Mökillä

Voi mä niin rakastan olla mökillä! Rakastan myös asua maalla ja vaikka täällä meillä on aikalailla oma rauha koko ajan, on mökillä tunnelma vielä jotenkin enemmän kiireettömänpi, kuin eläisi omassa kuplassa suojassa ympäröivältä hälyltä.

Olen myös huomannut, että mökillä sitä osaa oikeasti rentoutua. Osaa nauttia ihanista ilmoista ja olla vaan. Siellä ei stressaa tekemättömät kotityöt, lapsetkin jostain kumman syystä tappelevat vähemmän keskenään, siellä ei ole väliä vaikkei koko päivänä edes vilkaisisi peiliin. Mökillä ruoka maistuu aina paremmalta, uudet perunat suoraan pellosta kattilaan ja kyytipojaksi jotain helppoa grillissä. Mökillä ei samalla lailla kaipaa televisiota tai tietokonetta. Illalla nukahtaa muutamassa minuutissa kun on koko päivän ollut ulkona.

Lapset keksivät uusia leikkejä, parhaat on tietysti ne vesileikit. Mökillä tulee erilailla tehtyäkin, miksei kotona ikinä pelata petanqueta? Mökillä heitetään tikkaa, ykkösestä kymppiin. Pelataan krokettia ja mölkkyä. Pienempikin auttaa innoissaan marjojen keräämisessä, välillä verrataan saalista kipoissa. Sitten kun tulee liian kuuma, suunnataan uimaan. Ihmetellään veneitä rannassa ja syödään eväitä viltillä.

Parhaat lapsuusmuistoni ovat omalta mökiltä. Rakastin olla järvellä ja olisin ollut ongella vaikka koko päivän. ”Vielä yksi kala ja sitten mennään, jooko?”  Parasta oli nukkua mökillä aitassa ja kuunnella sadepisaroiden ropinaa peltikattoon. Rakastin rakentaa puusta kaikkea, isovanhemmillani on tallessa edelleen heille lapsena nikkaroimani avainnaulakot ja muistilapputelineet 🙂

Kyllä mökillä on vain mukavaa!




Lopuksi vielä vinkkaustoive PikkuMineasta, siellä on nyt paljon tuotteita -50% alessa ja nyt kun nämä helteet taas suosii niin ainakin esimerkiksi rodinin rusettiuikkareita löytyisi 15 euron hintaan!

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

Lue lisää