Sadepäivän puuhia ja Geggamoja alekoodi

Alkuviikko taisi olla sateinen vähän koko maassa, vaikka ei siitä ”hirmumyskystä” kyllä täällä ollut lopulta tietoakaan. Ihan normi syksyinen sadepäivä, joka vietettiinkin sisällä kokonaan. Sadepäivinä onkin monesti haastetta keksiä riittävästi tekemistä kummallekin, sillä muuten meno yltyy ainakin meillä ihan mahdottomaksi. Nyt kaivettiinkin jossain vaiheessa hamahelmet esiin ja kiva kun Aatukin osaa jo vähän noilla tehdä…tai no, helmiä menee ainakin nykyään jo muuallekin kuin suuhun 🙂

Eevi on aina ollut innokas hamahelmeilijä ja on jaksanut noiden parissa puuhata pitkiäkin aikoja ja kehittynyt myös jo tosi taitavaksi. Uusia muotteja ostamme aina välillä ja noiden peruskuvioiden lisäksi löytyy mm Hello Kittya ja Muumia. Paketin mallikuva pitäisi vain aina muistaa laittaa talteen, muumissa varsinkin ilman kuvaa teko on aika haasteellista (isommat kuvat, missä monta hahmoa). Hoidossa lapset ovat myös tehneet noilla hamahelmillä ja kiva ylläri on aina äidille tuodut pienet silitetyt lahjat!

Aatu katselee ensin aina vähän mallia miten se homma menikään, mutta aika nopeasti pääsee kiinni juoneen ja väkertelee kanssa omaa palaansa. Aatun tyyli on tosin vielä se, että hän laittaa 2-3 palaa ja kippaa ne sen jälkeen takaisin astiaan. Ja sama toistuu, uudestaan ja uudestaan. Sitten lopussa niiden kolmen erillään olevien pienten palojen kanssa tullaan pyytämään ”Äiti, tilitä nää..”

Jotenkin lapset ovat niin suloisia kun he oikein keskittyvät touhuihinsa. Tässäkin Aatu huolella valitsi juuri sitä tietyn väristä helmeä tuolta kiposta 🙂

Välillä isosisko antoi myös hyviä neuvoja ja erehtyi sitten ottamaan pari helmeä Aatun kiposta, mistä saatiinkin pienimuotoinen tappelu aikaiseksi. Sisäpäivinä kaikilla on näköjään vähän lyhyempi pinna…

Aatu myös viihdytti äitiä keksimällä hauskan leikin nimeltä ”Arvaa kuinka kauan hamahelmeltä kestää pudota lattialle?” Tylsä äiti ei jaksanut kuitenkaan tätä peliä kauaa pelata…

Aikaisempi konfliktitilanne unohtui yhtä nopeasti kuin se alkoikaan ja nyt olikin jo ihan ok lainailla helmiä toisten kipoista. Otapa näistä sitten selvää!

Sadepäivinä meillä usein myös muovaillaan ja joskus maalataan sormiväreillä, lisäksi tykkäämme pelata lautapelejä. Nyt onkin kiva kun Aatu voi osallistua siihenkin puuhaan jo ihan täysillä ja meidän lempparipeleistä voisinkin kirjoitella joku kerta. Pitäisi myös pukinkonttiin katsella joku kiva peli, mikä sopisi Aatunkin ikäisille. Ai joo ja tietysti sitten turvaudutaan myös dvd-valikoimaan ja iPadiin, Aatu tykkää pelata Kapun metsää ja Eevi haluaa katsoa youtubesta japaninkielisiä videoita, joissa valmistetaan Hello Kitty kakkuja! What’s up with that?!
Mitäs teillä puuhataan sadepäivinä?

Lapsilla on kuvissa päällä IiniMiinistä jokin aika sitten lähetetyt geggamojan asut. Eevillä on pinkit collegehousut, joita meillä onkin ollut varmasti joka koossa ja nyt uutuutena tuollainen trikoopaita samoissa sävyissä. Trikoo vaikuttaa myös mielestäni tosi laadukkaalta, collegesta meillä onkin paljon hyviä kokemuksia. Aatulla on harmaa jumpsuit, missä materiaali on paksua collegea ja sopii oikein hyvin talven viileneviin keleihin.

iiniMiini tarjoaa nyt loppuviikon ajan kaikki sisävaatteet -30% alennuksella koodilla ”blogi30” Alennus on voimassa siis sunnuntaihin saakka ja tuolta löytyy geggamojan lisäksi myös esimerkiksi Nova Starin ja Maxomorran vaatteita. Osasta tuotteista koot näyttävät hupenevan nopsaan, mutta valikoimaa pääset kurkkaamaan tästä.

 • Anonyymi
  31.10.2013 at 09:52

  Meilläkin 4 v rakastaa hamahelmiä ja 2 v peesaa vieressä, mutta hirveän kauaa (yli 30 min) ei kärsivällisyys kuitenkaan riitä vaikeammissa kuvissa ja kun meillä on niitä pienimpiä helmiä. Nuo teidän näyttäisi niiltä vähän isommilta (?), täytyis testata varmaan niilläkin, ainakin 2 v:lle olis parempia.

  Tuo alekoodi ei vissiin kuitenkaan käy kaikkiin sisävaatteisiin, ainakin kun yritin valmiiksi alessa olevaa P&P mekkoa muiden vaatteiden ohella tilata, niin ei laskenut siitä alennusta. Ilmeisesti käy siis vaan normaalihintaisiin?

  -Anu-

  • Sini
   31.10.2013 at 18:36

   Nuo meidän omat on kanssa niitä pieniä, mutta olen nähnyt kyllä kaupassa semmoisia pari kertaa suurempiakin. Ne voisikin toimia paremmin noilla pienillä! Voi harmi, mulle tuli info, että kaikkiin sisävaatteisiin, mutta ilmeisesti tarkoittivat siis normaalihintaisiin. Pahoittelen!

 • Annika /Karkkipurkki
  31.10.2013 at 10:20

  Kivan kuuloisia sadepäivän puuhasteluja teillä siellä 🙂 Ja onpas hyvä tuo ale! Harmi, kun justiin näpyttelin tilauksen toiseen nettikauppaan, mutta varmaan täytyy ainakin käydä kurkkaamassa nuokin 😉

  • Sini
   31.10.2013 at 18:36

   Kannattaa ainakin kurkata, noi on tosi hyvälaatuisia!

 • -Auroran&vaavin äiti-
  31.10.2013 at 12:35

  Meillä ei kummallakaan lapsella riitä hermot noihin hamahelmiin, eikä kyllä äidillä niiden keräämiseen lattialta… Pelejä 4v pelaisi mielellään, mutta pienempää ei kiinnosta muuta kuin pelin pilaaminen :/ Mitä pelejä Aatu pelaa? Pitää varmaan koettaa hankkia uusia pelejä, josko pienempikin löytäisi motivaationsa 😛

  • Sini
   31.10.2013 at 18:38

   I feel you tuon pelaamisen kanssa. Meillä oli aikaisemmin just tota, mutta nyt alkaa Aatulla jo kärsivällisyys riittää ainakin muutamaan peliin. Hän tykkää pelata muumidominoa ja sitten sitä tempo- etanapeliä. Niitä ainakin suosittelen, isompikin tykkää edelleen, että eivät ole liian "lapsellisia" kuulemma 🙂

 • Hanna
  31.10.2013 at 18:17

  Pitääkin käydä kurkkimassa geggamoja niiden laatuun olen ollut tyytyväinen, mukavia rentoja vaatteita lapsen päällä, kiitti vinkistä!

  • Sini
   31.10.2013 at 18:38

   Joo mä olen kanssa tykännyt ja ne zip-takit on hyviä nyt syksyllä ja talvella haalarinkin alla kun ei ole huppua tiellä.

 • Anonyymi
  31.10.2013 at 18:29

  Leikkaisitte jo tuon Aatun tukan… Näyttää tytöltä :/

  • Sini
   31.10.2013 at 18:40

   No itseasiassa ei, ja mä en mitenkään halua järkyttää sua, mutta se on…PONIHÄNNÄLLÄ! Ja näyttää ihan samalta mun rakkaalta pojalta kuin aina ennenkin 😉

  • Anonyymi
   1.11.2013 at 16:05

   Ihana tukka ja repesin hihittämään tuolle sun "se on ponnarilla" -kommentille! Aurinkoista viikonloppua kaikille vaan, eikä kannata leikata noita ihania enkelinkiharia! 😀

 • IiniMiini
  1.11.2013 at 08:54

  iiniMiinistä terveisiä että ALEKOODI KOSKEE KAIKKIA VAATTEITA, eli sisävaatteiden lisäksi myös ulkovaatteet -30% (tarjous ei koske jalkineita). Tervetuloa ostoksille!

Lue lisää