Tällä viikolla..

Ollaan puuhattu ihan arkisia juttuja, niin kuin yleensäkin.
Aina välillä sitä miettii, että kiinnostaako näitä höpinäitä kenenkään lukea kun meidän elämä on niin tavallista.
Ulkoillaan, syödään, käydään kaupassa ja taas ulkoillaan. Välillä kuskataan harrastuksiin, kyläillään,askarrellaan ja leikitään. Tätä se on, meidän elämä, tällä hetkellä.
Itse en kyllä valita, vaikka välillä toki meinaakin seinät kaatua päälle. Silloin lähden aina itse hetkeksi johonkin yksin ja taas jaksaa. On jotenkin mahtava tunne kun aamulla herää ja tietää, että me voidaan tehdä ihan mitä tahansa. Tosin melkein aina me tehdään kuitenkin noita samoja, samoilla rutiineilla 😉 Rutiinit tekevät mun elämästä helpompaa lasten kanssa, jotenkin tuntuu, että pysyy narut paremmin käsissä kun asiat tapahtuvat aina suunnilleen samaan aikaan. Jonkun mielestä varmasti äärettömän tylsää elämää, mutta oikeasti nautin tällä hetkellä meidän tylsän tasaisesta elämästä, koska tiedän, että vuoden päästä se on muisto vain.
Sitten alkaa kiire. Kiire aamulla töihin, kiire töistä kotiin. Kiire kauppaan, kiire laittaa ruokaa ennen harrastuksia, kiire joka paikkaan. Varmasti muistelen tätä aikaa jossakin vaiheessa haikeudella kun kiirettä ei ollut mihinkään. Voidaan nukkua hyvillä mielin kymmeneen saakka aamulla, voidaan hengailla puolille päivin yökkäreissä jos siltä tuntuu. Voidaan joka päivä tehdä ihan sitä mitä itse halutaan tai olla tekemättä mitään.

Tällä hetkellä siis kalenteri näyttää aika ihanan tyhjältä. Eevillä on kerran viikossa kerho, jumppa alkaa ensi viikolla ja luistelukoulu hiukan myöhemmin.

Me ulkoillaan paljon. Yleensä pari tuntia aamulla ja pari tuntia iltapäivällä.
Tämäkin on yksi niistä rutiineista, jotka helpottavat mun elämää ja tietysti tekee hyvää lapsillekin.
Meillä ainakin molemmat menevät seiniä pitkin jos ei jossain vaiheessa päästä pihalle. Ulkoilun jälkeen ruoka ja unikin maittaa peremmin ja taas minä pääsen helpommalla kun ei näistä asioista tarvitse taistella 😉
Itsekin kyllä viihdyn pihalla ja olen satsannut myös omiin ulkoiluvaatteisiini, joten pihalle voidan lähteä lähes säällä kuin säällä. No ei me toki kaatosateeseen mennä, mutta täytyy sanoa, etten kertaakaan ole katunut kunnon kuoripuvun ostoa itselleni, vaikka ostohetkellä se kirpaisikin. Lasten ulkovaatteet ovat aina olleet se oma heikkouteni ja tiedän, että vähemmälläkin kyllä pärjättäisiin. Meillä kuitenkin käytetään myös niitä paljon ja itsestä on kiva, että on vähän vaihtelua ja varapukuakin jos osa on pesussa tai kuivumassa. Pääasia kuitenkin, että on säänmukainen varustus kaikilla ja, että se ulkoilu on kivaa. Kelit ovat olleet täällä todella vaihtelevat ja varsinkin aamulla on saanut pukea päälle kunnolla. Iltapäivällä taas välillä on pärjätty vielä ihan huppareilla. Itse sain jo yhtenä päivänä kylmää ja siitä muistona on mukava syysflunssa.Tällä viikolla saimme myös mummun kylään ja Eevi on ollut taas ihan innoissaan.
Mummun kanssa on sitten leivottu monenmoista pullaa ja touhuttu muutenkin kaikenlaista. Eevi on tosi innokas osallistumaan kaikkiin kotitöihin, jopa siivoukseen. ”Äti, saanko mäkin pyyhkiä pölyjä?Saanko,saanko,saanko?” Hah, kauankohan tuota intoa kestää? 😉 Yleensä teemme Eevin kanssa yhdessä ruokaa ja hän on kyllä ihan samanlainen pikkuemäntä kuin minä pienenä. Rakastin leipomista ja ruoan laittoa ja halusin aina oppia kaikkea uutta näihin liittyvää. Rakastin myös (liikaa) raakaa pullataikinaa ja muutaman kerran minut piti viedä terveyskeskukseen kun olin salaa syönyt taikinaa niin, että mahani tuli todella kipeäksi.

Aatulle löysimme kauppareissulta samanlaisen traktorin kuin mitä isillä on.
Sepä tuntuikin olevan tosi speciaali juttu pienelle pojalle ja nyt sitä on kanniskeltu mukana ympäri kämppää, sillä on ajeltu kaikkien mahdollisten tasojen päällä ja sitä on muistettu esitellä viiden minuutin välein ”KA! Pörrrr, pörrrr….”

Mummu toi mukanaan myös Pikkujalat kauppasta tilaamani kengät sekä muutamat omatekoiset palmikkopipot lapsille. Kerroinkin aikaisemmin, että tilasin molemmille lapsille Arauto rapin tex kengät pakkaskeleille ja muutama jo arvasikin mitkä kengät meille tuli 😉 Napsin pari kuvaa kenkien sovituksesta, jos joku haluaa nähdä miltä nämä näyttävät jaloissa. Molemmille olin onneksi valinnut oikean koon (tai kiitos Aatun kengän koon valitsemisesta kuuluu Pikkujaloille) ja nämä kengät varmasti pääsevät kovaan käyttöön talvella. Molemmilta löytyy lämpöisemmille keleille myös goretex kengät, mutta meillä näihin paksumpiin kenkiin on siirrytty melkein heti kun pakkasta on tullut.Yhdestä kuvasta näkyykin kuinka paksu näissä rapeissa tuo villavuori on. Se on hiukan paksumpi kuin esim bisgaardeissa ja näissäkin on myös pohjallinen villaa. Aatulle otin perus mustat tässä hyväksi todetussa mallissa. Näissä on siis vetoketju sivulla, joten pukeminen on nopeaa. Nauhoilla saa taas vartta löysemmäksi tai tiukemmaksi, joten sopii siis monen kokoiseen pohkeeseen. Yhdessä kuvassa Aatu sovittaa mummun tekemää pipoa, siinäkin näytti kokoarvio osuneen oikeaan ja mummulta on nyt tilattu näitä parissa eri värissä.

Eeville tilasin nämä off white sävyiset saappaat ja ne olivat minusta todella nätit. Värin nimi on vähän harhaanjohtava sillä sävy on mielestäni aika lähellä taupea, tuollainen harmaan ja beigen sekoitus. Mielestäni nämä ovat väriltään ja malliltaan täysin unisexit ja voisin hyvin kuvitella nämä pojallekin, vaikka periaatteessa kai tyttäjen kengät ovat. Nämä ovat meillä tulossa ihan kovaan rymykäyttöön, mutta menisivät siistimpinäkin kenkinä. Yhdessä kuvassa näkyy kengät jalassa ja samalla kokeilin Eeville tuota meille käytettynä tullutta kevyttoppatakkia. Näyttäisi olevan ihan pidettävä ja malli on sellainen, että saattaa mennä vielä ensi vuonnakin.

Pikkujalkoihin on muutes tullut nyt syksyllä uusina tuotteina nämä värilliset voiteet nahkakengille.
Ompa kiva, että saatavilla on muutakin kuin sitä perus mustaa lankkia ja näillä pitäisi saada korjattua kärkien viirut ja muut pikkuviat kätevästi. Valikoimissa oli muitakin värejä, myös hopeisiin kenkiin löytyi oma!
Että semmosta meille,
palaillaan taas!

33 Comments

 • Reply
  Eppusen kaapilla
  8.9.2012 at 22:08

  Ihania kuvia! Hassua kun juuri kirjottelin uuteen postaukseen tuosta kiireestä mikä on tullut meidän elämään viime viikolla.. vielä melkein noilla samoilla sanoilla..:D Nautikkaahan siis tyhjästä kalenterista! <3 🙂

  • Reply
   Sini
   8.9.2012 at 22:17

   Teillä onkin nyt varmasti hässäkkää kun uudenlainen arki on alkanut. En ehtinyt päivällä vielä lukea postaustasi, mutta tuun ihan kohta katsomaan!

  • Reply
   Sini
   8.9.2012 at 22:23

   Ai se taisikin olla tuleva postaus kun en löytänyt?!Mutta muistan kyllä tuon tunteen Eevin hoidon aloittamisen ajoilta! Kummasti sitä siihenkin sitten tottuu…

  • Reply
   Eppusen kaapilla
   8.9.2012 at 22:43

   Juu tuleva, ihan vaan sivusin aihetta ja sitten tulin lukemaan tänne, niin tuli ihan sellainen olo, että JUST tota mä mietin. Telepatiaa? 🙂

  • Reply
   Sini
   9.9.2012 at 06:38

   Sitä 😉

 • Reply
  Anonyymi
  9.9.2012 at 04:22

  Mummo on kyllä taitava. Ihanat pipot, kelpais meillekin! 🙂

  • Reply
   Sini
   9.9.2012 at 06:39

   Mummu tykkää neulomisesta. Voi kun olisin perinyt edes vähän noita taitoja 😀

 • Reply
  Marika
  9.9.2012 at 04:28

  Voi ihanuus tuota myssyä!

  Ja nätit kengät! Osaako/viitsiikö Eevi itse sulkea tuon vetoketjun perusulkoilun yhteydessä? Mä katselin vastaavia Angulukselta Lispelle, mutta päädyin tuon tytön kohdalla tarrallisiin, kun ei tuo vetoketjuhomma ole oikein hanskassa. Tepsut tulee joka tapauksessa vetskarilla, että pakkotreeniä on neidille luvassa ;)).

  Aamuherätys kympiltä, luksusta! Meillä on eskarin vuoksi herätyskello soimassa joka arki-aamu klo 07.00, mutta onneksi iltapäivät on sitten vapaata aikaa. Tosiaan, ilo irti nyt, vuoden päästä muisto vaan.

  • Reply
   Sini
   9.9.2012 at 06:42

   Vaihtelevasti osaa ja viitsii 😉 Nyt varsinkin kun tuo vetskari on uutuudenkarheana vähän tiukka niin mun piti se laittaa. Ne tarrat on kyllä pukemisen kannalta hyvät, mutta ehkä tuo vetskarikin opitaan.

   Ja kyllä, kohta nuo kympin aamut on muisto vain…

 • Reply
  -Auroran&vaavin äiti-
  9.9.2012 at 04:56

  Kyllä tuo teidän "tylsä arki" kiinnostaa, samanlaista kun tuntuu olevan meilläkin! 🙂
  Kylläpä sitä itsekin on pienenä pullataikinaa tullut syötyä vähän liikaa, ja itseasiassa edelleen tykkään enempi taikinasta kuin valmiista pullasta 😉
  Ihanat on kengät molemmille! Näyttävät kyllä tosi lämpimille, pitää varmaan ensi talveksi laittaa harkintaan.
  Ja sitten vielä hurraa-huudot Pikkujaloille, noita pinkkejä/vaaleanpunaisia/hopeisia lankkeja on todellakin odotettu!!! 😀

  • Reply
   Sini
   9.9.2012 at 06:44

   Voi kiva kuulla! Mä en enä tykkää taikinasta ollenakaan, mutta pienenä tykkäsin myös siitä enemmän kuin valmiista pullasta. Nuo on kyllä lämpöiset ja ihan huipujuttu nuo värilliset lankit!

 • Reply
  Kirsi
  9.9.2012 at 05:01

  Tämähän tuli kuin tilauksesta 🙂 Otitko minkä koon Aatulle? Hitsi, tykkään kengistä ihan älyttömästi, ei voi kun toivoa et isompi olis parempi.

  Nauti nyt kiireettömyydestä, kaipaan niin kovasti sitä kiireetöntä elämää, ja just sitä ettei aamulla ollut kiire minnekään, sai rauhassa herätä ja keksiä sitten päivälle ohjelmaa tai olla keksimättä. Nyt taas elämä on yhtä juoksua, huoh!

  Mummu on kutonut oikein kauniit pipot lapsukaisille 🙂

  • Reply
   Sini
   9.9.2012 at 06:45

   Eikös 😉 Otin koon 23 ja niissä on sopivasti vielä kasvunvaraakin. Joo mä muistan sen härdellin kun Eevi aloitti hoidon. Kovin vähiin tuntui jäävän se yhteinen aika, joten nyt pitää todellakin nauttia.

 • Reply
  jadore
  9.9.2012 at 05:05

  Ne rutiinit on ollut todella tärkeitä meidänkin arjessa. Etenkin meidän tyttö oli ihan sekasin, jos aikataulut eivät menneet normaalin mukaan. Helpottaa kyllä kovasti koko perheen arkea ja suurin osa on enemmän paremmalla tuulella. 🙂

  Nyt kotoilu on enää muisto, ja kiire on tuttu teema meidän huushollissa, onneksi kuitenkin jokainen päivä on aikaa pieneen rauhoittumiseen ja yhdessä oloon.

  • Reply
   Sini
   9.9.2012 at 06:47

   Sama täällä. Kylläö se arki rullaa paremmin kun nukutaan ja syödään aina suunnilleen samaan aikaan.

 • Reply
  Sarppu
  9.9.2012 at 05:51

  Sellaista se elämä tuossa vaiheessa on ja voi kuinka sitä kaipaakaan, kun lapset ovat jo hiukan isompia, meidän esikko pian 16, eikä sitä paljon näy ja kuopuskin jo toisella luokalla. Itse ei meinannut uskoa, kun aina kaikki sanoivat, että niin pian se aika kuluu, mutta kyllä sen nyt ymmärtää. Hienoa aikaa.

  • Reply
   Sini
   9.9.2012 at 06:49

   Niinhän se kuluu. Jo Eevin neljä vuotta on mennyt ihan hujauksessa. Ja nyt kahden kanssa touhutessa aika tuntuu menevän vielä nopeampaa.

 • Reply
  - M -
  9.9.2012 at 06:07

  Mitäpä sen arjen muuta pitäisi / voisikaan olla. Hyvä niin. Itseasiassa musta kuulostaa, että te ehditte ja jaksatte tehdä paljon. Mä huomaan, että nyt kun olen pojan kanssa kahdestaan sitä laiskistuu varsinkin tuon ulkoilun kanssa…. Meille pojalle tulee jo toista talvea samainen Rapin kenkämalli. Pienenä miinuksena olen kokenut hieman tiukan vetskarin.
  Takki ja pipo näyttävät sopivan hyvin Eeville 🙂

  • Reply
   Sini
   9.9.2012 at 06:52

   Niin, totta tuokin. Ja se on muutes totta, että useamman kanssa ulkoilu on helpompaa ja aika menee vähän kuin itsestään. Meillä oli myös nuo rapit viime vuonna Eevillä ja tosi tyytyväinen olin. Vetskari on ainakin alussa tiukahko, mutta meillä se löystyi sitten käytössä ja alkoi luistamaan paremmin. Kiitos vielä paketista, oikein mieluisat oli ja nyt saimme vihdoin kokeiltua ja ihan sopivilta näyttivät!

 • Reply
  Anonyymi
  9.9.2012 at 06:14

  Onko sinulla ohjetta tuohon ihanaan palmikkopipoon?

  • Reply
   Sini
   9.9.2012 at 06:53

   Heippa!Tämä oli jostain vanhasta Novitasta ja mummu olis sitä vähän muokannut koon suhteen, mutta voin kysäistä häneltä ohjetta ja laittaa sinulle vaikka sähköpostilla? Jos laitat vaikka minulle mailiin kaikkimitaolen(ät)gmail.com osoitteesi.

 • Reply
  Anonyymi
  9.9.2012 at 07:09

  Minusta näitä arkijuttuja on juuri kiva lukea – varmaan, kun itse sitä samaa arkea pyörittää päivittäin :)!

  Ihanat kengät ja aivan superihanat pipot ovat lapset saaneet!

  • Reply
   Sini
   9.9.2012 at 08:36

   Voi kiva kuull, että ne tavalliset arjen jututkin kiinnostaa!

 • Reply
  Sini
  9.9.2012 at 08:37

  Maiju! Kiitos kivasta kommentista! Puhelimella selasin ja nakkisormilla painoin vahingossa poista kun piti julkaista. Soriii!

  • Reply
   maiju
   9.9.2012 at 14:22

   Sitä sattuu:) Käypä kurkkimassa muuten blogissani kun ehdit;)

 • Reply
  Kotiäiti
  9.9.2012 at 09:13

  Mä olen ollut meidän kahden pojan kanssa kotona jo yli neljä vuotta eikä loppua (onneksi) näy, koska keväällä meille on syntymässä pikkukolmonen. Mä myös nautin siitä, ettei ole kiire minnekään. Voi lähteä minne vain tai olla lähtemättä. Ei tarvitse herättää lapsia aamulla aikaisin, vaan voidaan nukkua niin pitkään kuin nukuttaa. Mä todellakin nautin tästä nyt, koska joskushan tämäkin rentoilu loppuu ja tilalle tulee se kiire joka paikkaan. Pullakuvat sai mut taas muistamaan, että pitäisi leipoa. Mukavaa sunnuntaita! 🙂

  • Reply
   Sini
   9.9.2012 at 09:29

   Voi, ihania vauvauutisia!Onnea kovasti! Just samoja aatoksia sinullakin ja koen olevani todella onnekas, että saan näistä hetkistä nauttia.

 • Reply
  Anonyymi
  9.9.2012 at 10:19

  Hei jippii, ja kiitos tosta kenkävoidevinkistä! Olen juuri yrittänyt etsiä vaaleanpunaista "paikka-ainetta" meidän Tepsujen kärkiin… Täytyypä kokeilla tuota!

  • Reply
   Sini
   9.9.2012 at 11:24

   Eipä kestä!Näitä olen itsekin kaivannut monena vuonna!

 • Reply
  Janina
  9.9.2012 at 11:22

  Kenkä postaus tulikin kuin tilauksesta mietiskelin lämpimiä kenkiä gorejen kaveriksi. Aatun kengät näyttää kyllä kivalle. Hieman noita nauhoja karsastan, kun Oliver tykkää niiden availusta,että saako niitä olla sitten koko ajan sitomassa. Kaippa joku kunnon umppari tepsisi. 😀

  • Reply
   Sini
   9.9.2012 at 11:25

   Minustakin niissä malli on kiva. Kivat mustat oli myös bisgaardilla ja niissä oli tarrakiristys. Päädyin lopulta näihin, mutta varmasti ne toisetkin olisi ollut hyvät. Meillä on Eevillä ollut aina nauhalliset kengät talvella (aikasemmin tepsuja ym) ja nuo narut eivät ole haitanneet kun jäävät lahkeen alle eikä niitä pääse avaamaan.

 • Reply
  - A - d - é - a -
  9.9.2012 at 11:28

  Moikka, kuule mä niin pidän näistä perusarki-posteista että lisää vain! Nuo kengät on kumpaisetkin ihanat! Mä haluan myös lapsille täksi talveksi, vielä pohdin mitkä. -Tiina

  • Reply
   Sini
   10.9.2012 at 09:10

   Kiva kuulla Tiina! Valinnan varaa onkin noissa knegissä vähän liikaakin 😉

Leave a Reply

Lue lisää