Laittelen nyt samantien tänne reseptit noihin pompin kutsujen tarjottaviin, etten vain unohda! Kinkkupiirakan, tonnikalapiirakan ja mars-karkkien ohje on alunperin hellapoliisilta ja dumle muffinssien ohjeen olen joskus kirjoittanut netistä ylös, muistaakseni kotikokki sivustolta. Omenapiirakan ohjeen sain äidiltäni ja hän ei enää muistanut mistä alunperin on ohjeen kirjoittanut ylös, mutta saattaa olla Pirkka-lehdestä.
uunipellillinen
Pohja:
300 g margariinia tai voita
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä tai kermaa
Täyte:
3 prk tonnikalaa valutettuna
tilliä silppuna
1 paprika paloiteltuna
4 munaa
4 dl juustoraastetta
4 dl ruokakermaa
Nypi rasva, suola ja jauhot ryynimäiseksi, lisää nopeasti sekoittaen vesi, sekoita tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Ripottele pinnalle valutettu tonnikala, silputtu tilli ja paloiteltu paprika.
Sekoita keskenään munat, juustoraaste ja kerma.
Kaada täyteainesten päälle.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
Jos pinta tummuu liikaa, tiputa lämpötilaa 175 asteeseen.
300 g margariinia
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 dl vettä
500g (savu)kinkkua
n. 1dl purjoa
2 prk smetanaa
2 dl kevyt kermaa
6 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
Nypi rasva ja jauhot sekaisin, lisää suola ja vesi, sekoita nopeasti
tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Sekoita täyteaineet keskenään.
Paista pohjaa 225 asteisessa uunissa ensin noin 15 minuuttia. Lisää
täyte ja jatka paistamista 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin
värinen.
ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Laita taikinaa aluksi vähän jokaisen muffinssivuoan pohjalle ja lisää päälle yksi (tai itse laitoin puolikkaita näihin kun tein enemmän) dumle karkki. Laita loput taikinat karkin päälle, mutta muista kohoamisvara. Paista 190 asteessa noin 20
minuuttia.
n. 90 kpl karamellivuokiin tehtynä tai 30-40 muffinivuokiin tehtynä
75 g leivontamargariinia tai voita
6 Mars-suklaapatukkaa
7-9 dl riisimuroja
Mittaa kattilaan rasva ja suklaapatukat, sulata miedolla lämmöllä koko
ajan sekoittaen. Lisää joukkoon riisimurot ja sekoita tasaiseksi.
Jaa seos kahta lusikkaa apuna käyttäen karamelli-, tai muffinivuokiin. Nosta hetkeksi kylmään jähmettymään.