Rakas joulupukki

Mei ei varmaankaan olla ainoita, joidenka kotona on lelulehtiä selailtu ahkerasti? Lelulehdet ovat itseasiassa lähes korvanneet ne varsinaiset lelut, niin innokkaana näitä luetaan ja merkkaillaan omia suosikkeja. Meillä on itsellä myös 6 kummilasta, joten lahjajuttuja joutuu miettimään aikalailla tässä ennen joulua. Kokosin tähän suosikkilahjat, joita meidän lapset toivovat ja olisi mahtavaa jos kommentoisitte mikä/mitkä ovat teidän perheessä ykkös suosikkeja ja kommenttiin vielä vaikkapa lapsen ikä. Saisin näin poimittua hyviä vinkkejä kummilasten lahjoja ajatellen ja toivottavasti näistä vinkeistä olisi hyötyä muillekin!

Meillä ei pukki tietystikään kaikkia toivomuksia toteuta, mutta tässä on koottuna ne mieluisimmat molemmilta. Aatu nyt ei varsinaisesti suoraan osaa mitään toivoa, mutta tässä on leluja joista uskon hänen pitävän. Kannattaa myös vertailla hintoja ja laitoin muutaman linkin amazonin sivuille, mistä jotkut lelut löytyy lähes puolet halvemmalla. Ruksikaa sivuilta kohta ”free super save delivery” niin näette tuotteet joihin ei tule postikuluja tilatessa yli 25 punnalla. Muissa leluissa myös linkit sinne mista kuvakin on otettu.

Otetaan ensiksi 5-vuotiaan toivomukset.
Stiga lumipotkulauta. Vinkkinä, että tämä on ainakin keskisellä 29,90e kun joissain kaupoissa näkyy myytävän 49,90e hintaan.
– Blingles Studio. Tämä on varmasti liian vaikea vielä Eeville, mutta tästäkin vinkkinä jos jollain muullakin on toivelistalla niin amazonista tämän saa n 15 eurolla kun täällä maksaa reilut 30 euroa.
Lexibook tabletti. Tämän suhteen kävi hyvä säkä, sillä aikaisemminkin meille leluja lähettänyt firma halusi lähettää tämän ja muutaman muun lelun lapsille. Lexibook menee meillä pukinkonttiin, mutta kirjoittelen siitä vielä lisää tässä vähän myöhemmin.
Flying Fairy, lentävä keiju. Tässä ikäsuositus oli 8+, mutta ainakin katsomieni videoiden perusteella uskoisin soveltuvan myös Eevin ikäiselle.
– Play Doh jäätelökone. Tämä maksaa täällä about 33 euroa ja löysin saman amazonista n 13 eurolla.
– Monster High kännykät. Näillä varmaan molemmat lapset tykkäävät leikkiä!
Lalaloopsy nukke. En tiedä mistä tänä Lalaloopsy innostus on tullut, mutta tämä nukke on se ykköstoivomus tällä hetkellä.
– SingStar suomihelmet. Tästä löytyy Eevin suosikit mm. Robin ja Antti Tuisku 🙂

Sitten ne 2-veen toivomukset:
– Oma robotti. Tämä kuva on napattu googlen kuvahaulla kun en mistään nettikaupasta äkkiseltään löytänyt sellaista yksinkertaista robottia. Moensthan ovat niitä isommille tarkoitettuja koottavia, mutta mummu löysi Anttilasta tuon kuvan tyylisen ison robotin, joka kävelee ja puhuu.
Play Doh roska-auto. Ajattelin, että tämä voisi olla kiva Aatulle kun tykkää kanssa tehdä muovailuvahalla. Amazonissa näitä oli kanssa tosi edullisesti, mutta harmikseni niitä ei toimitettu Suomeen. Onko jollain näistä Play Doh seteistä kokemuksia, ovatko toimivia?
Angry Birds kauko-ohjattava auto. Monet kauko-ohjattavat ovat liian vaikeitta noin pienille, mutta tässä oli ikäsuositus 1+, joten uskoisin olevan hyvä juuri Aatun ikäisille.
– Doggie Doo koirankakkapeli. Joo, varmasti vuoden kehittävin peli 😀 Meillä tätä on toivoneet molemmat, tai siis innoissaan katsoneet mainosta ja tämäkin löytyy amazonista n 13 eurolla (suositushinta täällä n 30 euroa)
– Omat auton avaimet.
Ponsse metsäkone, toive nro 1! Tutit meillä Aatu vaihtoi isoon traktoriin ja kaikki tuollaiset koneet kiinnostavat kovasti.
– Paloasema. Aatu tuntuu olevan nyt vähän välimaastossa näiden lelujen suhteen, sillä osa leluista on tarkoitettu hiukan pienemmille ja sitten osa taas on liian vaikeita ja teknisiä. Paloasemia tuntuu olevan muutenkin vähän huonosti tarjolla, legolta löytyy yksi (mutta se ei varmasti pysy koottuna kauaa) ja sitten Palomies Sami- paloasema löytyy, mutta se on mielestäni aika olematon. Ei varmaankaan pysyisi meillä ehjänä kauaakaan. Amazonista löysin tällaisen Fisher Price imaginext sarjan paloaseman ja tämä vaikuttaa tosi kestävältä ja on saanut hyvät arvostelut. Kyseistä sarjaa ei enää ilmeisesti valmistetakaan, mutta tuolta löytyi jotain muitakin sarjan leluja.

Mitkäs on ne teidän perheen suosikkilahjatoiveet?
* Stockmannin linkit mainoslinkkejä

 • Sifia
  9.11.2013 at 12:35

  Kiitos kivasta vinkkipostauksesta. Tuosta lasten tabletista odotan postausta… 🙂

  Meillä pojat (9v ja 6v) Toivovat nintendo wii peliä, jotain lasten elokuvia, cd soitinta, robinin ja cheekin levyä. Nämä kaikki varmaan toteutuvat mummojen/kummien avustuksella. Listahan olisi loputon jos poikia kuuntelee mutta nämä oli ne toteutettavissa olevat toiveet. Lisäksi pojat saavat varmaan ainakin yöpuvut. 🙂

  Pienimmälle 2-v tytölle olen suunitellut synttäri/joululahjaksi (synttärit juuri ennen joulua) leikkikeittiötä ja kauniita puisia leikki ruokia. Sekä pinkkiä rattikelkkaa ja kylpytakkia/yöasuja. =D Muuta hän ei tarvitsekkaan.

  • Sini
   9.11.2013 at 14:58

   Juu tabletista tulossa kirjoitus kunhan ensi tutustun vähän siihen itse! Meillä myös pukinkontista löytyy yökkärit, semmoiset on pakko saada joka joulu 🙂 Voi, tuo leikkikeittiö ja ruoat ovat varmasti tosi onnistunut lahja!Meillä ainakin niistä on tykätty kovasti.

 • Nitta
  9.11.2013 at 12:38

  Hei! Meillä on tuo Ponsse ja itse asiassa jo toinen kun eka hajosi aika nopeasti. En ehkä uskaltaisi ostaa vielä noin pienelle vaan ottaisin esim. Plaston tukkirekan kun se meillä kestänyt rajummatkin leikit.

  • Sini
   9.11.2013 at 14:58

   Voi ei, ajattelin sen olevan tosi kestävä. Meillä on tainnut mummu jo ehtiä ostaa semmoisen pukinkonttiin, toivottavasti kestäisi sitten kanssa!

  • Anonyymi
   11.11.2013 at 07:46

   En tiedä, onko meillä tavallistakin raisumpi leikkijä kun se hajosi siitä liitoskohdasta jotenkin. Toinen on kyllä sitten kestänyt jo parisen vuotta. Toivotaan, että meillä oli vaan huonoa tuuria tuon kanssa ja teillä se kestää Aatun touhuissa. Upea leluhan se on.
   T: Nitta

 • Sari - MrsAgatha
  9.11.2013 at 12:46

  Meidän 5-vuotias poika toivoo Wii U:lle Skylanders Swap Force -peliä, Angry Birds -pehmoleluja sekä mutanttininjakilpikonna-leluja (legoja ja muita). Ja lelulehdistä lähes kaikkea noiden lisäksi mutta nuo 3 ne tärkeimmät. 😀

  • Sini
   9.11.2013 at 14:59

   No niin, siinähän ne tärkeimmät! 🙂

 • Anonyymi
  9.11.2013 at 13:29

  Viime jouluna viisi vuotiaat pojat saivat pukilta nuo Stigan lumipotkikset. Oliko ne jopa kaksi kertaa kokeilussa ja sitten hautautuivat varastoon, pojat eivät tykänneet lainkaan. Niillä ei päässyt kovaa…

  • Sini
   9.11.2013 at 14:59

   Plääh, mä niin toivoin että ne olisivat olleet hyviä 🙁

 • Aake07n äiti
  9.11.2013 at 14:06

  Ei ole tullut kysyttyä meidän kuusvee pojalta joululahjatoiveita, mutta tuskin menisi arvaus pahasti pieleen, jos sanoisin, että toivoo ainakin jotain Lego Chima ja Hero Factory -juttuja. Yhtään lahjaa ei ole tullut pojalle vielä hankittua, eikä niitä varmaan paria enempää tule ostettua. Meidän kuusvee pelaa kaikista mieluiten ulkona jalkapalloa tai säbää, jos vain on joku kaverina. Sisällä leikkii noilla em. Lego-hahmoilla, pelaa lautapelejä tms. Meillä ei ole mitään pelikoneita ja tuskin koskaan tuleekaan. IPad on, mutta sekin pelikäytössä vain harvoin.

  • Sini
   9.11.2013 at 15:00

   Nuo Chima ja Hero Factoryt taitaa olla monen pojan suosikkeja. Mä oon jotenkin onnellinen, että meillä ei vielä olla siirrytty niihin, en ymmärrä niistä mitään 😀

 • Oliviah
  9.11.2013 at 15:30

  Meillä on taas tuosta Ponsessesta ihan toisenlainen kokemus eli 2-v lahjaksi reilu vuosi sitten saatu on edelleen ehjä ja joka ikinen päivä leikeissä, eikä tuo meidän kuski ole helläkätisemmästä päästä. Luulin itsekin, että ei kestäisi noin pienellä, mutta muutkin saman merkin autot ovat meillä olleet tosi kestäviä. Luulen, että tuossa viehättää ihan oikeaa muistuttava ulkonäkö ( myös sitä päälle kolmikymppistä leikkijää:) Joulupukin paketista löytynee saman merkin kaivinkone.

  • Sini
   16.11.2013 at 12:24

   Hyvä kuulla, että se on kestänyt. Sitä se Aatu kovasti toivoo pukilta.

 • j.m
  9.11.2013 at 15:44

  Kiitos amazon vinkistä, pitääkin muistaa kurkata sieltä kun aletaan ostella pukinkonttiin. Meidän kohta 3-vuotias tyttö on toivonut isompaa baby bornia (pieni pehmeävartaloinen jo löytyy) ja iskä on nikkaroinut sille jo sängyn. Muita toiveita ei tytöllä taida olla, mutta jotain baby born tarvikkeita tai vaatteita voisi toivoa, jos esim. kummeilla on vielä hakusessa. Pehmeitä paketteja tulee myös joka joulu, mm. ne yökkärit meilläkin joka joulu 🙂 Poika kohta 5 v. taas on toivonut hot wheels autorataa eli sitä millä voi tehdä temppuja ja kiemuroita. Myös pikkulegot on varmasti mieluisia. Muita ei nyt äkkiseltään tule mieleen, toivon että ei kauheasti lelukrääsää tulisi, vaan pitkäikäisiä ja leikkeihin muunneltavia, meillä kun synttäritkin on molemmilla heti tammikuussa.

  Viime vuonna meille tuli tuo play dohin pizzakone ja siitä hajosi se veivi, jolla väännetään juustoraastetta heti. Saatiin uusi tilalle, mutta samainen osa hajosi taas, muistaakseni kesällä. Muovailujutut on meidänkin lasten suosikkeja, toivottavasti nuo muut olisi kestävämpiä.

  • Sini
   16.11.2013 at 12:24

   Juu kannattaa tsekata tuo amazon, itse tilasin sieltä juuri muutamia lahjoja!

 • Anonyymi
  9.11.2013 at 15:47

  Meillä lähes neljävuotias poika toivoo Nikko Vaporizr kauko-ohjattavaa autoa, Teksta robottikoiraa sekä Hot Wheels rata-osia ja -autoja. Näistä joutunee kaksi ensimmäistä väistymään suksien tilalta, koska molemmilla on hintaa 80-90 €, eli "hieman" liikaa sääli kyllä. Hot Wheels settejä onkin vuoden mittaan tullut jemmattua jouluksi pari settiä ja muutamia autoja alennuslaareista, kun ovat jo pidempään olleet pojan suosikkileluja. Tuota kauko-ohjattavaa on kyllä niin kauan lapsirukka myös toivonut, että mielessä on jo käynyt ostattaa sukset isovanhemmilla ja sijoittaa itse niiden sijaan tuohon autoon. 😉

  • Sini
   16.11.2013 at 12:25

   Meillä kanssa Eevi puhuu tuosta tekstasta, mutta en usko että jaksaisi sillä kuitenkaan kauaa leikkiä. Voi toista kun noin hartaasi kauko-ohjattavaa toivoo, ehkä se on sitten ansaittu toive 🙂

 • Anonyymi
  9.11.2013 at 16:53

  Tuo robotti ei todellakaan ole mikään kehittävä lelu lapselle: Lapsi painaa napista ja katsoo tumput suorana, kun lelu leikkii! Meillä poika joskus 5v. hartaasti toivoi sitä lahjaksi, mutta ei sitten tykännytkään leikkiä sillä juurikaan sen takia, että lelu leikki hänen puolestaan! Ja en kyllä yhtään ihmettele…
  Duplot ja Legot on meillä aina olleet ykkösiä, ja jaksavat kiinnostaa aina vaan 🙂

  Marita

  • Sini
   16.11.2013 at 12:27

   Joo no mun mielestä kaikkien lelujen ei tarvitse olla opettavia, ei me aikuisetkaan telkasta katsella pelkästään uutisia ja dokumentteja vaan joskus nautitaan ihan siitä hömpästäkin. Legot ja muut rakennusjutut on meillä kanssa tykättyjä ja ne ovat niitä kehittäviäkin sitten.

 • Jadore
  9.11.2013 at 19:10

  Meillä on lelulehdet myös ollut ahkerassa käytössä. 6v neiti ei oikein ole suoraan saanut sanotuksi toiveitaan, mutta ilmeisesti ainakin monster hight kiinnostaisivat eniten.. Pukki taitaa tänä vuonna tuoda myös oman kännykän, jotta ennättää sen kanssa harjoitella ennen koulun aloitusta. 4v toivoo jokaikisen lelun jokaisesta lelukirjasta. Hän on ehkä maailman huonoin päätöksentekijä, joten mitään sen tarkempaa toivomuslistaa tuskin saan. Hän voisi innostua tuosta stigan potkulaudasta 🙂

  • Sini
   16.11.2013 at 12:27

   Hih, ihana tuo teidän 4-vee 🙂 Ehkä ne mieluisat toiveet vielä löytyy!

 • Amalia
  9.11.2013 at 20:00

  Kivoja toiveita ja hyviä vinkkejä. Meillä on puhuttu myös tuosta muovailuvaha jätskikoneesta ja singstari olisi äidistäkin kiva.

  • Sini
   16.11.2013 at 12:28

   Nyt kannattaa osallistua rvontaan niin voi voittaa sen singstarin!

 • Hansuli
  10.11.2013 at 18:50

  Minä taidan kans pistää omalle/perheen yhteiselle toivelistalle ton uuden singstar-levyn. Meillä tabletit on kaikkien (7v, 5v, 3v) listalla. Lumipotkulautaa toivoivat meilläkin kaksi isointa. Sen lisäksi meidän toivelistoilla oli paljon legoja (tytöllä lego friedsejä, pojalla chimaa yms.), sekä kohta kolmevuotiaalla tytöllö prinsessoja ja nukkeja.

  • Sini
   16.11.2013 at 12:28

   Kiitos vinkeistä, näitä on kiva lukea!

 • Anonyymi
  12.11.2013 at 20:49

  Meille tuli tuo Doggie doo peli toissa jouluna (amazonista ). Lapset tykkää, mutta nyt käyttökelvoton kun se "kakka" kuivunut. Enkä ole mistään löytänyt lisää. Ostin jotain hyvin samantapaista, mutta ei toiminut :/. Kakka jäi myös hyvin usien koiran sisälle kiinni, eikä sitä meinannut saada ulos. En tosin tiedän onko tätä kehitetty jotenkin :)?

  • Sini
   16.11.2013 at 12:28

   Tää peli on kyllä jo itsessään niin uskomaton keksintö, että ei voi kun nauraa 😀

 • Anonyymi
  25.12.2013 at 13:41

  Flying Fairy oli pettymys. Ei toimi kuten videoista tai kuvista voisi päätellä. Lentää holtittomasti, ja osuessaan johonkin tipahtaa alas. Ei ole ohjailtavissa kuten annetaan ymmärtää. Laturista saa säädettyä vauhtia mutta se ei riitä. Voi aiheuttaa myös silmävaaran osuessaan kasvoihin, kun siivet pyörivät leikkaavasti. En suosittele. Ainakin meidän 6v oli pettynyt samoin äiti. Lisäksi ohjekirjassa oli että ei suositella käytettäväksi sisätiloissa joissa on huonekaluja, ihmisiä tms. mutta miten tuo on mahdollista kodissa. Keiju oli tarkoitettu vain sisäkäyttöön. Meillä otettiin patterit pois ja on nyt koristeena. Pettymys oli, en suosittele.

  • Sini
   27.12.2013 at 14:18

   Ihan samaa mieltä, tosi pettymys! Meillä myös se lentelee mihin sattuu ja törmäilee seiniin ja sitten tippuu alas. Yksi siipikin jo irtosi, mutta sen sai onneksi vielä takaisin kiinni. Videon perusteella odotin kyllä paljon enemmän.

  • Anonyymi
   28.12.2013 at 09:00

   Meilläkin toivottiin keijua kovasti. Nyt rikki, ei toimi enää…Lenteli tosiaan mihin sattuu eikä todellakaan pystyny muka kädellä ohjailee,pyh. Suuri pettymys 6 vuotiaalle.

Lue lisää