Lexibook junior

Tämän joulun yksi hittituotteista on varmasti paljon mainostettu lasten oma tablettitietokone ja me saimme jonkin aika sitten käyttöömme tuollaisen Lexibook junior tabletin. Tämä oli meillä Eevi toivonutkin joulupukilta ja siksipä olen pitänyt laitteen vielä häneltä piilossa ja itse salaa hiukan testaillut millainen vekotin tämä oikein on.

Tässä hieman pressitiedotteesta poimittua infoa laitteesta:

Lapsille suunniteltu Android-pohjainen LEXIBOOK Junior 2 -tabletti on ihanteellinen ensitabletti – siinä on valtavasti hupia, viihdettä ja opettavaista sisältöä. Se tarjoaa lapselle mukavan rauhallista puuhailua.
Tabletti sopii hyvin pelaamiseen: sille on saatavilla yli 19 000 hauskaa ja tunnettua sovellusta, kuten ANGRY BIRDS, FRUIT NINJA, TEMPLE RUN ja CUT THE ROPE. Siinä on vanhempien valvontatoimintoja, jotka estävät pääsyn lapsille sopimattomaan internetsisältöön.
Lisäksi siinä on esiasennettuna 25 peliä ja yli 2,5 tuntia videoita, kuten LEGO CITY ja FRIENDS, CHUGGINGTON ja YSTÄVIEN KYLÄ. Pelien ja viihteen lisäksi siinä on myös paljon muuta mukavaa. LEXIBOOK Junior 2 -tabletissa on paljon opettavaista sisältöä, joten lapsi voi opetella muun muassa aakkosia, numeroita, värejä, muotoja ja eläimiä. Lisäksi siinä on lyhyitä luontoaiheisia visailuohjelmia. Tabletin jännittävä sisältö edesauttaa lapsen kehitystä.
 
LEXIBOOK Junior 2 on todella kestävä Android-tabletti, eli se kestää hyvin lasten käsittelyä. Iskunkestävän suojakuorensa ansiosta LEXIBOOK Junior 2 eroaa kilpailijoistaan, sillä se kestää hyvin iskuja. Lisäksi siinä on kehys, josta tablettia on helppo pidellä kiinni. Tablettia voi suojata myös suojuksella sekä kantolaukulla.

Itse olen tottunut käyttämään iPadia, joten tässä oli aluksi itselle hieman opettelemista. Uskon kuitenkin, että meillä Eevi oppii aika nopeasti uuden käyttöjärjestelmän ja tässä tuosta talon kuvasta pääsee helposti koti-valikkoon, mistä on sitten taas helppo navigoida eteenpäin.

Koneeseen oli valmiiksi asennettu jo vaikka kuinka paljon tekemistä ja uskon, että niiden läpikäymisessä saa kulumaan hyvin ajan, saatavilla on sitten vielä lexibookin oma sovelluskauppa, mistä löytyy lisää ladattavaa. Itselle ei vieä ihan selvinnyt, että saako tähän ladattua kaikki samat android sovellukset kuin muillekin tableteille, täytyy sitä vielä selvitellä. Meillä nimittäin ainakin se yle areena lapset on ollut iPadilla suosittu sovellus. Osa sovelluskaupan sovelluksista on maksullisia ja osa ilmaisia, luulen meidän pärjäävän hyvin noilla ilmaisilla kyllä. Laite toimii wifi verkossa, siihen saa aikuiset asennettua internet sivut, joissa lapsilla on lupa käydä.

Luulen, että meillä tulee suurin hitti olemaan erilaiset piirrostehtävät ja palapelit sekä muistipelit. Ajattelinkin vielä hankkia tähän erikseen myytävän kosketusnäyttökynän, jolloin noita piirrostehtäviäkin on helpompi tehdä. Uskon myös, että täältä löytyy sopivaa puuhaa myös pienemmälle käyttäjälle, ainakin sen verran sujuvasti meillä tuo 2,5 vuotias pelaa iPadilla Kapun metsää ja muutenkin osaa käyttää vekotinta uskomattoman hyvin.

Kerron teille vielä joulun jälkeen lisää käyttökokemuksia tästä, onko teillä jo jollain tämä lexibook ja mitä olette tykänneet?

Vinkkinä vielä Guessin vaatteista tykkääville, että merkin kaikki vaatteet ovat nyt MiniMintissa -25% alennuksessa. Valikoimista löytyy nättejä mekkoja tytöille ja esimerkiksi suloisia talvitakkeja niin tytöille kuin pojillekin!

 • Anonyymi
  20.12.2013 at 14:19

  Hankittiin myös lapselle lexibook joululahjaksi ja sitä tässä asentelen. Yleareena tuskana kanssa. Oletko keksinyt miten sen saa toimimaan?

  • Sini
   23.12.2013 at 12:47

   Moi! En ole vielä saanut selvyyttä, perehdyn joulun pyhien aikaan paremmin ja kerron täälläkin jos onnistuu!

Lue lisää