Pihapuuhia

Olipas ihana aurinkoinen viikonloppu täälläpäin! Tuntuu, että kesä tuli melkein yhdessä yössä, perjantaina kaivelin vasta shortseja laatikoista esiin ja viikonloppuna saatiin heti käyttöä jo uusille uv-uikkareillekin. 
Olen aikaisemminkin kertonut, että en ole mikään kummoinen viherpeukalo ja viime vuonna kesäkukat taisi jäädä laittamatta kokonaan. Viikonloppuna suuntasin lasten kanssa puutarhamyymälään ja Eevi sai valita mieluisansa kukat tuohon etupihalle. Terassi on nyt myös pesty ja käsitelty (tästä lisää myöhemmin) ja sinne tekisi mieli laittaa muutamaan isompaan ruukkuun kasvamaan jotain, mutta mitä? Ei mitään varsinaisia kukkia vaan jotain pieniä puita tms. Tykkään kovasti esimerkiksi näistä puksipuista, mutta olisiko teillä ehdottaa jotain kivoja (helppohoitoisia) ja onko mitää semmoisia, mitkä kestäisivät myös talven yli suojattuna?

Tämmöisten kantamusten kanssa me sitten poistuimme kaupasta. Pinkki kastelukannuhan täytyy tietysti olla ja kesäksi ostettiin myös uusi angry birds uima-allas. Eevi valitsi pinkkiä ja lilaa kukkalaatikoihin ja minä nappasin muutaman muratin tuohon etupihalle.

Olen tehnyt bannereiden muodossa yhteistyötä jo jonkin aikaa MiniMint kaupan kanssa ja kaupasta saimme meille nyt pienen paketin, josta löytyi muutamia kesäisiä juttuja lapsille. Kuvissa näkyvä rumpali-paita on Relaunch-merkkinen kaunis strassipaita, merkiltä löytyy muitakin Disneyn hahmoja ja ne voi kurkata täältä.

Lisäksi paketissa oli Eeville suloiset Boby-merkkiset Amelie tennarit. Tennareissa on hopeaa, vaaleanpunaista sekä valkoisia kukkia…arvatenkin nämä olivat kovasti neidin mieleen! MiniMint tarjoaa nyt Relaunchin Disney vaatteet sekä Bobyn kengät 20% alennuksella koodilla ”SOMMAREN”. Ale on voimassa 26.5.2013 saakka. Viimeisessä kuvassa näkyvät Solamigos uikkarit on saatu aikaisemmin myös samaisesta kaupasta. Eevillä on pitkähihainen meritähtipaita ja saman kuosin surffarishortsit ja Aatulla sateenkaarikuosinen kokohaalari. Toivottavasti tulevana kesänä pääsevät vielä ahkeraan käyttöön!

Pitääkin vinkata tähän loppuun vielä, että Stockmannille oli nyt saapunut lisää Cientoja monissa eri väreissä. Olenkin odotellut noita farkkukuosisia tarrallisia tulevan myyntiin, vastaavat oli viime kesänäkin käytössä ja tykkäsin kovasti. Ainakin vielä näytti kaikista väreistä löytyvän kaikkia kokoja, mutta nämä taitavat yleensä mennä aika nopeasti. (Sis mainoslinkin)
Jokos sielläkin ollaan jo ihan kesäfiiliksissä?
 • anna
  20.5.2013 at 07:16

  Joo, kesä tuli ihan yht'äkkiä.. Olen myös harkinnut tuollaista uv-uimapukua. Varmaan on aika käytännöllinen ja nyt tänä kesänä varmaan tulee mentyä enemmän rannallekin kun tyttö on kuitenkin jo 3v. Tuo t-paita Eevillä on tosi nätti, tilasin saman meillekin ja tuli tosi nopeasti, parissa päivässä =)

  • Sini
   20.5.2013 at 11:46

   Joo meillä oli viime vuonnakin uv-puvut ja niitä pidettiinkin aina rannalla. Tosi kätevät mun mielestä kun ei sitten tarvitse sen rasvan kanssa niin paljon läträtä. Paita on kyllä suloinen!

 • j.m
  20.5.2013 at 08:33

  Meillä oltiin vähän samoissa puuhissa viikonloppuna 🙂 Kesäkukat sai paikkansa ruukuista ja takapihalle istutettiin pari pihajasmiketta eli pensaita, joihin tulee ihanat tuoksuvat valkoiset kukat heinäkuussa. Ruukkuihinhan voi istuttaa mm. pallotuijia, on helppohoitoisia ja talvehtivat, mutta viihtyvät (puoli)varjossa. Viherpeukalo en ole itsekään, joten korjatkoon joku jos puhun mitä sattuu 😉 Noita pallotuijia olen nimittäin itsekin harkinnut, mutta meillä etupiha vaan on kovin aurinkoinen, niin en tiedä miten viihtyisivät.

  Ja meiltä löytyy myös nuo alarivin pinkit cientat, on olleet 2-veen tykkäämät ja saa ne itsekin jalkaan, vaikka ensin luulin että tuo neppari olisi hankala saada kiinni 🙂

  • Sini
   20.5.2013 at 11:48

   Oi, ihan uus tuttavuus tuo pihajasmike. En tosiaan paljoa noista kukista ymmärrä 🙂 Tuijat on musta nättejä, mutta mietin vaan kun meillä tuonne terassille paistaa aurinko ihan koko päivän, että menestyyköhän sitten siellä..

   Cientat on jokakesäiset suosikit eikä haittaa vaikka kastuu tai likaantuu kun voi nakata pesukoneeseen!

 • Kirsi
  20.5.2013 at 08:54

  Ihanaa, kesä on tosiaan täällä.
  Samoihin puuhiin odottelen pääsyä, jos sitten viikonloppuna. Kuvista välittyy niin kesä ♥
  Voi tuota Aatua, niin söpö kiharoineen. Ja hei muistatko meitä, kun tuota paitaa olet laittamassa kiertoon, tuli pakko saada fiilis, niinkuin viime kesänäkin 🙂 Se on vaan niin kiva!

  Ja kiitos Cienta vinkistä, olen odotellutkin valikoiman paranemista, lähti muutamat tilaukseen.

  • Sini
   20.5.2013 at 11:48

   Juu muistan, tosin taitaa olla meillä aika samankokoset pojut 🙂 Eipä kestä, mä kanssa tilasin parit!

  • Kirsi
   20.5.2013 at 13:43

   Niin on, mutta jos jostain syystä vaikka kyllästyt tai karsit jostain, niin heitä meiliä 🙂
   Cientat on kyllä monikäyttöiset ja helpot pitää puhtaana.

 • Meeri
  20.5.2013 at 10:38

  Meillä on edelleen parvekkeelle istutukset tekemättä, odotan, että anoppi hakee meillekkin läheiseltä puutarhalta kukkia ja yrttejä. Siellä on niin hyvät taimet, amppelimansikkakin toi tosi paljon satoa viime kesänä. 🙂

  Meille tuli tosiaan samat Relaunchin Disney paitoja ja nyt pesin ne viikonlopulla ekan kerran, pesuohjeissahan lukee 30 asteen pesu, mutta tyrkkäsin ne surutta 40 asteen päivittäispesuun kaikkien muidenkin kirjopyykkien kanssa ja hyvin kävi, ei lähtenyt yhtään kimalletta irti ja paidat ovat ihan samanlaisia kuin ennen pesuakin, joten näköjään kestävät hyvin myös ihan 40 asteen pesuakin. 🙂

  Minä ostin viikonloppuna meille meidän ekat Cientat kun niitä saa nyt ihan Sokokseltakin. Lähdettiin ostamaan Pinjalle sandaaleja päiväkotiin ja ostettiinkin ne ja samalla löytyi Sokokselta myös noita vaaleanpunaisia perus Cientan kenkiä, luulin, että ovat ihan vauvojen kenkiä, mutta niin vain koko 30:kin noista löytyi ja oli vielä sopiva vaikka muut kengät Pinjalla onkin kokoa 31.

  • Sini
   20.5.2013 at 11:50

   Kiva kuulla, että paita kesti sen 40 astettakin. Mä en uskaltanut ottaa riskiä vaan pesin 30 asteessa, kaikki timantit pysyi kyllä tallella täälläkin!

   Ai niitä saa sokokseltakin, jee! Meillä on Eevillä ne pilkulliset siniset ja nyt tilasin vielä farkkukuosiset. Jännä tuo mitoitus, musta ne on aikaisemmin ollut niukkoja mutta ei ollutkaan tänä vuonna enää!

 • -Auroran&vaavin äiti-
  20.5.2013 at 11:01

  Onko kellään havaintoa millaista mitoitusta nuo Cientat on? Meillä löytyy viime kesältä koot 25 ja 26 joista 25 on sisämitaltaan isommat! 28 kokoiset on tytölle pienet vaikka monista muista kengistä 27 mahtuu vielä hyvin. Pitääköhän vaan tilata useammat sovitukseen 😛 Nää on meidän lempparit, tykkää äiti ja tytöt 🙂

  Ihanat kukkaset on Eevi valinnut! Ja pinkki kastelukannu pitänee meillekin hankkia, viime kesänä jo siitä haaveilin, mutta kun luonto hoiti kastelun vähän liiankin hyvin niin jäi sitten ostamatta 😉

  • Sini
   20.5.2013 at 11:51

   Mun mielestä ne on aikaisemmin ollut niukkoja, meillä on aina ollut yhtä kokoa isompi niistä käytössä. Nyt tilasin kuitenkin Eeville 29 pilkulliset kun muut kengät on 28 ja ei ne ollutkaan niin niukat kuin luulin. Otin nyt parissa koossa sovitukseen kun en yhtään tiedä olisiko se 28 sitten kuitenkin pieni..

 • Anu
  20.5.2013 at 12:51

  Kiitos vinkistä ja koodista, tyttö on ihan hulluna Bambiin ja Rumpaliin, lähti molemmat tilaukseen! <3

  • Sini
   20.5.2013 at 20:59

   Jee, kiva kun oli hyötyä!

 • *Laura*
  20.5.2013 at 18:27

  Täällä yksi surkea viherpeukalo ilmoittautuu… Meillä oli viime kesänä juuri sellainen puksipuu, ja se raukka kuoli kuivuuteen loppukesästä. Siinä se nököttää kuitenkin edelleen ruukussaan odottaen että joku viitsisi kantaa sen roskikseen ja ostaa tilalle jotain muuta… 😀

  • Sini
   20.5.2013 at 20:59

   Onneksi on muitakin 😀 Voi höh, taitaa olla tuhoontuomittu ajatus sitten meillekin 😉

 • Anonyymi
  21.5.2013 at 05:49

  Hei

  Nuo Cientot näyttävät tosi kivoilta. Mitä kokoja teillä on nyt käytössä ja mikä niissä on sisämitta? Ts. minkälaista mitoitusta ovat? Pitäisi löytää n 17cm sisämitalla varustettu koko 🙂 En mielestäni löytänyt Stockmannin sivuilta sisämittataulukkoa näille…
  -Anu

  • Sini
   21.5.2013 at 06:36

   Mä tilasin Eeville semmoiset pilkulliset remmillä koossa 29 ja niissä sisämitta on 18cm. Nyt tilasin yhtä kokoa pienemmätkin testiin, noissa kun oli vielä kasvunvaraa jonkin verran. Oliskohan sit koossa 27 aikalailla sentin pienempi sisämitta?

  • Anonyymi
   21.5.2013 at 13:47

   Kiitos 🙂 Se voisi hyvinkin olla sopiva koko. Täytynee tilata kokeiltavaksi.

 • Eppusen kaapilla
  21.5.2013 at 11:39

  No ollaan ihan kesäfiiliksissä! 🙂
  Ihania kuvia!

Lue lisää