Muumien kanssa maalla ja merellä

Muumit tuli treffattua tänäkin vuonna ja kuten tuossa jo aikaisemmin kirjoittelinkin, niin ehkä ensi vuonna voisi tämän reissun jättää jo väliin. Reissu itsessään oli oikein mukava ja lapset nauttivat, mutta tämä oli nyt kolmas kesä putkeen ja ehkä vähän semmoinen olo, että tämä on nyt jo nähty. Paikkahan ei juurikaan vuosien varrella muutu ja aina sitä väkeäkin on yhtä paljon, meni sinne koska tahansa. Varsinkin kun mukana on ollut vielä rattaat niin kulkeminen väenpaljoudessa on aika uuvuttavaa, mutta kuten sanottu, lapsethan tuolla viihtyivät. Ehkä ensi kesänä keksitään sitten joku ihan uusi kohde, suosituksia otetaan ilomielin vastaan!

Eevillä on muistissa hyvin edelliskerran vierailut, mutta Aatu ei vielä viime kesänä ihan päässyt tuolla ”fiiliksiin” ja hänelle tämä muumimaailma reissu olikin tosi speciaalijuttu. Muumit ovat Aatulle muutenkin nyt niin in ja hahmojen perässä piti juosta koko ajan, niin eipä niissä rattaissa tosiaan meinattu malttaa sitten istua ollenkaan ja senkin vuoksi sai olla tarkkana, ettei yksi katoa väenpaljouteen.

Kummasti myös tälläkin kertaa muumimaa päivä oli tuhottoman kuuma ja muumitalossa ei tehnyt mieli kovin kauaa hengailla. Ihan vaan pikaiset terkut vielä sinne Naantaliin, että IL-MAS-TOIN-TI!! Tai jos seuraava kerta vielä tulee, niin vaihtovaatteet mukaan itsellekin, miten mä en tuota taaskaan muistanut 🙂

Siinäpä oli kuvia maalta ja sitten siirryttiin merelle. Jatkoimme tuosta vielä siis illalla ”muumilaivalle” ja tätä taas Eevi odotti enemmän kuin tuota muumimaata. Laiva lähti illalla n klo 20 aikaan ja olo oli kyllä tuon muumimaa visiitin jälkeen niin naatti, että teki mieli jäädä vain suosista hyttiin nukkumaan. Lapsilla taas tuntui olevan vielä virtaa, joten jorattiin ne viimeisetkin mehut pois muumidiscossa. Kovinkaan paljoa porukkaa ei tuolla discossa kyllä näkynyt tai sen puoleen muumitapaamisissa muutenkaan, taisi suurin lomasesonki olla jo ohitse. Aatu oli ihan liekeissä tuolla discossa ja välillä liiankin innokkaana tanssimassa muumien kanssa, pikku Myy häntä hätyytteli pois muumipeikon kimpusta vähän väliä…

Seuraava päivä meni ohjelmalehtistä selaillessa ja suunnistaessa paikasta a paikkaan b. Kasvomaalaukset kävivät molemmat hakemassa ja muumien kanssa tanssahtelemassa vielä toistamiseen. Välillä käytiin syömässä buffassa, se on todettu ainakin miedän lasten kanssa helpoimmaksi vaihtoehdoksi laivareissuilla. Tällä kertaa ruoka ei ollut kyllä niin hyvää kuin viimeksi, mutta kyllä siitä vatsansa täyteen sai. Luppoaika vietettiin lasten leikkihuoneessa ja välillä käytiin ostoksilla tax-freessa, mukaan lähti tällä kertaa vain karkkeja ja hiukan kosmetiikkaa. Laivalla olisi ollut päivällä esiitymässä Redrama, mutta en uskonut sen meidän lapsia niin kiinnostavan ja kävimme sitten myöhemmin katsomassa vain tanssiesityksen.

Oikein mukava pieni irtiotto tämä muumireissu oli ja taas jäi paljon kivoja muistoja. Syksylle haaveissa olisi se ulkomaanmatka johonkin lämpöiseen, toivottavasti saadaan vaan aikataulut järjestettyä niin, että reissu onnistuisi!

Ps. Seuraavaksi käyn Mini A Turen arvonnan kimppuun ja voittajan koitan saada julkistettua vielä tällä viikolla!

 • Rea H
  21.8.2013 at 11:43

  Kerrassaan ihana kuva toi viimeinen 🙂

  • Sini
   22.8.2013 at 20:21

   Taas näitä onnistuneita kimppakuvia 😀

 • Annika /Karkkipurkki
  21.8.2013 at 13:11

  Kivan kuuloinen reissu ja kivoja kuvia! 🙂 meillä olisi muumimaailmareissu suunnitteilla viikonlopulle, jos sielä näin loppukesästä olisi jo vähän rauhallisempaa.. 😉

  • Sini
   22.8.2013 at 20:21

   Oi, mukavaa reissua! Tuossa alempana H jo kommentoikin, että nyt ei enää ilmeisesti ryysistä ole.

 • anna
  21.8.2013 at 17:47

  kivoja ja vauhdikkaita kuvia! Meilläkin tyttö olisi halunnut käydä muumidiscossa halaamassa muumia monta kertaa ja välillä meinasi vähän etuillakin jonossa. 🙂 mielestäni ainakin Symphonyllä oli tosi hyvä ruoka bufeessa, kun heinäkuussa oltiin.

  • Sini
   22.8.2013 at 20:22

   Taitaa olla sama juttu kaikilla 🙂 Mä olin jotenkin pettnyt siihen lihapuoleen, se ei ollut oikein mun makuun, mutta olihan siellä kyllä muuten paljon hyviäkin ruokia.

 • H
  21.8.2013 at 18:31

  Me oltiin tänään ja ei ollut tungoksesta jälkeäkään! Siksi jätettiin visiitti elokuun loppuun kun en kans fanita tuosta väenpaljoudesta.

  • Sini
   22.8.2013 at 20:22

   Joo, fiksu veto!

 • *Laura*
  21.8.2013 at 18:59

  No kyllä, siellä Muumitalossa todella oli kuuuuuuma! 😀 Mekin oltiin sellaisena päivänä jolloin oli hellettä, ja tuon Muumitalon olisi voinut jättää kokonaan väliin, ei siellä sisällä minusta mitään niin kummallista edes ollut.

  • Sini
   22.8.2013 at 20:23

   Ei niin, perus suomalainen sauna 😀 Ei vaan, siis ei se nyt mikään niin ihmeellinen talo ole, mutta pitihän siellä kuitenkin käydä 🙂

Lue lisää