Jäällä

Meillä asustaa yksi innokas luistelija ja pari vuotta Eevi onkin käynyt kerran viikossa luistelukoulussa. Nyt neiti ilmoitti, että haluaa sitten ensi vuonna mennä kiekkokouluun ja varmasti ainakin mennään kokeilemaan kuinka homma siellä sujuu. Ihan mielettömästi on Eevin taidot kehittynyt luistelussa tuon parin vuoden aikana ja hyvin pysyy muiden mukana, vaikka taitaa siellä ”isojen puolella” niitä pienimpiä olla. Itse olen iloinen, että lapsi on löytänyt mieluisan harrastuksen ja joka kerta luistelelemaan lähdetäänkin iloisin mielin, samalla harrastusten kautta on saatu paljon myös uusia kavereita.

Eevi on innokas lähtemään luistelemaan aina kun sitä ehdotetaan ja nyt ollaan käyty joitain kertoja myös tuolla ulkojäällä liikkumassa. Pari kertaa on ollut myös kamera mukana ja tässä muutama kuva meidän pikku kiekkoilijasta. Aatu on myö kokeillut luistimia kerran, mutta enemmän viihtyy kyllä pulkan kyydissä ja nauttii vauhdin hurmasta. Luistinradan viereen on tehty myös iso pulkkamäki ja siinä pitää parit laskut aina ottaa ennen kotiin lähtöä 🙂

Löytyykö teiltä innokkaita luistelijoita ja kiekkoilijoita? Mikäli meillä tämä innostus jatkuu samanlaisena niin todennäköistä on, että tulevaisuudessa sitä tullaan viettämään aika paljon aikaa tuolla jäähallilla…
Kävin tuossa perinteisesti pyörähtämässä myös MLL:n lastentarvike kirppiksellä ja mitään en oikeastaan lähtenyt hakemaan, mutta muutama lelu ja vaate löytyi molemmille edullisesti. Eevi tykkää kaikesta pikkutilpehööristä ja hänelle ostin kaksi noita pieniä Polly Pcket rasioita. Olisi kiva jos näihin löytäisi muutaman asukkaan lisää, myydäänköhän noita ihan pieniä ukkeleita missään erikseen?

Aatun lempileikkejä on tunkea erilaisia ukkeleita autojen kyytiin, ei väliä mitä ne on, kunhan auto saadaan täyteen 😀 Hänelle nappasin pikkuiset Turtles hahmot, ovat juuri sopivan pieniä, että mahtuvat legoautojen ym. sisään. Eipä Aatu vielä muuten noista mitään ymmärrä, mutta tuohon tarkoitukseen olivat oikein hyviä. Vaatepuolelta ostin Eeville eurolla farkkuliivin kesäksi ja Aatulle muutaman perustrikoopaidan.

 

Viikonloppuna ollaan myös askarreltu muutamia pääsiäisjuttuja, niistä voisin jossain vaiheessa tehdä oman postauksen. Aikaisempina vuosina kaikki on jäänyt aina viime tippaan, nyt ollaan kerrankin ajoissa!

 • Iita
  17.3.2013 at 14:03

  Wau mikä lätkämimmi siellä asustaa, ihanat kuvat 🙂 Meillä kans tykätään tosi paljon luistelusta ja Ceelakin puhuu välillä että haluaisi pelata jääkiekkoa. Täällä kans toimii junnujen kiekkokoulu ja jos neidillä ensi talvena tuntuu intoa riittävän niin sitä voisi varsin hyvin testata. Pääasia että laji on lapselle itselleen mieluinen! Ja olipas kiva nähdä äitikin siellä jäällä, ihan ammattilaisen otteet tuntuu olevan molemmilla 🙂

  • Sini
   17.3.2013 at 17:18

   Juu suosittelen ainakin kokeilemaan jos innostusta riittää! Hah, kyllä tämä on kaukana ammattilaisesta, mutta tykkään kyllä luistelusta!

 • Anonyymi
  17.3.2013 at 16:21

  Voin suositella lämpimästi myös ringetteä jäälajiksi tytölle:)

  • Sini
   17.3.2013 at 17:20

   Se olisi varmasti myös kiva, meidän kaupungissa ei vaan valitettavasti ole sitä lajia tarjolla ollenkaan..

 • Janina
  17.3.2013 at 17:32

  Aikamonen mimmi Eevi on. 🙂 Rakastin itse jääkiekkoa teini-ikään asti ja vieläkin. Kuinkas vanha Eevi muuten on? 🙂

  • Sini
   17.3.2013 at 20:57

   Ihana vauhtimimmi hän on! Mä pelailin vaan pesistä 😀 Eevi on nyt 4,5v

 • Sara.
  17.3.2013 at 19:16

  Vau mikä kiekkoneito! Mieltön juttu 🙂 meidän Fionn taas pyörähteli piruetteja seuraillessaan naisten taitoluistelua telkkarista 😀 Me ei olla ikinä käyty luistelemassa, vaikka mä kerrassaan rakastan sitä. Asia pitää korjata ensitilassa.

  • Sini
   17.3.2013 at 20:58

   Ihana Fion ♥ Ehdottomasti jäälle vaan koko porukka!

 • Aake07n äiti
  17.3.2013 at 19:19

  Meidän viisvee poitsumme aloitti paikallisen jääkiekkoseuran luistelukoulun viime lokakuun alussa. Taidot ovat kyllä kehittyneet huimasti vajaan puolen vuoden aikana. Innostus on edelleen kova, joten todennäköisesti ensi vuonna jatketaan. Pojalla on kyllä muitakin lajeja kiinnostuksen kohteena, joten katsotaan nyt ettei harrastuskertojen määrä kasva liian suureksi. Jääkiekkoa on nyt pian päättyvällä talvikaudella 1 – 3 kertaa viikossa ja lisäksi salibandya kerran viikossa. Nyt kun nuo talvilajit alkavat jo olla loppusuoralla, hän käy myös kerran viikossa "kesälajissaan" jalkapallossa. Intoa ja kuntoa riittää kyllä sitten vielä päivittäiseen pelailuun pihapiirissä kavereiden kanssa. Täällä kiekkokoulussa on pari kolme tyttöä noin kolmenkymmenen pojan joukossa. Nuorin kiekkokoululainen on noin 2,5-3-vuotias.

  • Sini
   17.3.2013 at 21:00

   Hyvähän se on, että tykkää liikkua! Tosin liikaa ei tietenkään saa olla, mutta itse muistan ainakin lapsesta, että tykkäsin harrastaa hiihtoa, lentopalloa, pesäpalloa ja partiota samaan aikaan 🙂 Ai siellä on noin vähän tyttöjä! Täällä on aikalailla puolet ja puolet, tosin kauden loppua kohti on väki alkanut vähän vähenemään.

 • Maria et Co
  17.3.2013 at 20:59

  Meillä ollaan myös kovia luistelemaan, mutta tuo viereinen kenttä on jo päässyt sulamaan niiden lämpimien päivien aikana, eikä sitä kai enää laitata kuntoon täksi kevääksi…

  Kivoja löytöjä, mun siskolla oli aikanaa just noita Polly Pocketeja, ne ja nuo Turtlesit ovat jo melko retroja 🙂

  • Sini
   21.3.2013 at 21:50

   Noi on kyllä jo retrokamaa 🙂

 • Suvi
  17.3.2013 at 21:42

  OI vitsi mikä lätkämimmi! EHkäpä Eevin myötä Suomelle tulee aikanaan hyvää menestystä! Meillä 5-vee on taitoluistelija, harjoittelee 3krt viikkossa ja tyttöjen mielestä pitäisi olla enempikin, kun on niin kivaa. On ihana nähdä nautinnon ilo lapsen silmissä!

  • Sini
   21.3.2013 at 21:51

   Oi, toivotaan! Ai teillä on niin innokas harjoittelija! Ja tosiaan ihanahan se on huomata miten harrastuksista nautitaan!

 • Anonyymi
  17.3.2013 at 22:41

  Wau mikä jääkiekkoilija-mimmi teillä! Meillä on taitoluistelusta kovasti innostunut 5-vuotias, joka aloitti luistelun viime syksynä. Neiti on niin innoissaan tylleistä ja prinsessoista että jääkiekkoon häntä tuskin saisi mutta ehkä tuo meidän 3-vee poitsu innostuisi siitä kunhan jäälle joskus pääsee (puoli vuotta sitten raukkaa pelotti jäällä…). Täällä Ranskassa luistelu on jokseenkin eksoottinen harrastus ja siitä kertoo ehkä se että paikallisen jääkiekkojoukkueen valmentaja on suomalainen !

  T: Heidi

  • Sini
   21.3.2013 at 21:52

   Mä luulen, että lätkä sopii Eevin luonteelle paremmin 🙂 No niin, siellä on sitten valmennusasiat kunnossa! 😀

 • Marru
  18.3.2013 at 15:20

  Kunnon mimmi teillä! 🙂 Kivoja kuvia!
  Meillä on 6-vuotias neiti joka alkoi harrastamaan viime syksynä taitoluistelua. Tykkää kovasti vaikka aina lauantaiaamuisin ei jaksaisi herätä niin aikaisin harjoituksiin.

  • Sini
   21.3.2013 at 21:53

   Taitoluistelu tuntuu myös olevan todella suosittu harrastus nykypäivänä! Joo noi launtai-aamun herätykset varmasti vähän tihkaisee 🙂

Lue lisää