Hoikan tytön housuvinkit

 Onko täällä muita hoikkien tyttöjen äitejä?
Mistä te hankittu housuja?
Meillä ainakin ongelma tahtoo olla, että mitkään ilman kuminauhakiristystä olevan housut eivät pysy Eevin jalassa ollenkaan. Semmoisissa housuissa, joissa kiristys löytyy, saa sen yleensä vetää ihan tiukimmalle ja vyötärö näyttää sitten kummalliselta mytyltä. H&m:n sydänpaikka legginssit ovat olleet yhdet meidän suosikeista, mutta harmillisesti seuraavaan kokoon siirryttäessä ei se vyötärönympärys olekaan kasvanut samaa tahtia jalkojen kanssa ja niistäkin tahtoo yläosa jäädä löysäksi.
Nyt löysinkin kauppareissulta kivan malliset name it merkkiset tummat farkkulegginssit, jotka ovat mallia todella pilli. Vyötäröltä löytyy kiristysmahdollisuus ja hiukan jouduin Eevillekin noita kiristämään, mutta ei kovin paljoa. Materiaali oli tosi joustavaa, aika ohutta farkkua ja menevät hyvin ulkovaatteidenkin alla, etteivät ole liian jäykät. Hintakaan ei ollut paha, normihinta 14,90e ja olivat nyt vielä alessa maksaen 10e.
  
Löysin myös Stylepit
kaupan alesta Leviksen skinny mallin farkut alle puoleen hintaan ja ne
osoittautuivat myös oikein hyvän mallisiksi Eeville. Nämä ovat hiukan leveämmät kuin nuo name it:n ja materiaali normaalia paksua farkkua,
mutta mukana on myös hiukan joustoa. Näitä samoja olin katsellut joskus
Alex&Alexa kaupassa, mutta normihinta oli sen verran suolainen, että
tilaamatta jäivät. Näitä ei tainnut olla kuin yhdet enää jäljellä, koko on 5/110 ja hiukan on lahkeissa vielä kasvunvaraakin.
 Meillä Eevi käyttää paljon juuri legginssejä ja collegehousuissa semmoisia malleja, joissa on narukiristys esim geggamoja. Pomp de luxilla on myös muutama kiva malli hoikemmille tytölle, mutta esimerkiksi kesäalesta ostamani chinot olivat kyllä tosi leveää mallia vyötäröltä.
Kertokaas tekin hyviä housuvinkkejä hoikille lapsille!
 • Äitee
  16.10.2012 at 13:58

  Meillä on kaksi hoikkaa tyttöä ja housuista luovuttiin samalla kuin vaipasta. Meillei ole nyt kolmeen vuoteen ollut tytöillä housuja, mekot ja tunikat ja leggarit ja sukkarit rokkaa. Tosin siis äiti aina sinnikkäästi jaksaa ehdottaa jotain kivoja velourhousuja, mutta käyttämättä ne jää. Mutta leggareista parhaat on olleet HM:n, muut kokeillut ovat tippuneet jalasta. Farkkuja ei ole löytynyt pilleinä sopivia ollenkaan, joten ovat sitten pitäneet jotain lökärimalleja. Ulkohousuista Molon Polluxit on olleet ekat vuosiin jotka ei vaadi henkseleitä ylhäällä pysyäkseen.

  • Sini
   16.10.2012 at 18:07

   Joo vähän sama juttu tahtoo olla täällä, eniten käytetään leggareita tai niitä farkun näköisiä tregginssejä. Kesällä capriongelma ratkesi sillä, että edellisen koon täyspitkiä legginssejä käytettiin sitten lyhyempänä, taisin tilata vielä henkkamaukaltakin lisää normaalikokoa pienempinä ja hyvin toimivat. Molon housut meilläkin pysyi muutes hyvin jalassa!

 • Kippuralla
  16.10.2012 at 14:00

  Ostin meille name itn nuo leggarit, ja ne on neidin mielestä inhottavat koska ovat vaikea pukea.. Keskimmäinen on taas pyöreämpi, niin esim farkkuleggareita on vaikeaa löytää koska ne on liian tiukat.
  H&Mn on nyt pullollaan skinny ja slim farkkuja, joten ne ei tuu meille mutta entäs teille?
  Parit tosi kapeat H&Mn oon kirppiskeltä haalinut, koska puolitoistavuorias on niin hoikka että kaikki putoaa päältä.

  • Sini
   16.10.2012 at 18:08

   Ai jaa, voi hö 🙁 Eevi sai nuo kyllä hyvin itsee jalkaan ja tykkää itsekin tuommoisita tiukoista joustavista pöksyistä. Tai siis semmoiset aina omatoimisesti kaapista vetää jalkaansa 😉 En olekaan h&m:n farkkuja hetkeen tsekannut, ne kun einakin ennen oli liian suuria, mutta täytyy katsoa ensi kerralla!

 • Anskuli
  16.10.2012 at 14:27

  Samat ongelmat meilläkin, sekä pojalla että tytöllä! Nykyään ostan vain ja ainoastaan housuja joissa on tuo vyötärökiristys tai sit tilaan mun ompelijatuttavalta velourhousuja jotka ovat todellaki hoikkaa mallia!! Ja lisäks tykätään pitää neidillä leggareita ja tunikoita.. Tytölle ostin nyt me&i:n velourit joissa oli myöskin tuo vyötärökiristys ja hyvin pysyvät jalassa! Mitään merkkivinkkejä ei oikein oo antaa, nuo H&M:n kiristysvyötärölliset on just hyviä.. 🙂 Farkkuja meillä ei paljoa pidetä, lapset ei tykkää olla ne jalassa, enkä oikeestaan ihmettele..itekkään en viihdy farkuissa kotona! Eli velourit on meiän lasten suosikkeja 🙂

  • Sini
   16.10.2012 at 18:10

   Mä taas rakastan olla farkuissa, kotonakin! Tai missäs muualla nykyään 😀 Mutta Eevin omat on useimmat semmoisia joustavia legginssin tapaisia ja parit taitaa olla sitten tuollaiset ns oikeat farkut. Kesällä pidin Eevillä paljon resorifarkkuja hiekkalaatikolla, toimii hyvin siellä semmoinen löysempi malli.

 • Marika
  16.10.2012 at 14:29

  Lindexiltä löysin tossa alkusyksystä kivan kaposat farkkuleggarit S:lle, ovat myös ihanan pehmeät, menee myös ulkovaatteiden alla kivasti, neidin ehdottomat lempparit, pitäisi niitä jatkuvasti vain yläosan tunikaa vaihdellen 🙂 Ja muistaakseni hinta oli joko 12,95 tai 14,95. Samaisella kerralla ostin Lindexiltä toisetkin kapeat farkkuleggarit, mutta ne S käski palauttaa (ei ollut niin pehmeää matskua), mutta istuivat myös kivasti hoikalle tytölle.

  • Sini
   16.10.2012 at 18:11

   Lindexiltä löytyy kyllä iha kivoja, pitääkin muistaa ensi kerralla tsekata ne tarkemmin! Ja hintakaan ei tosiaan ollut paha!

 • Nitta
  16.10.2012 at 14:36

  Moonkids ja Me%I ovat meidän (tosin lapsi on poika) suosikit hoikalle rennommiksi kotihousuiksi.

  • Sini
   16.10.2012 at 18:11

   Meillä on noita me&i:n veloureita ollut joskus aikaisemmin, mutta meneekö niissä vielä se vyötärön kuminauha kieroon pesussa? Se mua vähän ärsytti kun oli hankala saada enää suoraksi sitä, muuten tykkäsin!

 • Aake07n äiti
  16.10.2012 at 14:56

  Meilläkin on suht' hoikka muksu, poika tosin. Säädettävällä kuminauhalla olevat housut on meille se parhain vaihtoehto. College- ja velourhousuja meillä on Me&I:lta, Boys and Girlsiltä, Metsolalta ja Kameleont Designilta lähinnä. Farkkuja on Benettonilta, Villervallalta, Nova starilta ja Legolta – kaikissa niissä on säädettävä kuminauhasysteemi. Geggamojalta tuli tänään ekat collarit – näyttävät vähän siltä etteivät pysy jalassa ilman narujen solmimista – eli eivät kovin kätevät päiväkotiin 5-vuotiaalle, joka ei osaa vielä itse solmia naruja, mutta jospa noita sitten käytetään vaan kotosalla.

  • Sini
   16.10.2012 at 18:13

   Joo benettonilla on tosi kivoja slim sammareita! Harmi kun meidän lähellä ei ole liikettä, mutta pitää muistaa tsekta ensi kerralla kun kauppaan pääsee. Meillä on Eevillä useammat geggamojat, nämä syksyn housut on musta vähän leveämmät kuin aikaisemmat. Narut pitää joo äidin sitoa, mutta kotona se ei niin haittaa.

 • Marika
  16.10.2012 at 15:16

  Mistäköhän aloittaisin ;). Olin meinaan NIIIN hukassa, kun pyöreähkön tytön jälkeen syntyi kuikelo-Lispe (nyt 3,5-vuotiaana 104cm ja 13,5kg). Housut ei vaan pussittaneet tai istuneet huonosti, vaan eivät yksinkertaisesi pysyneet jalassa. Pikkuhiljaa sitä löysi niitä hyviä, tosi kapoisia housuja, joita osti heti useammat ja parissa koossa. Nyt oon niin tyytyväinen, kun hoikalle kuopukselle on kaikki valmiina.

  Mutta itse asiaan. KappAhlista löytyy oikein kapoisia farkkuja ja jegginsejä, ei siis kaikki, mutta liveshoppailemalla onneksi jo silmämääräisesti näkee. Mun mielestä vyötärökiristys sisähousuissa on yhtä tyhjän kanssa tosi hoikan lapsen kanssa, inhottavasti painaa sellainen kuminauha+nappi-viritys :(. Joten oonkin yrittänyt etsiä oikeasti kapeita housuja, joita ei tarttisi vetää kasaan. Meandin velourhousut on muuten kapeanmalliset, mutta jopa meidän normaalipainoinen esikoinen joutuu kiristämään sitä vyötärökumpparia. Benettonin jegginsit on usein kapeat, ja monet muutkin tyttöjen housut, ei nämäkään siis aina. Hmm.. Oikeastaan tosi monelta merkiltä löytyy niitä superkapoisia housuja, mutta melkein vaatii nähdä livenä kaikki. Netistä en "uskalla" juuri mitään housuja tilata näille pienimmille. Tosiaan se vyötärönympärys housuissa kasvaa aina kokonumeron mukaan, ja tiettyyn ikään asti tuntuu nämä pikkuneidit vaan hoikistuvan, jos/kun vauvamakkarat lähtee pois.

  Mutta onneksi niitä housuja kuitenkin löytyy :)!

  • Sini
   16.10.2012 at 18:17

   Sepä kun pitäisi aina livenä nähdä ja täällä meillä nuo liveshoppailumahdollisuudet on vähän ankeat, että pitäisi aina lähteä naapurikaupaunkiin päästäkseen edes kappikseen tai lindexille. Ja just tietty silloin kun jotain etsii/tarvii niin ei löydy mistään! Pitääkin ottaa tavaksi ostaa aina parissa koossa niin ei tule tätä ongelmaa 😉 Mutta kun katoin tota meidän housupinoa niin aika sekalainen seurakunta on merkkejä, usein napattu sieltä täältä testiin. Harmi kun ihan aina ei voi luottaa, että seuraavassa mallistossa olisi samaa tai jos on niin sitä on saatettu muuttaa mitoitukseltaan 🙁

 • *Laura*
  16.10.2012 at 15:34

  Tätä kanssa mietiskelin omassa blogissani pari viikkoa sitten, meillä tosin on poikia. Sisähousuista parhaiten pysyy yllä nuo me&i taskuttomat velourhousut. Farkuista hyviksi havaittu Nova star. H&m, Lindex, Name it, kaikista löytyy hyviä malleja joskus. Kumpparikiristys on yleensä oltava. Farkkulappuhaalarit taas ei varmasti tipu päältä! 🙂

  • Sini
   16.10.2012 at 18:18

   Juu lapparit pysyy kovemassakin menossa 😉

 • Suvi
  16.10.2012 at 15:40

  Meillä ollaan ihan normimittaisia, mutta tykkään slimmeistä housuista. Name Itin värilliset farkkuleggarit, joita kesällä sai kahdet 29.95, ja joista Tanja Saariston lapsissa bloggasi, ovat hyvät. Normipainoiselle, pitkäjalkaiselle, lihaspepulle, 115cm/21kg 4,5 vuotiaalle otin koon 122, koska ilmoitti 116 olevan liian tiukka. Inhoaa jos on liian tiukkaa. Ja noissa on kiristys ja ihanat värit. Tavan farkkuja en nyt talveksi ostakaan, kun nuo on hyvät. ja neiti suostuu pitämään mukisematta!

  • Sini
   16.10.2012 at 18:18

   Katoinkin niitä silloin, että olivat tosi kivoja! Ja värit oli superihanat, oikein kesäiset!

 • MettaD
  16.10.2012 at 16:32

  Meillä ihan sama ongelma. Jos farkkuleggingseissä ei ole vyötärökiristystä niin ne auttamatta tippuu jalasta, vaikka muuten kaposet oliskin. Housuja meillä on meadni:ta, gegagmojalta ja katvigilta, ja kaikkiin tyytyväisiä. Paljon sitten teen itse, ja jossain vaiheessa olisi tarkoitus kaavoittaa myös myyntiin housuja, jotka sitten menisi kapeillekkin. Mut velourlegginsit on myös suosikkeja meillä näin syksyisin/talvisin, kun ovat vähän paksumpaa mutta joustaa silti. Niitäpä täytyisikin tehdä lisää!

  • Sini
   16.10.2012 at 18:19

   Voi, sä osaat tehdä itse! Wow ja hyvä homma niin saa sitten just semmoiset kuin haluaa! Velourlegginssit on kyllä kivoja talvella.

 • -Jassu-
  16.10.2012 at 16:35

  Saman ongelman kanssa ollaan mekin painittu. Pompilta löytyi viime kautena oikein hyvät kapeat farkkuleggarit, mutta tosiaan nyt uudessa mallistossa housut olivatkin vähän leveämpiä. Hilfigerin farkuissa on ollut kivoja kapeita malleja, samoin Zaralla ja tosiaan H&M:llä. Täytyypä pitää mielessä nuo Name Itin pillihousut!

  • Sini
   16.10.2012 at 18:33

   Joo pompilla oli viime vuonna ihanat harmaat, mutta ei samoja ollut tänä vuonna 🙁 Zaran housut on hyviä ja edullisia, mutta vissiin muutkin ovat tämän huomanneet kun meidän koko on aina loppu…

 • Sadie
  16.10.2012 at 17:14

  Meillä on ollut useamman vuoden sama ongelma ettei tarpeeksi kapea vyötäröisiä housuja löydy.
  Nyt niitä on onneksi alkanut tulemaan enemmän kuin muutoma vuosi sitten taisivat olla harvinaisuus. Silloin löytyi parhaimmat housut exitiltä joka muuttui name itiksi.
  Meillä on name itin housuja useat. Ne on parhaat! Etenkin nuo samat farkut jotka ostit Eevillekin. Samoja oli syksyllä värillisinä housuinakin.
  Nyt löytyy myös h&m:stä slim farkkuja ja just viime viikolla löysin sieltä loggin puuvillaiset kapeat housut monessa värissä ja hintaa niillä oli vain 9,90€, koot kyllä vain 128cm asti joka meillä just menee ekaluokkalaiselle neidille n. 124cm pitkälle ja 21kg painavalle.
  Yritäppäs löytää kapeita vyötärökiristyksellä olevia housuja koossa 158cm. :/ Suurimman osan housuista kiristysmahdollisuus loppuu 152cm kokoon joten on haastetta löytää isommalle neidille sopivia ja mieleisiä (=kapeilla lahkeilla) housuja.
  Me&i:n velourit ja leggingsit on parhaita muina housuina ja h&m:n loggin leggingseissäkin on välillä ollut kapea vyötärö.

  • Sini
   16.10.2012 at 20:12

   Joo näille pienille sentäs on jotain vaihtoehtoja, mutta kuulostaapa tosi hankalata löytää sitten noita isompia! Kiitti tuosta puuvillapökävinkistä, täytyykin tsekata noi!

 • Mari
  16.10.2012 at 17:27

  Meillä on aiemmin ollut housuongelmaa, nyt saa tarkkailla jo mitä tyttö suuhunsa työntää, kun housut on alkaneet masusta kinnata. Meidän luottomerkki kapeissa housuissa oli Esprit, kannattaa kokeilla.

  • Marika
   16.10.2012 at 18:12

   Espritin unohdin kokonaan, ihan loistavia housuja myös isommillekin hoikkeliineille! Epa esim. mahtui Espritin housuihin vasta koossa 110, vaikka paino meni melkolailla keskikäyrällä. Meidän melkein kaikki sammarit on Espritiltä. Tattis vaan Mari, täytyykin käydä katselemassa mitä merkiltä taas löytyy.

  • Sini
   16.10.2012 at 20:13

   Mäkin oon unohtanut kokonaan katsella esritin housuja, niitä löytyy täältäkin päin 😉

 • minuskis
  16.10.2012 at 17:44

  Tosi kiva ja kapea housumalli tytölle on Bodenin slim fit -farkku, sekä indigona että sammarina. Niissä on myös vyötärökiristysmahdollisuus, mutta ilman sitäkin housut istui tosi nätisti meidän hoikkeliinille. Vertailun vuoksi Popin slim fitissä joutuu sen kummparin vetämään tiukimmalle mahdolliselle, ja sitten housut näyttääkin pöhköiltä.

  • Sini
   16.10.2012 at 20:13

   Kiva kuulla!Bodenilta tilasin kesällä farkkulegginssit, niissä ei ollut kirisrystä mutta pysyivät kyllä jalassa ja ovat kivan tuntuiset.

 • minuskis
  16.10.2012 at 17:45

  Bodenin slim fit farkut / sammarit on ihanat!

 • maiju
  16.10.2012 at 18:25

  Lindexin "mukamasfarkku"leggarit, pompin slimit, nameitin slimmit/leggarifarkut, H&M slimmit ovat tällä hetkellä meillä käytössä. Kaikkea muutakin kokeiltu (zarat, kappahlit, benettonit…), mutta ei ne pysy ylhäällä tai sitten pussittavat vyötäröltä ikävästi. Meillä ongelmana myös se, että jalkojen pituus on 122cm, vyötärö 104/110cm;) Hameiden kanssa sama ongelma. Jos vyötärön takia otat 104cm, niin se onkin sitten jo tosi mini pituudesta:/ Jätän suosiolla kaikki ne joissa ei ole säätövaraa kaupan hyllylle. Neiti on 116cm pitkä ja painaa 19kg. Syö kuin hevonen, mutta kaikki katoaa jonnekin… NameItin leggarifarkut ja kesällä myynnissä olleet sellaiset vähän kiiltävää materiaalia olevat värilliset pillihousut ovat olleet ihan parhaita. Niitä hamsteroinkin sitten molemmille isommille:)

  • Sini
   16.10.2012 at 20:14

   Joo meillä menee pikkareista vielä 86/92 koko 😉 Ja sitten muuten on jo pääsääntöisesti 110, joitain 104 kokoisiakin vielä löytyy. Aika haastavaa…

 • Meirän Maja
  16.10.2012 at 18:27

  meillä on sama, tällä hetkellä housukoko 98/104 ja h&m sydänpaikka leggaritkin jäi löysiksi 🙁
  Me&I veloureja ja leggareita meillä on paljon, mutta kyllä, se vyötärökuminauha kiertyy edelleen! Ärsyttävää!
  NameItillä on tosi paljon kapea vyötäröisiä malleja.
  Täällä oli paljon vinkkejä, joita täytyy testata 🙂

  • Sini
   16.10.2012 at 20:16

   Joo meillä ne sydänpaikat 110 koossa on liian löysät myös. Tuolla ne on kaapissa alimpana odottamassa josko joskus pysyisi jalassa. Ai me&i:lla on edelleen se ongelma, voi harmi! Muuten ne housut on niin ihanan pehmeitä!

 • Tanja
  16.10.2012 at 19:01

  Name Itin mallit on tosiaan hyviä. Ja sitten se oma lehmä ojaan, eli Pompillakin on ihana kapea farkkumalli syksyn mallistossa, mutta suor. Siis perusfarkku (kapea sellainen;) Pixie slimfit http://www.pompdelux.com/fi_FI/forside/webshop/girl-104-152-cm/pants/2305/pixie-slimfit-jeans?focus=983 . Noissa nettikuvissa ei mun mielestä näytä yhtään niin kivalta kuin luonnossa.

  • Sini
   16.10.2012 at 20:17

   Noi pompit on kivat, meillä onkin ne edellisen vuoden vastaavat. Ei tosin ihan noin slimmit ole kuin mallikuvassa tytön päällä, mutta pidettävät kuitenkin.

 • *riikka*
  16.10.2012 at 19:28

  Aika tuttua hommaa, sopivien farkkujen metsästäminen:) Meillä Neidillä on hoikkuuden lisäksi ongelmana vielä se luistelijan pyöreä pylly.. Me tarvitaan siis plussanan vielä riittävän korkea vyötärö, että pysyy ylhäällä. Voisin suositella myös aika monia, meille pyllyn vuoksi kauppaan jääneitä merkkejä, joita täällä onkin jo mainittu. Täällä jo mainittujen lisäksi suosittelen katsastamaan myös Gymboreen valikoiman, heiltä löytyy slim-fit mallit, jotka ovat kyllä tosi slimmejä ja lisäksi löytyy vielä vyötärökiristys.

  • Sini
   16.10.2012 at 20:17

   Tuntuu olevan kyllä monilla sama ongelma! Mä en ole koskaan tilannut gymbolta, onko se helppoa? Mites ne tullimaksut ja muut ja mitoitus?

 • Mervi
  17.10.2012 at 05:30

  Minä painin tämän ongelman kanssa yhdessä 10-vuotiaan poikani. Koko ajan, kun pojalle tulee ikää lisää, niin haastavammaksi muuttuu. Ennen sopineet Name it ja Benetton eivät enää pysy jalassa lahkeiden ollessa sopivat. Ilokseni löysin kuitenkin hieman yllättäin Staudiumista kapeita tummia pillifarkkuja, jotka ovat todella laihalle pojalle sopivia. Suosittelen.

  • Sini
   17.10.2012 at 11:10

   Voi, kiitos tuosta vinkistä!Onkohan niitä pienemmillekin?

 • Maija
  17.10.2012 at 05:46

  Meillä taas Me&I:n velourit on kaikkein tykätyimpiä housuja. Myös ne velourleggarit on kivoja. Kolme vuotta sitten ostetuissa me&i veloureissa oli se kumpparin kiertymisongelma, mutta nykyisissä en ole vastaavaan törmännyt ja noita on pesty kyllä moooonta kertaa. Yleensä ovat jalassa aina, kunhan ovat takaisin kaappiin päätyneet. Nyt on toki innostuttu myös ihan tavallisista leggareista, mutta näillä keleillä ne on ulkona vähän viileät, kun mennään kuitenkin vielä ohuella haalarilla eikä vielä villahaalaria kuitenkaan ole otettu käyttöön.

  • Sini
   17.10.2012 at 11:10

   Joo ne velourlegginssit on siitä kivat, että on hiukan lämpöisemmät. Jaahas, uskaltaisko sitä taas kokeilla noita me&i:n pöksyjä!

 • Hanna
  17.10.2012 at 06:36

  Löysin blogiisi Po.Pin jakaman fb-linkin perusteella ja heti löytyi aihe, josta on kokemusta 🙂
  Hoikan 6-vuotiaan tytön äitinä olen kokeillut jos mitäkin merkkiä. Tällä hetkellä ehdottomasti parhaat on Bodenin slim fit -farkut ja Du Pareil au Mêmen housut. DPaM:n perusleggingsit ja suoralahkeiset verkkarit on tosi kapeita (nyt käytössä koko 10, koska 8 on liian tiukka).

  • Sini
   17.10.2012 at 11:11

   Heippa ja kiva kun löysit tänne! dpamilla ei taida olla verkkokauppaa, mutta pitää käydä siellä liikkeessä seuraavan kerran kun mennään sinne päin!

  • maiju
   17.10.2012 at 13:30

   Dpamilla on nettikauppa osoitteessa http://www.dpam.com/ ja kieleksi voi sieltä alareunasta valita englannin niin ei tarvi ranskaksi yrittäää… olen kerran tilannut ja kaikki toimi oikein hyvin:)

 • Anonyymi
  17.10.2012 at 17:07

  En lukenut muita vastauksia, eli varmasti joku muukin vinkkasi, mutta Ellokselta olen itse tilannut tosi hoikille tytöilleni farkkuja.

  Iida

Lue lisää