Tonttuleipurit ja jouluinen velourmekko

Joulusukasta löytyi eräänä aamuna uusia muumi-piparkakkumuotteja ja sehän tiesi sitten leivontapäivää! Olipa hyvä, että olin varautunut tähän tonttujen järjestämään yllätykseen ja kaapista löytyikin valmiiksi jo taikinaa 😉 Joten ei muuta kuin uuni päälle, joululaulut soimaan ja kaksi pientä tonttuleipuria päästettiin hommiin. Tällä(kin) kertaa iso osa taikinasta katosi jotenkin kummallisesti johonkin?! ja illalla sitä löytyi mitä ihmeellisimmistä paikoista kotoa. Aatu keskittyi enemmänkin taikinan rutisteluun ja syömiseen ja Eevi taas pelkäsi koko ajan, että Aatu syö kaikki taikinat. Saatiin me kuitenkin muutama pipari uuniinkin asti..
 Opittiin samalla uusia sanoja: Muumi ja Myy

Tuskallisin vaihe oli tietysti se odottaminen. Ensiksi odotettiin, että piparit paistuivat ja sitten odotettiin, että ne jäähtyivät, jotta päästäisiin koristeluhommiin. Itse hihittelin vieressä kun Eevi innokkaana koristeli pipareita ja lykkäsi valmiit aina hiukan sivummalle ja Aatu samaa tahtia söi Eevin koristelemista pipareista kuorrutukset 😀 Tehokasta toimintaa!

Sitten kun mahat oli täynnä pipareita, meidän elo jatkuikin ihan normaalia rataa eli hillitön meno päällä aina iltaan saakka. Kuvaan pääsi myös lasten mäyris nimeltä Niina, jonka ”taluttamisesta” käydään parisenkymmentä taistelua päivässä. Tykätty koira!

Meille saapui myös yksi ihana jouluinen paketti nimittän NopsuPopsun Sofia laittoi minulle sähköpostia ja kertoi, että on kehitellyt muutaman uuden mekkomallin ja kysyi haluaisinko Eeville käyttöön ”Ruusunen”-nimisen hiippahupullisen velourmekon. Sofian tekemät ruusukepipot olivat syksyllä eniten käytetyt pipot Eevillä ja mekosta löytyy näitä samoja ruusukkeita kaksin kappalein, hiukan pussittavat hihat sekä tietysti se ihana hiippahuppu. Värit sain valita itse ja esitin toiveen jostain jouluisesta ja tällainen kaunis mekko paketista paljastui. Nopsu Popsun verkkokauppa on nyt avattu ja mm. näitä mekkoja saa tilattua sieltä ja kaikki värit saa mekkoon päättää itse. Valikoimissa on NopsuPopsun omia tuotteita kuten aplikoituja vaatteita, pipoja ja mekkoja ja sitten muutamia vaatemerkkejä kuten Molo Kids ja Ej Sikke Lej.

Tässä mekosta sovituskuva, Eeville valitsin koon 110 ja koko oli minusta oikein sopiva n. metrin mittaiselle tytölle. Kiitos vielä Sofia kauniista mekosta ja menestystä uudelle kaupalle! Seuraavassa postauksessa selviää vihdoin ja viimein Emu arvonnan voittajat, joten muistakaa käydä kurkkimassa silloin! Kummasti näin joulun alle kasaantuu kaikenlaisia menoja, to-do listat vaan pitenee ja aika menee ihan varmasti nopeampaa kuin muulloin. Anteeksi, että tämäkin vähän venähti..
 • Pikku hiiri
  12.12.2012 at 09:01

  Kivoja piparinleivonta kuvia! Ihanan raidalliset leipurit 🙂 Me ei olla vielä ehditty leipoa pipareita, mutta viime viikonloppuna leivottiin lasten kanssa muffinsseja ja kakku.
  Tuo NopsuPopsun mekko on kyllä super kaunis, sopii tosi hyvin joulunaikaan <3

  • Sini
   12.12.2012 at 10:52

   Nam, muffinsseja!Meilläkin leivottiin nyt ekaa kertaa pipareita tänä vuonna.

 • Hanna
  12.12.2012 at 09:49

  Aivan ihana joulumekko ja käyhän se muutenkin kuin jouluna:) söpöt tonttuleipurit siellä, meilläkin tuoksuu pipari, leivottiin piparkakkutalon osat, mukavia jouluisia puuhia sinne!

  • Sini
   12.12.2012 at 12:01

   Juu, ei ole mustakaan liian jouluinen. Ai te olette tehneet talon, täytyy tulla kurkkaamaas sun blogiin sitten mimmoinen siitä tuli!

 • Jessika
  12.12.2012 at 09:58

  me ollaan kans leivottu pipareita itseasiassa jo muutamaan otteeseen. Tuo nopsupopsun mekko on suloinen. ja tosi kivat on raidallisetkin asut:)

  • Sini
   12.12.2012 at 12:05

   Meillä tahtoo jäädä nuo valmiit tuotokset syömättä kun ei oikein maistu kenellekään, taikina ja kuorrute kyllä uppoaa 😉

 • Meirän Maja
  12.12.2012 at 10:15

  Tosi kaunis mekko! Meilläkin olisi ohjelmassa piparien leivonta. Laiska äiskä ei vaan oo saanut taikinaa vieläkään tehtyä, joten saa nähä päästäänkö koska puuhastelemaan.

  • Sini
   12.12.2012 at 12:06

   Tää äiskä oli niin laiska, että haki taikinan kaupan pakastealtaasta 😀

 • Minishow
  12.12.2012 at 10:32

  Oikein nätti mekko teidän tytöllä. Ja kivoja piparimuotteja. Pysyikö niillä kuvio ehjänä pellille asti?

  • Sini
   12.12.2012 at 12:07

   Juu pysyi kyllä, tuo kuvio ei mene ihan pohjaan saakka tuossa päällä.

 • Sari - MrsAgatha
  12.12.2012 at 11:37

  Meidänkin pitäisi leipoa torttuja ja pipareita, taitaa olla nyt tänä viikonloppuna "pakko" se hoitaa. Piparkakkutalonkin olen uhannut tehä (lyötyy Muumitalon muotit) mutta saas nähä! 😉

  • Sini
   12.12.2012 at 12:09

   Hihii, onnea vaan!Se muumitalo on niiin rasittava kasata 😉 Meillä on ollut se parina vuonna ja viime jouluaattona koko talo sortui kun keittiössä oli aika lämmin sa liitokset alkoivat sulaa 😀 Mutta ehkä mä oon vaan onneton kasaaja..

 • Heini
  12.12.2012 at 12:20

  Söpöt tontut 😉
  Ihana tuo mekko!

  • Sini
   12.12.2012 at 15:48

   Kiitos!

 • Anonyymi
  12.12.2012 at 12:35

  Nopsupopsulla on kaikkea niin ihanaa <3

  Just oli yhdessä lehdessä ohje muumipiparitaloon ja siinä seinät oli paistettu valmiiksi kaareviksi, siis niinkuin halkaistun putken päällä paistettu, kaksi seinää ja ne vaan liimattiin yhteen. En tiedä saako tuollaisia muotteja valmiina mistään vai pitäisikö itse kehitellä se muotti. Mekin tyydytään tänä vuonna kaikkein yksinkertaisimpaan, pieneen piparimökkiin 🙂

  • Sini
   12.12.2012 at 15:50

   Niin on!Ai hitsi, kuulostaa kivan simppeliltä ohjeelta. Tuossa meidän muumitalossa on kyllä ainakin aika paljon kasaamista.

 • Evelina
  12.12.2012 at 15:09

  Voi mitä pikku tonttuja <3! Nuo Muumi-muotit olisi meilläkin aika kova hitti – en vaan ole raaskinut ostaa niitä kun on aika törkeän hintaisia :).. Tuo mekko on ihan täydellinen kyllä!

  • Sini
   12.12.2012 at 15:52

   Mä ostin nuo keskiseltä silloin kun oli ne muumit siellä ja myytiin alessa, olikohan jotain reilu 4e tuo setti. Meillä on niitä tavallisia muumimuotteja niin mietin eka otanko, mutta tuossa on tosi kätevä tuo koristelukynä kun sillä saa semmoista ohutta nauhaa tehtyä..

 • -Satu-
  12.12.2012 at 21:04

  Kylläpäs teillä on siellä ollut mukava piparienleivontapäivä.

  Me ostettiin tänään kaupasta piparkakkutaikinaa ensi viikkoa varten. Silloin esikoisen kummitäti tulee meille ja hän lupasi leipoa meidän neidin kanssa 🙂

 • Heidi
  13.12.2012 at 16:12

  Voi että onkin ihana mekko!:) Mukava piparinleipomispäivä teillä:)

Lue lisää