2 vee pelaa

Oli puhetta noista lautapeleistä jokin aika sitten ja ajattelin postailla Aatun suosikkipeleistä. Nyt onkin jo mukavaa kun Aatukin jaksaa keskittyä tuohon pelaamiseen, eikä vain tee kiusaa ja sotke pelejä. Mitään kovin pitkiä pelihetkiä ei hänen kanssaan vielä voi viettää, mutta muutaman erän jaksaa kyllä hienosti olla mukana. Pukinkontista löytyykin pari uutta peliä ja noista 5-vuotiaan suosikeista voin kirjoitella sitten vaikka joulun jälkeen, tässä nyt näitä pelejä, jotka sopivat mielestäni perheen pienimmillekin. Kaikki pelit ovat Eevin vanhoja ja ainakin nämä kaikki kuvassa näkyvät ovat todella kestäviä eivätkä ihan pienistä säikähdä.

Domino oli yksi omistakin suosikeista lapsena. Itsellä oli vain se old school-versio, missä valkoiset nappulat olivat jotain mitälie kiveä. Nykyäänhän noita saa vaikka missä versiossa, meiltä löytyy muumidomino sekä nalle puh domino. Näistä tuo muumidomino on yksi Aatun suosikkipeleistä ja hyvin jo hänen ikäinen osaa katsoa oikean kuvan ja laittaa sen oikealle paikalle, mitään taktikointia ei tietysti vielä hallitse.

Meiltä löytyy kaksi noita Haban ensipelejä, hedelmätarha sekä värit ja muodot. Hedelmätarhaa meillä sanotaan korppipeliksi, sillä siinä on idea kerätä kaikki hedelmät koppaan ennen kuin korppi ehtii ne syödä. Tässä opetellaan oikeita värejä ja nopalla heitetään aina väri ja sitten pitää poimia oikean värinen hedelmä koppaan. Tässä hedelmät ovat isoja puisia ja tosi kestäviä. Tässä pelissä ei kilpailla toisia vastaan vaan tuota korppia vastaan. Viimeksi kun postasin tuosta stockmannin alesta niin huomasin, että myös näitä pelejä on siellä alennettuna, ale voimassa vielä tämän illan.

Toinen peli on tuo värit ja muodot, missä nimensä mukaisesti opetellaan noita asioita. Pelilautoja kääntämällä saa aina uuden pelivaihtoehdon ja toisella puolella pitää osata poimia oikeanvärinen nappula ja toisella puolella oikean muotoinen. Se kuka saa ensimmäisenä pelilaudan kolot täyteen, voittaa. Nopea peli, jossa menee n 10 minuuttia per puoli.

Seuraavaksi eniten meillä Aatu tykkää pelata varmaankin tuota Tempo peliä, eli etanapeliä. Siinäkin nappulat ovat puiset ja jokainen pelaaja valitsee oman värisen etanan ja sitten nopan väri kertoo aina kenen etana pääse liikkumaan yhden askeleen. Voittaja on se, joka on ekana maalissa. Aika loogista 🙂

Muumilotto on varmasti monelle tuttu, lottoakin löytyy varmasti monena eri versiona. Tämä on mielestäni myös sopiva tuollaiselle reilu 2-vuotiaalle. Choco peliä meillä ei olekaan hetkeen pelattu kun siitä meni yksi osa rikki, mutta se on kanssa aika helppo peli pienemmillekin. Siinä nappulat käännetään väärinpäin ja noppaa heittämällä katsotaan aina täytyykö yrittää saada papu vai kirsikka ja sitten yritetään nostaa oikea nappula pöydältä. Joukossa on myös yksi toukka, mitä kannattaa välttää, sillä se syö noita kerättyjä nappuloita.

Lisäksi meiltä löytyy muutama helpompi palapeli Eevin jäljiltä, niitä Aatu kanssa aina joskus väsäilee.

Semmoiset on meidän 2-vuotiaan suosikit, onko teillä kenties samoja?

 • tvej
  24.11.2013 at 17:34

  Kiitti vinkeistä, täytyy pistää korvan taakse, kun pukinkonttiin ois tarkotus muutama lautapeli ostaa. Meillä 2v poika tykkää kaninloikasta ja chocosta. Niitä sitten pelataan vuorotellen. 🙂

 • Pia - Jotain tekemistä
  24.11.2013 at 18:14

  Meilläkin pelataan Muumi-dominoa joka päivä!
  Anni (2v3kk) osaa myös tosi hienosti pelata ja hitsi vie voittaa melkein joka kerta!! =D
  Kimbleä pelaillaan myös ja mummilassa on Hello Kitty Lotto-peli. Nekin sujuu ihan kivasti! 🙂
  Mamin luona olivat pelailleet Chokoa juuri tällä viikolla.
  Kiva kun tyttöjen kanssa voi jo pelailla!

 • Riihitonttu
  24.11.2013 at 19:56

  Jee, nyt tuli joululahjaideoita! 🙂

  riihessarapisee.blogspot.fi

 • Unelma Säleikkö
  25.11.2013 at 04:55

  Tajusin että meillä pelataan ihan hirveän vähän. Lähinnä muistipeliä ja palapelejä. Nyt tulevana jouluna pukki voisi kyllä innostaa koko perhettä enemmän pelien makuun:)

 • Anonyymi
  25.11.2013 at 07:47

  Kiitos vinkeistä. Hyvä lahjaidea 2- ja 3-v. sisaruksille.
  PS. Kiva blogi!! Seuraan säännöllisesti.
  -Kainuun tyttö

 • -Auroran&vaavin äiti-
  25.11.2013 at 09:21

  Tempo ja Choco onkin käärittyinä jouluksi, hyvä tietää että ovat mieluisia pelejä tämän ikäiselle! Jos vaikka saataisiin meidänkin tuittupää rauhoittumaan pelipöydän äärelle 🙂
  4v tykkää kimblestä ja autot-pelistä, hänkään ei vielä jaksa kovin pitkiin peleihin keskittyä. Palapelejä sen sijaan jaksaa tehdä vaikka kuinka kauan!

Lue lisää