Muistoja lapsuudesta

Lapsena herkkuani oli makaronivelli.
Aina toiseen mummulaan mennessä toivon ruoaksi makaronivelliä, mielestäni mikään maailmassa ei maistunut paremmalta kuin kyseinen ruoka mummuni tekemänä. Eihän siinä ole kuin maitoa, makaroneja ja voita, mutta jokin taika mummulla oli (kuten heillä yleensäkin) ja pikkuinen tyttö söi velliä aina mahansa pinkeäksi. Toinen suuri herkkuni oli maitoperunat. Sama ohje, mutta makaronien tilalla perunaa 😉
Itseä surettaa suuresti, että isovanhempani eivät ehtineet nähdä omia lapsiani.
He olivat olleet naimisissa hyvin kauan aikaa ja ensin kuoli mummoni ja vähän ajan päästä myös pappani. Pappaani en muista koskaan nähneeni sairaana, mitään lääkkeitäkään hänen ei korkeasta iästään huolimatta tarvinut syödä. Eräänä päivänä hänet löydettiin kotoaan menehtyneenä sydänkohtaukseen, itse uskon, että hän kuoli mummun kuoleman aiheuttamaan suruun.
Isovanhempieni kuoleman jälkeen en ole koskaan syönyt makaronivelliä.
En halunnut sitä enää kenenkään muun tekemänä enkä ole sitä itsekään aikuisena koskaan tehnyt.
Yhtenä päivänä muistelin hymy huulilla isovanhempiani ja muistin myös tuon lempiherkkuni.
Kerroin Eeville tarinoita omasta lapsuudestani ja siitä, miten mummulla oli taika tehdä maailman parasta velliä.
Lupasin Eeville, että tehdään velliä joku päivä yhdessä. Ensin pitäisi kuitenkin hakea kaupasta punaista maitoa, semmoiseen se mummukin sen aina teki.
Ja niin me tehtiin makaronivelli mummun tyyliin.
1 litra maitoa, 2dl makaroneja, voita ja suolaa.
Mummu varmaan heitti ripauksen omaa taikaansa meidänkin kattilaan, sillä velli oli todella hyvää.
Ainakin siis omasta mielestäni, kumpikaan lapsista ei tykännyt 😀

Tästä tulikin mieleen toinen lapsuuteni herkku toisen mummunitekemänä nimittäin helmivelli!
Tai itse sanoin sitä aina sammakonkutuvelliksi. Tätäkään en ole koskaan tehnyt itse, mutta täytyykin toivoa tätä ensi kerralla kun menemme isovanhempieni luokse kylään!

Meidän lasten lempiherkkua taitavat olla kalapuikot ja kermaviilikastike.
Pakkasesta löytyy yleensä aina pahan päivän varalle paketti filee kalapuikkoja ja jääkaapista purkki kermaviiliä. Juuri sellaisiin päiviin kun kiireessä pitäisi saada jotain sapuskaa aikaiseksi. Kermaviilin sekaan laitan 2 reilua tl felixin sinappista kurkkusalaattia, herbamarie yrttisuolaa sekä sitruunapippuria ihan mututuntumalla. En ole noita mausteiden määriä koskaan mitannut, mutta aika reilusti niitä saa olla, helpompi toki on aina maistamisen jälkeen lisätä jos siltä tuntuu.

Toinen arjen pikaruoka on joskus aikaisemminkin täällä blogissa ollut tonnikala-riisivuoka.
Kopioin tähän kuvat ja ohjeen tuolta vanhojen postausten uumenista. Tämäkin on todella hyvä ja nopea arkiruoka ja meillä maistuu koko perheelle.

Tonnikala-riisivuoka

Ohje n 4 hengelle:
Riisiä 4dl
2 purkkia tonnikalaa paloina (itse otan öljyssä)
Creme Bonjour ruohosipuli (vaihtelevasti teen myös valkosipulista)
Ruokakermaa
Suolaa,pippuria, paprikajauhetta (itse laitan vielä herbamarieta)
Keitä riisit kypsiksi.
Kasaa kerroksittain vuokaan: pohjalle puolet riisistä, päälle tonnikalat, sitten tuorejuustoa nokareina.
Päälle hiukan mausteita.
 Lopuksi jäljellä olevat riisit.
Luraus ruokakermaa (ei tosiaan tartte paljoa) ja päälle paprikajauhetta ja mausteita oman maun mukaan.
Päälle voi laittaa myös pari voi nokaretta 🙂
Itse tykkään tuosta tuorejuustosta ihan älyttömästi, joten laitan aina koko purkin.
Hiukan terveellisemmän vaihtoehdon haluava laittaa tietty vähemmän…
Uuniin 175/200 asteeseen n 15-20min, että tuorejuusto sulaa.
Hei, kertokaahan tekin mitkä olivat teidän lempiherkkunne lapsuudesta!
Ja mikä taas on se teidän arjen pikaruoka, sellainen helppo ja hyvä, jonka ainekset löytyy melkein aina kaapista? Ohjeitakin saa laittaa, olisi kiva välillä kokeilla uusiakin arkiruokia.
Täällä on taas vaihteeksi ollut lämpöisemmät kelit, ei se kesä ihan vielä ollutkaan ohitse..

58 Comments

  • Reply
    -S-
    30.8.2012 at 14:10

    Voi että, makaronivelli! En ole syönyt sitä aikoihin, viimeksi varmaankin yli 20 vuotta sitten :oO Meidän mummu teki myös makaronivelliä (pitäisikin varmaan kysyä ohje ennenkuin taito poistuu tästä maailmasta…), koska pappa tykkäsi siitä. Meidän mummu laitoi maidon ja makaronin lisäksi mukaan myös kananmunaa ja voi että me lapset tykättiin. Myös helmivelli on tuttu.

    Meidän lapset eivät jostain syystä ymmärrä kalapuikkojen päälle. Vanhempi neiti (4,5 vee) on nyt uudelleen löytänyt uunilohen ja pitää sitä suurena herkkunaan, mutta nuorempi (kohta 3 v) ei syö kuin muusit tai perunat lautaselta kun tarjolla on kalaa. Odotan ja tarjoan silti kärsivällisesti, koska aiemmin hänkin on kalasta tykännyt.

    Viimeksi olen nopeana kotiruokana laittanut (juurikin tuon uunilohen lisksi) ihan perinteistä jauhelihakastiketta, ja pikabroileripastaa (pastaa maun mukaan, broilerifilepaloja pieniksi, paistetaan maustetaan ja lisätään jotain makutuorejuustoa, Creme bonjour cuisinea tai jotain makukermavalmistetta.).

    Kiitos uudesta arkiruokaideasta!

    • Reply
      Sini
      30.8.2012 at 14:16

      Velli tuo kyllä paljon muistoja! Mäkin teen useasti just broileripastaa, laitan sekaan 3:n juuston kermaa ja mustapekkajuustoa. Samoilla aineksilla teen monesti myös kiusausta, sekaan vaan perunasipulisekoitusta 😉

  • Reply
    Hanna
    30.8.2012 at 14:28

    Makaronivelliä olen minäkin syönyt lapsuudessa, äiti teki sitä aina silloin kun tehtiin makaronilaatikkoa niin keitti samalla vähän enemmän makaroneja ja niistä sitten tehtiin velliä.
    Omille lapsille en ole sitä koskaan tehnyt, pitääkin kokeilla tykkäisivätkö he:) Helmivellistä olen kuullut, mutta en muista sitä syöneeni.Pinaattilätyt on meillä sellainen koko perheen herkku, paistan ne aina itse ohjekin löytyy blogistani ja kasvissosekeitto on toinen helppo ruoka ja maistuu kaikille sit on sellainen nakkiperunasose laatikko.. tässä nyt jotain mitä tuli mieleen. Tänään tein kaalilaatikkoa, mutta se ei oikein ole lasten mieleen.

    • Reply
      Sini
      30.8.2012 at 14:52

      Voi mä en ole koskaan tehnyt pinaattilättyjä itse. Pitäisikin kokeilla, olen tähän asti mennyt valmiilla 😉 Mä tykkään kaalilaatikosta hurjasti, puolukkasosetta vaan kyytipojaksi!

    • Reply
      Hanna
      31.8.2012 at 07:43

      kannattaa kokeilla ostat pussillisen pinaattia kaupan pakastealtaasta:) Kaali ja puolukka sopii niin hyvin yhteen:) Muuten meillä laitettiin kans sokeria aina makaronivelliin.

  • Reply
    Eppusen kaapilla
    30.8.2012 at 14:43

    Voi ihanaa, mä juuri yksi päivä muistin tuon makaronivellin kun meillä tarjoiltiin sitä päiväkodissa kun olin pieni. 🙂 En ole sitä sen jälkeen syönyt, mutta muistan kuinka hyvää se oli.:) Ihana postaus Sini! <3

    • Reply
      Sini
      30.8.2012 at 14:52

      Tää taitaa ollakin monelle tuttu velli!

  • Reply
    Alexandra
    30.8.2012 at 15:17

    Minä en ole koskaan syönyt makaronivelliä, vaikka 70-luvun lapsia olenkin. :O
    Samat "pikaruuat" on meilläkin aina pakastimessa pahan päivän varalle; filee kalapuikkoja. Toinen meidän lasten suosikki on pakastepinaattikeitto. Siinä arjen pelastajat. 😉

    • Reply
      Sini
      30.8.2012 at 16:14

      Voi, pinaattikeitto on kyllä hyvää!

  • Reply
    -Satu-
    30.8.2012 at 16:12

    Mä en ole koskaan maistanut makaronivelliä, mutta äitini on sanonut pienenä mummon tehneen sitä hänelle 🙂 Täytyy varmaan joskus kokeilla tuota reseptiä.
    Tahtoisin myös syödä joskus mururessiä, jota tällä päin on aikoinaan syöty.

    Tonnikala-riisivuoka puolestaan kuuluu nykyisin meidän arkiruokalemppareihin. Siitä saa helposti erilaisen pienillä muutoksilla kuten esimerkiksi laittamalla eri Creme Bonjouria tai lisäämällä mukaan pussillisen herne-maissi-paprikaa 🙂

    • Reply
      Sini
      30.8.2012 at 16:15

      Mitä on mururessi? En ole koskaan kuullutkaan! Ja joo, tuohon sopii hyvin monet eri tuorejuustot!

    • Reply
      -Satu-
      30.8.2012 at 16:19

      Mun käsittääkseni sitä on tehty joskus pula-aikana, jolloin kiehuvaan maitoon on sekoitettu voita ja kuivuneita leivänpaloja. Monesti tollaiset yllättävän simppelit ruoat ovat tosi hyviä 🙂

    • Reply
      Sini
      30.8.2012 at 18:07

      Ahaa!Ne on kyllä parhaita!

  • Reply
    Hannele
    30.8.2012 at 16:28

    Meillä ei koskaan ollut makaronivelliä, mutta lapsuudessa naapurissa oli. Emäntä oli Raahesta alunperin eli liekkö sitten "lännenherkkuja" alunperin. Pyysin äitiä sitä valmistamaan, mutta ei suostunut.

    Minun herkkuni lapsuudessa oli currykana tai ahvenien (isäni pyydystämät) keitetyt mädit. Ahventa en enää syö, mutta mäti maistuu edelleen, samoin kana.

    Poikamme tykkää liki kaikesta mitä teen kunhan ei ole liian maustettua, tietysti. Katkaravut ja mustekalat sekä yleensä kala ovat hänen erityisherkkuja. Kalapuikot hän "löysi" vasta pari viikkoa sitten.

    Synttärinsä olivat vasta viime viikonloppuna ja tein muiden leivonnaisten lisäksi tuorejuusto-lime-mansikkaleivoksia ja oli niin ihanaa kun 5-vuotias poikamme otti minusta kiinni ja sanoi "Kiitos äiti kun teit minulle mansikkaleivoksia", on niin söpö kun välillä kukkaiskielellä kiittää. Testasin leivoksia ensin häneen ennen kuin kutsut alkoivat.

    Minä tein aikoinaan hieman samalla reseptillä tonnikalavuokaa, jossa oli spagettia, herkkusienikeittopussi, juustoa ja ruokakermaa. Aivan ihana ruokaherkku, mutta kävi kuten monille ihanille resepteille, kyllästyin.

    Hannele

    • Reply
      Sini
      30.8.2012 at 18:08

      Voi, liikkis tuo sinun 5-vuotiaasi ♥ Hei, pitääkin testata tuo sun ohje, kiva kun saa vähän vaihtelua!

  • Reply
    Lillukka
    30.8.2012 at 17:28

    Makaroonivelli ♥ Meidän pikku-mummi teki lapsena sitä mulle ja mannavelliä veljelle. Itsekin on sitä tullut tehtyä, muttei se tietenkään mummin vellin veroista ole.

    Kalapuikot taas olivat herkkua peruskoulussa ja pinaattikastikkeen kera luonnollisesti. Täytyykin pitkästä aikaa tehdä niitä. Ellimaikki tosin ei pinaattikastikkeesta pidä, vaikka pinaattiletuista tykkääkin, joten tuo kermaviilikastike kuuluu myös meillä kalapuikkoihin. Meidän pikaruokaykkönen on kuitenkin pakasteesta saatavat Finduksen crispit sitruunapaneroidut kalafileet ja hollandaisekastike. Kalaa tykkään tehdä kyllä tuoreenakin, mutta noita 'kalapuikkoja' meiltä löytyy aina pakkasesta ja hollandaisekastiketta kaapista 🙂

    • Reply
      Sini
      30.8.2012 at 18:09

      Eihän ne koskaan mummun veroisia ole! Ai teillä syötiin pinaattikastikkeen kanssa!Meillä lukiossa oli pinaattilättyjä ja jauhelihakastiketta, se oli musta hassu yhdistelmä. Nuo pakastejutut on kyllä joskus niin pelastus!

  • Reply
    -Auroran&vaavin äiti-
    30.8.2012 at 17:31

    Ihan juuri yksi päivä mietin, että pitäisi googlettaa makaronivellin resepti 🙂 Minun mummoni teki sitä minulle kun olin lapsi, oli ehdoton lempparini! Äitikin joskus kokeili tuota tehdä, mutta mummon oli parempaa =D Mummolta kerran kysyin ohjetta, mutta hän sanoi heittäneensä aineita summamutikassa, täytyykin kokeilla joku päivä tuota sinun reseptiäsi! Vaikka pahoin pelkään ettei meillä muille kelpaa 😉

    Ja tuota tonnikalavuokaa testataan ilman muuta! Juuri tällaisia simppeleitä arjen pelastajia kaivataan meille, tuntuu että aina on ne samat eväät viikosta toiseen 😛 Paljon syödään keitto- ja laatikkoruokia, valmistuvat nopeasti ja helppo lämmittää toisellakin kertaa. Kananmunakastike ja perunat on tytön tämän hetken herkku!
    Sillon jos on toooosi kiire niin syödään nuudeleita, lapset tykkää ihan hurjana 🙂

    • Reply
      Sini
      30.8.2012 at 18:10

      Mulla taisi tulla vähän reilummin makaroneja ja lopussa mun piti vähän suurustaa tilkalla vettä ja jauhoja kun oli musta vähän löysää. Meillä syödään myös paljon keittoja, paranevat vain seuraavana päivänä!

  • Reply
    Mömmeli
    30.8.2012 at 17:52

    Mun tuli makaronivellistä mieleen helmipuuro, jota itse lapsena söin mummulassa kesäisin, kun olin siellä hoidossa ja hyvää oli. Oi niitä aikoja! Pitäiskin varmaan tehdä helmipuuroa joku päivä lapsille. 🙂

    • Reply
      Sini
      30.8.2012 at 18:11

      Oi niitä aikoja 😉

  • Reply
    päivänpaiste
    30.8.2012 at 18:09

    Minun yks lemppari lapsena oli perunavelli ja teen sitä silloin tällöin omillekin lapsukaisille.
    Omien lasten suurinta herkkua on pinaattikeitto, sitä meillä syötäis varmaan joka päivä jos lapset sais päättää ;). Uusin tai onhan se jo jonkin aikaa ollut "ruokalistallamme" on tortillalasagne, se myös maistuu hyvin lapsille jotka ovat välillä hyvinkin nirsoja, vaikka olemme koettaneet tarjoilla pienestä pitäen kaikenlaista ruokaa.. välillä taas uppoo kaikki mitä eteen kannetaan ;).

    • Reply
      Sini
      30.8.2012 at 20:41

      Pinaattikeitto on kyllä nam!Keitetyn kananmunan kanssa tietenkin 😉

  • Reply
    Aake07n äiti
    30.8.2012 at 18:30

    Makaronivellistä en ole koskaan kuullutkaan, mutta perunamaitoa (maitoa, sipulia, perunoita, suolaa) tuli kyllä joskus syötyä lapsena. Meillä tulee harvoin tehtyä kalapuikkoja, vaikka ne koko perheelle kelpaisivatkin.

    Oma "pikaruokaherkkuni" on broileriinsuikaleet, sipuli, ohuet kesäkurpitsaviipaleet (paloiteltuina), paprika ja halloumjuusto paistinpannulla ruskistettuina ja valkosipulilla, currylla, suolalla ja mustapippurilla maustettuina siten että lisään siihen kypsennetyt (ja maustetut) nuudelit lyhyiksi pätkittyinä – jonkin sortin wokki siis. Meidän kohta 5 veekin tätä syö, jos en liian tulisesti mausta.

    • Reply
      Sini
      30.8.2012 at 20:41

      Voi, tuli ihan nälkä tuosta sun wokkiohjeesta!Kokeiluun!

  • Reply
    -Jassu-
    30.8.2012 at 19:28

    Siis wot? Makaronivelli menee kyllä ihan nevehööd-osastoon, samoin se perunaversio. 🙂

    Meillä ei ollut isovanhempia lähellä, mutta aina kun mummon luona käytiin oli tarjolla superherkkua – mummon itsetekemää hiivaleipää ja "punaista kalaa" eli graavilohta. Oulun mummin luona oli taas aina heti mentävä hakemaan Hovihallin "punaista makaronilaatikkoa". 😀

    Ihania lapsuusmuistoja tuli, kiitos kivasta postauksesta!

    • Reply
      Sini
      30.8.2012 at 20:42

      Jassu, aukko sivistyksessä! 😀

      Mummun leipä on muuten maailman parasta!Pienenä mä piilotin mukaan saadun lämpimäisleivän mun oman tyynyn alle, ettei porukat syö sitä sillä aikaa kun nukun 😉

  • Reply
    Anonyymi
    30.8.2012 at 19:30

    Lapsuuden herkku oli kotona uunisei, joka paistettiin uunissa pilkottuna niin, että väleihin oli laitettu tomaattia ja koko komeus oli kuorrutettu ketsupilla ja korppujauhoilla, uunivuokaan lisättiin vielä mausteet ja tötsä kermaa. Tämä tarjoiltiin perunoiden kanssa. Vähän kuin juhlaruoka ja oli niin hyvää, että suunnilleen nuoltiin lautasetkin ;).
    Mummolassa herkkua oli pitkittäin pilkotut lenkkimakkaratikut jotka paistettiin voissa ja syötiin tulikuumina ruisleivän päällä.
    Nykyään miedän lempipikaruoka 7v. kanssa on pannussa reilussa curry-jauheessa pikkutöräyksessa ketsuppia paistetut kesäkurpitsan palaset ja kanansuikaleet (vaihtoehtoisesti jauheliha) jotka kasataan ruispastan (6min.) jossa on punaista pestoa päälle ja ripotellaan vielä kaiken ylle juustoraastetta, nam.

    – Anni A.

    • Reply
      Sini
      30.8.2012 at 20:44

      Kuulostaa hyvältä tuo lapsuuden herkku! Ja kana on mun lempparia, voisin syödä sitä pelkästään!

  • Reply
    Anonyymi
    30.8.2012 at 19:33

    Ihana että voi olla niin eri muistot ruuasta. Meillä ei tehty makaronivelliä eikä perunavelliä mutta hoitotäti teki. Se oli ihan hirveää kun ei ollut tottunut, sitä sitten yritin nieleskellä ja höpätä aina lasista maitoa samalla kun koitti nielaista velliä. Ja kun oli jo pari lasia juonut maitoa ei saanut enää ottaa lisää ja piti yrittää syödä loppuun ilman kylmää maitoa joka vähän poistaisi makua 🙂

    -Jonna

    • Reply
      Sini
      30.8.2012 at 20:44

      Voi ei, sulla on vähän eri muistot tuosta ruoasta!Mä ihmettelin, että miksei lapset tykänneet, musta se oli hyvää 😀

  • Reply
    Vezmu
    30.8.2012 at 19:57

    Jännä. Just tällä viikolla tein myös makaroonivellin myötä makumatkan lapsuuteen. Minä tykkäsin, 2,5-vuotias ei kahta lusikallista enempää. Sun reseptistä poiketen laitoin sekaan myös hyppysellisen sokeria.
    Meillä ei mun muistin mukaan kotona ollut makaroonivelliä, mutta hoitopaikkaan makumuistot johtaa.

    • Reply
      Sini
      30.8.2012 at 20:45

      Kumma juttu, meilläkään ei muksuihin uponnut. Mä en laittanut sokeria, musta se oli aika makeaa muutenkin…

  • Reply
    Heini
    30.8.2012 at 20:15

    Eikös makaronivelliin lisätä pikkuisen sokeria tuomaan hentoa makeutta?! 😉
    Kyllä on joskus täytynyt tuota tehdä itselle, kun on alkanut tekemään mieli. Lisään lautaselle myös nokareen voita, nam nam.

    Lapsuuden herkkuruokaa oli lihapullat ja perunamuussi, maistuu edelleen super hyvältä.

    • Reply
      Sini
      30.8.2012 at 20:45

      Mä en laittanut sokeria, voita ja suolaa vaan. Hah, mies sanoi, että se maistui ihan riisipuurolta! 😀

  • Reply
    -Martze-
    30.8.2012 at 21:00

    Oi, minäkin tykkäsin lapsuudessa makaroonivellistä! Oon kanssa joskus kauan sitten sitä keittänyt, pitäs taas kokeilla.

    Samoin maitoperunat uusista perunoista on nam! Nyt toki se aika mennyt jo..
    ja sitten ropsu! Oi mun hoitotäti teki hyvää ropsua! Sitten mun yks suosikki lapsena oli minuuttivelli jota mun hoitotäti teki aina mulle! : )

    • Reply
      Sini
      1.9.2012 at 06:47

      Voi, ropsu!Nam!Mä en tee sitä itse koskaan, mutta anoppi tekee aika usein!

  • Reply
    Maija
    31.8.2012 at 09:30

    Makaronivellistä olen kyllä kuullut, mutta oma lapsuuden herkkuni oli ehdottomasti riisivelli. Sitä aina sedän vaimo keitteli ja joskus keittää edelleen, jos mennään perheen kera ruoka-aikaan kylään. Se on kyllä aivan mahtavaa. Niin ja sehän syödään toki suolan ei sokerin ja kanelin kanssa. Edelleen syön välillä riisipuuroakin suolan kanssa ja mies on sitä monesti kummastellut, kunnes itsekin sitä kertaalleen maistoi. Nyt meillä aina välillä keitellään puuroa/velliä kotonakin, ensimmäinen satsi suolalla, toinen sokerilla. 🙂

    Meidän arkiruoka, mitä tytöt aina vinkumalla vinkuukin, on jauhelihakastike. Ihan vaan jauheliha käristetään, sipulit perään, sen jälkeen purkillinen papuja (yleensä kidney, mutta joskus myös valkoisia papuja) ja tomaattimurskaa perään. Pikkasen myös mausteita mielen mukaan. Kastike hautuu hetken, jona aikana sitten riisi, makaroni tai peruna on ehtinyt kypsyä. Jos perunaa tarjoaa sivussa, niin ensin kannattaa ne laittaa kiehuun ja vasta sitten alottaa kastikkeen teko.

    • Reply
      Sini
      1.9.2012 at 06:47

      Kuulostaa hyvältä tuo teidän suosikkiarkiruoka!Pitääkin ostaa papuja pitkästä aikaa!

    • Reply
      Maija
      6.9.2012 at 14:49

      Kokeilin tuota teidän arkiruokaa vaihtaen tonnikalan tilalle paistaessa pieniksi paloitellut kanasuikaleet ja erinomaista tuli. Niin sanotusti osui ja upposi! Kiitos ohjeesta!

  • Reply
    Marianne
    31.8.2012 at 10:18

    Voi ei, alkoipas tekemään niin mieli makaronivelliä! Minun suuret herkut olivat lapsuudessa ja on yhä vieläkin juurikin mummon tekemät makaronivelli ja maitopotut 🙂 Niin helppo ja yksinkertainen, mutta todella taitaa mummoilla olla jokin oma taikansa niiden tekemisessä 🙂 Ja punaista maitoa tietenkin! 🙂

    • Reply
      Sini
      1.9.2012 at 06:48

      Joo, ei niistä itse tehtyinä tule koskaan yhtä hyviä kuin mummon tekeminä..

  • Reply
    Anskuli
    31.8.2012 at 11:10

    Meilläki tehtiin lapsena makaronivelliä mut se ei ollu ollenkaa mun lempparia.. kyllä sitä sli jos piti, mut en tykänny erityisesti enkä oo sitä kyl itekkää lapsilleni tarjoillut 😉
    Tuota "maitopottua" en oo ikinä syöny, mut muistan että kavereitten äiti sitä teki usein ja kaverit kehu kuinka se on hyvää.. meillä sitä ei siis tehty!

    • Reply
      Sini
      1.9.2012 at 06:48

      Maitoperunat on kyllä hyviä 😉 Paljon voita vaan sekaan!

  • Reply
    Anonyymi
    31.8.2012 at 12:21

    Kiitos hyvästä ideasta:) Makaroonivelliä en tehnyt, mutta munakastiketta, oman lapsuuteni herkkua, tein ja hyvin maistui lapsillekin:) Teen nykyisin 2 lämmintä ruokaa lähes joka päivä ja alkaa ideat loppua. Tuntuu, että aina tekee samoja ruokia:/ mutta pitänee tehdä aikamatka lapsuuteen ja tehdä sieltä tuttuja ruokia useamminkin. Mukavaa viikonloppua! -mape

    • Reply
      Sini
      1.9.2012 at 06:48

      Kananmunakastike ja uudet perunat on mun suurta herkkua!

  • Reply
    Suvi
    31.8.2012 at 14:09

    Helmipuuro/velli on koko perheen suosikki. Sitä sai lapsena kotona ja päiväkodissa – niin myös nyt. Siitä vaan joskus tulee liian paksua ;)) Nuo fileekalapuikot ja kastike on meilläkin kaikkien herkkua, niin nopeaa, halpaa ja hyvää! Makaronivellin muistan, muttae ei kuulu suosikkeihin. Mummon paistamat letut olivat niin hyviä, että kukaan ei vielä ole tehnyt niin maukkaita. Liekö salaisuus punainen maito ja reilu sokerin määrä? Punainen maito on meillä käytössä useinkin, juuri riisipuuro ruoaksi tai iltapalaksi, kunnolla haudutettuna, on koko perheen herkku myös ilman joulua!

    • Reply
      Sini
      1.9.2012 at 06:49

      Juu, varmaan se salaisuus on just punainen maito, voi ja sokeri 😉

  • Reply
    Wanilja
    1.9.2012 at 06:42

    Oi, makaronivelliä nams !
    Muistelen itsekin mummilassa tuollaista syöneeni monesti pikkuisena.
    Joskus pyysin mummilta reseptinkin siihen….samat aineet tuolla
    munkin ohjeella tuli, mutta lisäksi vielä laitettiin sokeria pikkuisen(tarkkaa määrää en
    muista).
    Hitsit nyt alkoi tehdä mieli makaronivelliä 🙂

    • Reply
      Sini
      1.9.2012 at 06:49

      Mä en yhtään muista laittoiko meillä mummu sokeria, saattoi olla…

  • Reply
    Anu
    1.9.2012 at 10:58

    mä tykkäsin samoista sapuskoista ku sinäkin,sanoin tuota helmipuuroa 'linnunsilmäpuuroksi*':)

  • Reply
    Essiina
    1.9.2012 at 19:01

    Meillä lasten suurta herkkua on makaronivelli! 🙂 Kun mun äiti tulee meille ammaksi lapset pyytää kuorossa tuota velliä 🙂
    Mun piti pienenä saada sitä varsinkin silloin kun olin sairas. Edelleen se on kyllä niiiin hyvää. Meillä on tapana suurustaa sitä lientä vähän ettei ole ihan maitomaista.

    Ja maitopotut kuuluu kesään yhtälailla kuin mansikat 🙂 Kunhan uudet potut tulee alkaa maitopottujen keitto. Ja se on meillä isännän hommaa 🙂 Ja lasten suurta herkkua. Vain pienimmälle se ei oikein kelpaa.

    Satun mainitsema murusessi oli meillä leipävelliä. Äiti sitä joskus teki meille iltapalaherkuksi. Eipä ole tullut aikoihin syötyä.

    Meidän nopein ja suosituin pikaruoka arkena on makaronimössö… Herkullinen nimi 😛 Kulkee myös nimellä keskeneräinen eli keskeneräistä makaronilaatikkoa… Eli paistetaan ja maustetaan jauheliha, keitetään makaronit ja nämä vaan sekaisin. Nam nam.

    Meillä tykätään myös kaupan valmiista verilätyistä perunoiden, valkokastikkeen ja puolukkahillon kera. Jauhelihakeitto on myös suosittu arkiruoka. Ja kana + riisi. Mä teen sen niin että paistan vain kanasuikaleet ja maustan jos ovat maustamattomia. Sitten purkki tai kaksi ruokakermaa perään ja jätetään hautumaan kunnes riisi on kypsää.

    • Reply
      Sini
      4.9.2012 at 20:09

      Voi makaronimössö on täälläkin arjen pelastus!Kaikki tykkää ja tulee nopsaan!

  • Reply
    Eeva
    1.9.2012 at 19:21

    voi kun tulikin nälkä:) tykkään tosi paljon noista lapsuuden herkuista ja olen yrittänyt niitä valmistaa itsekin. Kauravellistä ruisleipäpaloilla lapsetkin tykkää, soisivät sitä aina.

    • Reply
      Sini
      4.9.2012 at 20:10

      Liian harvoin tulee näitä tehtyä, pitäisi useammin kyllä tehdä!

  • Reply
    Tiia S
    22.4.2016 at 11:53

    Heh heh, mä muuten olen sulta oppinut tämän tonnikala-riisihässäkän! Tosin en muista, että olisit silloin ennen laittanut siihen ruokakermaa, koska ite en oo sitä ainakaan koskaan siihen käyttäny… Onko se sun uus tuunausversio tästä? 🙂

    • Reply
      Sini
      22.4.2016 at 12:00

      Hahaa! Ei varmaan sillon opiskeluaikana ollut varaa siihen kermaan 🙂 laitan siis lurauksen jos sattuu kaapissa olemaan mut toimii ilmankin!

Leave a Reply