Happihyppelyitä

Ulkoilukuvat toissaviikonlopulta, jolloin  täällä oli ihanat ulkoilukelit ja punaisia poskia käytiin hakemassa pari kertaa päivässä. Meillä lapset viihtyvät todella hyvin ulkona, ainut mikä tuntuu tökkivän on se pukeminen, mutta sitten kun siitä selvitään, ei sisälle maltettaisi mennä millään. Kesken pukemisen huomaan käsissäni olevan kaksi rimpuilevaa spagettia, joista toinen kiukuttelee milloin mistäkin ja haluaa juuri ne tietyt hanskat, kengätkin on vääränlaiset ja sitten itketään kun sisällä tulee kuuma. No ihme! Toinen taas tuntuu apinoivan isompaa ihan kaikessa ja on huomannut, että äidin saa hyvin kierroksille vetämällä itsenä veltoksi lattialle ja esittämällä ameebaa.

Aatu on myös nyt löytänyt ”ihanan” tavan nimittäin lumen syömisen. Heti kun selkänsä kääntää, on toisella joku lumipaakku suussa. Toinen mukava juttu on hanskojen riisuminen kesken ulkoilun, pakko varmaan kohta kehitellä jotain virityksiä noihin hanskoihin, sillä millään ei innostaisi olla pukemassa niitä minuutin välein uudelleen käteen.

Näistäkin pikku vastoinkäymisistä huolimatta ulkoilu on ihanaa ja olipa kiva nähdä vilaus auringostakin pitkästä aikaa. Teimme pienen retken läheiseen metsikköön ja siellä aika saatiin hyvin kulumaan mm. pyllymäkeä laskemalla ja arvuuttelemalla kenenkähän jälkiä hangesta löytyy.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

 • titti
  21.1.2013 at 05:36

  Kivoja kuvia :)! Meillä kans toi pukeminen on mennyt tosi raivostuttavaksi, mut sit tykätään olla yleensä ulkona (jos ei oo hirveesti pakkasta) ja sisällä joutuu jotenkin huijaamaan, sillä yleensä myös sisälle tultaessa huudetaan naama punaisena, eikä saisi riisua. Ulos lähteminen on yhtä tuskaa, kun juostaan karkuun ja virnuillaan. Lopulta ollaan spagettina. Sit kun saat hommat sille mallille, et pääsis laittaan ne ulkovaatteet niin mikään ei kelpaa. Vaikka haalareita on kolme (kaksi aika reilua) + takkihousut setti niin niistä hyvällä tuurilla joku kelpaa. Ja samana päivänähän ei voi käyttää kahta kertaa samaa ulkoasua! HUH 😀

  No sit kun saat puettua, niin kitistään et jalkalenksut jää jalan alle, ja sit ei saada kenkiä jalkaan ja kohta on kuuma. Aikansa tietty kutakin 😀

  Mukavaa alkanutta viikkoa teillekin! Toivotaan lauhoja ulkoilukelejä!

  • Sini
   21.1.2013 at 07:00

   Hih, kuulostaa hyvin samanlaiselta täällä 😉

 • Eppusen kaapilla
  21.1.2013 at 06:18

  Ihanaa, potkukelkka! Ja ihania kuvia! 🙂

  • Sini
   21.1.2013 at 07:00

   Jahvat tulloo! 😀

 • Minttu
  21.1.2013 at 07:56

  Meillä toimi tuohon hanskaongelmaan ne perinteiset "hanskanipsut". Nipsut vain villahaalariin kiinni ja hanskat pysyvät kuin nakutettu kädessä. Toki muutamat raivarit saatiin ennen kuin tyttö ymmärsi, ettei niitä hanskoja todella enää pysty repimään. Parasta hupia oli repiä hanskat ja heittää ne mahdollisimman syvään jorpakkoon – sellaiseen että äiti oli varmasti reittä myöten loskassa! Nuo haalarit on kyllä tosi kauniit! Onko Eevin haalari jo varailtu?

  • Sini
   21.1.2013 at 11:47

   Pitääpä hankkia ne nipsut jos ne auttaisi! Eevin haalarista on muistaakseni tullut jo yksi kysely sähköpostiini…

 • Sara.
  21.1.2013 at 08:55

  haha mä jo kauhulla odotan millonka tuo pikkuveli rupeaa ottamaan isoveljestä mallia. yksi ammeba täälläkin siis. toista odotellessa…

  hurjan kauniita kuvia 🙂

  • Sini
   21.1.2013 at 11:48

   Joo, ei siinä kauaa mene 🙂 kiitos!

 • -Auroran&vaavin äiti-
  21.1.2013 at 11:43

  Ihan sama meillä!!! Isommasta otetaan mallia aivan kaikessa ja siitäkös uhmaikäinen sitten nauttii kun pienempi matkii hölmöilyt, äiti sen sijaan ei… Välillä halutaan pukea kaikki itse, välillä ei suostuta laittamaan edes villasukkaa jalkaan. On väärät hanskat, villahousut kutittaa, hattu on huonosti jnejne. No, pisteenä iin päälle pienempi (1v7kk) haluuaakin sitten pukea kaiken ITSE, huoh. No, joka päivä on ulos saakka selvitty 😉
  Meillä tuota hanskojen riisumista tehtiin vähän aikaa sitten koko ajan ja kun muu ei auttanut niin meilläkin pistettiin hanskat nipsuilla sisäkamppeisiin kiinni. Muutamaan kertaan yritti niitä pois mutta luovutti sitten! Nyt ei hetkeen ole käytetty nipsuja ja hanskatkin on kädessä pysyneet.
  Mutta tuo lumen syöminen,tämä pienempi mussuttaa jatkuvasti lunta sen minkä ehtii (YÖK!!). Isomman kanssa ei koskaan ole tarvinnut (tästäkään) asiasta vääntää. Yritän uskotella itselleni, että vastustuskykyä se vaan kasvattaa… 😀

  • Sini
   21.1.2013 at 11:49

   Niin tuttua!Ja tuo on niin rasittavaa kun toinen vetää ihan veteläksi ja kiemurtelee kuin mato 😀 Täytyypä kokeilla nipsuja täälläkin! Joo meillä Aatu on saanut kyllä vastustuskykyä oikein kunnolla, viime kesä meni hiekkalaatikon hiekkoja syödessä 😉

 • AnuH
  21.1.2013 at 12:08

  😀 Meillä pienempänä tyttö riisui jatkuvasti kinttaitaan, onneksi ei enää. Olisi talvella asteen ikävämpää. Ainoa joka tarvitisi nipsut meillä kinttaisiinsa on armas mieheni, joka hukkasi joululahjaksi saamistaan kinttaista toisen parin jo neljän päivän jälkeen (uhkasinkin ostaa sille sellaiset 😀 ) 😀 :O >:( Murhhh.. Liekö koira sitten siepannut ja repinyt kopissaan palasiksi. ei ainakaan ole löytynyt.

  Poika 4v on aina tosi tarkka miten vaatteet istuu. Ei saa mistään puristaa yhtään. Niimpä tuo pukeminen on oikeastaan yhtä säätämistä 😛

 • -Jassu-
  21.1.2013 at 16:12

  Suloiset metsäläiset samispuvuissaan!
  Minäkin olen alkanut päästä talviulkoilun makuun. Sekin auttaa, että meidän spagetti on jo alkanut jämäköitymään. 😀

Lue lisää