Juhlat

 Heipä hei!
Lähes viikko vierähti siinä mummulassa kyläillessä ja kotona meitä odottikin valkoinen piha sekä valkoinen koti. Ensi lumi oli satanut ja sitä olikin täällä tullut aika paljon ja lisäksi alakerran remppa oli edennyt hurjan paljon. Oli ihana tulla valoisaan, valkoiseen kotiin ja alakerrasta puuttuukin enää muutama lista ja keittiön fixaus ja sitten se on valmis. Nyt tänne vaihdettiin siis uudet laminaatit, listat sekä väliovet. Laitan kuvia joskus kun saadaan viimeisetkin listat paikoilleen.
Ennen lähtöä juhlittiin meidän 4-vuotiasta ja tässä juhlista muutama kuva.
Pikkasen kiire tuli juhlien kanssa, mutta mukavaa oli ja sankari oli ihanan onnellisen näköinen ♥
Juhla-asuna pomp de luxia ja tossut petit by Sofie Schnoor.

Tässä kuvassa innokkaana odotellaan vielä ensimmäisiä vieraita.
Sen jälkeen meno olikin melko vauhdikasta ja kuvasaldo aika olematon. Kaikista tarjottavistakaan en muistanut ottaa kuvaa, mutta tarjolla oli siis täytekakkua, Kinuskikissan ohjeella tehtyä taivaallista mokkakakkua (suosittelen, oli todella todella hyvää!!) sekä mansikkamuffinsseja. Suolaiselta puolelta löytyi voileipäkakku, pikkupitsoja sekä cocktailpiirakoita.
Eevi oli toivonut sitä My Little Pony kakkua ja ajattelin, että kyllähän mä nyt semmoisen osaan tehdä 😀
Joopa joo, ei se ollutkaan ihan niin yksinkertaista kuin mitä ajattelin, tuli mieleen ihan edellinen leivontayritykseni sillä aika moni juttu meni pieleen. Ajattelin, että tulostan netistä jonkun tosi yksinkertaisen kuvan ja leikkaan siitä muotit ja jäljennän ne vaan massaan. Helppoa! 
Ensiksikään, netistä ei löytynyt ihan niin yksinkertaisia kuvia kuin mitä olin ajatellut ja kun juhlia edeltävänä iltana aloin n klo 22.00 aikaan niitä selailla, nousi pikkuinen tuskanhiki pintaan. Otin sitten jonkun mielestäni helpomman ja aloin askartelemaan. Missä pirussa ne pienet askartelusaksetkin ovat silloin kun niitä tarvitaan?! Ei nimittäin ollut ihan helpoa koittaa vedellä keittiösaksilla noita millin kokoisia ”hiuksia” ja lopputuloksessa ponilla onkin hiukan yksinkertaistettu versio hulmuavasta harjasta. Itseasiassa lopputuloksessa ponin harja sai näyttämään sen ihan Elvikseltä 😉
No kaupassa ei tietenkään ollut ollut vaaleanpunaista vaahtismassaa ja minähän en itse ajatellut ruveta sellaista vääntämään enkä oikein tiennyt voiko sitä valkoista valkoista värjätä niin, että siitä tulisi tasaisen värinen, joten piti ottaa sitten ruman vaaleanpunaista marsipaania. Ja inhoan marsipaania! Ponin värimaailmassa ei tarvinut käyttää kovinkaan suurta mielikuvitusta, sillä ostamassani paketissa oli kuusi minikokoista pötköä marsipaania eri väreissä, joista yksi oli valkoinen ja yksi p*skanruskea, joka oli ilmeisesti jo parhaat päivänsä nähnyt ja mureni käsiin. Jäljelle jäi siis neljä väriä ja niillä mentiin. Silmät ristissä sitten kaulitsin niitä minipatukoita keskellä yötä ja manasin, että olisi pitänyt vain ehdottaa, että eikö tehtäisi Hello Kitty kakku. Se oli meinaan miljoona kertaa helpompi! 
Yritin leikata niitä osia irti siitä massasta pienellä vihannesveitsellä, mutta eihän se toiminut ollenkaan. Kollasin kaappeja ja löysin yhden Eevin (avaamattoman) muovailuvaha setin, jossa oli sellainen muotoiluveitsi ja appajee kun rupesi onnistumaan! Kyllä hätä keinot keksii! Kello taisi olla vähän vajaa kaksi yöllä kun sain nuo palat leikattua ja siinä vaiheessa olin jo niin naatti, ettei kiinnostanut koko kakku enää pätkän vertaa. Ja kaiken lisäksi unohdin tuolta ponilta silmän! Silmätön poni! Olin unohtanut ostaa semmoisen lakupötkän, josta on helppo muovailla ja eihän meiltä tietenkään löytänyt mitään mitä olisi voinut siihen silmän tilalle tunkea. Miten laitanko siihen rusinan, tekisinkin sellaisen pikkasen vanhemman ponin, jolla nuo kilometrit näkyisi jo vähän naamassa 😀
Kakun päällystän tein valkoisesta vaahtismassasta ja en taaskaan näköjään voinut uskoa, ettei se yksi paketti piisaa noin isolle kakulle. Siitä tuli liian pieni. Ja sitten piti väkertää siitä ruman vaaleanpunaisesta hirvittävän makuisesta marsiaanimassasta reunaan tuollainen soiro. Ja en edes jaksanut enää yrittää mitään siistiä tasaisen paksua kaistaletta (jonka olisi ehkä joku virtuoosi voinut taikoa vaikka rusetiksi) vaan ronskin ottein leikkasin siitä jotkut suikaleet ja länttäsin kermavaahdon avulla kiinni. Ja äkkiä silmätön ponikakku pöytään. Hyvää se kuitenkin oli, kun väistelin niitä marsipaanin palasia. Ja kysyin Eeviltä, että mikä kua kakussa on niin hän vastasi, että ”My Little Pony”. 
Huh, tehtävä suoritettu!
Juhlat olivat oikein mukavat ja neiti sai aivan ihania lahjojakin.
Sopiva määrä tuli leluja ja yksi oli tämä kauan toivottu Disneyn lumikki barbi. Muita leluja tuli mm Littlest pet shop puu sekä siihen asukkeja, prinsessaponi sekä My Little Pony kuumailmapallo, joka toimii samalla yövalona. Ja arvat
Juhlat olivat oikein mukavat ja neiti sai aivan ihania lahjoja
Sopiva
määrä tuli leluja ja yksi oli tämä kauan toivottu Disneyn lumikki
barbi. Muita leluja tuli mm Littlest pet shop puu sekä siihen asukkeja,
prinsessaponi sekä My Little Pony kuumailmapallo, joka toimii samalla
yövalona. Ja arvakaas onko tästä kyseisestä kuumailmapallosta taisteltu muutamaan otteeseen täällä kun pikkuveljenkin mielestä se on just nyt paras lelu ikinä!
Nyt koitan saada tavaroita oikeille paikoilleen ja huomenna olisi tiedossa pitkästä aikaa irtiotto arjesta sillä tiedossa olisi joukkeen saunailta!

Ps. Hurja määrä osallistujia tuohon kenkälahjakortin arvontaan ja sunnuntai-iltaan asti on aikaa vielä osallistua! Kiva kun uusia lukijoitakin on liittynyt viikon aikana, tervetuloa mukaan!

 • Pikku hiiri
  26.10.2012 at 22:08

  Ihana 4v prinsessa Pomp de Luxissa ♥ Tuo khaki väri sopii kyllä tosi hyvin Eeville. Hieno kakku! Voit olla ylpeä että teit kaikkesi tyttäresi toivomuksen täyttääksesi 😉

  • Sini
   27.10.2012 at 08:50

   Tuo khaki oli kyllä aivan ihana! Joo, ylpeänä ollaan 🙂

 • -Jassu-
  26.10.2012 at 22:40

  Hahaa – tervetuloa vaan "Onnettomien synttärikakkujen leipojien" joukkoon! 😀 Ainoa ero vaan siinä, että mä tosiaan menin siihen lankaan, että väänsin sen vaahtismassan itse. Never again.

  Mutta hyvä, että synttärit saatiin juhlittua ja sankari ollut taas niin suloisena!

  • Sini
   27.10.2012 at 08:51

   Jotain mä opin siitä sun postauksesta silloin, että en ikinä tee sitä massaa itse 😀

 • EBBA
  27.10.2012 at 05:32

  Ihanat juhlavaatteet! Onnea 4-vuotiaalle 🙂

  • Sini
   27.10.2012 at 08:51

   Kiitos!

 • Mammis
  27.10.2012 at 06:34

  Onneks muillakin meneen noi hommat pieleen 🙂 Itse yritin eilen värjätä itsetehtyä vaahtismassaa punaiseksi ja pinkkihän siitä tuli… Angry birds-kakku poikien 4v.-synttäreille on siis teon alla. Tilanteen pelastaa kaupan valmis kaulintamassa – toivottavasti. Niin ja lintu saa luvan olla valkoinen.
  Onnea Eeville!

  • Sini
   27.10.2012 at 08:53

   Ai muillakin on ongelmia?! Huh, onneksi en ole ainut 😉 Onnea kakun tekoon!

 • Merjuska
  27.10.2012 at 07:02

  Oi että kun on nätti juhlamekko! Hurjasti onnea 4-vuotiaalle! Ja kiva kun laitoit nuo reseptit, heti keksin että mokkakakkua teenkin isänpäiväksi, hän kun ei tavallisesta kermakakusta välitä, niin tuo ohje kuulosti tosi hyvältä. Myös mansikkamuffinssit menee kokeiluun lasten kanssa;)

  • Sini
   27.10.2012 at 08:54

   Tuo mokkakakku oli tosi hyvää. Olin vähän epäileväinen siitä väliin tulevasta kahvikiisselistä kun se näytti niin kummalliselta, mutta hyvää se oli!

 • Mrs. Pink
  27.10.2012 at 07:10

  Tämä olisi voimut olla suoraan mun elämästä 😀 repesin tuolle rusinasilmä ajatukselle totaalisesti! mutta oli varmasti kivat juhlat ja ensi vuonna eri virheet taas 😉

  • Sini
   27.10.2012 at 08:54

   Joo, joka vuosi jotain probleemoja, mutta onneksi ne ei ole niin vakavia 😉

 • Meeri
  27.10.2012 at 10:21

  Voi miten kauniina Eevi on ollut juhlissaan. 🙂 Minä en myöskään enää ikinä tee vaahtismassasta yhtikäs mitään, tein saman virheen aikoinaan kuin Jassu, tein itse sen ja tuon jälkeen sain kyllä sellaset traumat koko massasta, etten ihan hetkeen suostu siihen enää koskemaan ja tästäkin kokemuksesta on kohta jo kolme vuotta aikaa. 🙂

  • Sini
   29.10.2012 at 11:45

   😀 Voi mitkä traumat! Joo en siis kokeile sitä itse tekemistä!

 • Saija
  27.10.2012 at 11:29

  Myöhästyneet onnittelut sankarille!

  Ja ei niiden valmismassojen mausta voi puhua samana päivänä kuin itsetehdyn vaahtismassan :). Voi sitä massaa värjätä. Helposti tulee hieman marmoriväristys, jos ei tarpeeksi kauan sitä väriä siihen vaivaa. Itsetehdessä se on helppoa, kun sekoittaa värin jo ennen tomusokerilisäystä.

  • Sini
   29.10.2012 at 11:45

   Sä oletkin niin pro noissa, toista se on meikäläisellä!

 • titti
  27.10.2012 at 17:56

  Myöhästyneet onnittelut. Nätti tyttö ja todella ihana asu. Teillä on tosi upeat tarjottavat ollut 🙂

  • Sini
   29.10.2012 at 11:45

   Kiitos!

 • Heini
  27.10.2012 at 19:43

  Kaunis Eevi!
  Tuo tuskailu leipomusten kanssa on niin tuttua 😉

  • Sini
   29.10.2012 at 11:46

   Joo, joka vuosi sama juttu 😉

 • -Satu-
  27.10.2012 at 21:29

  Eevi on kyllä oikea kaunotar!

  Ihastelin heti ensimmäisenä kakkua. Enkä olisi millään arvannut sen tekemisessä oleen mutkia matkassa. Eevi oli varmasti onnellinen saadessaan mieleisen kakun 🙂

  Minäkin olen joskus leiponut tuota mokkakakkua ja se oli kyllä taivaallista. Täytyisi joskus tehdä uudestaan. Kunhan saisi nyt ensin hoidettua esikoisen synttärit kunnialla. Huh huh.

  • Sini
   29.10.2012 at 11:46

   Hahaa, kakun kuva vähän hämää 😀 Tuo mokkakakku oli kyllä tosi hyvää, se pohja varsinkin kun siinä on daimia!

 • Marika
  28.10.2012 at 17:31

  Njam, miten herkullisen näköiset tarjoilut!!

  • Sini
   29.10.2012 at 11:47

   Hyvää oli kyllä!

 • Terhi
  28.10.2012 at 18:54

  Paljon onnea suloiselle prinsessalle!

  Kai tarjoilut näyttävät tosi onnistuneilta. Tota mokkakakkua pitää kokeilla viimeistään isänpäivänä 🙂

  • Sini
   29.10.2012 at 11:47

   Kiitos! Suosittelen, meillä ainakin moni tykkäsi siitä.

Lue lisää