Kahdet kasvot

Itse uskon siihen, että hyvä tulee hyvän luokse.
Huomaavaisuus, kohteliaisuus ja suvaitsevaisuus eivät maksa mitään ja päivän päätteeksi itsellä on hyvä mieli.
Tätä samaa yritän opettaa myös lapsilleni. Ketään ei saa kiusata eikä toisista puhuta rumasti. Pyydetään anteeksi ja kiitetään. Kohdellaan muita kuten haluaisi itseäänkin kohdeltavan.
Toivoisin niin kovasti, että lapsilleni kehittyisi hyvä itsetunto niin, etteivät he kokisi koskaan tarpeelliseksi kiusata muita.
Olen saanut blogiini nyt jo jonkin aikaa ilkeitä kommentteja ja näitä seuratessani huomasin, että lähes kaikki niistä ovat tulleet samalta henkilöltä. Anonyyminä netissä on niin helppo kirjoittaa, ei tarvitse pelätä, että koskaan joutuisi vastaamaan sanoistaan. 
Kukaanhan ei saa koskaan tietää…kunnes hups!
Yksi pieni moka kommentoinnissa ja minulle selvisi, että henkilö joka on kirjoittanut näitä kommentteja jo pidemmän aikaa, onkin itseasiassa toinen blogisti. Sama henkilö käy omalla tunnuksellaan kommentoimassa kivasti ja sitten anonyyminä sanoo ilmeisesti ne oikeat mielipiteensä. Itselle tuli vähän surullinen olo tästä. Ei sen vuoksi, että minä olisin jotain menettänyt, vaan hänen puolestaan. Mietin, että hänellä mahtaa olla todella paha olo kun täytyy noin toimia ja varsinkin kun toiminta on täysin ristiriidassa asioihin, joita hän on omassa blogissaan kertonut. Miksi hän teki näin, sitä en tiedä.
Äitinä olisi kamalaa jos oma lapsi joutisi joskus kiusauksen kohteeksi.
Siksi yritän itsekin elää niin kuin opetan ja kohdella muita hyvin. Ajattelen, että jos ei toisesta ole mitään hyvää sanottavaa niin silloin kannattaa olla ihan vain hiljaa. Surullista, että tämä toinen äiti ei ole kanssani tässä aivan samoilla linjoilla.
Tiedän, etten minäkään ole mikään täydellinen ihminen.
Täällä voi myös sanoa jos on erimieltä, useimmat osaavatkin nämä asiat sanoa rakentavasti ja itsekin saa noista kommenteistä hyvin pohtimisen aihetta.
Itselle teidän kommentit ovat tämän blogin suola ja olen niistä aina yhtä iloinen.
Kiitos kun jaksatte roikkua täällä mukana ♥
 • titti
  29.11.2012 at 08:06

  Vitsit sä veit sanat mun suusta. Mä oon tälläistä postausta miettinyt pitkään! Samat ajatuksen on pyörinyt mielessä. Just äsken istuin kahvilla ja söin leipää. Luin uusinta Pirkka-lehteä jossa oli hyvä joulumieli keräyksestä ja pirkan tukemasta kehitysvammaisten työstä kaupoissa. Tuli mieleen monta asiaa ja ihmistä.

  Mietin, kuinka äiti onnistui mut hyvin kasvattamaan. Kukaan ei ole toistaan huonompi, vaikkei näyttäisikään samalle.

  Ihanaa loppuviikkoa sinulle <3 🙂

  • Sini
   29.11.2012 at 08:13

   Kiitos. Ja samaa mieltä. Mun äiti työskentelee kehitysvammaisten kanssa ja itsellekin tämä asia on kovin tärkeä ja lähellä sydäntä. Olen saanut huomata jo pienestä, että ulkonäkö ei merkkaa mitään ja monesti heillä on sydän ihan kultaa ♥

 • Hannele
  29.11.2012 at 08:08

  Pahus kun kone oikuttelee ja viestit katoaa kirjoitettaessa… uudelleen siis kirjoitan.

  Olen kanssasi samaa mieltä tuosta kasvatuksesta.

  Ikävää tuollainen ilkeily. Argh!

  Olet ensimmäinen blogi jota aloin silmäillä ja lukea noin parisen vuotta sitten ja sen jälkeen tuli muitakin. Puhtain mielin voin sanoa, että blogisi ei koskaan ärsytä, vihastuta tai tuota muutakaan mielipahaa. Olet erittäin tervejärkinen, ystävällinen, hyvä äiti, sinulla on erittäin hyvä tyylitaju ja kaikkea muutakin positiivista, nuo vain muutamia mainitakseni. Piste.

  Hannele

  • Sini
   29.11.2012 at 08:15

   Kiitos Hannele!Ja itselle blogit ovat sellaista mukavaa ajanvietettä ja aikakausilehtien korviketta, että selailen niitä kun minulla on sitä omaa aikaa. Ei tulisi mieleenkään mennä tuhlaamaan tätä kallisarvoista omaa aikaani johonkin blogiin, joka minua kovasti ärsyttäisi, saatika sitten kommentoida sinne ilkeästi..

  • zirk
   29.11.2012 at 08:24

   Näin juuri!

 • Eppusen kaapilla
  29.11.2012 at 08:10

  Eikä?!:( Toi on todella kurjaa! Mä olen itse poistanut anonyymin kommentoinnin juuri sen takia, että sain tosi pimeitä viestejä pitkään, ja nekin tulivat aina yhdestä ja samasta osoitteesta.. Harmi sinänsä, koska 99,9% anonyymeista kommenteista on ihan asiallisia, mutta rajansa kaikella.
  Tsemppiä Sini nyt ja kiitos kun pidät ihanaa blogia! ♥

  • Sini
   29.11.2012 at 08:23

   Samaa mäkin olen miettinyt kun näitä alkoi tulla, mutta kun mulla on niin ihania vakkari anoja, että en kuitenkaan halunnut heitä sulkea pois. Noh, ehkä tämä nyt loppuu kun asia tuli selville..

  • Kippuralla
   29.11.2012 at 11:58

   ei se rekisteröityminen kerta vaadi omaa blogia tms tietoja julkiseksi, ja helpottaakin (useasti sanatunnistukset jne anoille) kommentointia-en ymmärrä miksei voi keksiä itselleen sitä nimimerkkiä.
   en tiedä muistatko, muttakun minityyli oli vielä vauva.fi:n alla niin siellä kävi samoin että bloggaajat tms oli ilkeitä kirjoitelleen anona ja kivat kommentit nikillä, ja kerran joku moka kävi ja kaikkien anojen ipt tuli näkyviin ja kiinni jäi-ja bloggaajat lähti ja minityyli perustettiin. jotenkin näin muistelisin 🙂

  • Eppusen kaapilla
   29.11.2012 at 12:30

   Juuri näin mäkin sen ajattelin, koska se rekisteröityminen on kuitenkin tosi helppoa ja nopeaa. Ensin harmitti laittaa anonyymien kommentointi pois, mutta ainakin se mun vakihäirikkö hiljeni. 🙂

  • Sini
   29.11.2012 at 12:33

   Muistan Kippuralla hämärästi tuon jutun. En enää yksityiskohtia, mutta huonostihan siinäkin lopulta kävi :/

 • Anonyymi
  29.11.2012 at 08:10

  Onpa kummaa käytöstä. Mitäköhän ko. ihminen tuollaisesta saa??! No, eipähän tämä ole eka kerta blogimaailmassa, eräs bloggarihan tällaisesta kärähti parisen vuotta sitten. Hieman noloa.. =)

  Mutta kiitos sinulle kivasta blogista, kiva kun jaksat edelleen kirjoitella! =)

  Mimma

  • Sini
   29.11.2012 at 08:24

   En ymmärrä. Ja kun sitten vielä omalla nimimerkillä käydään kehumassa ja muuten kommentoimassa…

   Kiitos ♥

 • Alexandra
  29.11.2012 at 08:11

  Todella surullista luettavaa. 🙁 Kateudestahan tuollaiset ilkeät kommentit monesti kertovat. Eipä noista kannata välittää, ehkäpä tämä ihminen jossain vaiheessa menee itseensä ja alkaa omatunto kolkuttaa moisesta kaksinaamaisuudesta.
  Miten muuten sait asian selville?

  Itse olen kovin arka kertomaan elämästäni ja perheestäni blogin kautta, koska olen saanut elämässäni niin monesti takkiini juuri tällaisten kaksinaamaisten ihmisten takia. Sitä alkaa pitämään sellaista kuorta päällään, ettei kovin helposti päästä enää uusia ihmisiä lähelleen. Tiedän että tulen tästä kärsimään itsekin, mutta ennnemmin toimin näin kuin saan katua. 🙁

  Blogisi on yksi parhaimmista, jatka samaan malliin, äläkä välitä anonyymien ilkeyksistä. Aina näitä ihmisiä löytyy, valitettavasti.

  • Sini
   29.11.2012 at 08:26

   Sanotaanko näin, että tämä henkilö oli vähän huolimaton kommentoinnissa ja asia selvisi minulle vahingossa.

   Voi ei mitä ikäviä juttuja olet joutunut kokemaan. Ymmärrän hyvin, että sitä tulee araksi asian suhteen. Itse olen aina lohduttautunut sillä, että yhtä ilkeää kommenttia vastaan on ollut monen monta ihanaa ja sama pätee oikeassakin elämässä eli paljon enemmän löytyy hyvää, vaikka joskus elämä vähän potkisikin.

   Kiitos♥

 • Pikku hiiri
  29.11.2012 at 08:16

  No voi kuinka tylsää! Itselleni ei kyllä tulisi mieleenkään jättää ilkeitä kommetteja minnekään. Jos en keksi mitään positiivista sanottavaa niin sitten en sano mitään. Minullekin tulee ikäviä anonyymejä kommentteja aina välillä mutta yleensä jätän ne julkaisematta koska haluan pitää oman blogini positiivisena paikkana. Toisaalta on tietenkin hyvä että niitäkin välillä julkaistaan ja näistä asioista keskustellaan. Anonyymien "hyökkäysten" vuoksi lukijat ehkä ymmärtävät syyn miksi mistään kauhean henkilökohtaisista jutuista eivät bloggarit yleensä halua kertoa julkisesti.
  Kommentit ovat kyllä hyvin tärkeitä blogeissa. Ilman niitä kirjoittelu on aika tylsää!
  Minulle selvisi pari viikkoa sitten että poikaani on kiusattu koulussa ja se oli kyllä ihan kamalaa. Onneksi opettajat ja rehtori puuttuivat asiaan ja kaikki on nyt hyvin.

  • Sini
   29.11.2012 at 08:29

   Minäkin olen en törkeimmät jättänyt kokonaan julkaisematta. Minusta on myös hyvä, että näistä ikävemmistäkin asioista välillä puhutaan.

   Voi ei, ihan kamala tunne varmasti! Onneksi siellä oli opettajat ja rehtori heti aktiivisia asian suhteen!

  • Pikku hiiri
   29.11.2012 at 09:18

   Oli kyllä ahdistavaa ja surullista saada selville, että lastani olivat kolme vuotta vanhemmat pojat kiusanneet jo yli kuukauden ajan ennen kuin hän kertoi asiasta. Sitä kuvittelee, että omat lapset aina kertovat äidille kaiken, mutta joskus lapsetkin haluavat suojella vanhempiaan eivätkä kerro asioista jotka voivat pahoittaa aikuisen mielen. Nyt asia on käyty läpi, pojat ovat pyytäneet anteeksi ja heidän vanhemmilleen on lähtenyt koululta kirjallinen ilmoitus asiasta. Yhdeltä äidiltä oli tullut opettajalle vastaus "että ei hänen lapsensa ole kyllä tehnyt mitään" just joo. Hän oli jo "tunnustanut" opettajalle ja pyytänyt pojaltani anteeksi.
   No aiheesta toiseen. Sinun blogisi on ihan huippu, älä muuta mitään!!!

  • Sini
   29.11.2012 at 09:50

   Voi ei!Ihan kamalaa 🙁 Ja tosiaan, tuollaisesta asiasta ei välttämättä ole lapsenkaan kertoa kenellekään, ainakaan ihan heti. Onneksi asia selvisi!

 • zirk
  29.11.2012 at 08:23

  Onpa kurja tapaus. Olen miettinyt paljon ilkeitä anoja myös, että täytyy todella paha olo olla niillä tyypeillä. Sitä en ymmärrä, miksi siinä vellovat ja sitä levittävät. Varmasti huono itsetunto löytyy taustalta ja se tekee surulliseksi: alemmuudentunne ja kateus ovat pahinta lajia oman elämänsä tuhlausta!
  Iloitaan erilaisuudesta! Kaikilla on se oma juttunsa ja tyylinsä.
  Hyvä itsetunto on minullakin kärjessä kasvatusasioissa.
  Tämä oli hyvä postaus!

  • Sini
   29.11.2012 at 09:51

   Niinpä. Ajattelisi, että kenenkään pahaa oloa ei voi oikeasti parantaa se, että saa muillekin pahan mielen.

 • Johanna /SisustusUnelmia
  29.11.2012 at 08:28

  Todella surullista luettavaa, mä en voi ymmärtää mitä tuollaisten ihmisten päässä oikein pyörii, ei vaan voi käsittää. Kyllä omien sanojensa takana pitää pystyä seisomaan ja omalla nimellä kirjoittamaan, ilkeilyt anonyyminä on heikkouden tunnustamista. Jaksuja sinulle <3

  • Sini
   29.11.2012 at 09:54

   Niinpä. Ja itseasiassa minua ei niinkään häiritse se, että kyseessä on juuri toinen bloggari, koska samanlaisia ihmisiahän me kaikki ollaan oli blogi tai ei, vaan se, että yritetään esittää sitten vielä jotain muuta kommentoimalla kivasti sillä omalla nickillä.

 • Hanna
  29.11.2012 at 08:49

  Todella ikävää, sillä ketä tälläistä tekee pitää olla omat asiat todella huonosti, miten edes viitsii nähdä vaivaa moiseen touhuu ei voi kun ihmetellä:( hyvä Sini kun otit asian esiin. Monta vuotta olen blogia lukenut kiitos ihanasta blogista:)

  • Sini
   29.11.2012 at 09:55

   Samaa ajattelin minäkin. Mitä hän siitä hyötyy jos minulla menisi huonosti, emmehän edes tunne toisiamme oikeasti!

 • Kati (Ei ihan vielä)
  29.11.2012 at 08:49

  Onpa kurjaa! Huh, mitähän niiden kaksien kasvojen takana liikkuu, kun tuollaista peliä täytyy pitää? Toivottavasti kiusaaminen loppuu nyt. Varmasti tyyppi on ainakin nyt tajunnut jääneensä rysän päältä kiinni.

  Hienoa, että teit tämän postauksen! 🙂

  • Sini
   29.11.2012 at 09:56

   Olen melko varma, että hän on ymmärtänyt jääneensä kiinni. Kaikkea hyvää kuitenkin hänelle ja toivottavasti saa jotain mielekkäämpää puuhaa kuin anonyyminä toisten haukkumista.

 • Meeri
  29.11.2012 at 08:54

  Oho, aika pommi, että näin äitiblogeissakin löytyy tälläisiä kaksinaamaisia ihmisiä, en ymmärrä mitä ihminen siitä saa kun käy kirjoittamassa toiselle ilkeitä kommentteja, koska tuskimpa se itsetuntoa kuitenkaan nostattaa jos toiselle ilkeilee.
  Toivon, ettei omasta lapsestani tulisi ikinä tuollaista tai, ettei hän koskaan joutuisi kokemaan ilkkumista itsestään. Itseäni on kiusattu ala-aste aikana ja jäljet se aina jättää, en toivoisi kellekkään samaa kohtaloa, toisaalta taas voi olla, että kiusauksen myötä on nyt aikuisena vahvempi ja minulla on vankka itsetunto.

  Tsemppiä sinulle tämän asian kanssa, eiköhän nyt ilkeät kommentit loppuneet.

  • Sini
   29.11.2012 at 09:59

   Kyllä. Voi, ikävä kuulla, että sinä olet joutunut kiusatuksi, varmasti se jättää jälkensä, mutta kuten sanoit niin myöhemmin siitä osaa varmasti ammentaa myös voimaa ja rohkeutta.

 • Katja
  29.11.2012 at 08:56

  Voi ei 🙁 Minä hoksasin kerran yhden vähän saman tapaisen jutun (itse asiassa ainoa vähän soraääninen kommentti mitä olen saanut). Minä olen sitä mieltä, että aikuisen ihmisen tulee omata sen verran selkärankaa että voi seistä sanojensa takana. Virheitä tekevät aivan kaikki, mutta niistä on otettava vastuu eikä minkään kasvottomuuden taakse piiloutuminen ole vaihtoehto. Virheistään täytyy ottaa oppia. Mutta jos on jatkuva tarve kommentoida ikävään sävyyn, ei ole enää virheestä kyse. Se on tietoista kiusaamista, mitä kenenkään ei pidä sietää! Tsemppiä Sini 🙂

  • Sini
   29.11.2012 at 10:00

   Niinpä. Kyseessä ei ole virhe, sillä tätä on jatkunut jo vuoden verran 🙁

 • Anskuli
  29.11.2012 at 08:57

  No huhhuh, ei voi ymmärtää miksi joku tekee tuollaista ja vielä esittää kaksinaamaista… 🙁 Täytyy sanoa että ihan oikein hänelle kun jäi kiinni!
  Mut älä sinä Sini välitä ikävistä kommenteista, sun blogi on tosi ihana ja mun mielestä sä oot juuri sellaisen oloinen ihminen jolla on sydän paikallaan 🙂 Sellaisen kuvan olen blogisi perusteella sinusta saanut!! Eli jatka vaan samaan malliin!!

  • Sini
   29.11.2012 at 10:00

   Kiitos! Ja itse uskon myös, että valheella on lyhyet jäljet eli aina jossain vaiheessa ne asiat tulevat esiin. Nyt kävi niin.

 • Tessa
  29.11.2012 at 09:03

  Tosi kurjaa miten jotkut jaksaa:( kiusaaminen niin aikuisten kuin lasten kesken on tosi typerää ja kauhulla odotan lasten kouluun/hoitoon menoa. Tuntuu tosi pahalta jos toisia kiusataan. Toivottavasti sunkin häiriköinti loppui tuohon!

  • Sini
   29.11.2012 at 10:02

   Niinpä. Pienetkin lapset osaavat olla jo toisilleen todella julmia, osa tietysti ihan ymmärtämättömyyttäänkin, mutta omien lapsieni käytökseen puutun heti jos jotain tuollaista ilmenee. Anteeksi täytyy pyytää ja virheistä opitaan.

 • maiju
  29.11.2012 at 09:37

  Samoilla linjoilla täälläkin ollaan noiden asioiden kanssa. En ole koskaan ymmärtänyt "kaksinaamaisuutta" ja se on mielestäni kaikkein säälittävin piirre ihmisissä. Valitettavasti erityisesti sitä esiintyy juuri naisilla ja toisia naisia kohtaan:/ Jos on niin paha olla, niin menisi mieluummin vaikka potkimaan kiviä pihalle! Turhaa energiaa, jonka voisi käyttää paljon järkevämminkin kuin toisten kiusaamiseen, sanon minä! UGH, olen puhunut;)

  • Sini
   29.11.2012 at 10:04

   Kyllä se niin on, että äidit ovat toisilleen kyllä välillä niin ilkeitä! Ja naiset yleensäkin. Ja kunka paljon energiaa sitä meneekään tuohon turhanpäiväiseen haukkumiseen, kuten sanoit niin senkin voisi käyttää paljon hyödyllisemmin!

 • Krista
  29.11.2012 at 09:56

  Hui että 🙁 Aika kamalaa!

  • Sini
   29.11.2012 at 10:04

   🙁

 • Anonyymi
  29.11.2012 at 09:58

  Inhottava juttu! Mä seuraan monia blogeja ja vaikka anonyyminä pysynkin, pidän mottonani etten koskaan kommentoi sellaista mitä en haluaisi sanoa bloggaajalle kasvotusten. Välillä joku voi ärsyttää mutta eihän kukaan näitä blogeja pakota seuraamaan. Eivätkä nämä blogit ole kuin pieni kurkistus bloggaajan elämään ja se tuntuu unohtuvan monilta. Mä en kerta kaikkiaan käsitä mitä tuollainen kommentoija saa ilkeistä kommenteistä itselleen. Jos mulla olisi paha olla niin pahemmaksi se vaan tulisi jos lähettelisin tylsiä kommentteja. Kiitos Sini ihanasta blogista!!!

  T: Heidi

  • Sini
   29.11.2012 at 10:07

   Minulle anonyymit lukijat/kommentoijat ovat todella tärkeitä ja kiva ja siksi olenkin pitänyt kommentin avoimena kaikille. Ja todellakin, varmasti ärsyttää joskus joku ihan kaikissa blogeissa. Kun omia persoonia kirjoittajatkin on, oma tyyli ja huumorintaju ja aina ei voikaan kaikki olla saa mieltä ja minusta ei tarvikaan. Myös ihan asiallinen kritiikki on minusta hyvää, koska joskus on ns sokea omille tavoilleen toimia tai ei ole ajatellut jotain asiaa toiselta kantilta. Kuitenkin jos joku blogi joka ikinen kerta itseä ärsyttäisi niin en todellakaan jaksaisi sinne palata aina uudestaan ja vielä kommentoimaan.

   Kiitos Heidi ♥

 • Riihitonttu
  29.11.2012 at 09:58

  Niin harmi, että tällaisenkin harrastuksen vuoksi saa lokaa niskaan. Uskon kuitenkin, että on myös paljon meitä lukijoita jotka oikeasti odottavat innolla uusia postauksia ja mielenkiinnolla niitä luetaan! <3 Harmittavan vähiin jää itsellä kommentointi, vaikka blogiasi olen pitkään seurannut ja se on yks lemppareista! 🙂

  • Sini
   29.11.2012 at 10:09

   Kiitos kommentistasi! Ja itselle muiden blogit ovat juurikin sellaista mukavaa ajanvietettä joita selailen ja joista saan vinkkejä, en haekaan niistä oikein muuta. Kiva jos joku löytää täältäkin mieluisaa luettavaa, vaikka ymmärrän senkin, ettei kaikki voi kaikesta pitää..

 • Laura
  29.11.2012 at 10:29

  Äh miten tylsää tuollainen, pistää oikein vihaksi! Ei sillä, että aina pitäisi olla samaa mieltä asioista mutta että pitää tarkoituksella tehdä kiusaa.
  Olen monesti miettinyt miten rohkeita te bloggaajat olette ja miten paljon kivojen kommenttien lisäksi tulee ehkä niitä viestejä joista pahoittaa mielensä. Minusta ei olisi koskaan siihen (siis blogin pitämiseen) mutta ihanaa, että teistä on. Tämä sinun blogisi on yksi lemppareista, toivottavasti häirikkö jättää sinut rauhaan! Kaikkea hyvää perheellesi, mukavaa joulun odotusta!

  • Sini
   29.11.2012 at 10:52

   Niinpä. Jos kaikki on niin kamalaa niin miksi nähdä vaivaa edes tulla tänne ja vielä kommentoida?!

   Kiitos ja samoin teille!

 • Iita
  29.11.2012 at 10:34

  Nyt tuntuu että koko ajan tapahtuu blogirintamalla kaikkea kurjaa 🙁 Mullekin on viime viikkoina selvinnyt ensin se kuvavarkaus ja sen jälkeen eräs toinen kaksosäiti/blogisti ilmoitti minulle yhdestä lukijasta joka on esittänyt kaikkea muuta mitä oikeasti on ja varastanut toisten sanomisia omakseen ja levittänyt niitä asioita erinäisillä palstoilla. Minullekin hän oli lähetellyt spostia esiintyen muka kaksosten äitinä ja tarjosi vertaistukea/ kokemuksia monikkoperheen arjesta ja yritti onkia minulta asioita meidän arjesta. Koko ajan tulee jotain negatiivista enkä enää tiedä kuka on "ystävä" ja kuka "vihollinen" 🙁

  • Sini
   29.11.2012 at 10:53

   Huh huh mitä juttuja! Näitä tuntuu nyt olevan paljon ja tosiaan ei voi yhtään tietää kuka kukakin on ja mitkä ovat ne motiivit..

 • Sari - MrsAgatha
  29.11.2012 at 10:36

  Tää on kyllä todella surullinen juttu. Sitä ei millään pysty ymmärtämään miten ilkeitä ja kaksinaamaisia jotkut ihmiset voivat olla. 🙁
  Toivottavasti tämä henkilö pysyy jatkossa poissa jos kerta ärsyttää! En mä ainakaan lue semmosia blogeja/juttuja jotka ärsyttää tai ei mua kiinnosta.
  Tsemppiä sulle Sini! ♥

  Koulukiusaus on muuten asia jota mä pelkään kovasti oman lapsen kohdalla, itse kun olen ollut kiusattuna niin tiedän miten kamalaa se on. Meidänkin poika on semmonen kaikkeen mukautuva ja kiltti ja ilmeisesti päiväkodissa jäänyt välillä vähän isompikokoisten poikien jalkoihin, toivottavasti tämä nyt ei ole mikään enne mistään. 🙁

  • Sini
   29.11.2012 at 10:55

   Niinpä. Toisaalta itse olen huojentunut kun tiedän, että melkein kaikki olikin tältä samalta ja nyt kun tiedän vielä kuka hän on. Enää en pätkän vertaa murehdi hänen kommenttejaan, vähän säälittää kyllä.

   Kiusaaminen kaikissa muodoissa on niin väärin ja se on kamalaa kun ei voi vaikuttaa siihen, miten oma lapsi pärjää tai kiustaaanko. Onneksi siihen voi ainakin yrittä, ettei hänestä ainakaan tule sitä kiusaajaa.

 • -S-
  29.11.2012 at 10:50

  Niin surullista. Minun on tosi vaikeaa ymmärtää näitä sosiaalisen median lieveilmiöitä, mutta toisaalta minä olen aina kulkenut hieman sinisemmin silmin ja vaaleanpunaiset lasit silmilläni.

  Yritän ymmärtää mikä saa ihmisen (toisen äidin) olemaan ilkeä toiselle. Ei kaikesta tarvitse olla samaa mieltä, eikä kaikesta tarvitse tykätä. Se tässä internetissä on niin ihmeellistä, jokaiselle löytyy jotakin, voi valita omansa ja antaa muiden olla. Myönnän olen naiivi, mutta elämäni on mukavampaa ja helpompaa niin.

  Tykkään kovasti sun blogista juuri sellaisena kuin se on. Kiitos kun jaat palan elämääsi meidän kanssamme.

  • Sini
   29.11.2012 at 10:56

   Niinpä. Jokaiselle varmasti löytyy netistä niitä mieluisiakin blogeja ettei tarvi tänne tulla synkistelemään..

   Kiitos ♥

 • Evelina
  29.11.2012 at 11:03

  Voi hurja juttu!! Onneksi selvisi nyt! Oikein puistattaa tuommoinen!

  • Sini
   29.11.2012 at 11:44

   Tosi harmi juttu 🙁

 • 5xmamma
  29.11.2012 at 11:18

  Mä olen supertuloissa, mutta kiinnostaa kuka blogistit näin on toiminut. Nyt täällä vaan arvaillaan eikä enäätiedä "kehen voi luottaa"

  • Sini
   29.11.2012 at 11:48

   Ymmärtänet varmaan, etten halua täällä julisesti nimetä ketään vaan enemmänkin nostaa esille tätä ikävää kommentoinia ja sitä, että kaikki ei aina ole sitä miltä näyttää. En halua tälle henkilölle mitään hankaluuksia kuitenkaan, mutta hyvä opetus taas, että se anonyymi ilkeilijä voi olla ihan kuka tahansa, vaikka se naapurikin..

 • *Laura*
  29.11.2012 at 11:33

  No huhhuh! Onpa surullista tuollainen kaksinaamaisuus. 🙁 Kiitos tästä kirjoituksesta. Toivokaamme tälle toiselle blogistille valoisampaa joulun odotusta ja jotakin muuta, mihin voisi elmässään keskittyä jatkossa!

  Tämä sosiaalinen media on kyllä siitä kumma, että täällä ihmiset tulevat laukoneeksi asioita, joita ei vasten kasvoja koskaan sanoisi. Ja yleisin negatiivisten kommenttien syy taitaa olla kateus, miksikäs niitä muuten vaivautuisi kirjoittamaan.

  • Sini
   29.11.2012 at 11:49

   Niinpä. Ja kirjoituksen tarkoitus oli enemmänkin tuoda esiin sitä, että netissä on niin helppo olla kuka tahansa ja sanoa mitä tahansa. Joskus vain vahingossa voikin sitten jäädä kiinni.

 • Anonyymi
  29.11.2012 at 11:39

  Oletkohan sä nyt ihan varma tästä asiasta? Bloggerissa ei mitenkään voi saada selville kenenkän ip-osoitetta, joten aika rohkeaa sanoisinko. Kaikkea voi aina olettaa, mutta luulo ei tosiaankaan ole tiedon väärti. Vauva palstan linkin kautta tulin tänne tänään ihan ekaa kertaa.

  • Sini
   29.11.2012 at 11:52

   Heippa. Bloggerissa ei, mutta on olemassa kävijälaskureita, jotka rekisteröivät myös ip soitteen. Tämä selvisi itselle ihan vahingossa, en noita kävijöitä seuraa muuta kuin silloin kun tulee joku ilkeä ja totean, että ahaa taas se sama. Ai tämä on jo sielläkin…
   Ja en halunnut tässä ketään edes mainita vaan pohtia tuota ilmiötä ja muistuttaa, että joillain saattaa olla ne kahdet kasvot..

  • Anonyymi
   29.11.2012 at 17:38

   "Tulin tänne ihan ekaa kertaa". 😀 As if.

  • Anonyymi
   29.11.2012 at 17:43

   Hei…voitko kertoa mitä laskuria käytät? Itsellä myös blogissa eri laskuri kun bloggeri josta näkyy mm. IP osoitteet, mutta kommenttien kirjoittajien IP osoitteita ei siitäkään näy…joten en pysty tietämään mikä IP osoite on kirjoittanut minkäkin kommentin. Tuo olisi kiva tietää.

   Ja harmi että tällainen on tullut ilmi. Minulle myös välillä kommentoi anonyymisti eräs toinen blogisti ja tiedän aika varmaan kenestä on kyse, mutta tuo ip osoite kommentissa auttaisi asiaa.

  • Sini
   29.11.2012 at 18:51

   Minulla on käytössä semmoinen kuin statcounter.

 • *Mirva*
  29.11.2012 at 11:52

  Voi ei!Onpas surullinen juttu,en voi ymmärtää 🙁

  • Sini
   29.11.2012 at 12:19

   🙁

 • citymami
  29.11.2012 at 11:59

  Todella kurjaa 🙁 Usein tuntuvat henkilöt, joissa sitä herättää suuria tunteita, olevan yllättävän läheltä. Suomessa menestys harmittaa aina, koska täällä ajatellaan ' miksi tuo' eikä 'Minäkin voin!'. Sitä ajattelua haluaisin lisätä täällä todella :)!

  • Sini
   29.11.2012 at 12:20

   Niinpä!Itse saan ainakin vain boostia kivoista blogeista enkä osaa kadehtia heitä pahassa mielessä vaan saan ehkä sysäyksen koittaa samaa itsekin.

 • citymami
  29.11.2012 at 12:00

  Siis jälkimmäistä 🙂

 • Unknown
  29.11.2012 at 12:04

  Olen tosi oahoillani tämmöisistä. Olen itse huomannut, että toiset äidit ovat usein ja välillä vain selän takana niitä kaikkein kamalampia kiusaajia. Onneksi sait tämän selville. Toisaalta olisi ehkä hyvä jos kertoisit kenestä on kyse niin saisi sitten ehkä oppia virheistään.

  • Sini
   29.11.2012 at 12:24

   Niinhän se on, valitettavasti. Uskon, että monia kiinnostaisi tietää tämä henkilö, mutta kuitenkaan en itse halua hänelle pahaa, vaikka hän noin on toiminutkin.

 • Meirän Maja
  29.11.2012 at 12:06

  ONmpas tympeetä! Mä jaksan usein ihmetellä, miten jotkut jaksaa jättää niitä solvaus yms. viestejä eri blogeihin. Mutta vielä hämmästyneempi olen siitä, että jaksaa kirjoittaa kahdet eri kommentit? Mitä ihmettä hän siitä sai irti? Outoa!

  Ja miksi ihmeessä seurata blogia, jos ei se miellytä. Itse ainakin poistan blogin listaltani, jos se syystä tai toisesta alkaa nyppiä.

  Listalla pysyy sitten tälläiset hyvän mielen, ihanat, lämminhenkiset blogit kuten sinulla! Ehdottomasti yks lemppareitani 🙂

  • Sini
   29.11.2012 at 12:24

   Kiitos! Ja niinpä, en ymmärrä miksi pitää esittää vielä jotain muutakin niiden ilkeiden kommenttien lisäksi?

 • Päivi
  29.11.2012 at 12:13

  Järkyttävää!!! Voi vaan sääliä sitä joka tekee tuollaista.

  Voin myöntää, että muakin kutkuttaa kovasti tietää, että kuka bloggari näin teki…

  • Sini
   29.11.2012 at 12:29

   Ymmärrän.
   Lähinnä tekstin tarkoitus oli tuoda esiin, että näiden ilkeiden viestine takana voikin olla vain yksi ja sama henkilö, vaikka itsekin ajattelin, että minua inhoaa varmasti tosi moni lukija ;(

 • L-E
  29.11.2012 at 12:15

  Tää oli kyllä hyvä ja asiallinen kirjoitus! Asia on hyvä nostaa esille ja mielestäni osasit tehdä sen hyvin ja ketään suoraan osoittamatta tai haukkumatta. Tämä ihminen kyllä varmasti itse tietää kenestä puhutaan vaikkei kukaan muu (kuin sinä) tietäisikään. Ja ikävä kyllä on totta että nettimaailmassa voi esittää ihan mitä vaan mutta kyllä ne oikeat ystävät sieltäkin erottuu ja heidän takia täällä jaksaakin olla.

  Onnellista joulunodotusta sinulle Sini ja perheellesi!

  • Sini
   29.11.2012 at 12:30

   Niinpä. Ja minulla ei ole tavertta eikä halua julisesti ketään osoitella, mutta henkilö kyllä varmasti itsensä tunnistaa ja odottaisin kyllä jonkinmoista anteeksipyyntöä asiassa ja omalta osaltani asia olisi sillä selvä.

   Kiitos samoin!

 • -Auroran&vaavin äiti-
  29.11.2012 at 12:43

  OHO! 🙁

  • Sini
   29.11.2012 at 15:10

   🙁

 • Lady of the Mess
  29.11.2012 at 13:10

  Vaikea ymmärtää, mitä tällaisella käytöksellä voi saavuttaa? Kyllähän siinä nyt muutkin blogin lukijat näkevät, että tuollaisella ei ole kaikki kotona. Omaan nilkkaan se osuu. Ja eihän näitä ole kenenkään pakko lukea. Äkkiäkös jonkun blogin omalta listalta pois saa!
  Kiusaaminen kaikissa muodoissaan on sellainen juttu, mitä en sulata. Se on Pahaa. Se satuttaa ja se jättää jäljet. Ja joskus siitä ei selviä koskaan. Senpä tähden siihen pitää puuttua heti kun sen huomaa. Tiedän.

  • Sini
   29.11.2012 at 15:10

   Niinpä. Ja kiusaamisesta täytyy myös mielestäni voida puhua, ihan kaikenlaisesta!

 • Anonyymi
  29.11.2012 at 13:15

  Täällä kans yksi anonyymi lukija haluaa lähettää lämpöiset terkut ja kiitokset kivasta blogista! Itse olen koukuttunut blogien maailmaan vasta ihan äskettäin ja tämä blogi kuuluu ehdottomasti lemppareihini 🙂 Pitäisi varmaan itsekin rekisteröityä lukijaksi (tai ensin opetella miten se tehdään), kun aika monella onkin se asetus, että anonyymit ei saa kommentoida, ja ihan ymmärrettävistä syistä.

  • Sini
   29.11.2012 at 15:11

   Kiitos!Ja rekisteröidy ihmeessä, siihen ei tarvitse kuin sähköpostiosoitteen!

  • Kippuralla
   29.11.2012 at 20:01

   Mahtaako rekisteröityminen onnistua nykyään suomeksi? Omat tunnukseni on jo useamman vuoden takaa jolloin se oli vain englanniksi ja

 • RIIKAN BLOGI
  29.11.2012 at 13:54

  aika hurjaa ja kylläpä täällä keskustellaan.. Tuskin enää kommentoi..

  • Sini
   29.11.2012 at 15:11

   Tuskinpa!

  • Kippuralla
   29.11.2012 at 16:50

   Juurikin toisessa blogissa tuli taas ilmi jotain, pistääköhän lähestyvä joulu hermot kireälle.

  • RIIKAN BLOGI
   29.11.2012 at 16:57

   hienosti jaksat vastailla ja jaksamista!

 • Aarre
  29.11.2012 at 13:55

  Täytyy kyllä ihmetellä moista käyttäytymistä kommentoijalta. Jotkut ilmeisesti kuvittelevat, että voimmaakkaasti toisten tekstejä/kuvia kyseenalaistava ja vähättelevä käyttäytyminen on oikein, vaikka se on vain ja ainoastaan kiusaamista. Jotenkin tässä nyt vaan haiskahtaa siltä, että kommentoijalla on valtava huomionhakuisuus.

  • Sini
   29.11.2012 at 15:11

   Sitähän se on, asiat kun voisi esittää muullakin tavalla.

 • anna
  29.11.2012 at 13:59

  No onpas hyvää käytöstä – taas kerran! =/ aika ihmeellistä kyllä ei voi muuta sanoa. Juurikin kiusaamista tuollainenkin on tietynlaisessa muodossa. Sinulle Sini lämpimät halaukset ja kiitos ihanasta blogista!

  • Sini
   29.11.2012 at 15:12

   Niinhän se on 🙁 Kiitos ♥

 • -Satu-
  29.11.2012 at 14:10

  Voi kuinka kaksinaamaisia ihmiset voivatkaan olla 🙁

  • Sini
   29.11.2012 at 15:12

   Niinpä 🙁

 • Terhi
  29.11.2012 at 14:17

  Puistattaa täälläkin moinen ilkeys 🙁 Ja tuli kieltämättä mieleen, että onkohan sama tyyppi käynyt mun blogissa…tosin en muista kuin yhden aika inhottavan kommentin, jossa sanottiin että olen tosi lapsellinen ja typerä jne. ja syy siihen oli se että mainitsin että en tästä postauksesta saa mitään tuloja vaikka näin kovasti "mainostan" tiettyä firmaa, jonka nopeudesta olin innoissani!

  Kyllä se taitaa taas kerran niin olla että nainen on naiselle susi. Vaikea uskoa, että miehet jaksaisivat edes vaivautua moiseen soopaan.

  • Sini
   29.11.2012 at 15:13

   Huoh, toivottavasti ei! Ihan naurettavaa tuollainen!

 • Anu
  29.11.2012 at 14:54

  Kaksinaamaisuus on inhottavaa, tapahtuipa se netissä tahi live-elämässä. Jospa tämä henkilö nyt menisi vähän itseensä jäätyään kiinni (jos nyt tietää jääneensä kiinni) ja rajoittaisi mielinkielin/negatiivisten juttujen laukomista.

  Tuo kiusaaminen minuakin pelottaa omien lasten kohdalla, myöskin omien kouluaikaisten kokemusteni kautta.
  Neitonen on sen verran herkkä että kiusaamisesta voisi tulla suuriakin kolhuja. Voi kunpa näitä lapsia voisi suojella aina ja ikuisesti joka paikassa.

  • Sini
   29.11.2012 at 15:13

   Niinpä. Ja samaa mietin, voi kun voisi suojella kaikelta ja aina!

 • Amalia
  29.11.2012 at 15:10

  ärg – tuo kaksinaamaisuus on niin inhottavinta! Ei edes pelkkä mollaus ja haukkuminen ole niin paha, kun toinen puoli kehuu ja toinen haukkuu. Vaikka ei sen puoleen ei tulisi mieleenkään mollata livenä tai netissä jos ei tykkää niin mitä se tuo lisää sille kohteelle, muuta kuin pahan mielen.
  Itse en ole saanut onneksi montaa negatiivista kommenttia, kun ei ole mikään suosikki blogi muutenkaan, mutta aina vähänkään negat tulee anonyymeiltä ja aina se tulee mieleen, että varmasti muuten tuttu lukija, mutta kommentin luonteen vuoksi kommentoi nyt anonyyminä.

  • Sini
   29.11.2012 at 15:22

   Niinpä. Tuota logiikkaa en ymmärrä ollenkaan 🙁

 • Sini
  29.11.2012 at 15:16

  Anonyymille:
  En nyt viitsi täällä julkaista mitään nimiä tai edes spekulaatiota tästä, minulle riittää, että minä tiedän ja hän (todennäköisesti) tunnistaa itsensä. Ja nettikiusaamisestakin on hyvä tuoda keskustelua esiin, joten tässä vain yksi esimerkki sellaisesta. Vauvapalstalle en myöskään lähde tätä puimaan 😉

 • Annu
  29.11.2012 at 15:19

  Kilpailu blogeissa on käynyt aika hulppeaksi. Jokainen haluaa tiettyyn "talliin" ja paljon tuotteita kokeiluun ja mainosta blogilleen. Olenkin monta kertaa miettinyt, että onko teillä ns. paremilla blogeilla kateutta/kilpailua?
  Sun blogi on kyllä mielestäni tosi asiallinen ja anonyymi. Blogi missä on kiva piipahtaa katsomassa kauniisti puettuja lapsia (ja myös äitiä) ja vilauksia kauniista kodista, höystettynä kivoilla bonuksilla esim. ale vinkeillä.

  Oon aina sanonutkin, että tämä blogistania on pienois maailma, kaikkia ei voi miellyttä ja noita ihme hörhöjä riittää…

  Hyvää Joulun odotusta teidän perheelle<3

  • Sini
   29.11.2012 at 15:26

   Niin, onhan tämä bloggaaminen yleistynyt hurjasti viime aikoina. Itse olen pitänyt tätä jo 3,5 vuotta ja pikku hiljaa blogi on kasvanut. Alkuaikoina oli ihan vain muutamia lukijoita ja silloinkin puuha oli kivaa. En osaa ajatella parempana blogina, blogi siinä missä muutkin.

   Kiitos ♥

 • Anonyymi
  29.11.2012 at 15:20

  Heippa! Tulin tänne Vauvan kautta ekaa kertaa. Mulla on myös bloggerissa blogi, ei äitiyttä tai henk kohtaista elämää käsittelevä. Seuraan välillä mistä liikenne blogiini tulee, mutta en ymmärrä nyt tuota miten voit nähdä kuka on kommentin kirjoittanut. Itse kyllä näen liikenteen lähteet eli esim. minkä blogin kautta blogiini on tultu. Ne on blogeja, joissa on linkki omaani eli blogini on heidän lukulistallaan. Sen linkin kautta voi kuka tahansa tulla blogiini, ei pelkästään blogin pitäjä.

  Puhutaanko me nyt samasta asiasta? Vai onko siellä vielä joku tarkempi jäljitysmenetelmä, josta en tiedä?

  Ikävää joka tapauksessa, että joku on kirjoitellut blogiisi ikäviä kommentteja. En ymmärrä sellaista, koska jos ei jostain blogista tykkää, miksi siellä on pakko sitten käydä?

  • Sini
   29.11.2012 at 15:28

   Bloggerissa itsessään ei ole tarkempia tietoja, mutta on myös olemassa muita tilastointiohjelmia ja niistä löytyy tarkemmatkin tiedot. Ikäväähän tämä on, ssamaa mieltä!

 • Emmi R.
  29.11.2012 at 15:34

  Voi ei! 🙁 käsittämätöntä… Kiitos hyvää mieltä tuovasta blogistasi! Olen seurannut mukana jo kaksi ja puoli vuotta ja tykkään edelleen hirmuisesti!

  • Sini
   29.11.2012 at 17:38

   Kiitos kivasta kommentistasi!

 • danielika
  29.11.2012 at 16:00

  blogisi on mun suosikkilistalla. Ihania juttuja ja koskettaa meitäkin. Jatka samaan malliin. Pienet ihmiset olkoon hiljaa =)

  • Sini
   29.11.2012 at 17:38

   Ihana kuulla ♥

 • -Jassu-
  29.11.2012 at 16:01

  No oho, olipa tylsä kuulla tällaisesta. 🙁
  Mutta onhan se tässä vuosien varrella nähty, meitä mahtuu niin moneen junaan ja osa jää asemallekin…

  Jätä tuollaiset omaan arvoon, kyllähän lukijamäärätkin täällä kertovat, että sulla on kiva blogi josta tykätään! Jatka vain samalla linjalla.

  • Sini
   29.11.2012 at 17:38

   Kiitos Jassu tsempeistä!

 • Heini
  29.11.2012 at 16:11

  Voi ei!! Täytyy ilmeisesti olla jotenkin häiriintynyt, että viitsii olla noin kaksinaamainen 🙁 Ihan älytöntä, kun alkaa tarkemmin miettimään. Valitettavasti meitä on moneen lähtöön.

  • Sini
   29.11.2012 at 17:39

   Niinpä, ihan ihme touhua!

 • Mindianna
  29.11.2012 at 16:12

  Tosi inhottavaa :(. Mutta en usko, että kyseinen henkilö enää kehtaa ilkeillä, onneksi sinulle paljastui, kuka hän on. Jatka vain mukavaa blogiasi!

  • Sini
   29.11.2012 at 17:37

   Toivotaan!

 • 5xmamma
  29.11.2012 at 16:17

  Tottakai ymmärrän että et halua nimiä julkaista. Toisaalta tämä teksti asettaa nyt kaikki tunnetut bloggarit, jotka ovat sinulle kommentoineet epäilyksen alaisiksi

  • Sini
   29.11.2012 at 17:37

   Ymmärrän. Mielestäni kuitenkaan minulla ei ole velvollisuutta sitä tehdä, koska kyseessä on minuun itseeni kohdistunut asia. En tiedä oliko virhe laittaa tuohon, että kyseessä on toinen blogisti, olisiko asia herättänyt näin paljon huomioita jos olisin maininnut kyseessä olevan vain yksi ja sama henkilö..

 • Marika
  29.11.2012 at 16:34

  Voi ei 🙁 En vaan pysty ymmärtämään tämmöisen hlön ajatuksen juoksua!!

  Tsemppiä ystäväni!

  • Sini
   29.11.2012 at 17:36

 • Anonyymi
  29.11.2012 at 16:55

  Satunnaisena anonyyminä lukijana kommentoin ensimmäistä kertaa: uskomatonta!

  Kiitos vaan kivasta blogista! Luen enemmän "aikuisten" naisten blogeja, mutta käyn täällä usein katselemassa kivoja lastenvaatteita.

  Toivottavasti sinä (ja muutkin bloggarit) jättäisit mahdollisuuden kommentointiin nimettömänä. Silkkaa saamattomuuttani ja osaamattomuuttani en ole jaksanut rekisteröityä mihinkään.

  Olen ennen kommentoinut anonyyminä muutamaan blogiin laittamalla aina allekirjoitukseksi jomman kumman lempinimistäni. Kuinka ollakaan "nimimerkkiäni" on aika pian alkanut käyttämään joku muukin (kirjoitusvirheineen päivineen) kommentoiden ilkeään sävyyn 🙁 . Sittemmin en ole käyttänyt allekirjoitusta lainkaan. Ensimmäistä kertaa tulin ajatelleeksi, että joku blogisti on voinut koneen osoitteen perusteella nähdä, että olen aluksi kirjoitellut allekirjoituksella ja sitten ilman sitä…

  • Sini
   29.11.2012 at 17:35

   Kiva kuulla! Ja itse voin ihana hyvällä omallatunnolla sanoa, että en seuraa noita kävijöitä muuten kuin silloin kun on joku ilkeä kommentti tullut. Silloin olen katsonut onko kyseessä se sama vai joku muu ja aikoinaan koko ohjelman asensin, koska halusin tietää montako ihmistä noita inhottavia kommentteja kirjoittaa. Tilasto ei kerro mitään muuta henkilökohtaista, ip-osoite on pelkkä numerosarja eikä sinällään kerro mitään. Ja siis en todellakaan edes ehdi seurata kävijöitä kun tilasto päivittyy aika tiuhaan tahtiin, mutta tuon ilkeilijä ip:n olin tallentanut muistiin niin se näkyy heti.

 • Sini
  29.11.2012 at 17:40

  Joku kommentti hävisi johonkin enkä sitä ehtinyt kunnolla lukea, pahoittelut!

  • Sini
   29.11.2012 at 18:44

   Voi ei, sielläkin jotain 🙁

 • Jennies
  29.11.2012 at 17:54

  Aika hullua että joku kirjoittelee itsenään ja lisäksi anonyymina samaan blogiin, ko. henkilöllä ei kyllä ihan kaikki muumit voi olla enää laaksossa :/

  • Sini
   29.11.2012 at 18:44

   Niinpä, ihmeellistä touhua!

 • Anonyymi
  29.11.2012 at 17:56

  Kyselin olisiko sama ikävä ihminen myös kiusannut Tittiä?

  • Sini
   29.11.2012 at 18:46

   En ole ehtinyt Tittin postausta vielä lukea otsikkoa pidemmälle, joten en valitettavasti osaa sanoa tähän mitään. Ja omassa blogissani päätin, etten henkilön nimeä tuo esiin. Hienoa kuitenkin, että tämä kiusaamisasia herättää keskustelua!

 • Unelma Säleikkö
  29.11.2012 at 18:13

  Aikamoinen juttu! Itse en varmaan voisi estää itseäni olemasta suoraan henkilön yhteydessä siinä vaiheessa kun henkilöllisyys olisi tuolla tavalla paljastunut.

  Kun ihminen on sinut itsensä kanssa, voi iloita myös toisten iloista.

  Netissä "riehuminen" tuntuu olevan yleinen pahanolonpurkamismuoto tänä päivänä. Ikävää:(

  • Sini
   29.11.2012 at 18:48

   Minusta oli tärkeää puhua tästä. Tästä netissä olevasta ilmiöstä, siitä että voidaan olla mitä tahansa ja sanoa mitä tahansa. Omasta mielestäni asiassa ihmeellistä ei niinkään ollut se, että kyseessä sattui olemaan toinen blogin kirjoittaja vaan se, että sama henkilö esitti jotain muutakin. Miksi ihmeessä? Miksei se haukkuminen riittänyt jos sitä täältä haki..

  • Unelma Säleikkö
   29.11.2012 at 21:09

   Vaikkei olekaan hauskaa että olet joutunut ilkeilyn kohteeksi, on kyllä tosiaan huvittavaa että kommentoidaan samana henkilönä nätisti ja ei- nätisti :/ Siinä on jo vaivannäköä!

 • anana
  29.11.2012 at 18:32

  Tämä aika vuodesta taas. Ehkäpä taas helpottaa kun tulee lunta joulumieltä niin bloggaajille kui lukijoillekin, anoille ja epä-anoillle. Ihan höpsöä tulla nyt kommentoimaan kun en ole viikkoihin ehtinyt blogeja lukea mutta kun kuulin tästä (jep, kyllä me bloggaajatkin jutellaan ihan samoista päivän asioista kuin muutkin) niin tulin kurkkasemaan ja toteamaan että aivan järjetöntä käytöstä. Eihän tämä uusi ilmiö ole mutta minulta menee niin täydellisesti yli hilseen että miten jollain edes riittää aika moiseen kaksinaamaiseen käytökseen. Minulla kun ei tunnu riittävän aika edes nimimerkillä kommentoimiseen tahi lukemiseenkaan. Toivottavasti hän lukee tämän ja ottaa vinkistä vaarin ja menee tekemään jotain hyödyllisempää ja mukavampaa. Minusta sini kirjoiit asian hyvin ja ainakin osannet laittaa asiat oikeaan paikkaa eli toisesta sisään ja toisesta ulos.
  Mm. Statcounter näyttää kommentoijien ip:t, osa oli kysellyt sitä.
  Lumista joulu odotusta ja parempaa mieltä kaiklle!

  • Sini
   29.11.2012 at 18:50

   Joo, itsellä ei myöskään meinaa piisata päivässä tunnit kaikkeen ja ihmettelen myös miten jollain on aikaa ja energiaa tuollaiseen. Tosi harmi juttu, mutta olen helpottunut kun asia selvisi lopulta.

 • Anonyymi
  29.11.2012 at 18:34

  Olen huomannut että monet blogistit eivät enää vastaa anonyymien kommentteihin (en tarkoita sinua nyt) vaikka ne olisivat mukaviakin. Harmi että blogistit kirjoittelevat salaa anonyymeinä ja pilaavat muidenkin maineen. Täytyy sääliä tätä kyseistä blogistia, on varmaan todella paha olla. Muiden onni vaan on liikaa joillekin. Taidan itsekin rekisteröityä niin ei tarvitse olla pahis-anonyymi ;-).

  Anonyymi Sanna

  • Sini
   29.11.2012 at 18:52

   Itse pyrin aina vastaamaan kaikkiin, tosin joihinkin vanhempiin postauksiin satan unhotaa vastata jos en heti sitä tee.

 • Peikkotytön äiti
  29.11.2012 at 18:39

  Todella surullista tämmöinen:( Ei voi kuin ihmetellä, mikä saa ihmiset käyttäytymään noin…

  • Sini
   29.11.2012 at 18:52

   🙁

 • Minttu
  29.11.2012 at 18:40

  Voi kuinka ikävää! Pakko kyllä sanoa, että minäkin kommentoin usein blogiasi anonyymina, jos en ole kirjautunut googletililleni valmiiksi en aina jaksa sitä ennen kommenttia tehdä. Omasta mielestäni blogisi on yksi harvoja, joka ei koskaan minua ärsytä tavalla eikä toisella. Itse pidän siitä, että blogissasi käsitellään "sopivan" avoimesti sitä tavallista elämää iloineen ja suruineen, mausteena ihanat lastenvaatteet. Kirjoituksiisi on helppo samaistua ja siksi olen ehkä koukussa blogiisi. Meillä löytyy hyvin samantyylinen ihanan temperamenttinen neiti kuin Eevi kotoa ja tämä on ollut oikeastaan ainoita kanavia todeta, että myös jossain muualla saattaa ajoittain tanner täristä. Luen toki myös muita blogeja, mutta on muutamia blogeja joista usein selaan vain kuvat visuaalisuuden vuoksi, en ehkä niinkään pidä siitä imagosta mitä niissä yritetään antaa heidän elämästään ymmärtää. Uskon kuitenkin, että blogisi herättää paljon myös ihan puhdasta kateutta – Sinulla on arvot elämässä kohdallaan, kauniit lapset ja koti, olet myös itse todella kaunis ja upeakroppainen ja onhan niitä ihania lastenvaatteitakin mukava katsella :)!

  • Sini
   29.11.2012 at 18:55

   Voi kiitos, sait mut punastumaan 😉 Ja siis ehdottomasti anonyymienkin kommentit ovat tervetulleita!Kiva olisi niissä kuitenkin jos lopussa olisi joku pieni nimimerkki niin tulisi lukija sillälailla tutummaksi kun voisi mielessään yhdistää kenelle kommentoi. Siis jos useammin kommentoi. Kiva kuulla, että viihdyt täällä. Ja olen sitä mieltä, että meidän elämä on niin arkista (ja sellaisen kuvankin toivottavasti siitä saa) ettei tässä ole mitään kahdehdittavaa..

 • Helmi
  29.11.2012 at 18:45

  Ikävä juttu!:( Hyvä, että selvisi. Toki minuakin jäi mietityttään kuka ilkeilyn takana on.

  • Sini
   29.11.2012 at 19:17

   Niinpä 🙁

 • Hanna
  29.11.2012 at 19:00

  Ihan käsittämätöntä! 🙁 Kiitokset sinulle kivasta blogista! Toivottavasti tällainen kiusaaminen ja omituinen kaksinaamaisuus loppuu, eikä henkilö siirry muiden blogeihin ilkeilemään (tai ehkä on harrastanut tätä useissakin blogeissa).

  • Sini
   29.11.2012 at 19:19

   Olen saanut useamman sähköpostin toisilta blogisteilta, joissa he kertovat että epäilevät heille käyneen samoin ja ovat maininneet tämän blogistin kommentoijaksi, mutta kun en itse voi tietää heidän tilannettaan niin en ole ottanut kantaa asiaan. Tiedän vain oman blogini tapahtumat, mutta todella harmi jos tätä on ollut useammasskin blogissa samalta henkilöltä.

  • Hanna
   29.11.2012 at 20:23

   Onneksi asia selvisi ja toit tämän esille. Todella surullista toimintaa kyseiseltä äidiltä. Hetken asiaa mietittyäni osaan veikata, kenestä on kyse.

 • LauraHa
  29.11.2012 at 19:11

  Voi kuinka surullista ! Sitä vaan itse ei jaksa ymmärtää mikä on ihmisen motiivi näihin touhuihin, miksi näin toimii !! En ymmärrä, kun toinen kirjoittaa vapaaehtoisesti ( ja niin ihanasti:) arjesta ja lapsistaan, niin mikä motiivi voi ihmisellä olla, että tekee toiselle hallaa ja pahaa mieltä… Varsinkin kun kukaan ei pakota näitä blogeja lukemaankaan !! Mutta, meitä ihmisiä on niin moneen junaan ja vielä jää asemallekin 🙂 PAHA SAA AINA PALKKANSA 🙂 !! Älä Sini luovuta !! Saat monelta meiltä vankan tuen <3 Opetetaan vaan lapsillemme hyvät tavat ja avoimuuden niin maailma on taas hiukan parempi 🙂
  Tsemppiä !!!!

  • Sini
   29.11.2012 at 19:20

   Kiitos ♥ Kyllä, valheella on lyhyet jäljet ja mua helpottaa, että voin nukkua yöni rauhassa eikä tarvitse pelätä sitä, että paljastunko anonyymi-ilkeilijäksi toisten blogissa. Yritetään me parhaamme, itsemme ja lastemme suhteen!

 • Anonyymi
  29.11.2012 at 19:20

  Järkyttävän surullista, sillä tämä sun blogi on mielestäni sellainen joka ei ärsytä koskaan millään tavalla. Kivan inspiroiva, kuitenkin "tavallinen" ja "kotoisa" olematta kuitenkaan suttuinen tai amatöörimainen. Mielestäni ehdoton ykkönen. Täytyy sanoa ettei ihan hirveästi yllättänyt tuo "kaksikasvoinen" kyllä..

  Kaikkea hyvää teille sinne Alavudelle!

  Elina

  • Sini
   30.11.2012 at 07:09

   Voi kuinka kiva kuulla ♥
   Kiitos!

 • Anonyymi
  29.11.2012 at 19:33

  Voi ei Sini. =( Todella kurja ja surullinen juttu. Olen ollut viime ainoina hiljaa oman rakennusprojektin takia, mutta nyt oli ihan pakko kommentoida. Iso voima halaus sinulle. Miten voi sillä toisella olla noin suunnaton kiukku sisällä, että tekee jotain tuollaista.

  Itselle sinun blogisi on ollut aivan hurjan tärkeä. Niinkuin monien muittenkin ihanien ihmisten. Saan tästä voimaa omaan arkeen ja upeita inpiraatioita eri juttuihin. Toisaalta hyvä, että asia ratkesi. Se loi kasvot anonyymille, joka luuli pysyvänsä piilossa.

  Olen hurjan iloinen, että joskus löysin blogisi. Täällä viihdyn ja on rauhaisa olla. Arkisia juttuja, kauniita asioita, huolien ja ilojen jakamista. Ihanaa Sini, että olet siellä ja jaat kaiken tämän kanssamme.

  • Sini
   30.11.2012 at 07:10

   Kiva kuulla Heidi!Ja kiitos kun ehdit kommentoimaan. Tsemppiä raksaprojektiin!

 • Anonyymi
  29.11.2012 at 19:42

  Älä välitä ikävistä kommenteista! Sinun blogisi on ihan paras.

  • Sini
   30.11.2012 at 07:10

 • - M -
  29.11.2012 at 19:47

  Onpa kurjaa! Toisaalta musta tosi hyvä, että olet saanut kiusaajan selville ja toivottavasti tämä tajuaa, ettei nettimaailma ole enää nykypäivänä paikka, jossa voi pysyä turvallisesti anonyymina ja tehdä mitä tahansa!

  Mukavaa pikkujouluaikaa teidän perheelle!

  • Sini
   30.11.2012 at 07:10

   Niinpä. Nykyään kuitenkin kaikesta jää jälki. Kiitos samoin!

 • Mia
  29.11.2012 at 20:37

  Voi kurjuus, miten joku viitsii. 🙁 Tiedän ettei ilkeily kivalle tunnu, saan itsekin osani lähes joka viikko jostain suunnasta, en ole selvitellyt tarkemmin mistä. Aikoinaan kun oli se Minityylin blogikiusausjuttu, jossa selvisi kaikki ilkeyksien lähettäjät, sain tietää minua kiusanneet blogistit ja olin oikeasti järkyttynyt. Jotenkin sitä elää siinä uskossa ettei ainakaan toinen bloggaaja voisi olla ilkea toiselle, mutta näin tuntuu vaan monesti olevan. Olisiko se sitä että yritetään sillä saada toisen suosittu blogi alas?
  Tosiaan miksi edes kommentoida ja turhaan toisen mieltä pahoittaa vaan ilkeillä sanoilla, jos ei muuta asiaa ole. Itse en koskaan viitsisi alentua moiseen, itseasiassa en ole koskaan jättänyt kenellekkään kommenttia anonyymina. Jos en ole kirjautunut, niin laitan kuitenkin oman nimeni+blogin nimen alle.
  Oppiikohan tuollainen ilkeä blogisti mitään tästä? Ehkä olisi parempi kertoa suoraan kuka hän on, mutta toki ymmärrän ettei sekään välttämättä ole se paras ratkaisu.
  Tsemppiä kuitenkin sinulle Sini hurjasti! Jatka samaan malliin. 🙂
  Minä käyn lukemassa ihan jokaisen postauksesi, vaikka ihan liian harvoin jätänkin merkkiä käynnistäni.

  • Sini
   30.11.2012 at 07:12

   Niinpä!Tosi kurja juttu tämmöinen!
   Minäkin kommentoin aina omalla nimimerkilläni. Mielestäni henkilön nimen kertominen täällä olisi jo aika kohtuuton rangaistus, vaikkakin hän on toiminut kyllä todella törkeästi. Hän itse kuitenkin tietää tekonsa ja toivottavasti ottaa opikseen.

 • Saila
  29.11.2012 at 20:41

  Onpa ikävää! Monesti olen itsekin lukenut sinunkin kommentteja ja on pistänyt silmään anonyymit ilkeydet. Toivottavasti ilkeydet loppuvat tuohon ja saat tästä eteenpäin sellaisia kommentteja, joita olet ansainnut 🙂 Ja tällä tarkoitan, että itse ainakin tykkään blogistasi ja luen joka jutun, laiskasti kommentoin vaan 🙂

  • Sini
   30.11.2012 at 07:14

   Onhan niitä tullut, monet jätin kokonaan julkaisematta. Kiitos kivasta kommentistasi!

 • Anonyymi
  29.11.2012 at 20:46

  Täytyy vielä todeta että vain yksi nimi nousi minullekin välittömästi mieleen tästän touhusta (alitajunnasta ilman sen suurempia perusteluita?) vaikka olenkin siis vain anonyymi, harvoin kommentoiva, enkä edes kirjoita omaa blogia.

  Minusta on rohkeaa, kun ihminen jakaa elämänsä muiden kanssa. Miksi se olisi meiltä pois jos sinulla on kauniit lapset ja kaunis koti? Niitä me kai tullaan tänne ihailemaan ja katsomaan…Huihai mokomille blogirauhan rikkojille!

  Anonyymi Sanna

  • Sini
   30.11.2012 at 07:14

   Niinpä, en ymmärrä miksi ihmeessä tänne pitää tulla jos kaikki ajatukset ovat vain negatiivisia..

 • mrs Ruuhka
  29.11.2012 at 21:13

  Onpas peestä tällainen! Osaat kirjoittaa todella hyvin, paremmin kuin monet muut. Postauksiasi oikein odottaa, joten jatkathan samaa rataa:-)

  • Sini
   30.11.2012 at 07:14

   Kiitos ♥

 • Anonyymi
  29.11.2012 at 21:37

  Todella ikävää tuollainen. En ole lukenut niitä kaikkia ilkeitä kommentteja, mutta toivottavasti kuitenkin lapsesi jäivät ulkopuolelle sen ilkeilyn? Joka tapauksessa todella törkeää tuollainen ja inhottavaa totta kai kun joku joka on "lähellä" paljastuukin kaksinaamaiseksi…

  Toivon, että jatkat silti bloggaamista 🙂

  • Sini
   30.11.2012 at 07:15

   Lapsiin ei onneksi kohdistunut tämä asia.

 • *JaanaMaria*
  29.11.2012 at 23:16

  voih, tulipa paha mieli tästä 🙁 vaikka tämä tapahtuu netissä niin kurja olo koska se on totta ihan live elämässäkin toisten kiusaus ja kaksinaamaisuus.. tälleen kun kotona on vaan päivät pitkät tulee jotenkin viel kurjempi olo tämmösestä..entie miksi..toi kaksinaamaisuus tekee asiasta kyllä musta ehkä vielä kurjemman 🙁 tsempit sini! oot mukava ja ihana et jaksat pitää tätä blogia kaikesta huolimatta! <3 tän takia ite en ikinä uskaltanut perustaa blogia, enkä edelleen uskalla, taas vahvistui sekin tunne, vaikka muuten se vois olla kivaa puuhaa (jos kerkeisin ees päivittää kahelta vauvaltani 😀 ) mut se et saa tän lastenvaateinnostuksen jakaa muisen samanlaisten kanssa, se ois kivaa. mut sieltä seastakin löytyy niitä susia 🙁 olipa sekava kirjoitus! hih, toivottavasti jatkossa on vaan asiallisia anoja 🙂

  • Sini
   30.11.2012 at 07:16

   Joo tuo kaksinaamaisuus oli itsellekin se pahin. Ei se, että kyseessä oli toinen blogisti, koska ihan tavallisia ihmisiähän blogistitkin on kaikkine virheineenkin.

 • INKA
  30.11.2012 at 06:59

  Huh huh. Nyt on pakko kommentoida, niin naurettavaa touhua aikuiselta tuollainen. Jätä kommentit omaan nojaansa, selvästikkin tällä kyseisellä henkilöllä vain tarve pädetä ja aiheuttaa mielipahaa. Itse en vaan ymmärrä miten joku voi edes tuollaista tehdä, tuhlata aikaa naurettavuuteen. Lyhyesti virsi kaunis, toivottavasti kuitenkin jatkat bloggaamista niin kuin aina ennen? 🙂

  • Sini
   30.11.2012 at 07:16

   Totta kai jatkan!Ja tästä taas noustaan, itse olen helpottunut kun sain asian selville.

 • Onaha
  30.11.2012 at 08:06

  Inhottava asia ja aihe. Tässä on nyt vain minusta se ongelma, että tällaiset epämääräiset postaukset herättää hurjia juoruja ja joskus aiheettomiakin leimaamisia. Kun johtopäätökseen on tultu laskemalla yhteen asioita, voi aina olla erehtymisenkin mahdollisuus. Me lukijat emme voi tietää sitä, miten "raskauttavilla perusteilla" johtopäätöksiä on vedelty. Itse en lukemani perusteella todellakaan muuta käsitystäni näiden "juorujen" kohteesta. Ja kun tietää, että tämä juorujen kohde on aiemminkin ollut ihan kamalan ryöpytyksen kohteena, nettikiusaamisenkin….
  Hyvää myrskyisää perjantaita kaikesta huolimatta!

  • Sini
   30.11.2012 at 08:17

   Hei!Itse en ole täällä kenenkään nimeä maininnut tai edes millään lailla viitannut keneenkään. En tietenkään voi olla vastuussa mitä toiset aikuiset ihmiset netissä kirjoittavat, mutta oma päätökseni oli, että en täällä kerro nimeä. Mielestäni minulla on tähän oikeus, sillä asia koskee minuun kohdistunutta toimintaa. Minun mielestäni tässä asiassa ei edes ole tärkeää kuka, vaan mitä. Ja miksi. Kiitos samoin!

 • Nanna
  30.11.2012 at 08:07

  Luulin, ettei mua yllätä enää mikään, mutta vitsi ihmisillä on aikaa ja energiaa, jos viitsii ihan ristiriitaisia kommentteja kirjoittaa. Kaipa osa ihmisistä on aina puhuneet toisista selän takana ja anonyymiys tekee kaiken sanomisen kohteelle itselleen mahdolliseksi.

  Ite lopetin bloggaamisen kun siitä huolimatta, että olin muuttanut blogini suljetuksi, asioita sieltä päätyi AV palstalle. Ja vaikka kaikki tunnuksen saaneet on jotain itsestään kertoneet niin mahdoton on silti tietää kuka oli kyseessä. Eikä sillä kai väliäkään. Tajusinpa itse ettei se suljettu blogi silti tarkoita, että asiat pysyisi siellä. Itse otan helposti itseeni, vaikka eihän jonkun minua tuntemattoman henkilö pitäisi oikeasti ottaa itsetunnon päälle!

  Tämä keskustelu on tosi tarpeen. Täällä blogistaniassakin on aina välillä tarpeen kuuluttaa niitä hyviä käytöstapoja!

  Tsemppiä Sini!

  -Nanna

  P.s minäkin välillä kommentoin anonyymina kun en pääse firefoxilla jostain syystä kirjautumaa bloggeriin ollenkaan…

  • Sini
   30.11.2012 at 08:18

   Voi ei miten sinulle kävi :(Tosi ikävää ja koskaan ei tosiaan voi tietää..

 • Sanna
  30.11.2012 at 08:11

  Tsemppiä Sini! Että joku jaksaa…

  • Sini
   30.11.2012 at 08:19

   🙁

 • hulamaja
  30.11.2012 at 10:49

  Kaikenlaisia ihmisiä tämä maa päällään kantaakin, inhottavaa!!!!! 🙁 🙁
  Tsemppiä kovasti! Oli hyvä, että toit asian esille, toivottavasti kiusaaja menisi itseensä ja ymmärtäisi lopettaa tuon touhunsa.

  • Sini
   1.12.2012 at 15:41

   Minustakin on hyvä, että näistä asioista keskustellaan. Toivon todella, että henkilö lopettaa tällaisen toiminnan.

 • Miima
  30.11.2012 at 11:31

  Jestas millaista toimintaa :O Mä sain taannoin ihan ekan negatiivisen kommentin blogiini, ja heti tuli mieleen, että onkohan sama tyyppi kyseessä… Hyvä että sait homman selville, ja toivottavasti tuo loppui nyt!! Ihan älyöntä :O

  Äläkä muuta mitään, tämä on just ihana näin 🙂

  • Sini
   1.12.2012 at 15:44

   Voi harmi jos sullekin on tullut. Tuskinpa ihan kaikki ikävät kommentit joita blogeihin tulee on tältä samalta, mutta mistäpä sitä ikinä tietää kuka kyseessä on ollut..

 • Anonyymi
  1.12.2012 at 00:14

  Voi miten kurja juttu. :/ Minäkin täällä aloin kelaamaan että kuka bloggari ja miksi…. Tsemppiä eikä noista pidä välittäää. <3

  Terkuin Sirkku (kirjautumatta ja Thaimaasta…)

  • Sini
   1.12.2012 at 15:45

   Niinpä 🙁 ihanaa lomaa teille!

 • mini mamalisti
  1.12.2012 at 07:35

  Onneksi ilkeilijä jäi kiinni kaksinaamaisuudestaan. Todella ikävää. Toivottavasti ymmärtää mennä itseensä, eikä anteeksipyyntö kaikilta, joihin kiusaus on kohdistunut, olisi yhtään pahitteeksi.

  Valkoista viikonloppua:)

  • Sini
   1.12.2012 at 15:47

   Niinpä. Olisin itse kovin halunnut jotain yhteydenottoa, ehkä selitystä tälle ja anteeksi pyyntöä. Eipä se vieläkään myöhäistä olisi..

 • -Emppu-
  1.12.2012 at 07:38

  Tämä on yksi suosikkiblogeistani, jatka samaan malliin! <3

  Kateus on kamala asia ja teettää näköjään kaikenlaista. Ei auta kuin yrittää nousta itse sen yläpuolelle, niin kuin teitkin mielestäni. 🙂

 • Sini
  1.12.2012 at 15:48

  Kiva kuulla! Kiitos kommentistasi!

 • Sini
  1.12.2012 at 15:55

  En valitettavasti viitsi julkaista kommentteja, joissa viitataan johonkin blogiin tai nimimerkkiin. Toivottavasti ymmärrätte, päätin pitää tämän linjan alusta saakka. Asia ei paremmaksi muutu sillä, että kertoisin kuka tämä oli. En ole maininnut tapauksesta mitään yksityiskohtia ja näin tulee jatkossakin olemaan.

 • Anonyymi
  3.12.2012 at 15:50

  Ikävää! Jotenkin se on niin, että vaikkei omaa blogia olekaan niin eräs nimi tuli mieleeni. Ihmisen sydämessä on tosi paha olla, jos hän tekee tuollaista. Hakisi apua, ettei omiin lapsiin ja läheisiin moista tartuta.. Toisaalta sanotaan, että niiden jotka ovat terveitä ja joilla on voimavaroja, tulisi ymmärtää heikompiaan. Haleja! 🙁

  • Sini
   6.12.2012 at 21:33

   Toivotaan, että asiat ovat paremmin hänelläkin!

 • Maiu
  4.12.2012 at 10:18

  Eksyin tänne eilen ja sen enempiä spekuloimatta totean vain, että järkyttävää. Ja käsittämätöntä. Olen vain ihan äimänä millaisia asioita ihmisestä voi paljastua. Jospa tämä ällöttävä ilkeämielinen anonyymikommentointi-"kulttuuri" alkaisi pikkuhiljaa blogimaailmassa häviämään. Emme tarvitse tällaisessa maailmassa yhtään enempää negatiivisuutta.

  • Sini
   4.12.2012 at 19:58

   Niinpä. En ollut uskoa itsekään koko hommaa, mutta sen verran vahvat todisteet oli, että pakko se vain oli :/ Samaa toivon minäkin!

 • Fru Citron
  5.12.2012 at 19:15

  Olen pöllö näiden tietsikka-asioiden kanssa, joten en oikein ymmärrä tuota ip-osoite-juttua. Onko niin, että jos tietää ip-osoitteen, niin saa henkilöllisyyden selville?

  • Sini
   5.12.2012 at 19:27

   Ip osoite itsessään ei kerro henkilöllisyyttä, mutta jos sama henkilö kommentoi anonyymina ja omalla tunnuksellaan on luonnollisestikin heidän ip-osoitteensa sama. Ip-osoitteen voi myös laittaa blokkaukseen, jolloin kyseisen ip-osoitteen omistava henkilö ei pääse blogiin ollenkaan vaan ohjautuu muualle.

 • Josefin
  6.12.2012 at 15:09

  Olen toisaalta iloinen että anonyymi kiusaaja paljastui.

  Toisaalta olen kyllä todella järkyttynyt ja kauhistunut. Voin vain yrittää kuvitella miltä susta on tuntunut kun asia paljastui!

  Tästä on tullut paha mieli… Joutuvatko anonyymin lapset kärsimään vaikka ovat tapahtuneeseen aivan syyttömiä? Mitä enemmän asiaa miettii sen kurjemmalta tuntuu, jopa anonyymin puolesta… Miten tämä vaikuttaa perheen elämään.

  Tämä kun on saanut jo aika suuret mittasuhteet, ja sanoisin että aiheesta. Todella outo tapaus, ja on koskettanut monia. Kyllähän anonyymiä ilkeämielistä kirjoittelua on paljon erilaisilla keskustelupalstoilla ym. Mutta tämä tuntui silti erilaiselta kun sitä on jotenkin hassulla tavalla kokenut "tuntevansa" blogistin kun on seurannut kirjoituksia vuosien ajan.

  Mutta täytyy toivoa että tämä tuo hyvääkin tullessaan! Ehkä anonyymi kiusaaminen vähenee kun nyt on yleisessä tiedossa että siitä saattaa jäädä kiinni jos huono tuuri käy. Joutuukin joskus seisomaan "anonyymien" sanomistensa takana ihan omana itsenään (tai blogipersoonanaan).

  • Sini
   6.12.2012 at 21:38

   Ottamatta sen enempää kantaa kenekään henkilöllisyyteen vastaan sen verran, että paha mieli tuli minullekin ja olin jotenkin olettanut, että tämä kommentoija on joku ihan tuntematon eikä henkilöllisyys minulle varmaan koskaan edes selviäisi. En tietenkään olisi tällaista halunnut uskoa ja itsellekin tuli tosi kummallinen olo kun tämä selvisi.

 • Krista
  9.1.2013 at 22:51

  Pakko kommentoida tähän vielä. Muistan kun aloitin blogini niin tämä kyseinen henkilö alkoi välittömästi kommentoida kaikkea todella ystävällistä mun postauksiin. Olin aivan äimän käkenä niinkin ystävällisestä vastaanotosta niinkin "kuuluisalta" bloggaajalta. Nyt kun mietin tarkemmin niin aivan samoihin aikoihin alkoi munkin blogiin ilmestyä todella ala-arvoisia ja todella samantyylisiä negatiivisia kommentteja. Lieköhän ollut tämä samainen henkilö niidenkin takana.. Toivottavasti tämä henkilö älyää pysytellä jatkossa poissa!

  • Sini
   9.1.2013 at 22:55

   Tosi ikävä kuulla. On tosiaan saattanut tehdä muillekin samaa, joskin on mullakin aikojen saatossa ollut varmasti useampikin anonyymi, jotka ovat jotain ilkeää/ikävää laittanet.

Lue lisää