Jäällä ja arvonnan voittaja

Muistan omasta lapsuudestani kuinka mukavaa oli kun talvella kolasimme mökillä järven jäälle luisteluradan. Luonnonjäällä luistelussa oli ihan oma fiiliksensä, se oli jotenkin paljon hauskempaa. Pienenä sitä luiteltiin vähän milloin missäkin, hiekkakentän hiukan möykkyinen jää ei menoa haitannut, joskin vähän huonosti jäätyneitä hiekkakohtia piti muistaa varoa. Lapsena kavereiden kanssa illat menivät montulla luistellessa tai poikien pelejä tiiraillessa kentän laidalla. Ja koulussa oli perinteisesti ystävänpäivänä rusettiluistelu, pienellä taktikoinnilla onnistui aina vaihtamaan itselleen saman numeron kuin just sillä niiiin ihanalla pojalla oli 🙂

Lapsena tuli harrastettua paljon ja joka päivä liikuttua ihan hurjasti. Itselle onkin siksi tärkeää koittaa tutustuttaa omiakin lapsia liikunnan iloihin ja toivoisin, että hekin joskus mielummin lähtisivät kavereiden kanssa vaikkapa luistelemaan kuin roikkuisivat tietokoneella. Ehkä se vain on tätä nykyaikaa, meilläkin kinutaan iPadia harvase päivä, mutta onneksi silti innostutaan enemmän vielä muusta touhuamisesta, kun vain joku jaksaa lähteä kaveriksi!

Meillä on tuohon järven jäälle aurattu luistelurata ja tehty hiihtoladut
ja monena päivänä olen suunnitellut, että sitten kun on vapaapäivä niin
sinne suuntaamme. Tietysti aina töissä ollessa kelit ovat olleet ihanan
aurinkoiset ja sitten vapaapäivänä sattuu ne pilviset ilmat, mutta jäälle suunnattiin silti. Tuolla hiukan epätasaisella luonnonjäällä Aatullakin onnistui luistelu paljon paremmin kuin hallin liukkaalla ja tasaisella jäällä. Muutaman kerran Aatu on käynyt luistelua treenaamassa, ehkä ensi vuonna sitten suuntaamme sinne luistelukouluun hänenkin kanssaan.

Lapsilla ei kylmä kuulemma tullut, mutta itselle olisi saanut heittää vielä yhden kerroksen alle lisää vaatetta, tuuli kun oli todella kylmä. Crocsin luxe duck bootsit ovat toimineet minulla hyvin tänä talvena ulkoilussa, kovemmilla pakkasilla kyllä joudun näihinkin laittamaan vielä villasukat alle. Tämmöinen malli olisi kyllä tosi kiva lapsillekin, josko tulevina vuosina näitä löytyisi vähän pienemmässäkin koossa.

Eevi oli reipas isosisko ja jeesasi meidän aloittelijaa aina tarvittaessa (ja vähän muulloinkin…)

Eväitä ei nyt tällä kertaa ollut mukana, mutta kotiin päästyämme juotiin koko porukka lämmintä kaakaota. Lapsilla on kummallakin tapana juoda kaakao aina lusikasta hörppäämällä, oli se sitten kylmää tai kuumaa. Ja ainakin pienemmällä kaakaota tuntuu sitten olevan enemmän rinnuksilla kuin mahassa 🙂

Laitetaan vielä postauksen loppuun tuon Ashley Goldbergin arvonnan voittaja. Voittajan arvoin taas random.org palvelun avulla ja kaunis tyttöprintti lähtee tällä kertaa sulostuttamaan Juulia, kommentilla:

Juuli – ihana mini.16 tammikuuta, 2014 12:42
Tosi ihania printtejä :)! Mukana arvonnassa ehdottomasti :).
Laittaisitko Juuli minulle sähköpostilla yhteystietosi osoitteeseen kaikkimitaolen(ät)gmail.com ja laitetaan printti matkaan!

 • Mammis
  27.1.2014 at 18:41

  Nyt on kyllä ihanaa kun ekaa kertaa moneen vuoteen pääsee järven jäälle luistelemaan kun on niin vähän lunta. Mä olen aika natsi noissa tietokonejutuissa lasten kanssa. Meillä ei ole iPadia, mutta läppärillä lapset pelaisi innokkaasti. Peliaikaa saa puoli tuntia pari-kolme kertaa viikossa. Ulkoilu ja leikki on mielestäni paljon tärkeämpää lapsille 🙂

  • Sini
   28.1.2014 at 16:00

   Niinpä, jotain hyötyä tuosta lumettomuudestakin!Ja sama täällä, ulkoilu on kyllä tärkeää!

 • Anonyymi
  27.1.2014 at 18:48

  Aika mahtavaa, että pääsette ihan oikealle jäälle luistelemaan :). Hienosti näyttää lapsilta jo onnistuvan!

  Ja jee, tuo printti on aivan ihana! Kiitos! Laitan sulle heti viestiä :).

  • Sini
   28.1.2014 at 16:00

   Juu hyvin se jo sujuu! Vastailen sulle piakkoin!

 • Anonyymi
  27.1.2014 at 20:34

  Teilläpä on taitavat luistelijat! Käyttääkö Eevikin hokkareita vai minkälaiset luistimet teidän lapsilla on?
  Meillä on 4 v. tyttö ja 2 v. kaksospojat. Lapset eivät ole vielä koskaan kokeilleet luistelua, mutta mietinnässä olisi nyt tänä talvena aloittaa esikoisen kanssa. Kannattaakohan tytölle hankkia kaunoluistimet vai tiedätkö, onko olemassa jotain "unisex" luistimia, jotka sopisi sitten aikanaan myös pikkuveljille? Omista luisteluista on sen verran aikaa, etten ole yhtään selvillä minkälaisilla on hyvä aloittaa…

  • Sini
   28.1.2014 at 16:03

   Juu meillä on molemmilla hokkarit, Eevillä on ollut ihan pienestä pitäen nuo hokkarit. Nyt olisi varmasti hyvä aika kokeilla, lapset oppivat niin hurjan nopeasti, että kohta teilläkin mennään jo lujaa! Minulla itselläni on aina ollut pelkät hokkarit, en osaisi varmaan edes kaunoluistimilla luistella, joten olen ehkä vähän puolueellinen tässä 🙂 Kaupoista löytyy kyllä molempia malleja hyvin, mutta itse valitsin nuo hokkarit lapsille kun niistä on kokemusta minullakin. Hyvin sujui niillä treenaus, Eevi oli ekan kerran luistelemassa siinä 2,5 vuotiaana tuolin kanssa.

 • Terhi
  27.1.2014 at 20:42

  Tosi kiva tuo Eevin takki, enpä ole tuota takkia ennen missään nähnytkään. 🙂

  • Sini
   28.1.2014 at 16:04

   Se on hauska, ainut miinus on tiukat hihansuut kun niissä on semmoinen strech kangas..

 • Vauhtivekaroiden äiti
  29.1.2014 at 07:41

  Ihanat pienet luistelijat! Meilläkin on luistimet hankittu koko perheelle, aikaisempina vuosina vain pojat ovat luistelleet. Katsotaan, selviääkö äiti luistelukeikasta ilman suurempia kolhuja (mustelmiin on jo varauduttu) :))

Lue lisää