Eräänä päivänä eläinpuistossa…

Viime viikolla kävimme retkellä Ähtärin eläinpuistossa ja meillä olikin oikein mukava päivä! Harvemmin tulee talvella vierailtua tuolla eläinpuistossa, pitäisi kyllä ehdottomasti käydä useammin, sillä eläimet olivat todella virkeitä. Kesähelteillä monet pysyttelevät varjossa piilossa ja nyt oli ihanaa kun eläimet tulivat ihan lähelle katselemaan pikkuisia vieraitaan.

Yksi hurmaavimmista eläimistä oli utelias lumileopardi, joka tuli ihan muutaman sentin päähän aidasta haistelemaan meitä ja voi miten kaunis se olikaan! Ja valtavan iso kun noin läheltä katsoi, hui! Lasten suosikki taisi yllättäen olla tälläkin kertaa karhut ja saimmekin seurata kuinka isäkarhua juuri ruokittiin omenoilla.

Reitin varrelle oli tehty myös kauniita eläinaiheisia lumiveistoksia sekä lapsille iso luminen liukumäki, jossa pitikin muutamat koelaskut käydä laskemassa. Eväät maistuivat hyvältä luonnon helmassa ja lenkin varrelta löytyi useampi levähdyspaikka sekä katos, jossa sai paistaa vaikkapa makkaraa.

Suosittelen ehdottomasti vierailua tuolla mikäli siellä suunnalla liikutte!Tästä näkee esimerkiksi pääsiäisviikonlopun ohjelman.

Juuri ehdin muutama päivä sitten kehua kuinka terveinä meillä on pysytty, vaikka liikkeellä on ollut monenmoista tautia. Nyt sitten Eevi on kovassa kuumeessa ja toivotaan, että pöpö menisi ohi nopeasti, sillä hän odottaa kovasti lauantain virpomisreissua….

 • Mindianna
  27.3.2013 at 14:23

  Hienoja kuvia! Meilläkin oli tyttö kuumeessa toissa päivänä, eilen ei ollut kuumetta ja tänään päästiin jo ulos. Toivottavasti Eevi paranee lauantaihin mennessä! Meilläkin ootetaan lauantaita, että pääsee virpomaan. Sielläkin tosiaan virvotaan vasta lauantaina. Tuntuu joka paikassa muualla olevan palmusunnuntai virpomispäivä nykyään. Täällä (n. pari sataa kilsaa sieltä teiltä pohjoiseen) on aina virvottu pääsiäislauantaina, nykyään osa käy jo palmusunnuntaina.

 • Nikka
  27.3.2013 at 20:28

  Miten mulle ei tullut mieleenkään, että Ähtärin eläinpuisto olisi auki myös talvisin? Kiitos vinkistä! Käytiin siellä, kun poika oli1,5-vuotias ja ollaan puhuttu, että ens kesänä mennään taas. Voidaankin siis mennä jo aiemmin.

  Parantumista sinne! Meilläkin menee lauantain trullittelut sivu suun, kun mennään Savoon, jossa on virpomiset jo virvottu viikko sitten… Ja näin menee varmasti monien muidenkin pääsiäisten meiningit, voi lapsiraukkoja. Tässä vaiheessa harmittaa vain äitiä, mutta parin vuoden päästä voi olla toisin. 🙂

 • Terhi
  27.3.2013 at 22:03

  Tosi kivoja kuvia! Pitäis kyllä käydä talvellakin joskus. Tykkäsin paikasta kesälläkin, vaikka S.olikin silloin kaks vee ja juoksi vaan koko 3 km polun matkan, välillä aitoihin kiipeillen ;)Ei paljon eläimet kiinnostaneet. Joku lintu, joka nokki sitä sormille verkon raosta jäi sille vain mieleen..

Lue lisää