt Top Model koiravärityskirja ja yksi jossa on ihmisiä, niitä värityksiään pitää myös esitellä kaikille ja Pinja oikein huokailee ja ihastelee kuinka kauniita niistä tuli kun mukana tulee niitä tarrojakin. 🙂

  • Reply
   Sini
   3.8.2012 at 10:56

   Voi hyvä kun muistutit tuosta muovailuvaha koneesta!Semmoista kakkujuttua olenkin katsellut, tykkäisi varmaan kovasti ja tässäpä voisi olla yksi lahjatoive syksyyn.

 • Reply
  Maria
  3.8.2012 at 10:24

  Onpas kivan näköisiä nuo autot-sarjan legoautot! Täytyykin vinkata mummulle, kun hän hoitaa pojan lego-ostokset. Meillä poika on kohta 1,5-vuotta ja on leikkinyt legoilla jo aika pitkään. Nyt onnistuu jo hajottamisen lisäksi se rakentaminenkin aika kivasti. Tykkään itse legoista tosi paljon, ovat niin kehittäviä ja monipuolisia leluja. 🙂

  • Reply
   Sini
   3.8.2012 at 10:58

   Nuo on kyllä tosi kivoja ja musta on kivaa kun nuo autot on semmoisia, että niillä voi leikkiä ihan muutenkin. Tai siis ei ole miljoonaa eri osaa kasattavana vaan ovat vain runko+pyörät.

 • Reply
  Satu
  3.8.2012 at 10:32

  Meillä on lelujen suhteen aikalailla samanlainen linja. Noita cars duploja ja muutenkin duploja on kertynyt aika lailla. Ovat olleet suosittuja ja käteviä. Sitten keittiötarvikkeita ja brion junaratoja juurikin puisina. Uusia hankitaan, kun on synttärit tai joulu, mutta ei muuten. Joskus satunnaisesti olen ostanut jonkun, kun on tullut vastaan superalella. Meillä koitetaan myös laittaa vanhoja pois sitä mukaa kun tulee uusia 🙂

  • Reply
   Sini
   3.8.2012 at 10:59

   Just sama täällä. Nythän noita dubloja on tullut tytöillekin omaa sarjaa. Mietin olisiko se tykätty vai alkaako olemaan jo liian "vauvojen juttu". Se isompien tyttöjen sarja taas voi olla vähän liian hankala rakennettava vielä ja sitten pitäisi taas vahtia niitä pikkuosia, ettei mene Aatun suuhun.

 • Reply
  San-na
  3.8.2012 at 10:44

  Meidän 7-v ja 5-v pojat eivät oikeastaan muita leluja kuin legoja tarvisikaan 😉
  Tai no, ne halvat perus muovisotilaat on myös kovassa käytössä. Dubloista se alkoi ja nyt isoin hitti on Star Wars ja NinjaGo Legot 🙂

  • Reply
   Sini
   3.8.2012 at 11:00

   Eevin serkkupoika on kanssa aivan noiden legojen lumossa, just star warsit ym tekniikkalegot 😉

 • Reply
  Anskuli
  3.8.2012 at 10:57

  Duplot on kyl tosi kivoja ja kestäviä leluja..meillä niitä on kertynyt jo iso laatikollinen ja lapset tykkää rakentaa niistä millon mitäkin 🙂 Noita cars-legoja vois kyl ostaa lisää, meillä ei oo ku yks salama..
  Meiän just 4-vee täyttänyt neiti tykkää edelleen tosi paljo nukkeleikeistä ja hoitaa nukkeja paljon! Pikkuveljensä kanssa leikkivät "kotista" tämän tästä ja brion leikkihellalla tekevät ruokaa jne. Myös kaikki prinsessalelut/-nuket kiinnostaa paljon..:)

  • Reply
   Sini
   3.8.2012 at 14:07

   Niinpä! Juu suosittelen kyllä noita autolegoja!

 • Reply
  Oliviah
  3.8.2012 at 11:46

  Meillä on kyllä kovasti toivottu noita prinsessa duploja. Isosisko 10-v : kin leikkii välillä duploilla ( ei varmaan saisi kertoa) ja yrittikin ohjailla neitiä toivomaan dublon isoa sairaalasettiä synttärilahjaksi eli tuskin nuo vielä liian lapsellisia on Eevillekään. Prinsessalinna ei mielestäni näytä kovin kummoiselta, mutta ne prinsessan vaunut ja hevonen voisi olla kivat. Stockmannilla huomasin myös kivan duplon kakkusetin, jossa palikoista sai rakennella leivonnaisia. Meillä kyllä leikitään paljon perusbarbeilla (onneksi ei niillä isopäisillä) lähinnä prinsessa ja kotileikkejä ja eläinlääkäribarbisetti on myös ollut suosittu.

  • Reply
   Sini
   3.8.2012 at 14:08

   Ai no sitten!Mä en ole noita kovin montaa mallia nähnytkään, se linna tosiaan näytti vähän köppäiseltä, mutta jos muitakin kivoja on niin pitää katsella!

 • Reply
  maiju
  3.8.2012 at 12:31

  Teilläkin Legoillaan;) Meillä myös 6v sai joskus pienempänä pari Duplon perussettiä lahjaksi, mutta ei niillä leikkinyt muuta kuin jos äiti/isi oli kaverina leikkimässä. Nyt tänä keväänä onkin sitten hurahtanut kunnolla legoilemaan, eikä tarvitse enää kaveriakaan välttämättä vaan yksinkin syntyy mitä mielikuvituksellisempia leikkejä. Meillä tytöillä ovat lelut aina kestäneet hyvin, johtunee varmaan luonteen piirteistäkin jonkin verran. Ovat aika rauhallisia puuhissaan. Itsekin suosin silti "vähempi ja kestävämpi"-linjaa. Puuleluja löytyy jonkin verran legojen lisäksi vauva-ajoilta. Barbit ovat meillä se juttu olleet isoimmalla jo kolmisen vuotta ja keskimmäinenkin on jo reilun vuoden vannonut niiden nimeen. Keskimmäinen rakastaa lisäksi Babyborninsa hoitoa, kun taas isomman vauvanukke saa olla aika omassa rauhassaan. Molemmilla tytöillä nuo Bb ovat tulleet joululahjaksi noin 1-vuotiaina ja niiden lisäksi molemmilla on nyt vain Disneyn prinsessanuket. Leluja ostellaan itse kanssa aika harvoin eikä tytöt niitä edes kerjääkään. Olen yrittänyt opettaa heitä miettimään mitä oikeasti haluaa, eikä haalimaan kaikkea mahdollista. Sekä säästämään aina sen pari euroa kerrallaan isompaan, eikä keräilemään kaikkea ns. krääsää. Niinpä meiltä ei löydy Bratzejä, Litlle Petsejä ja pehmolelujakin vain muutama… Isoimmalla aina menossa jokin säästöprojekti. Tällä hetkellä säästää rahaa uusimpaan legofriendsin heppatalliin. Roolileikit erilaisilla asusteilla taitaa olla se juttu ollut meillä kun vanhin oli 4-vuotias. Muistaakseni toivoi tuolloin Lumikki-puvun joululahjaksi ja sen sitten saikin:) Roolileikit ovat edelleen in molemmilla. Lisäksi meiltä löytyy jonkin kokoinen laatikollinen Scheichin eläimiä tallin kera, nuorempi (2,5v) pitää niistä ja kun joskus pääsee itse omilla rahoillaan ostamaan jotain, niin niitähän ne tahtovat olla;)

  • Reply
   Sini
   3.8.2012 at 14:10

   Luinkin just sun blogista noista friends sarjan legoista. Mahtava kokoelmä teillä ja hienoa, että tyttö jaksaa niillä leikkiä! Meilläkään ei ole yhtään little petsiä tai niitä brätsejä 😀 Ja tosiaan ennemmin joku isompi kiva kuin paljon pientä sälää..

 • Reply
  tanja
  3.8.2012 at 12:41

  Eikö nää blogimaailmassa nyt kovassa suosiossa olevat disneyn animation dollsit ois kiva lahjaidea :)..? Vai onko Eevi yhtään tykästynyt disneyn prinsessoista..?

  • Reply
   Sini
   3.8.2012 at 14:12

   Tiiätkö eilen vasta ekaa kertaa kuulin koko jutuista. En ole missään huomannut noista juttua, on varmaan jäänyt muutamat postaukset blogeista lukematta siis 😉 Mutta Eevi tykkää lumikista ja googlettelinkin, että yhdestä kaupasta suomesta noita saisi. Ovatko ihan nuken kokoisia ja leikinkestäviä, ettei mitään koriste/keräilyesineiksi tarkoitettuja?

  • Reply
   tanja
   3.8.2012 at 14:52

   Mäkin ensin luulin, että ihan koristeeksi vain ovat. Mutta kyllä ne leikkiä kestää ja ovat ihan hyvän kokoisiakin ;). Mekkotehtaan blogissa voi ihailla näille nukeille ommeltuja mekkoja+muita ihanuuksia 🙂

  • Reply
   Sini
   3.8.2012 at 18:17

   Kiitti tiedosta!Lumikki pääsee harkintaan 😉

 • Reply
  Eppusen kaapilla
  3.8.2012 at 13:24

  Meillä Duplot on kyllä kestohitti ja joskus poika saattaa mennä huomeeseensa rakentelemaan niillä pitkiksi ajoiksi. Ja jos äiti koittaa rakentaa, se on Ei-ei! Väärin 😀 Ensin E. alkoi tehdä sellaisia torneja mutta nykyään jo rakentelee ja leikkii niillä. 🙂 Suosituimpia ovat Duplo-Anssi moottoripyöräpoliisi, itsevalittu juna ja sellaiset autot joilla voi hinata. Myös pelastushelikopteri on POP.;) Meillä Noi on kyllä ihan suosituimmat lelut ollut jo pitkään.:)

  • Reply
   Sini
   3.8.2012 at 14:12

   Ihana E 😉 Noita dublojahan on tosiaan vaikka ja mitä!

 • Reply
  Anonyymi
  3.8.2012 at 14:03

  Meillä 4vuotiaana tytöillä in olivat polly pocketit, pet shopit, friends pikkulegot ja lisäksi kaikenlaiset nyhräysjutut, esim. hamahelmet, lukolliset päiväkirjat,geelikynät jne jne 🙂

  • Reply
   Sini
   3.8.2012 at 14:13

   Hamahelmillä mielläkin tehdään useasti!

 • Reply
  AnnaT.
  3.8.2012 at 15:01

  Heip! Jos Eevi on "hulluna" Hello Kittyyn, niin saattaisi häntä vielä miellyttää nuo Hello Kitty palikat, jotka ovat sanrion lisenssillä tehty dublojen kanssa yhteensopiviksi, niitä saa esim. http://www.lelut24.fi/hello-kitty-lego-palikat-c-91.html. Tuolla ei näytä tällä hetkellä olevan ihan kaikkia mitä on ollut, mutta meillä on ainakin koulu, iso talo ja ponitalli noista sekä joku jäätelöauto (osa ostettu muualta kun löysin alekorista puoleen hintaan). Pojalle on sitten lahjaksi saatuja cars dubloja. Käteviä, kun käyvät yhteen 🙂

  Disney animator dolls nukke on käsittääkseni n. 40 cm eli ei mikään ihan pieni. Mekkotehdas -blogissa on ihania kuvia nukesta lasten leikeissä. Sieltä saa vähän käsitystä millainen olisi. Meillä ei ole, mutta harkintalistalla on 😉

  • Reply
   Sini
   3.8.2012 at 18:17

   Voi kiitti vinkistä!Nuo olisikin varmasti tosi mieluisia! Joo siis edelleen hello kitty uppoaa kuin häkä! Ai no sehän on sitten ihan kunnon kokoinen nukke!

 • Reply
  Suvi
  3.8.2012 at 17:25

  Meidän 02/08 neiti leikkii kovasti roolileikkejä. Beibbari ja pehmolelut ovat päivittäin leikeissä mukana, myös kaupassa, puistossa… Ja Legot, ne on olleet meillä hitti ihan pienestä asti. Johtuisiko siitä että äiti ja isi niistä kovin tykkää, ja mun isä ;)) Dublot alkaa siirtymään sivuun ja tilalle on hiipinyt niitä uusia Legon tyttöpikkulegoja. Myös autot on olleet hitti jo monta vuotta, niin metalliautot, kuin juuri nuo Legosarjojen Autot-autot. Myös parkkitalo löytyy. En pidä lelupaljoudesta, ja valmiiksi leikityistä "paina nappia"-leluista. Leikkikeittiö, ruoat, ja roolileikkeihin sopivat jutut sekä nuo Legot tms. on kivoja. Ja väritys/tehtäväkirjat. Samoin kuin teillä, unisex-superkestolelut on säilytetty, osa minun vanhojakin Brioa yms. Kiva postaus!

  • Reply
   Sini
   3.8.2012 at 18:19

   Briot on kyllä ihan loistavia, kestävät isältä pojalle 😉 Ne puiset on kyllä omaan silmään paljon kauniimpia kuin muoviset ja siksi niitä onkin kertynyt enemmn kuin muovileluja. Aatulle olen ostanut jemmaan jo puisen parkkitalon ja siihen autot, saa sitten varmaan jouluna 😉

 • Reply
  Anonyymi
  3.8.2012 at 17:46

  Vähän ohi aiheen, mutta mistä tuo ihana mato on 🙂

 • Reply
  Anonyymi
  3.8.2012 at 17:46

  Heh..MATTO 🙂

  • Reply
   Sini
   3.8.2012 at 18:20

   Matot ovat Ikean Myrlilja sarjaa. Niitä on tuossa huoneessa 3kpl vierekkäin, ne kun eivät kovin isoja ole.

 • Reply
  Maissi
  3.8.2012 at 18:06

  Meidän neljävuotias leikkii kyllä vielä joka viikko Dubloilla, joita kyllä mielestäni pitää olla paljon, että mielenkiinto säilyy (myös aikuisilla). Ja että niillä oikeasti voi edes rakennella jotain. Muutama sängynaluslaatikollinen muuttuu äkkiä valtaviksi eläintarhoiksi, linnoiksi ja hevostalleiksi, eikä tosiaan mene varsinkaan pikkusisaruksen suuhun. Ne pikkulegot kun on todella pieniä, eikä meidän 4v ainakaan muista aina jemmata niitä 1,5v:n edestä pois.
  Itsekään en aluksi ollut LPS:n (jotka on kyllä nyt jo todella hellyyttäviä) ja ties minkä Shooplesien perään, vaan hankin etusijassa puisia leluja jne. Mutta kyllä vaan kaikki nuo pienet jutut on tämänikäisistä tytöistä niitä parhaita. My little Ponyilla tykkään itsekin leikkiä tytön kanssa. Näillä kaikilla edellämainituilla meillä ainakin leikitään ihan kunnolla mielikuvitusleikkiä välillä sekottaen kaikenlaisia leluja keskenään. Roolileikit ja pehmoilla leikkiminen mieluista, eikä nukella leikkiminen ole meillä kiinnostanut pitkään aikaan.
  Itse pysyttelen mahdollisimman pitkään erossa Bratzeista jne. mutta kyllä muutama prinsessabarbie löytyy. Ei tosin ole vielä kovin usein leikeissä mukana, mieluummin petsit, jotka kulkevat kätevästi salamatkustajina käsilaukussa tai taskussa vaikka automatkan viihdykkeeksi. 😉

  • Reply
   Sini
   3.8.2012 at 18:23

   Huomaan, että nuo pikkuriikkiset jutut on kyllä mieluisia tuon ikäisille. Ne on niitä omia aarteita ja niitä jemmataan just käsilaukkuihin ja huppareiden taskuihin. Meillä tuli hello kitty talon mukana noita pikkuisia hahmoja ja sitten jostain suklaamunista on tullut noita hello kittyjä ja ne ovat ainakin vielä piisanneet.

   Sama meillä, usein ne tahtovat jäädä lojumaan liiankin otollisiin paikkoihin ja alta aikayksikön ovat pienemmän suussa.

 • Reply
  päivänpaiste
  3.8.2012 at 18:56

  Meillä 4,5 vuotiaan suosikit ovat My Little ponit sekä kaikki prinsessajutut. Ihan lempparipuuhaa on, kun pikkusisko nukkuu ja hän saa kerrankin leikkiä rauhassa prinsessaa. Prinsessan vaatteet ovat ihan parhaita sekä tiarat, taikasauvat (vai mitä ne lie) yms :). Legot ovat meillä välillä ihan parhaita ja sitten saattaa mennä monta viikkoa, että ne eivät kiinnosta yhtään.

  • Reply
   Sini
   4.8.2012 at 10:08

   Meilläkin leikitään prisessaa tyllimekko päällä 😉 Ja tietty se taikasauva!

 • Reply
  Unelma Säleikkö
  3.8.2012 at 19:12

  Vähän samoilla linjoilla lelujen suhteen ja oonkin miettinyt, että mitäs sitten kun kaikki peruslelut alkaa olla hankittuna…Onneksi meillä on nukenvaunujen hankinta vielä edessä ja nukkekoti kalustamatta. Myös Sylvanien Families sarjaan olen ihastunut ja Mietekin leikkii niillä tosi mielellään;) Pehmolelujen suhteen on pakko tehdä niin, että jos ja kun niitä kertyy niin osa vanhemmista kierrätetään tylysti eteenpäin. Meillä on just nyt ihana tilanne, että kaikilla leluilla on omat paikkansa ja huone on nopea ja helppo siivota.

  • Reply
   Sini
   4.8.2012 at 10:09

   Meillä alkaa nyt jsut olla toi tilanne, että ne perusjutut löytyy. Ja pehmoja tosiaan kertyy ja osa on pakko laittaa surutta kiertoon.

 • Reply
  Krista
  3.8.2012 at 19:47

  Meidän pojalle on alkanut ilmestymään samanlaisia kikkuroita korvien taakse kuin teidän Aatulla 🙂

 • Reply
  Marika
  4.8.2012 at 09:57

  Nuo Autot dublot on kyllä kivoja 🙂 meiltä löytyy kans niitä, uppoaa tyttöihinkin! Prismasta joskus ruokaostosten lomassa nappasin, kun oli tuo isosarja -40%, eihän sitä voinut jättää sinne.
  …reissu lähestyy, jee!!! Tuun ma tyttöjen kans sinnepäin tuomaan koissuja mummin ja vaarin luo hoitoon ja sit ti ajellaan takas kotiin pakkaileen 😀

  • Reply
   Sini
   4.8.2012 at 10:10

   S onkin kunnon autot-fani! Jee, tosiaan kohta se on! Tuutteko maanantaina poikkeemaan jos ehditte?

 • Reply
  Petuli
  4.8.2012 at 12:12

  hih, tosiaankin samat kirjoitukset 😉 Meillä ei E ole tykännyt dubloista, ihan vaan silloin tällöin niillä leikkinyt. Vähän enemmän innostui niistä V:n myötä. Mutta nyt meille tuli oikeita legoja, niitä pikkuisia Lego friends juttuja ja voi miten E niistä innostuikin! Hän tarttee selkeästi sen mallin mitä seurata eli auto tai talo tai tms eikä mitään summittaista tornien tekemistä. Mä olin aika varma ettei vielä itse yrittäisikään niitä rakennella mutta niin vaan tyttö yllätti 🙂

  • Reply
   Sini
   6.8.2012 at 20:37

   Aijaa, no kyllä varmaan Eevikin sitten osaisi. Pitääkin katsella niitä uudemman kerran…

Leave a Reply

Lue lisää