Paras pannariohje?

Itse olen tosi harvoin tehnyt pannukakkua, yleensä teen ennemmin vohveleita tai lättyjä. Muutaman kerran olen innostunut nyt kokeilemaan, mutta sellaista huippuhyvää ohjetta ei ole tullut vielä vastaan, tai ehkä kyse on vain minun leivontataidoistani 🙂 Joskus aikaisemmin tein jollain ohjeella mihin tuli ihan älyttömästi rasvaa ja pannari lähes ui siellä pellillä, se ei kyllä ollut todellakaan hyvää.


Viime kerralla iskin googleen sanat ”maailman paras pannukakku” ja olin luottavaisin mielin, että superhyvä ohje löytyy sieltä. Pannarin tein täältä
blogista löytämälläni ohjeella ja kopsaan sen tähänkin. Pannari oli
kyllä ihan hyvää, mutta ei kuitenkaan ehkä maailman parasta. Olen joskus
syönyt tosi hyvää pannaria, mutta en tiedä kyllä yhtään millä ohjeella
se oli tehty, joten kertokaahan te teidän parhaat pannarivinkit tähän!
Lupaankin testata niitä heti seuraavalla kerralla. Tämän ohjeen mukaan
tehty pannari upposi kyllä kaikille tosi hyvin, liekö suurimpana syynä
päälle kauhottu paksu kerros mummun tekemää omenahilloa ja kyytipojaksi
paaaljon kermavaahtoa 😉

Pannukakku:
8 dl maitoa
1 tl suolaa
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
25 g rasvaa

Sekoita kaikki ainekset huolella sekaisin ja anna taikinan turvota noin vartin verran.
Paista uunin keskitasolla 200°/25 min.

(ohje täältä)

Vinkkejä kehiin! Miten sinä teet pannarin?
  • sussu
    18.2.2013 at 08:05

    http://www.arlaingman.fi/arla-keittio/amerikkalaiset-pannukakut/ Kokeilin tätä viikonloppuna, suosittelen!

    Ihan pannukakkuun saatan monesti heittää taikinan sekaan valmiiksi mustikoita tai muita marjoja, jotka paistuu uunissa. Herkullista. Kardemumma antaa makua pannukakkutaikinaan myös kivasti. 🙂

    • Sini
      18.2.2013 at 11:53

      Kiitos vinkistä! Testaan!

  • Mari
    18.2.2013 at 08:45

    Mä teen kotikokin maailman paras pannukakku- ohjeella, sattaa olla tää sama ohje. Ja mun mielestä on maailman paras pannari :).

    • Sini
      18.2.2013 at 11:54

      Näytti aika samalta, mutta rasvaa oli 4 kertaa enemmän 😉 Kovasti on tuota ohjetta kyllä kehuttu!

  • Milla
    18.2.2013 at 09:44

    Sama juttu eli teen tuolla Kotikotin maailman paras pannukakku -ohjeella. 🙂 ♥ Se on huippuhyvää !

    http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/574/Maailman%20paras%20pannukakku/

    Tosin sillä muunnoksella, että rasvaa ja sokeria puolet siitä mitä ohje sanoo. ^^

    • Sini
      18.2.2013 at 11:55

      Oliskohan se ollut just toi mitä joskus kokeilein kun rasvaa oli aika paljon, pitää koittaa tuolla sun versiolla!

  • Milla
    18.2.2013 at 09:45

    Näyttäiskin olevan aikalailla sama ohje kuin se Kotikokin. Joskus laitan itse vielä kolmannen kananmunan, niin tulee hyvääää ! ^^'

  • Olivia A.
    18.2.2013 at 11:19

    Vähän samantapaisella ohjeella teen minäkin, mutta pienin muunnoksin ja mielestäni tämä on maailman parasta ja kaikille muillekin on hyvin maistunut :). On myös hyvää ilman mitään hilloja, vaikka hillon kanssa meillä yleensä tätä kyllä syödään.

    8dl maitoa
    2 kananmunaa
    4dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    1 tl suolaa
    1 rkl sokeria
    2 tl vanilliinisokeria
    50g voita sulatettuna

    Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Yhdistä munat ja maito. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää maitomunaseokseen. Anna turvota hetken aikaa ja kaada lopuksi joukkoon jäähtynyt voisula. Paista 225 asteisessa uunissa n.20-25min, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

    • Sini
      18.2.2013 at 11:56

      Kiitos!Ehkä mun pitää vähän lisätä rasvaa tuohon ohjeeseen millä nyt viimeksi tein!

  • Anonyymi
    18.2.2013 at 12:18

    at Maria's -blogista olen poiminut oman ohjeeni ja sen ainoan millä minä onnistun!
    En usko että siellä on muuta kuin tämä yksi pannariohje.

    Ihanat oli teidän välikausivaatteet <3 Saat tuon kauniisti pukemisen tuntumaan niin helpolta! Mie vielä harjoittelen, mutta mulla onkin kolme niin kokojen miettimisen kanssa meinaa puhjeta nuppi jos meinaa samaan tyyliin pukea 🙂 Sinunkin saisin sen sijaan varmaan ensi talvena huokaamaan, kun kaikille lapsille on alesta hankittu VDT haalari, pojille musta ja se teilläkin näkynyt mud ja sitten tytölle se haaleanvaaleanpunainen. Toivottavasti on paukkupakkasia vuoden päästä 😉

    • Sini
      18.2.2013 at 19:46

      Oi, kuulostaa ihananlta teidän ensi talvi! Ver de terret on niin ihania kyllä!

  • airamanna
    18.2.2013 at 15:02

    Kivannäköiset teidän välikausivaatteet!

    Mä teen pannaria yleensä tällä ohjeella:

    1 l maitoa
    3 kananmunaa
    5 dl vehnäjauhoja
    0,5 dl sokeria
    1,5 tl suolaa
    2 tl leivinjauhetta
    1,5 tl vaniljasokeria
    ripaus kardemummaa
    50g sulatettua voita

    Uunissa puolisen tuntia 200 asteessa.

    • Sini
      18.2.2013 at 19:47

      Kiitos ohjeesta, testailen näitä ensi kerralla!

  • Terhi
    18.2.2013 at 17:58

    Samalla kotikokki-ohjeella täälläkin tehdään 🙂 Siinä on kyllä paljon rasvaa ja se ällöttävästi killuu siinä tekovaiheessa, mutta valmiina on vaan hyvää, samoin sokerimäärä! 😉 Ei paljon tarvi hilloja ja kermavaahtoja päälle! Mutta juu vois joskus koittaa kyllä vähemmälläkin rasvalla…

    • Sini
      18.2.2013 at 19:47

      Musta siinä oli rasvaa liikaa jos se oli se ohje mitä kokeilin, mutta sokeria saa olla kyllä 🙂

  • -Anni-
    18.2.2013 at 18:26

    Pakko todeta, et en ole ikinä kuullut et pannariin laitettaisiin vaniljasokeria tai leivinjauhetta! Me tehdään kotiruoka-kirjan ohjeella ja siinä on vaan munaa, maitoa, munia ja suolaa. Joskus voita, mut ei aina. Musta pannari/letut pitää olla suolaisia et tulee vastapainoa makealle hillolle. Mut ehkä joskus pitää kokeilla tuollaisella ohjeella!

    • -Anni-
      18.2.2013 at 19:26

      Siis toki venhäjauhoa toisen kanamunan sijaan 🙂

    • Sini
      18.2.2013 at 19:48

      Mulla on joku basic köksänkirja yläasteelta tallessa ja siinäkään ei muutes ollut leivinjauhetta. Mä tykkään ällömakeasta 😀

  • Jonspe
    19.2.2013 at 06:30

    Jos joskus saat käsiisi ternimaitoa, niin siitä tulee paras pannari 🙂 Ei tarvitse kananmunia, vaan pelkästään maitoa, jauhoja, suolaa ja voita/juoksevaa margariinia. Myös parhaat letut saa pihkamaidosta, samalla periaatteella, mutta hieman löysempi taikina. Miun porukoilla on maitotila, joten ternimaitoa (tai kuten meillä sanotaan; pihkamaitoa) saadaan aina halutessa, ja siitä tulee myös hyvät uunijuustot.

    • AnuH
      20.2.2013 at 11:48

      Peesaan. Juuri olin kirjoittamassa samaa 🙂

  • Hanna
    19.2.2013 at 14:30

    Minäkään en ole ikinä laittanut pannariin leivinjauhetta, vaniljasokeria tai kardemummaa.

  • Elina Eliina
    23.2.2013 at 16:32

    Mulla blogissani pannarin ohje, jolla teen aina pannarin. Käy kurkkaan!

Lue lisää