Nuna

Aatun joulusukkaan ostin Brion pienen junaratapaketin ja vaikka ei hän vielä niin kovin ymmärrä tuota joulusukan tarkoitusta niin joka aamu kaksi innokasta rynnistää leikkihuoneeseen tutkimaan sukan sisältöä. Jonain päivinä sukassa on joku pieni herkku ja ne yllärit ovat pienemmän mielestä parhaita 😉
Junaradasta olen laittanut aina yhden osan kerrallaan pakettiin, Eeville ostin setin jossa on kännykkä, autonavaimet, kameraa, käsilaukku yms…kaikki vaaleanpunaisia tietenkin! Joulukalenterin sisältö tuli aika saman hintaiseksi kuin mitä kaupoissa myytävät lelukalenterit ovat, Aatun junarata maksoi n 20e ja Eevin setti 15e. Näistä kuitenkin on iloa pitkäksi aikaa ja Aatu tykkää kovasti leikkiä junaradalla, kunhan joku vaan sen ensin kasaa hänelle. Eevin peruja meillä oli vain se ihan perusrata briolta ja serkuilta muutama lisäosa, nyt pukilta on toivottu sitten vähän täydennystä näihin.

Käytössä on myös isin vanhat brion junat. Hiukan kolhuja saaneet matkan varrella, mutta mielestäni nämä ovat vain kauniimpia tällaisena ja kiva ajatella, että nämä Aatun vanhat voivat sitten joskus olla hänen omillakin lapsilla käytössä.

Sanavarasto kasvaa Aatulla päivä päivältä ja jotenkin se kuulostaa kovin hassulta kun oma ”vauva” alkaakin puhumaan. Meillä kun on ollut niin kauan se oma kieli käytössä, jota me vanhemmat ja Aatu olemme ymmärtäneet ja nyt yhtäkkiä hän osaakin sanoa ihan oikeita sanoja!Nyt koko muu maailmakin alkaa ymmärtää häntä, hänhän on maailmaa ymmärtänyt jo kauan aikaa. Eevi on tässä asiassa ollut kyllä erittäin hyvä opettaja, päivässä kuuluu monta kertoo komentoja ”Aatu, sano juna. Ju-na.” Ja sitten kun toinen sanoo ”nuna” niin kuuluu ylipirteällä ja kannustavalla äänellä ”Hyyyyyvä Aatu!” ja isot aplodit päälle.
Niin ne oppii toisiltaan.

Joulukalentereista puheenolllen, millaisia kalentereita teiltä muilta löytyy? Meillä ei ole aikaisemmin ollut kuin yksi lelukalenteri, sellainen muumi ja mielelläni kuulisin, että millaisia tämän vuoden kalenterit ovat olleet ja ovatko ne olleet lasten mieleen?

 • Tiitiäinen
  15.12.2012 at 09:08

  Täksi vuodeksi hankin muumikalenterit; ajattelin pääseväni vähemmällä kun viime vuonna tytölle hankin joulusukkaan HelloKitty-"legoja" ja pojalle autoja.
  Petyin vaan aika kovasti tuohon muumikalenteriin, hirvittävän pieniä eikä meidän kaverit niistä niin kovin innostuneet ( ikää on kohta 3v ja 4v). Koko ajan saa kyttäillä etteivät jätä niitä lojumaan lattialla tuon vauvelin, 10kk käsiin.
  Tietysti sitten löytyy vielä suklaakalenteria ja pankin kalenterit. Ihan liian monta!
  Ensi vuonna taas joulusukkaillaan!

  • Sini
   15.12.2012 at 10:41

   Meilläkin oli toissavuonna se muumi ja vähän kanssa mua harmitti kun osa hahmoista oli tosi pieniä ja samoja hahmoja oli useita. Eevi kuitenkin tykkäsi silloin kovasti siitä ja sehän on tärkeintä. Tosin meillä ei silloin ollut tuota pikkuveljeä vielä niin ei tarvinut pelätä niiden joutumista pienen suuhun.

 • Meeri
  15.12.2012 at 09:56

  Meillä on ollut ennen joulukalentereina Muumikalentereita ja tyttö on tykännyt niistä aina kovasti kun muumileikit olivat vielä in, nyt valitsi itse tuollaisen Barbie kalenterin ja omasta mielestäni sieltä tulee kyllä aivan uskomatonta krääsää, hirveesti barbien kenkiä laukkuja ja jopa pienen pienet ripsentaivuttimet on tullut tuosta, mutta Pinja on aivan innoissaan kun saa Barbeilleen lisää tarvikkeita. 🙂
  Ensi vuonna ehkä kokeillaan Legon kalenteria tai sitten tuota joulusukkaa.

  • Sini
   15.12.2012 at 10:42

   Mä katsoin tuota barbie kalenteria kun oli jossain lelukaupassa tarjouksessa 8e, mutta päädyin sitten noihin sukkiin. Varmasti kaikki nuo pienet tilpehöörit on just lasten mieleen ja meillä ainakin niitä saa kaivella sitten imurin sisältä 😉

 • adimon
  15.12.2012 at 10:34

  Meillä Emmillä on normi suklaakalenteri ja sitten sellainen edullinen (alle 5e) prinsessakalenteri, josta tulee pientä krääsää (kampa, peili ym.) tai sitten karkkia. Ensi vuodelle voisin kyllä pistää harkintaan tuon joulusukan, kun Reetakin on jo siinä vaiheessa noin 1,5 v, joten hänellekin voisi jo jotain keksiä 🙂
  Hienoa, kun Eevi jaksaa veljeään opettaa. Nopeastihan se sanavarasto sitten lopulta kehittyykin! On se vain aina niin ihanaa ja mielenkiintoista tuo pienten uudenoppiminen!
  Puulelelut ovat kyllä kivoja, kun ne säilyvät hyvin pitkään! Mua harmittaa, kun meillä ei kummallakaan ole vanhemmat säästäneet meidän leluja. Olisihan se ollut hienoa, jos lapsille olisi jotain jäänyt! Mutta ehkä meidän lapsilla on sitten jotain jemmassa omilleen 🙂
  Huomasin, että olet todella "muutaman" ostanut noita Ikean valkoisia laatikoita 😀 Mutta nuo ovat kyllä tosi käteviä ja tuntuvat kestäviltä ainakin ne kaksi mitkä meillä keittiössä ovat! Oi, kun mekin saataisiin joskus valmiiksi lapsille tuo leikkihuone, mitä tässä jo tovi on suunniteltu!

  • Sini
   15.12.2012 at 10:46

   Nuo sukat on siitä kivoja, että aika pienillekin voi laittaa sinne jotain kivaa esim dubloja. Meillä oli viime vuonna semmoinen taskukalenteri ja siellä oli Eevillä hamahelmiä ja muotteja, tarroja ja sitten "tehtäväkortteja" esim uimahallireissua, leivontaa ja leffan vuokrausta.

   Olen kanssa huomannut, että isosiskolta opitaan hirveästi uusia sanoja ja kivahan se n, että toinen jaksaa vielä oikein opettaakin! Juu mä ostin aluksi noihin 3 kpl, sitten 3 lisää ja nyt viimeksi vielä 6. Nyt mahtuu kaikki lelut pelkästään noihin ja noihin mahtuu just sopivasti 12 laatikkoa. On musta kiva kun on siistin ja selkeän näköinen..kun ne lelut vaan joku aina keräisi noihin;) Sitten meillä on pehmot ja isommat lelut semmoisessa isossa muovilaatikossa, sen tilalle pitäisi löytää joku nätimpi kyllä. Olen ollut noihin laatikoihin kyllä tosi tyytyväinen kun eivät mene kasaan tai lyttyyn kuten kankaiset ja helppo pyyhkiä puhtaaksi jos jotain likaa tulee. Eivätkä ole mitään pahanhintaisiakaan.

 • Marika
  15.12.2012 at 11:26

  Meillä on ihan perinteiset suklaakalenterit tänä vuonna ja jokusen kerran on tonttu yöllä käynyt tuomassa jotain isompaa (jouluaiheinen kirja, dvd..) ja aamulla päikkyyn lähdettäessä on sitten tutkittu niitä tontun jälkiä (iskän jäljet, kun hän on töihin lähtenyt) ja äitiä valistettu että älä vaan tallo niitä jälkiä, että iskäkin näkee ne päivällä 🙂 Pienestä ne ilot tulee.

  • Sini
   15.12.2012 at 12:25

   Niinpä, pienestä ne ilot tulee ♥

 • Anonyymi
  15.12.2012 at 12:10

  Onko tuo hyllykin Ikeasta? Näyttää tosi kivalta. =)

  • Sini
   15.12.2012 at 12:26

   Juu nuo valkoiset on Ikean kenkätelineitä oikeasti. Ostettiin ne tuon nukkekodin ja hellan alle alunperin, niitä ei vaan taideta tosin enää valmistaa 🙁

  • emmi
   15.12.2012 at 13:58

   No voi harmin harmi, just olin kyselemässä tuosta teidän säilytysjärjestelmästä, kun meillä on pojalla todella epäkäytännnöllinen ratkaisu ja jotain muutosta haluaisin.. Olin juuri kyselemässä samaa kuin anonyymi. 🙂

   Meillä on Mailegin iso tonttupoika kalenteri ja sinne olen paketoinut pikkuautoja ja puuhapete-autoja, joita löysin kirpparilta tosi halvalla uudenveroisina. Välillä myös rusinoita tai muumitikkari yms. Ei tuo 2,5v oikein ymmärrä kalenterin päälle, itse pitää siitä muistuttaa aaumisin. 🙂

  • Sini
   15.12.2012 at 14:05

   Harmi kyllä kun noita ei enää tehdä. On ollut todella kätevä systeemi ja kiva kun tuohon päälle saa hyvin tavaraa, pukin tuoman parkkitalonkin ajattelin sijoittaa tuohon. Ehkä jostain muualta löytyis vastaavaa matalaa lipastoa johon voisi noita laatikoita ostaa. Mailegin kalenteri on kyllä ihana!

 • Eppusen kaapilla
  15.12.2012 at 12:59

  Brion junarata on kyllä ihan ykkönen, meilläkin! 🙂
  Meillä on se Muumikalenteri ja kai se on ihan jees. 🙂

  • Sini
   15.12.2012 at 14:06

   Joo, se tulee varmasti olemaan tykätty pitkään!Oli se muumi tosi kiva Eevin mielestä, itseä vähän ärsytti kun hattivattejakin tuli miljoona siinä 😀

 • Anonyymi
  15.12.2012 at 13:16

  5-vuotiaalla lego city-kalenteri ja se on mielestäni kiva, ku on helpot rakenneltavat jutut ja lopuksi menevät muiden legojen sekaan eikä tule lisää krääsää. Viime vuonna poika valitsi edullisen suklaakalenterin ja 3-vuotiaana oli se Muumi, josta ei tykätty, kun tuli tosi pieniäkin hahmoja ja samoja hahmoja useampaan kertaan.

  Kiva idea tuo junaradan palojen keräily!

  • Sini
   15.12.2012 at 14:07

   Ne legot on varmaan tosi tykättyjä, luulen että seuraavina vuosina Eevi varmasti haluaisi kanssa. Tosin jos ostaisi niitä friend paketteja ja laittaisi niistä aina paloja joulusukkaan..

 • Unelma Säleikkö
  15.12.2012 at 14:21

  Me haettiin hätäisesti joulukuun eka päivä lähikaupasta jotkut kalenterit. Mieheni osti Mietteelle Disneyn prinsessakalenterin, mutta todettuani sen hirveäksi krääsäkalenteriksi, josta Miete ei innostunut yhtään, hain muumisuklaakalenterin.

  Suloisia kuvia lapsista!

  • Sini
   17.12.2012 at 22:28

   Suklaakalenterit on hyviä! 😉

 • Heidi
  15.12.2012 at 14:51

  Legokalenterit on hyviä. Myös Filly poni kalenteri oli tosi kiva, pet shop sen sijaan ei:( Barbiekalenteri oli tokaluokkalaisen mieleen:)

  • Sini
   17.12.2012 at 22:29

   Ai se pet shop ei ollut hyvä 🙁 Siinä ei tainnut montaa ukkelia olla..

 • Hannele
  15.12.2012 at 16:29

  Meillä on ihan tavan kalenterit eli pari nallekalenteria suklailla, koira- ja kissakalenterit, Spiderman ja Cars -kalenterit, jotka myös suklailla. Noita on monta kun itse ostimme yhdet ja sitten tuli lahjaksikin molemmille parista paikkaa.

  Itse mietin, että hankin jonkun jatkuvasti käytössä olevan, johon sitten laitetaan piiloon taskuihin tai luukkuihin jotain pientä lelua tai karkkia.

  Muuten aivan ihanan selkeä ja toimiva tuo teidän leikkihuone. Meillä Brion junarata on jotenkin ollut paitsiossa, mutta puiset leikkiruoat ovat nyt todella suosittuja molemmilla, onneksi kun minäkin tykkään niiden ajattomuudesta. Tyttö sai niitä kummiltaan syntymäpäivälahjaksi parikin pakettia ja lisääkin varmaan hankimme jossain vaiheessa.

  Hannele

  • Sini
   17.12.2012 at 22:30

   Kiitos!Leikkiruoat on olleet meilläkin se ehdoton hitti jo pari vuotta ja edelleen niillä leikitään. Voin kyllä suositella ja nuo puiset on vielä kauniitakin!

 • titti
  15.12.2012 at 19:39

  Teillä on niin ihanat lapset :)!
  Tulee mieleen sisaruksista juuri niin kuin minä ja pikkuveljeni pienenä. Ihan harmittaa, ettei oma lapsi koe tuollaista sisarusjuttua 🙂

  PS: Meilläkin tykätään kovasti Brion junaradasta mikä on mummulassa! Siitä puhutaan aina pitkään, kun saadaan leikkiä sillä.

  • Sini
   17.12.2012 at 22:30

   Kiitos!Onhan noista kovasti iloa toisilleen, vaikka välillä kyllä tappelevatkin..

 • anna
  15.12.2012 at 19:54

  Ajan patiomia nuo junat tosiaan =) Brion junarata on kyllä huippu! Meillä ei sitä vielä ole.. Mutta jos jossain vaiheessa ostaisi.

  Minäkin ihmettelen kuinka se oma vauva on alkanut puhua niin paljon. Joka päivä tulee sellainen ihmetyksen tunne, että "Noinko se jo osaa sanoa..?"

  • Sini
   17.12.2012 at 22:31

   Suosittelen, kestävät kyllä aikaa ja kiva kun niihin saa kaikkia lisäosia sitten myöhemmin.

 • Saila
  15.12.2012 at 20:34

  Meillä on ollut kalentereina Muumi, Hello Kitty ja Lego, kaikki olivat mieleisiä ja ihme kyllä melkolailla on kaikki silput pysynyt tallessa 🙂

  Tänä vuonna neidillä on My Little Pony kalenteri ja neiti on tykännyt kovasti (onhan sieltä tullut kivaa mini tavaraa mini poneille, mutta minua stressaa tonkia niitä pienimmän suusta :D) Eli siellä jos jossa oli pientä tavaraa, minusta ne Muumitkaan eivät olleet niin pieniä. Tuolta on tullut mm. pienen pienet kahvikupit ja aluslautaset niille miniponeille 🙂

  Isompi halusi tänä vuonna paperisen Robin kalenterin, hänen kohdallaan selvittiin edullisesti 😀

  • Sini
   17.12.2012 at 22:32

   Kuulostaa aika kivalta tuo My little pony kalenteri!Varmasti olisi ollut meilläkin tykätty. Ai siellä asustaa Robin fani 😉

 • Suvi
  15.12.2012 at 20:57

  Lego Friends-kalenteri täällä ja se on ihan ykköshitti! Neiti itse sen bongasi syksyllä kaupassa ja koskapa Legot on muutenkin järkeviä niin ajattelin sen olevan hyvä – lunasti lupauksensa. Tulee osia, jotka liittyy toisiinsa, käy muihin setteihin, ei ole krääsää, ja ei ole kamalaa suklaata 😉

  • Sini
   17.12.2012 at 22:32

   Tuosta mä olen kuullut paljon kehuja. Hyvä tietää ensi vuotta ajatellen!

 • Tanja
  16.12.2012 at 06:33

  Meillä on lapsilla (4,5 v ja 2,5 v) yhteisenä Lego Friends kalenteri ja on kyllä kiva. Yhteinen sen takia, kun pienemmälle ei oikein omaa kivaa tavarakalenteria löytynyt, kun meillä on jo 2 Muumi kalenteria ollut ja lisäksi muumitalo niin ei enää tänän vuonna viittitty kolmatta samanlaista ostaa.

  Täytyy muuten sanoa, että 2 vuotta sitten siinä Muumikalenterissa todella oli paljon hattivatteja ja niitä turhia lisukkeita (simpukoita, avain tms) mutta viime vuonna oli vain hahmoja ja hattivatitkin taisi vain kerran tulla, eli parempaan suuntaan oli mennyt.

  • Sini
   17.12.2012 at 22:33

   Ai, kiva kuulla, että muumikalenteri on kehittynyt! Juu, muistan ne (turhat) simpukat. Ei ole enää yhtään tallessa 😉

 • Petra Puistolassa
  17.12.2012 at 06:38

  Pitkästä aikaa täällä ja kylläpä olikin taas paljon silmänruokaa. Ihania kuvia ja ihania vaatteita.

  Mä tein meille tänä vuonna itse superhelpon kalenterin ja se on ollut kyllä tosi toimiva. Ulkonäöllisesti meidän joulukoristeet onkin käytännöllisesti katsoen siinä 🙂 Pusseissa on ollut tarroja, pinnejä, pikkuautoja, rusinoita, suklaata, purkkaa jne. Onneksi enää ei ole montaa päivää jäljellä, vähän alkaa jutut ehkä jo liikaa kiertämään ;D

  http://villaharakanpesa.blogspot.fi/2012/11/diy-joulukalenteri.html

  • Sini
   17.12.2012 at 22:36

   Voi, kiitos!Kävin kurkkaamassa ja sun kalenteri oli ihan mahtava!Sopivan simppeli mun makuun!

Lue lisää