Tivolissa

Veljekset Keskisen pihaan on parkkeerannut taas joka kesäinen ilmainen tivoli ja me olemme ehtineetkin siellä pyöriä jo kahtena päivänä. Aikaisempina vuosina tivoliin on päässyt suoraan kaikki alle 13-vuotiaat, mutta tänä vuonna ilmaiseen sisääpääsyyn vaaditaan ykköset!-lehdestä leikattu kuponki ja kupongilla on saa sitten leiman käteensä. Noita lipukkeita on muistaakseni tullut myös muiden lehtien mukana ja edelleen niitä on joka viikko tuossa ilmaisjakelulehdessä, joten mikäli täällä suunnalla asuu sukulaisia ja kyläkaupalle olette suuntaamassa, pyytäkää ihmeessä ottamaan kupongit talteen. Portilta ostettuna rannekkeen hinta on muistaakseni 29 euroa, me olemme tosin ehtineet jo useammasta lehdestä napata ilmaiskupongit itsellemme. Tivoliin ei ole muuten mitään pääsymaksua ja kertalippu laitteeseen maksaa 4 euroa.

Tivolista löytyy mielestäni mukavasti jokaiselle jotain, etenkin noille pienemmille on yllättävän paljon laitteita. Laskeskelin, että Aatu oli kymmenessä eri laiteessa, muutamassa tosin isomman vahdittavana, mutta moneen pystyi laittamaan jo ihan yksistäänkin. Eevi pääsi tietysti noihin kaikkiin samoihin plus parissa isompien laitteessa oli vanhemman serkkutytön kanssa yhdessä. Selkeästi isommille tivolista löytyy vielä viikinkilaiva, vapaapudotus torni ja semmoinen lentävä matto- tyylinen härveli. Kummitusjunaan Eevin en antanut vielä mennä, vaikka olisi isomman seurassa päässytkin. Serkun kanssa Eevi oli myös törmäilyautoissa ja sitten semmoisessa musiikin mukana pyörivässä laitteessa, se oli kuulemma kaikista paras laite 🙂

Kahdesti päivässä Tivolissa on myös jokin esitys, me olimme tuossa iltapäivällä käymässä ja silloin saimme ihmetellä maailmapyörässä keikkuvaa akrobaattia.

Tivoli on auki klo 12-18 koko heinäkuun ajan ja varmasti mekin siellä vielä ainakin muutaman kerran käymme pyörähtämässä. Mikäli satutte bongaamaan niin tulkaa ihmeessä nykäisemään hihasta! Harvemmin täällä suunnalla lukijoihin törmääkään, tosin jokin aika sitten kirppiksellä tapasin yhden lukijan (terkkuja vaan sinne!) ja oli tosi kiva rupatella! Onko teistä muutes kuinka moni käynyt tuolla Keskisen kyläkaupalla?

Instagramista löytyy myös muutama kuva aikaisemmalta ”tivolikeikalta”, säännöllisen epäsäännöllisesti tuonne kuvia päivittelen ja ne löytyypi tunnuksella @kaikkimitaolen

 • Kippuralla
  9.7.2013 at 18:46

  ykköset tulee jyväskyläänkin.. 🙂

  • Sini
   9.7.2013 at 18:50

   Ai, no hyvä!! 😀

 • Anonyymi
  9.7.2013 at 18:51

  Törmäsin siis lähes fyysisesti törmäsin sinuun joku aika sitten..meinas aivan moikata ku tuntu et tutun näki, mut sit tajus et eihän me tunnetakkaan 😉 Täs on muka niin ku tuttu ku saa seurata teidän touhuja näin blogin kautta.

  • Sini
   9.7.2013 at 20:31

   Olisit vaan moikannut!! Mulla tosin on nykyään aika putkinäkö kun pitää pitää varsinkin tuo pienempi silmissä koko ajan, on sellainen juoksentelija ja karkailija, että en yhtään ehdi rekisteröidä mitä ympärillä tapahtuu 🙂

 • Hanna
  9.7.2013 at 18:57

  Meillä liput valmiina, vajaan parin viikon päästä tulemme sinne 🙂 ihania tunnelma kuvia olet ottanut, olispa hauska törmätä!

  • Sini
   9.7.2013 at 20:32

   Voi vitsit, olispa kyllä kiva nähdä! Toivottavasti ei olla juuri silloin reissussa!

 • -Jassu-
  9.7.2013 at 20:59

  Voi vitsit, saataiskohan me mahtumaan tuo Tivoli meidän tulevaan "rannikkoreissuun", vaikka paluumatkaan. Täytyykin pitää silmät auki tuollaisten kuponkien varalta.

  Ihania kuvia!

  • Sini
   10.7.2013 at 11:00

   Käykää ihmeessä! Ja tosiaan tuossa alempana olikin kommenttia, että lippuja saa neuvonnastakin pyytämällä. Multa mennyt tällainen ihan ohi 🙂

 • Sifia
  10.7.2013 at 05:04

  Mekin kävimme keskisen kyläkaupalla lomareissullamme sunnuntaina ja saimme sieltä ilmaisliput tivoliin neuvonnan tyköä. 🙂 Lapset olivatkin innoissaan kun kivan shoppailureissun ja ruokailun jälkeen ilmoitin, että pääsevät vielä tivoliin vaikka edellisenä päivänä olivat pyörineet powerparkissa koko päivän. 🙂 Kylläpä lapsille uni maittoi kotimatkalla…ei kuulunut varmaan kertaakaan "milloin me ollaan kotona" lausahdusta takapenkitä.

  Meidän 1,5-v tyttö olisi varmaan istunut koko päivän niissä pomppivissa autoissa. Itku tuli joka kerta kun sieltä piti lähteä, toinen suosikki taisi olla heppakaruselli. Pojat kävivätkin varmaan kaikissa laitteissa.. vapaapudotus ja waltzer on heidän suosikit. 😉

  • Sini
   10.7.2013 at 11:02

   Voi kun kiva!Mä en tiennytkään, että niitä lippuja saa ihan pyytämällä, olen käynyt aina vaan vaihtamassa niitä kuponkeja. Powerpark olisi meilläkin vielä suunnitelmissa tälle kesälle!

   Ja sama, Aatu ei olis millään halunnut pois niistä autoista 😀 Ja sitten siinä pikkuisessa autoradassa sai kauheat kilarit kun ei päässyt moottoripyörän kyytiin 🙂

  • Sifia
   10.7.2013 at 17:25

   Ilmaislippuja oli kuulemma jaossa joka päivä 1000 ensimmäiselle alle 13 vuotiaalle ja niitä jaetaan keskisen tavarapuodin infossa ja hotellin vastaanotossa. Lipuke vaihdetaan tivolissa leimaan/rannekkeeseen.

   Powerparkistakin löytyy pomppuautot. 😉

 • Anonyymi
  10.7.2013 at 05:17

  Lippuja saa ihan ilmaiseksi kaupan infopisteeltä, eikä siis tartte kuponkeja. Näin mulle infosta kerrottiin, kun menin vaihtaa kuponkeja. Kai ne yrittää vähentää tivolin kävijämäärää, kun ihmisillä se kuva että kuponkeja vaihtamal pääsee sisään.. mut siis ilmainen tivoli kaikelle kansalle!

  • Sini
   11.7.2013 at 20:38

   Juu mullekin selvisi tämä vasta nyt 😀 Olen ehtinyt kyllä jo hamstrata niitä kuponkeja lehdistä 🙂

 • Sari - MrsAgatha
  10.7.2013 at 06:51

  Meilläkin Tivoli on jokavuotinen käyntikohde, tulee tänne aina vähän syksymmällä kun on muutakin hulinaa. 🙂

  • Sini
   11.7.2013 at 20:38

   Se onkin kiva, että syksylläkin löytyy vielä jotain menovinkkiä!

 • anna
  10.7.2013 at 07:37

  mekin käymme aina suomen tivolissa, kun se sattuu olla Torniossa aina juuri silloin kun kesäreissulla siellä olemme.. Keskisellä olen pienempänä usemman kerran. Viime käynnistä tosin taitaa olla jo 6vuotta.

  • Sini
   11.7.2013 at 20:39

   Mä en ole varmaan siinä tivolissa koskaan käynytkään, en ainakaan muista..

 • Anskuli
  10.7.2013 at 09:23

  onpa mukava ku kirjoitit tuosta tivolista, me ku ollaan myöskin menossa tuonne lähiaikoina lasten kanssa 🙂 Päivä on vielä avoin mut varmaan joko loppuviikosta tai ens viikolla, olispa mukava törmätä teihin 😉
  Tuurin kyläkaupassa ollaan käyty muutaman kerran, siellä on kyllä tavaraa..

  • Sini
   11.7.2013 at 20:39

   Voi, olispa kyllä kiva törmätä! kyll me siellä vielä useamman kerran varmasti piipahdetaan!

 • Rea H
  11.7.2013 at 20:28

  Kivaa kivaa 🙂 Mekin päästiin laitteisiin tänään ku käytiin lintsillä, voi että siellä on paljon kaikkea lapsille.

  • Sini
   11.7.2013 at 20:40

   No siellä varmasti on!Saa nähdä ehditäänkö lintsille vielä kesällä..

Lue lisää