Joulua kotiin

 En ole luonteeltani mikään jouluhössöttäjä ja aika vähän meillä yleensä onkaan mitään joulukoristeita.
En todellakaan vaihda verhoja, ”jouluiset” sohvatyynyt kaivan varastosta jos muistan. No, oikeastaan ne on ihan tavalliset harmaat tyynyt, joissa on punaisia ruutuja, mutta ajavat meillä sitä asiaa. Lastenhuoneessa on yleensä ollut ikkunassa valot ja hyllyillä pari tonttua, tärkeita juttuja Eeville. Kynttelikön ja muutamat jouluvalot olen omistanut, mutta viime vuonna ne sanoivat sopimuksensa irti eli aika nollista lähdetään tänä vuonna.
Täytyy myöntää, että jos lapsia ei olisi, niin en varmaan laittaisi sitäkään vähää. Muistan kuitenkin omasta lapsuudestani kuinka spesiaali juttu ne omat valot ikkunassa oli, samoin kuin kuusen koristelu. Kuusi meillä onkin aina ollut ja se kuuluu meidän jouluun ja itsekin tykkään sen koristelusta. Meillä se koristellaan yleensä aattoaamuna. Koristeet tosin ovat vähän mitä sattuu, eivät todellakaan mitään tyylikkäistä vaan aika perinteisiä, samat vuodesta toiseen 😉 Ja tykkään kyllä siis joulusta! Mukavista hetkistä rakkaiden ihmisten kanssa, joulutorttujen leipomisesta (ja varsinkin syömisestä!!), joululauluista, pukin odottelusta ja siitä, ettei ole kiire mihinkään. Tunnelmasta. Hössötyksestä en, en sitten yhtään.
Yhtenä päivänä katselin kaupassa joulujuttuja, nyt kai niitä olisi hankittava jos meinaa edes jonkinlaiset mieluisat saada. Mutta en halua sinisiä välkkyviä poroja mihinkään enkä kirjavia lumiukkoja. Koitin katsella niitä yksikertaisia juttuja, mutta kaikki näytti vaan liian….jouluisilta 😀 Ja meillä kun ei ole yksiäkään toimivia valoja, niitä lastenhuoneen enkelivaloja lukuunottamatta, niin pakko kait sitä olisi jonkinlaiset löytää.
Stockmannin kantistarjouksesta huomasin, että siellä on nyt vielä keskiviikkoon saakka kaikki joulun valot ja keittiötekstiilit -20% alennuksessa. Lisäksi koko marraskuun on ilmaiset postikulut.
Pari kivaa ja yksikertaista kynttelikköä löysin sivuilta, valkoinen Midja toimii ledvaloilla ja Iittalan valurautainen on ihan perinteinen malli. Vähän arka olen noita aitoja kynttilöitä polttamaan kun pelkään, että lapset pääsevät niihin käsiksi, mutta omaan silmään muotoilu on tuossa kauniin yksinkertainen.

 Mutta ne valot!
Näitä La Case de Cousin Paul pallovaloja olen ihaillut jo aikaisemmin ja parasta näissä olisi se, etteivät ne ole liian jouluiset ja niitä voisi pitää väriläiskänä sisustuksessa vaikka ympäri vuoden. Nämä kootaan itse eli johtoon tulevien pallojen järjestyksen saa valita itse. Näin sivuilla sanotaan:
Sisusta valolla, joka hohtaa pehmeästi värjätystä narusta valmistettujen
pallojen läpi. Sisäkäyttöön tarkoitetussa CE-merkityssä valosarjassa on
20 värikästä valopalloa. Valitse sisustukseesi sopivat sävyt ja ripusta
rykelmäksi tai tee valaistuja asetelmia. Pallon halkaisija on 7 cm.
Kokonaispituus on 290 cm, josta johdon pituus on 150 cm. Lamput voidaan
vaihtaa.
Olen tosin kuullut, että kokoaminen voi olla himpun haastavaa, sillä palloihin pitää tehdä itse viilto tuota polttimoa varten ja mietinkin onnistuisiko tällaiselta antiaskartelijalta tuo kokoaminen? Vai onko kaikki pallot silppuna tai rytyssä ja joulu pilalla? No ei nyt sentään, mutta mielelläni kuulisin kokemuksia näistä, ehtisin vielä tilaamaan tuolla alella mikäli ei nyt ihan mahdottomuus ole tuo kokoaminen…

Lastenhuoneeseen voisin valita jotkus ihanan värikkäät ja olohuoneeseemme sopisi tuo ylärivin keskimmäinen harmaasävyinen setti. Toisaalta en tiedä yhään mihinkä sen siellä laittaisin kun aikaisemmin vähän vastaavat valot olivat vitriinin päällä ja sitä ei enää ole 😀

Stockan jouluun pääset tästä.


Oma ehdoton suosikkini kyntteliköistä on tämä Design House Stockholmin Joy, jota myy ainakin Finnish Design Shop. Ainut miinus on hinta eikä tätä taida meille täksikään jouluksi tulla, mutta kaunis se on. Samaiselta merkiltä löytyy myös aika ihana joulukuusenjalka, meillä tosin kuusi ei kovin kauaa joulun jälkeen sisällä ole niin tuota ei montaa päivää ehtisi ihailla 😉
Olisi kiva kuulla miten teillä laitetaan joulua?

Ps. Kenkälahjakortin voittaja selviää seuraavalla kerralla!

(postaus sisältää mainoslinkin)

29 Comments

 • Reply
  Meeri
  5.11.2012 at 09:07

  Ihania nuo pallovalot, tuollaiset voisin hankkia meille vaikka juuri lasten huoneeseen yhdet ja olkkariin toiset.
  Pitääpä tulla lukemaan kommentteja, josko tilaisi itsekkin alella nuo. 🙂

  Minusta on tullut jouluihminen lapsen kasvaessa, Pinja on jo niin innoissaan joulun odotuksesta, että itsekkin siitä innostuu, me leivotaan joulutorttuja ja pipareita, sisälle laitellaan valoja ja jolukuussa kuusi (tekokuusi) jonka Pinja saa itse koristella, lisäksi lainataan kirjastosta jouluaiheisia lastenkirjoja joita luetaan iltasaduiksi. Joulunodotus meillä alkaa jo tässä marraskuussa.

  • Reply
   Sini
   5.11.2012 at 11:37

   Joo noi on kyllä tosi ihanat mitä olen kuvista nähnyt! Ja totta, enemmän kyllä nykyään mitä ennen. Jotenkin se jouluinto tarttuu, mutta silti meillä on aika "normaalia" joulukin. Mutta joulukirjoja luetaan kyllä kanssa ahkerasti, suosikki on se Mauri Kunnaksen tonttukirja!

  • Reply
   Meeri
   5.11.2012 at 14:45

   Olihan se meillekkin nuo tilattava, Pinjan huoneeseen yhdet vähän yövalojen virkaakin toimittamaan ja lisäksi olkkariin toiset, juurikin nuo sinun kuvasi keskimmäiset yläriviltä lähti meillekkin olkkariin, valkeat olisivat olleet kivat, mutta kun meillä muutenkin on niin vaaleaa niin saa valoista edes vähän väriä ja Pinjan huoneeseen lähti tilaukseen nuo ylärivin oikealla puolella olevat värikkäät valot. 🙂

 • Reply
  Jessika
  5.11.2012 at 09:18

  mä pistin kans juurikin nuo pallot tilaukseen, saa nähdä miten kokoaminen sujuu:)
  mä laitan kyllä aika paljonkin joulua ja joulukirjat ja lehdet onkin ollut jo hetken esillä. Mutta se fiilistely siinä on parasta.

  • Reply
   Sini
   5.11.2012 at 11:37

   Toivotaan, että onnistuu. Mä kanssa tilasin 😉

 • Reply
  Pikku hiiri
  5.11.2012 at 09:23

  Minä rakastan jouluvalmisteluja ja olinkin jo eilen ihailemassa (ja ostamassa) joulukoristeita! Noita valopalloja meillä roikkuu melkein joka huoneessa ja ne ovat kyllä tosi kivoja ympäri vuoden! Nyt ajattelin hyödyntää Stockan tarjouksen ja tilata niitä vielä lisää. Omani tilasin aikoinaan Ranskasta. Pallojen ja johdon värin sai valita itse. Kokoaminen ei ole kovin vaikeaa. Saksilla sentin kolo ja sitten se lamppu tungetaan sisään 🙂

  • Reply
   Sini
   5.11.2012 at 11:38

   Huh, hyvä kuulla, ettei se mitään ydinfysiikkaa ole. Ehkä mäkin onnistun!

 • Reply
  Kippuralla
  5.11.2012 at 09:39

  Meillä laitetaan koristeita koska 5&6v haluaa tonttuja. Niitä on yleensä keittiön kaapinovissa, muuten sitten valoja ja lumihiutaleita pääosin.
  Aidot kynttilät vain ruokapöydällä, meillä on avoin keittiö+olohuone ja ne näkyy aina.
  Yläkerrasta hajosi juuri tv ja korjauksen ajaksi lipaston päälle voisi ostaa kynttelikön vaikka

  • Reply
   Sini
   5.11.2012 at 11:38

   Tonttuja on täälläkin, semmoisia mitkä istuu hyllyn päällä (ja vahtii ollaanko kiltisti! 😀 )

 • Reply
  -Martze-
  5.11.2012 at 09:48

  Mun oli kanssa pakko tilata noita, olen niitä ihaillut ennenkin monessa blogissa. : ) Mä oon niin jouluihminen ja rakastan laittaa valoja ja kaikkea mikä liittyy jouluun.

  • Reply
   Sini
   5.11.2012 at 11:39

   Mä olen kanssa ihaillut noita. Ja tykkään kyllä kanssa valoista kunhan ei ole liian jouluisia 😉

 • Reply
  Hanna
  5.11.2012 at 10:29

  Paulit on tosi helppo kasata. Ihan pieni viilto vaan saksilla ja polttimo sisään. Tein itse muutaman liian pitkän viillon ja pallot meinaa tippua. Pallot itsessään on tosi hepposia, joten sijoittaisin ne pikkukäsien ulottumattomiin. Blogistani löytyy kuva lasten majasta, jossa oli nuo värikkäät valot. Olisikohan ollut huhtikuun postauksissa, jos haluat vilkaista 🙂 Meillä Paul serkut ovat esillä ympäri vuoden ja yhdet ainakin meinasin tilata lisää. Tykkään tosi paljon. Kiva valo eikä huuda olevansa jouluvalot.

  • Reply
   Sini
   5.11.2012 at 11:40

   Oi, kävinkin kurkkaamassa ja teidän valot (ja maja) oli tosi kivat!Pitää muistaa vaan olla varovainen siinä leikkaamisessa. Auts, meillä Aatu saa käsiinsä ihan kaiken, saa nähdä kuinka noille käy 😉

 • Reply
  AnnaT.
  5.11.2012 at 11:26

  Yritin ostaa viime joulukuussa modernin kynttelikön, ei ollut halvimmasta päästä, Sokokselta, vähän saman tyylisen kuin tuo valkoinen Midja (ei siis ihan saman, mutta vastaavan näköinen) – raahasin kotiin ja laitoin paketista ikkunalaudalle – kääk – vinossa oli yksi noista kynttilän varsista jo ostaessa. Palautin kauppaan viallisen ja edelleen etsinnässä se täydellinen kynttelikkö 😀

  • Reply
   Sini
   5.11.2012 at 11:41

   Mä raahasin viime vuonna semmoisen valotornin ulos ja kun avasin paketin, oli se ihan vino. No se oli joku tosi halpa alejuttu ja en jaksanut raahata edes kauppaan takaisin, mutta ei se kyllä ikinä enää käyttöön tule…

 • Reply
  NeljänÄiti
  5.11.2012 at 12:30

  Meillä jooulua laitetaan samaan tyyliin teidän kanssa. Joitakin valoja esille ja kuusi. Kynttilöitä minulla palaa Kivi-tuikuissa leivinuunin päällä, jonne muksut ei yllä.

  Tuo Joy-kynttelikö on ihana!

  • Reply
   Sini
   5.11.2012 at 16:04

   Mulla on kanssa kivituikkuja takan päällä 😉

 • Reply
  Pihla
  5.11.2012 at 12:45

  sekasortoa blogissakin taisi olla noista valoista juttua joku postaus aiemmin

  • Reply
   Sini
   5.11.2012 at 16:04

   Kiitos vinkistä, pitääkin käydä kurkkaamassa!

 • Reply
  Ripu
  5.11.2012 at 14:35

  Joulu on ihan parasta! 🙂 Vinkkasin myös blogissa tuosta "Paulin pallot" alesta ja omiani jo odotan, että pääsen ripustamaan ne johonkin. Toivon vaan, ettei onnistu tuhoamaan palloja DIY-vaiheessa. 😀

  • Reply
   Sini
   5.11.2012 at 16:06

   Ihana, Paulin pallot 😀 No mä toivon ihan samaa 😉

  • Reply
   Ripu
   7.11.2012 at 08:41

   Askartelin eilen nuo pallot seinälle ja kyllä pari peekevättä meinasi päästä suusta. Ihan älytöntä hommaa. Luulisi, että tuohon rahaan saisi koottuna tuon setin, vai liekö koko homman tarkoitus tuo askarteluosio, in which I totally suck! Siis joko leikkasin liian pienen viillon ja tunkiessani tuota valoa pallosta sisään, ruttasin sen täysin TAI leikkasin liian reilun viillon ja nyt täytyy olla liikauttamatta noita valoja ettei ne pallot putoa. MURR! Mutta että onko ne kauniit? Ovat. 😀

 • Reply
  RIIKAN BLOGI
  5.11.2012 at 17:25

  Noita palloja haluan!!

 • Reply
  Marika
  5.11.2012 at 19:22

  Onpas kivat nuo pallot, tyttöjen huoneeseen mietin, mut jotenkin tässä tilanteessa miettii että jos mennään nyt vaan vanhoilla ja ens vuonna sit miettis uudestaan uuteen kotiin… 🙂

  • Reply
   Sini
   6.11.2012 at 10:49

   Ihanaa kun ensi jouluna te oottekin jo uudessa kodissa ♥

 • Reply
  Salla
  6.11.2012 at 09:38

  Ostin lasten huoneeseen viime kesänä Pariisista tuollaiset pallolamput. Siellä niitä myytiin kuten irtokarkkeja, eli sai itse valita mieluiset värit. Kokoaminen oli helppoa, ei tarvita kuin terävät sakset. Lamput toimii meillä yövalona lasten nukkarissa.

  Kannattaa sijoittaa valot lasten ulottumattomiin. Meidän neiti 2v kun puristeli salaa kaikki lamput ensimmäisenä iltana ihan lyttyyn. Onneksi ne sai sukkpuikolla jotenkuten työnnettyä takaisin muotoonsa.

  • Reply
   Sini
   6.11.2012 at 10:50

   Ooh, mikä herkkukauppa! Voi ei, katotaan miten kauan meidän pallot säilyy ehjinä 😀

 • Reply
  Wanilja
  10.11.2012 at 07:21

  Ihania joulujuttuja 🙂
  Mäkin haluan tuon Joyn. Katoin sitä muutamasta eri paikasta, mutta missään sitä ei ollut tällä hetkellä varastossa :(. FDS:ssakin luki toimitus joulukuussa.

  Itse tilasin valopallot Latviasta ja niihinkin sai valita pallojen värit itse ja järjestellä pallot haluamaansa järjestykseen ja nuo olivat valmiiksi asennettu paikoilleen :). Myös esim. nettikauoppa seitashop myy noita valopalloja, mutta en osaa sanoa ovatko ne valmiiksi asennettuja.
  Näitä tosiaan näkyy joka toisessa blogissa 😉
  Taitavat olla tämän talven hitti juttu.

Leave a Reply

Lue lisää