Arvonnan voittaja, crocs alekoodi sekä 5-vuotias

Jahas, se olisi taas perjantai! Kamalan äkkiä menee nämä viikot, tuntuu että vieläkin väsyys painaa viime lauantain valvomisesta 🙂 Sain siis blogiini arvottavaksi tuon 100 euron lahjakortin viime viikolla ja päätin arpoa voittajan nyt mahdollisimman nopeasti niin pääsee sitten shoppailemaan vaikka niitä talvikenkiä, nyt kun niille näyttääkin olevan tarvetta. Täällä satoi nimittäin jo ensi lumi eilen, onkos muualla ollut maa valkoisena?

Ensiksi hurjan iso kiitos kaikille osallistuneille, kommentteja tuli ihan mieletön määrä ja olisi niin kiva arpoa useampikin palkinto! Valitettavasti lahjakortteja oli jaossa vain yksi, mutta teille muille on tässä sitten tarjolla -20% alekoodi käytettäväksi crocsin nettikauppaan, josko siitä olisi iloa sitten useammallekin.

Voittajan arpoi jälleen kerran random.org sivusto ja 100 euron ahjakortti lähtee kommentilla:

Anonyymi 12 lokakuuta, 2013 18:09
Nuo talvikengät näyttäisivät kivalta. -Ansu-
Onnea siis Ansu! Laittaisitko minulle sähköpostia kaikkimitaolen(ät)gmail.com niin saadaan lahjakortti matkaan. Ja tosiaan nyt viikonlopun ajan crocsin verkkokaupasta saa myös -20% alennuksen ostoksista koodilla ”KAIKKIMITA20” ja tuolla tuleekin jo mukava alennus esimerkiksi noihin kuvissa näkyviin talvikenkiin jos semmoisia on mielinyt. Huomatkaa isot kirjaimet koodissa!

Viikko on mennyt tiiviisti töissä ja en harmikseni enää ehdi juurikaan muiden blogeja lukea tai kommentoida, hyvä kun tätä omaa ehtii päivittelemään. Kommentteja on kuitenkin itsestäkin niin mukava saada ja harmittaa kun oma blogiseuraaminen on nykyään nopeaa surffausta padilla tai puhelimella ja kommenttien kirjoittaminen aina jää. Tässä kaiken hulinan keskellä on meillä täytettiin myös 5-vuotta ja itse en meinaa millään käsittää, että ensi vuonna mun esikoinen menee eskariin!

Olen huomannut, että tuo 5-vuotta on aika haastava ikä. Omaa tahto ja
uhmaa löytyy edelleen ja välillä koetellaan niitä äidin hermojen
kestävyyttä oikein kunnolla. Viisivuotias kun osaa jo vetää aika hyvin
oikeista naruista ja tietää juuri, miten äidin saa kierroksille 🙂 No
jaa, ehkä asiaa auttaisi jos itselläkin olisi vähän vähemmän tuota
tempperamenttia. Viisivuotias haluaa samaan aikaan olla suurensuuri ja
itsenäinen, mutta kuitenkin vielä vähän pienikin ja ei aina oikein
itsekään tiedä mitä haluaa. Ja päivästä riippuen täytyisi sitten osata
arvoida kumpia tänään ollaan, saako auttaa vai ei ja aina ei osu ne
äidin arviot sitten ihan oikeaan. Viisivuotias on jo todella fiksu ja
ymmärtää asioista paljon enemmän kuin mitä kuvittelisi, tehden välillä
erittäin haastavia knoppitietokysymyksiä ja odottaa tietysti perustellisia (oikeita) vastauksia
meiltä aikuisilta. Kysymys saattaa lähteä jostain tosi iisistä jutusta
ja sitä seuraa sitten kaksikymmentä ”Niin, mutta miksi…”
jatkokysymystä ja lopulta äiti päätyy googlettelemaan jotain itselle ihan nevöhöööd juttua 😀 Luojalle kiitos googlesta!

Meidän viisivuotias on taitava käsistään (joo ei ole peritty minulta). Ihan pienestä pitäen hän on ollut innokas ja taitava askartelija ja se onkin hänen lempipuuhaansa. Elementissään hän on erityisesti kuitenkin keittiössä, jossa haluaa aina olla auttamassa ruanlaitossa ja leivonnassa (no semmoinen olin kyllä minäkin pienenä) ja voinen kohta ulkoistaa tämän meidän perheen kokkailun tuolle juniorille, niin hyvin onnistuu jo nuo perusjutut!

Kuten
olen aikaisemminkin sanonut, niin me olemme Eevin kanssa niin
samanlaisia luonteiltamme, ettei ole ihmekään jos joskus vähän syntyy
”mielipide eroja”. Toisaalta taas kummatkin tiedämme, että molemmat
rakastamme toisiamme aina, tapahtui mitä tahansa ja siksi uskallamme
olla juuri sellaisia kuin oikeasti olemme; rehellisiä, räiskyviä ja
raivostuttavan rakastettavia 🙂
 

Varsinaiset synttärijuhlat on meillä vasta tulossa, mutta yhden paketin Eevi sai meiltä jo virallisena synttäripäivänä. Noiden lahjojen miettiminen on nykyään jotenkin niin haastavaa. Kaikki ”aikuistenjutut” on nyt niin in. Mihis se mun lapsi katosi?

Kaikki meikkausjutut, korut, prinsessakorkkarit ja muut hepeneet, ne on nyt pop. Ai niin ja Robin ja Antti Tuisku! Eevillä on aikaisemmin ollut jo sellainen meikkipää ja sitä meikkiä on enemmän  varmasti ollut Eevin naamassa kuin nuken ja en tiedä mitä ihmeen kestovärejä ne noissa lastenmeikeissä (kamala sana!) käyttävät, mutta ne ei meinaa sitten millään lähteä irti. Tosi kiva ylläri kun ollaan äkkiä lähdössä kauppaan ja neiti astelee huoneesta ulos täydet sotamaalit kasvoilla. Niin tosiaan ostimme sitten hänelle tuollaisen hiushommelin, millä saa tehdä kampauksia nukelle ja värjätä sen hiuksia jne. Ja onhan tuossa tosiaan jo sinistä raitaa omissakin hiuksissa 🙂 Tätä Eevi oli toivonut ja toinen toive on semmoinen tanssipeli pleikkarille, mikä on kyllä omasta mielestäkin tosi kiva. Mitään muita toiveita ei oikeastaan ole ja eniten tykkääkin juuri noista pukeutumisleikeistä tai sitten askartelusta ja korujen tekemisestä yms.

Millaisia 5-vuotiaita teillä asustaa ja mitkä lelut/leikit on teillä nyt in?

 • titti
  18.10.2013 at 04:35

  Paljon onnea Eeville <3 sekä myös arvonnan voittajalle 🙂

  • Sini
   19.10.2013 at 12:20

   Kiitos!

 • Anonyymi
  18.10.2013 at 04:50

  Meilä asustaa melkoinen 5 vuotias tuittupää. Ei anna siis missään asiassa periksi 😉 Ja riitoja syntyy tuon tuosta. Ollut 3 vuotiaasta asti malko vaativa. noh luonnetta pitää löytyä.. Lempparipuuhia tällä hetkellä askartelu, ja piirtäminen. Prinsessaleikkkejä tykkää leikkkiä viikottain.

  SANNA S.

  • Sini
   19.10.2013 at 12:20

   Kuulostaa hyvinkin tutulta 🙂 Täällä myös samat lempparit!

 • Riikka
  18.10.2013 at 04:57

  Onnea! Tutulta kuulostaa! Siitä olen nykyään erityisen iloinen, että meidän 5-vuotias tahtoo siivota sotkut pois! (Ei minulta peritty…)

  • Sini
   19.10.2013 at 12:20

   Kiitos!Voi mitenkähän meillekin saataisiin tuollainen into päälle? 😀

 • Sari - MrsAgatha
  18.10.2013 at 08:05

  Onnittelut 5-vuotiaalle! 🙂

  • Sini
   19.10.2013 at 12:20

   Kiitos!

 • Hanna
  18.10.2013 at 14:56

  Paljon onnea Eeville:) meilläkin 5.v. fanittaa Robinia! Ihania pikkuisia neitejä.

  • Sini
   19.10.2013 at 12:21

   Kiitos!taitaa olla kyllä monen pikkutytön mieleen!

 • Anonyymi
  18.10.2013 at 15:50

  Kuulostaa niin tutulta! Saman olen huomannut että 5-vuotias on aika haastava ikä, juuri tuo ettei tiedä onko iso vaiko pieni. Ja terävä kuin mikä, ymmärtää jo paljon ja halu oppia uutta on valtava. Yhteentörmäyksiä, tytön kannsa tulee päivittäin, niin vanhempien kanssa kuin pikkusiskonkin.. Kaikki prinsessa jutut ja leikit, askartelu, piirtäminen yms. taitelu kiinostaa meilläkin 🙂

  t. Paula (pitkään blogiasi olen seurannut mutta tosi laiska olen kommentoimaan.. )

  • Sini
   19.10.2013 at 12:22

   Moikka Paula ja kiva kun jätit kommenttia!
   Juu, juurikin noin mielläkin ja myös tosiaan sisarusten kesken on välillä aikamoisia yhteenottoja 🙂

 • RIIKAN BLOGI
  18.10.2013 at 17:08

  Onnea ja meillä vaihtuu kohta kuusi … Ja huh huh;)

  • Sini
   19.10.2013 at 12:22

   Kiitos!

 • Heidi
  18.10.2013 at 20:12

  Tutulta kuulostaa! Täällä asustaa kaksi viisivuotiasta neitiä, jotka vaihtelee vaatteita jatkuvasti, ja etenkin toista kiinnostaa meikit, kynsilakat, korut, muoti 😀 Robin ja Cheek on niiiiin ihania ja Monster High-nuket on parhaita. Näihin on varmasti osatekijänä kyllä tuo 9v isosisko:D

  • Sini
   19.10.2013 at 12:23

   Voi, meillä olisi varmasti ihan samanlaista jos heitä olisi kaksi! Nyt tosin kyllä vaihtelee itsekseen jotain prinsessamekkoja yms, mutta varmasti melkoiset "tyttöjen bileet" olisi käynnissä joka päivä jos olisi kaksi samanikäistä tyttöä 🙂

Lue lisää