Syntisen hyvä suklaakakku

Minulla oli vapaapäivä ja leivoimme tällaisen kevyen suklaakakun 😀 Oudolta kuulostaa muutes nykyään sana vapaapäivä, vielä hetki sittenhän se oli meidän tavallinen päivä. Oikeassa olitte kyllä siinä, että töissä ollessa noita vapaapäiviä ja hetkiä lasten kanssa arvostaa jotenkin vielä enemmän. Ne tuntuvat niin luksukselta. Meillä siis uusi arki on alkanut ja lapsilla hoito ja tästä kirjoittelen vielä eri postauksessa enemmän, mutta aikamoista härdelliä tämä alku on kyllä ollu…

Palataan nyt kuitenkin tuohon kakkuun. Kyseisen kakun ohjeen olen joskus aikoja sitten tännekin laittanut, mutta kakku on mielestäni niin herkullinen, että se ansaitsee ehdottomasti toisenkin maininnan.

Itselläni tuo koristelupuoli ei yleensä se vahvin juttu ole, mutta suklaata on paljon (ja sehän on aina hyvää) joten ehkä ulkonäköön ei kukaan kiinnitä mitään huomiota.

Tässäpä tulee syntisen hyvän suklaakakun ohje vielä kerran:

Syntisen hyvä suklaakakku:
200g voita
2dl sokeria
3 munaa

3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniliasokeria
3rkl kaakaojauhetta

50g suklaata
1dl maitoa

koristeluun 150g suklaata
1tl voita
valkosuklaata

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen ja vatkaa vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Lisää hienonnettu suklaa sekä lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi.

Voitele kakkuvuoka ja jauhota reunat korppujauhoilla. 
Paista uunissa 175 asteessa n 45-60 minuuttia.

Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä kunnolla.
Sulata mikrossa maitosuklaa ja levitä kakun päälle.
Sulata valkosuklaata ja koristele kakku.

Itse käytin kakussa Fazerin sinistä, mutta varmasti muutkin toimii! Kakku kannattaa tehdä jo edellisenä iltana ja laittaa jääkaappiin odottamaan, kannattaa nostaa kuitenkin hyvissä ajoin ennen tarjoilua huoneenlämpöön, jolloin suklaa ei lohkeile leikattaessa.
Mukavaa viikonloppua!

23 Comments

  • Reply
    Anonyymi
    6.9.2013 at 06:58

    Moikka! Ihanalta näyttää tuo kakku! Olen itse kakuntekijä ja joka päivä töissä kakkujen parissa! Tätä tarvitsee kokeilla kotona, vapaapäivänä 🙂 t.Helmin äiti

    • Reply
      Sini
      6.9.2013 at 08:32

      Voi, ammattilaisen tekemänä kakusta tulee varmasti superkauniskin!Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

  • Reply
    Riihitonttu
    6.9.2013 at 08:10

    Hei! Missä välissä tuo voi laitetaan kuorrutukseen? Sulatetaan suklaa ja lisätään voi ja sekoitetaan? 🙂

    • Reply
      Sini
      6.9.2013 at 08:33

      Oi, se unohtuikin (ja itseasiassa itse unohdin koko voi tuosta suklaan seasta 😀 ) mutta siis se sekoitetaan siihen sulaneeseen suklaaseen. En nyt ihan varma ole, mutta toisiko se jotain kiiltoa siihen pintaan vähän?

  • Reply
    Tanja
    6.9.2013 at 08:29

    Voih, näyttää NIIN hyvältä! Suunnittelin omppupiirakkaa viikonlopukis, pitääköhän mun vaihtaa se tuohon..:).
    Tsemppiä työ- ja pk-rumbaan!

    • Reply
      Sini
      6.9.2013 at 08:34

      Ei omppupiirakkakaan kuulosta yhtään hullummalta, mutta kannattaa ainakin joskus kokeilla. Tästä ohjeesta on kovasti aina tykätty. Ja kiitos tsempeistä!

  • Reply
    Annika /Karkkipurkki
    6.9.2013 at 09:30

    Apua miten alkoi tehdä suklaakakkua mieli! 😀 tätä täytyy kyllä koklata! 🙂

    • Reply
      Sini
      6.9.2013 at 20:57

      Kannattaa kokeilla!

  • Reply
    Henna - Pakkomielteitä. Minullako?
    6.9.2013 at 09:49

    Niin hyvännäköinen! Pakko, siis pakko, testata tämä 😉

  • Reply
    Marru
    6.9.2013 at 10:20

    Herkullisen näkösitä. Mukavaa päivää!

  • Reply
    Anskuli
    6.9.2013 at 10:31

    nam nam, tuota täytyy kokeilla :p

  • Reply
    Miia A
    6.9.2013 at 10:40

    Oijoi miten herkullisen näköinen kakku 🙂 tänään on tehtävä omppupiirakka, mutta huomenna on tätä testattava 🙂 kiitos ohjeesta!

    • Reply
      Sini
      6.9.2013 at 20:59

      Oi, omppupiirakkakin on niin hyvää!

  • Reply
    Mimura
    6.9.2013 at 11:14

    Kaakku tuolla on jo jäähtymässä- kiitos siis sinulle vinkistä! Juur kaipasin tekemistä ja luettuani tämän postauksen aloin leipomaan 🙂

    • Reply
      Sini
      6.9.2013 at 20:59

      Wau, säpäs olit nopea!Oliko hyvää? 🙂

  • Reply
    Hanna
    6.9.2013 at 18:56

    Olen tämän ohjeen ottanut sinulta silloin joskus aikaisemmin ja tehnyt muutamaan kertaan on tosi hyvä kakku, tätä pitää taas tehdä vaikka veisi opiskelu kavereille yllätyksen joku aamu:) Ai teilläkin on arki alkanut, niin täälläkin, aika rumbaa on ollut mutta eiköhän tämä tästä, tsemppiä arkeen ja kivaa viikonloppua!

    • Reply
      Sini
      6.9.2013 at 21:00

      Olispa kyllä kiva ylläri!Itse vein tämän töihin ja hyvin meni kaupaksi! Tsempit myös sinne!

  • Reply
    Anonyymi
    7.9.2013 at 18:44

    Ihanalta näyttää ja minusta koristelukin näyttää ihan ammattilaisen tekemältä :)! Nam!

  • Reply
    Eppusen kaapilla
    7.9.2013 at 18:46

    Nam! Hyvältä näyttää!

Leave a Reply

Lue lisää