Kotihousut

Enpä olisi uskonut silloin raskausaikana, että joskus tulisin kulkemaan äitiyshousuissa ihan vapaaehtoisesti. Raskauksien jälkeen ei nimittäin ainakaan itsellä tehnyt edes mieli ikinä nähdä enää niitä vaatteita, joissa oli ”pakotettu” kulkemaan sen puoli vuotta. Minullakaan ei mitään älytöntä repertuaaria niitä äitiysvaatteita ollut, Eevin kohdalla siirryi äitiyshousuihin vasta noin viimeisellä kolmanneksella, mutta Aatusta ne sai kiskoa jalkaan jo melkein heti kun plussasin 🙂 Ja tuntuihan ne samat vaatteet päivästä toiseen hiukan tylsiltä, olikohan minulla kolmet housut ja paidoissa sitten vedin normi yläosilla aika pitkälle.

Heti Aatun syntymän jälkeen tosin kyllä jo yllätin itseni ja ostin parit popin raidalliset ”äitiyshousut” ja ne ovat olleet siitä asti kotihousuinani lähes päivittäin käytössä. Harmi vaan kuun niiden valmistus sitten lopetettiin melko pian sen jälkeen ja niitä ei enää mistään tosiaan saa. Olen lueskellut muutamasta blogista näistä Sobean yoga-housuista ja niitä on kovasti kehuttu, juurikin siis ei-raskaana olevienkin puolesta ja nyt kun minulle tarjoutui mahdollisuus näitä testata, lähdin mielelläni tähän mukaan.

Sain valita MamaMian valikoimista mieluisat Sobean yoga-housut ja päädyin (yllätys yllätys) mustiin. Housuja on älyttömästi kehuttu mm. Ruotsissa ja ne löytyvätkin monen naisen kaapista, oli sitten raskaana tai ei, ja tosiaan testailtuani näitä nyt jonkin aikaa, en yhtään ihmettekään miksi. Housut ovat nimittäin supermukavat jalassa! Materiaali näissä on velouria ja housuissa on resori yläosassa, joka joustaa sitten mahan (mahdollisesti) kasvaessa, mutta on kuitenkin tarpeeksi napakka, että pysyvät jalassani hyvin vaikken raskaana olekaan. Itse käännän näissä ja niissä popinkin vastaavissa resorin kaksin kerroin ja ne ovat mielestäni kivat niinkin.

Kokojuttua vähän mietin, pienin koko kun tuolla on S ja itse käytän yleensä XS/S kokoa. Kuitenkin tuo S koko oli minulle ihan sopiva tai ei siis ollut mitenkään liian iso ja vyötärön resori on tarpeeksi napakka. Nämä velouriset versiot ovat mukavan lämpöiset nyt syksyllä, mutta samaa mallia löytyy myös ohuemmasta jersey-materiaalista ja ne kulevat nimellä Jazz-housut. Niissä on mukana elastania ja varmasti ovat myös tosi kivat jalassa, ne minun popin omat ovat meinaan samaa materiaalia! Noita velourhousuja löytyy neljässä eri värissä; nämä mustat ja sitten on pinkit, siniset ja lilat.

MamaMia halusi tarjota myös blogini lukijoille pienen alennuksen kaikista heidän verkkokauppansa tuotteista. Tuoltahan löytyy äitiys- ja imetysvaatteita monelta muultakin merkiltä ja erityisesti kattava valikoima odotusajan juhlavaatteita. Minulla itselläni oli silloin Aatua odottaessani muutamissa juhlissa esimerkiksi tämä Happy mum musta mekko rusetilla ja tykkäsin siitä kyllä kovasti. Kivojen juhalavaatteiden löytäminen oli kyllä melko haastavaa ja mekkoakaan ei uskaltanut ostaa kovin aikaisessa vaiheessa kun ei tiennyt kuinka isoksi sitä kasvaa, tuo mekko oli onneksi mukavan joustavaa materiaalia ja siinä juhlittiin vielä kaksi viikkoa ennen Aatun syntymääkin.

Tosiaan siis koodilla ”Kaikki10” saatte 10% alennuksen koko verkkokaupan valikoimista. Huomatkaahan tuo iso kirjain tuossa koodin alussa! Alekoodi on voimassa tämän kuun loppuun saakka.  

Ihan mielenkiinnosta kyselen, onko täällä kuinka monelle ajankohtaista äitiys- tai imetysvaatteiden hankkiminen?

 • Haaveilija
  20.10.2013 at 07:46

  Voi vitsi miten ihanat housut! Ja tuo paitakin on aivan upea. Vaikka en nyt tällä hetkellä raskaana olekaan, niin tuollaiset housut sopisivat kyllä täydellisesti kotiäidin arkeen 🙂

  http://sisustusseikkailu.blogspot.fi/

  • Sini
   20.10.2013 at 15:49

   Juu nuo on kyllä tosi hyvät vaikkei raskaana olekaan 🙂 Suosittelen testaamaan!

 • Meeri
  20.10.2013 at 14:54

  Nämä ovat ihanat housut, lähdin nämä jalassa synnyttämään ja kotiuduin sairaalasta samoilla housuilla, oli kieltämättä outoa vetää housut jalkaan kun edellisen kerran niitä oli käyttänyt ison mahan kanssa ja nyt tilaa jäi niin hirveästi vatsan seudulle. 🙂 Ovat kyllä tosi kivat kotihousut myös ilman vatsaakin.

  Imetystarvikkeiden hankkiminen onkin erittäin ajankohtaista, pitää hetki katsoa pärjäänkö tuolla määrällä mitä minulla nyt on vai vieläkö pitäisi hankkia jotain paitoja, tavalliset paidat jäi kyllä heti kerta heitolla täysin turhiksi, ei niitä voi käyttää kyllä missään kun aina pitäisi saada se imetys sujumaan paidasta. 🙂

  • Sini
   20.10.2013 at 15:51

   Voih, ihanaa kun teidän pikkuinen on tullut nyt maailmaan! Ja hyvä tietää, että nuo tosiaan palautuvat masun jälkeenkin ihan pidettäviksi eivätkä lörpähdä.

   Joo imetysvaatteisiin kannattaa kyllä satsata, että on ainakin muutamia sellaisia kunnollisia kun lähtee "ihmisten ilmoille" Itse kotona vedin kyllä ihan normipaidoilla sitten 😀

 • Tuuli
  20.10.2013 at 15:14

  Ei ole äitiysvaatteet ajankohtaisia, mutta tilasin kotihousuiksi juurikin nuo Sobean velourhousut vastaavalla alekoodilla. Mulla meni kyllä koon arviointi ihan metsään, olivat ihan liian pienet. Sanoisin, että ovat niukkaa kokoa. En alkanut vaihtaa kokoa ja muutenkin tuli sellainen olo, että ovatko nuo ylivertaiset esim. me&I:n vastaaviin verrattuna, sillä vaikuttivat vähän saman tyyppisiltä?

  • Sini
   20.10.2013 at 17:50

   Voi harmi, että kokoarvio meni pieleen. Minulla on itsellä joskus kauan sitten ollut semmoiset me&i:n trikoiset joogat, mutta muista ei ole kokemuksia. Malli on kyllä aikalailla sama näissäkin.

 • Anonyymi
  20.10.2013 at 16:30

  Sobean housuista olen lukenut melkein joka paikassa että ovat hieman reilua kokoa.

  • Sini
   20.10.2013 at 17:51

   Ahaa, minun mielestä nuo oli aika normaalin kokoiset, tai ainakin tuo S koko pysyi myös XS kokoisen päällä.

 • Anonyymi
  20.10.2013 at 16:38

  Napakakka 😀 anteeks! Mua vaan nauratti toi kirjotusvirhe. :DD

  – Henna

  • Sini
   20.10.2013 at 17:51

   😀 Voi elämä! Ja mä kyllä yleensä oikoluen mu kirjoitukset, mutta jotenkin sitä on sokea omalle tekstilleen. tsihii!

 • Rea H
  20.10.2013 at 16:40

  Ei ole onneksi ajankohtaisia :DD Mä en jotenkin tykkää tuosta joogahousun materialista , mulla taisi käydä nuo tai jotkut muut kerran kotona mut palautin , en osaa kai pestä oikein mut kammoksun nykyään velouria ://

  • Sini
   20.10.2013 at 17:52

   Koklaa niitä trikoisia, ovat varmasti kanssa mukavat!

  • Rea H
   21.10.2013 at 19:01

   Joo vois , kiitti vinkistä. Jooga housu kun noin muutoin houkuttelee 🙂

 • Eppusen kaapilla
  20.10.2013 at 16:48

  Noi housut kyllä on kivat ja mukavan näköiset! 🙂 Mutta mä poltan kaikki mun äitiysvaatteet heti kun vaan pääsen niistä eroon! ;-D Mulla on ikävä mun omia rakkaita vaatteita!!! 😀

  • Sini
   20.10.2013 at 17:52

   Uskon!Mut hei, ei oo kauaa enää!!

Lue lisää