Kylmästä lämpimään

Minulla on matkakuumetta ollut jo syksystä asti ja nyt onneksi kohta siihen on tiedossa vähän helpotusta! Varasimme reissun kevättalvelle tuonne Teneriffalle, tarkemmin ottaen Playa Las Americasiin. Lomaa on tiedossa vain viikko, joten kovin kauaksi emme viitsineet lähteä, luulen tuon 6,5 tunnin lennonkin olevan aikamoista meidän kahden ”rauhallisen” lapsen kanssa. Lähtöön on vielä kyllä aikaa, mutta kiva fiilistellä vähän jo etukäteen…

Noita lomamatkoja kun selailin, niin kova hinku tuli lähteä ihan joka paikkaan! Vähän sivusilmällä jo katselin noita kesänkin lomamatkoja, silloin ei tarvitsisi koneessakaan istua ihan noin kauaa ja pääsisi jo ihanille hiekkarannoille. Mielelläni otan suosituksia teiltä hyvistä matkakohteista lapsiperheille kohtuullisen lentomatkan päässä ja kertokaahan parhaat vinkkinne tuonne Teneriffallekin! Olen lasten kanssa jo netistä katsellut mitä kaikkea tekemistä sieltä löytyy, ainakin iso eläinpuisto ja vesipuisto.

kuvat: finnmatkat
Majoituksen valitsimme Parque Cristobal nimisestä hotellista, tuosta ainakin luin ihan hyviä kokemuksia muilta matkaajilta. Sijainti oli myös tosi hyvä, se kun oli lähellä rantaa ja lähellä keskustaa. Onko teillä jollain kokemuksia tuosta hotellista?
Viime kesästä tuntuu nyt olevan ikuisuus ja mietin onko minulla edes mitään kesävaatteitakaan! Katselin tuossa, että löytyihän sieltä kaapista jotain helppoa, mukavaa ja sinivalkoista…joten eiköhän omalta osalta ainakin reissukamppeet löydy jo valmiiksi. Nyt on hyvä aika tehdä superlöytöjä alesta, lapsille tilasinkin viime kesän mallistoista uudet uikkarit reissuun.

Helpot ja mukavat Havaianaksen espadrillokset tilasin Pikkujaloista, samalla kertaa lapsille tilasin myös nuo kuvissa näkyvät Havaianaksen släpärit.

Tummansininen ankkuripaita oli Vero Modan uutuuksista, näitä oli myös valkoisena. Lapsille pakataan mukaan tosiaan viime kesäiset uv-puvut ja sitten nuo molo kidsin uikkarit. Viimevuotisista kesäkengistä ei mitkään varmaan kummallekaan mahdu, Aatulle löytyy jemmasta punaiset crocsit ja Eeville turkoosit ja lisäksi nuo varvassandaalit.

Kysyisin vielä teidän vinkkejä/kokemuksia yhdestä jutusta. Me emme ota Aatulle omia rattaita mukaan tuonne ollenkaan, paikanpäällä odottaa matkarattaat, mutta mietin tuota lentokentällä liikkumista. Eevin kanssa meillä on ollut rattaat mukana, joten en ole edes katsellut onko kentällä jotain kärryjä tms. Aatu kyllä reippaasti kävelee (jos haluaa), mutta kun kädet on muutenkin täynnä matkatavaroiden kanssa ja yhden 5-vuotiaan kanssa, niin olisi helppoa jos kentällä ei tarvitsisi juosta tuon 2-vuotiaan perässä. Noita trunki matkalaukkuja mainostettiin jossain lehdessä ja mietin, että olisiko sellainen kätevä Aatulle? Kestääköhän nuo kuinka hyvin ja mahtuuko tuonne minkä verran tavaraa? Tuon saisi hyvin käsimatkatavaroiksi laitettua ja sinne voisi ottaa koneeseen mukaan ajanvietettä. Niin ja Aatu voisi sitten istua tuon kyydissä ja toinen meistä aikuisista voisi sitä vetää perässään…

Semmoisia lomahöpinöitä täältä, nyt viikonlopun viettoon! Huomasin muutes juuri, että tänne blogiini on yhtäkkiä kertynyt lukijoita 799 kappaletta, ihan mahtava juttu ja kiitos kovasti teille kaikille kun täällä vierailette ja jätätte kommentteja! Kukahan mahtaa olla se 800:s lukija?! 🙂 Töiden aloituksen jälkeen itsellä on vähän kädet täynnä kaiken kanssa, mutta koitan pysyä aktiivisena täälläkin, kiva kun pysytte menossa mukana!

 • Anonyymi
  24.1.2014 at 15:31

  Tunkea sai ihan Tampereen citymarketista.ei ole kovin suuri. Itse meinasin joskus lapsille ostaa reissuun mutta riesa siitä olisi tullut. Lapset ei kaikki jaksa raahata sitä kentillä mukanaan ja näin vanhemmilla on lisää perässä vedettävää. Suosittelen kyllä ihan tavallista tylsää reppua jos helpolla haluatte päästä 😉
  -suvij-

  • Sini
   24.1.2014 at 21:13

   Pitääkin varmaan köydä katsomassa noita ihan livenä. Reppu on varmaan käyevä jos kentältä löytyisi joku kärry sitten Aatulle.

 • Jadore
  24.1.2014 at 17:15

  Näyttääpä ihanalta. Olisi ihana päästä reissuun, jonnekkin lämpimään. Mutta näillä näkymin saadaan nauttia vain näistä pakkasista ja kesän kuvista yrittää imeä lämpöä!

  • Sini
   24.1.2014 at 19:00

   No, mutta ehkä sitten joskus myöhemmin! Me ollaan kovasti odotettu koko perheen lomaa, yhteistä lomaa kun ei juurikaan ole ollut..

 • Anonyymi
  24.1.2014 at 17:44

  Samaa mieltä kuin edellinen. Katsoin myös näitä laukkuja Cittarista mutta totesin saman; hetki potkutellaan ja sitten äiti ja isä niitä(kin) loppupelissä raahaavat… Me olimme lasten kanss viime talvena Teneriffalla ja Loro Park on kyllä kiva paikka, sinne kannatta mennä ja varata aikaa koko päivä. Americas on ihan kiva, mukava pitkä rantakatu jota pitkin on mukava kuljeksia… Lomissa se odotus on aina vähintään yhtä kivaa kuin itse loma… Maaliskuussa mekin taas matkaamme..
  Ollaan kuljettu paljon lasten kanssa, mutta aina vaan max. näitä Kanarian lentoja. Aina haaveilen jostain kaukaisemmasta, mutta kun matkan varaaminen tulee ajankohtaiseksi päädyn kuitenkin "tuttuun ja turvalliseen" juuri tuon lentomatkan takia. Voi olla kärsimys meille kaikille kymmenen tunnin lennot. Ehtiihän sitä sitten joskus kun nuo ovat isompia.

  • Sini
   24.1.2014 at 18:59

   Mä en ole koskaan näitä livenä nähnyt, mutta hyvä tietää. Taidan jättää hankkimatta.
   Loro Parkin nettisivuja meillä on lapset katsoneet jo useasti ja sieltä niitä videoita, vaikuttaa kyllä kivalta (ja isolta) paikalta, että pitää varata kunnolla aikaa. Me ollaan kanssa reissattu noita max 6 tunnin lentoja, vielä suht kivuttomasti menee. Haaveilen kanssa kaukolomasta, mutta ehkä aikasintaan sitten kun Aatu on joku kouluikäinen 🙂

   Mihin päin te olette lähdössä reissuun?

 • Annika /Karkkipurkki
  24.1.2014 at 18:01

  Me tultiin juuri reissusta ja silti on taas kova matkakuume!
  Me ostettiin rattaat reissusta, ja menomatkaan kuului kolme lentokenttää ilman omia rattaita. Ihan hyvin lentokentiltä rattaita löytyi, ja jos ei löytynyt rattaita, niin sitten tax free kauppojen kärryihin sai lapsen istumaan 🙂
  Noita Trunki-laukkuja näkyi myös, ja käteviltä kyllä vaikuttivat, mutta itse mietin, että jos lapsi ei sitten jaksakaan siinä istua, niin sitten on lapsen ja matkatavaroiden lisäksi tuo laukkukin kuskattavana… 😀

  • Sini
   24.1.2014 at 18:56

   Nälkä kasvaa syödessä 🙂 Kiva tietää, että kentiltäkin rattaita löytyy!Ja tosiaan tuo trunki voi kyllä olla aikamoinen riesa jos lapsi ei jaksakaan kyydissä istua.

 • Anonyymi
  24.1.2014 at 18:39

  Tulisikohan tämä kommentti jo perille… edelliset häviää jonnekin. Eli ihanaa, että pääsette lämpimään 🙂
  Tuo Vero Modan paita, mikä sen nimi on? Se on ihana!

  Rose

 • emmi
  24.1.2014 at 19:01

  Meidän poika sai tuollaisen Trunkin 2v lahjaksi (tilattiin Amazonista). Se on ollut mukana parilla Jenkkilän reissulla. Kauheasti lapset eivät ole siinä istuneet, mutta innoissaan vetäneet sitä perässä ja sillä on leikitty lentokentillä (ja kotona). Trunki vetää itseensä kyllä melkoisen määrän vaihtovaatteita, leluja ja vaippoja. 🙂 Itse kyllä suosittelen, mutta meillä on kaksi pientä lasta ja yhdellä laukulla saavat kyllä pärjätä, en jaksais kahta roudailla mukana.. Hyvää reissua kun sen aika koittaa!

  • Sini
   24.1.2014 at 21:15

   Amazonista mäkin katsoin hintoja, paljon edullisempia kuin suomessa! Meillä ehkä se kyytipuoli tuossa olisi se tarvittavin, luulen ettei kumpikaan halua sitä loppupeleissä vetää perässään 🙂 tai mistäs sitä kyllä toisaalta tietää! Kiitos!

 • mirja
  24.1.2014 at 19:28

  Meillä on nyt ollut parilla reissulla mukana ja olen kyllä sitä kieltä että on ihan ehdoton. Sinne saa hienosti mukaan juuri kaiken koneessa tarvittavan aktiviteetin jopa neljälle lapselle ja koska kestää painoa 40kg niin on todellakin hyvä apuri kentällä liikuttaessa 🙂 en vaihtais kyllä mihinkään… Teille tosin ostaisin molemmille omat…

  • Sini
   24.1.2014 at 21:16

   Kiva kuulla toisenlaisiakin kokemuksia tästä!

  • annna
   25.1.2014 at 11:39

   Meillä on myös erittäin positiivinen kokemus Trunkista. Se ei ole missään nimessä riesa, koska se on laukku siinä missä jokin muukin – eli menee käsimatkatavarasta jonka varmasti joka tapauksessa ottaisitte mukaan. Laukussa on kantohihna, joten sitä saa helposti kannettua olalla, eikä sitä ole pakko aina vetää perässään. Olisin varmasti menettänyt hermoni lentokentillä moneen kertaan ellei meillä olisi ollut Trunkia viihdykkeenä. Meillä on lapset suurin piirtein samalla ikäerolla kuin teillä ja isompi veti riemuissaan pientä ympäri odotustilaa lentokonetta odotellessamme. Pientä oli myös paikasta toiseen siirryttäessä kätevä vetää laukun kyydissä. Lentokoneessa lapset polleina esittelivät IHAN OMAA lentokonelaukkuaan muille matkustajille. JA toimipa laukku perillä hotellihuoneessakin potkumopona molemmille lapsille! Osta osta! 🙂 (Mutta ehkäpä yksi riittää…)

 • -Sini-
  24.1.2014 at 20:48

  Me oltiin lokakuussa 2010 tuossa hotellissa viikko. Lapset oli silloin 1,5v. ja 3v. Ihan ok hotelli, lapsille pieni leikkialue, pelikenttä ja tietty uima-altaat. Meillä lento oli myöhään perillä ja hotellilla annettiin ensin meille väärän asunnon numero ja avain. Mentiin sisään pimeään huoneistoon ja huomasin kylppärissä, et hei täällä on meikkipussi jne. joten äkkiä ulos ja takasin respaan. Ei törmätty asukkaisiin onneks, mahtokohan ne saada sydänkohtauksen jos heräsivät. Muuten kaikki hotellissa ok vaikka ei nyt mikään luksus ollut ja enimmäkseen kun tuolla lomalla ollaan muualla kun huoneessa sisällä. Me käytiin Loro parkissa matkatoimiston järkkäämällä bussimatkalla ja kesti koko päivän. Ja hyvin siellä koko päivä menikin. Siam parkin vesipuistossa ollaan myös käyty ja ihan ok paikka, isoille lapsille on hurjiakin liukumäkiä, mutta oli pienemmillekin oma allas ja ranta-alueen altaassa tuli aaltoja. Americasin vieressä on pienempi eläinpuisto Jungle park, missä oli mm. hieno kotka show. Tuolla käytiin seuraavana vuonna. Matkatoimiston järjestämällä catamaraani reissulla ollaan myös käyty 2 kertaa kattomassa delffiinejä merellä. Meidän suosikkiravintola on Mamma Rosa, siellä ollaan käyty joka Americasin reissulla syömässä kahtena iltana. Mukavaa ja aurinkoista lomaa!!!

  • Sini
   24.1.2014 at 21:23

   Moi! Voi miten kiva kuulla kokemuksian tuosta paikasta ja hotellista! Kirjoitankin teidän vinkkejä ylös!

   Apua mikä moka heti alkuun, mahtoi asukkailla olla hyvät unenlahjat jos asunnossa olivat 🙂 ja totta, eipä tuolla hotellissa niin älyttömästi olla, kunhan olisi ihan perus hyvä niin se riittäisi meille.

   Loro parkissa käydään ehdottomasti ja varmasti tuossa toisessakin mainitsemassasi puistossa. Delfiinit olisi ihana nähdä, mietin vaan jaksaako Aatu pitkiä aikoja laivan kyydissä.. Mamma rosan pistän myös muistiin, kuulostaa italialaiselta ja rrrrakastan italialaista ruokaa!

   Kiitos vielä kommentista!

  • -Sini-
   24.1.2014 at 22:10

   tuossa ravintolan sivut http://en.mammarosa.com/home, tulipa vesi kielelle ruokalistaa silmäillessä. On ihan kävelymatkan päässä hotellilta. Meillä poika oli 2,5v catamaraani reissulla ja ihan hyvin jaksoi sen muutaman tunnin. Mutta kyllä siellä Loro parkissa näkee delfiinejä esityksessä, samoin valas ja merileijona esitykset oli kivoja.

   Meillä on ollut välillä matkoilla omat matkarattaat ja pari kertaa ollaan vuokrattu hotellistakin, ihan ok kumpi vaan vaihtoehto. Lentokentällä omista rattaista ei oo kamalasti hyötyä kun ne joutuu laittamaan ruumaan. Meillä lapsilla on molemmilla omat skip hopin vedettävät pienet matkalaukut ja ne on ollut koneessa mukana ja niissä heidän tavaransa. Näitä toisten matkavinkkejä on aina kiva lueskella ja mukavaa olla välillä itsekin hyödyksi 🙂

 • Sifia
  24.1.2014 at 21:10

  Voi ihanaa, kun pääsette lomailemaan. Me tulimme juuri viime viikolla teneriffalta. Olimme Playa Paraisossa (n.30km päässä Playa las americasista) hotellissa Riu Buena vista. Hotelli ja koko reissu finnmatkojen kautta oli kyllä todella onnistunut ja ihana!!

  Kävimme juuri tuolla Loro park eläinpuistossa päivän reissun ja meillä ainakin 2, 7, ja 9 vuotiaat lapset tykkäsivät kovasti!!! Jotain evästä kannattaa sinne ottaa itse mukaan.. meillä ainakin kävi niin, että ravintoloihin oli ihan hurjan pitkät jonot ja halusime viettää ainaa mielummin eläimiä/eläinten esityksiä katsellen kuin jonottaa ruokapaikkaan, jossa annoksetkin näyttivät melko pieniltä ja hintakin oli melko tyyris!!

  Lisäksi kävimme ostoskeskuksissa americasissa ja toripäivillä, joita vietetään ainakin torstaisin ja lauantaisin ja sieltä saimmekin kivoja pieniä kotiin tuomisia kohtuu hinnalla. Torille kannattaa suunnata heti aamusta (me olimme n. 9-10 aikoihin) jolloin ihmisä ei ole liikenteessä vielä ihan kamalaa määrää. Lähtiessämme pois n.11 aikoihin oli jo melkoinen tungos ja taksikuski kertoi, että myöhemmin väkeä on aina vielä paljon enemmän.

  Muuten vietimmekin loman oman hotellimme läheisyydessä ja nautimme lämmöstä, hyvästä ruoasta ja uimisesta. Teneriffa oli kyllä meidän perheen mielestä ihan loisto paikka…vaikka minä aluksi (ennen matkaa) haikailinkin mm. Thaimaan suuntaan. 😉 Ehkä lähdemme kauemmas sitten kun pienimmäinenkin on hieman vielä kasvanut. Vaikka lennot menikin yllättävän kivuttomasti koko porukalla!!

  Me vuokrasimme Finnmatkojen sivuilta Baby jogger rattaat, jotka tuotiin meille hotellille ja jotka palautimme sitten viimeisenä iltana takaisin. Mielestäni oli ihana, kun omia rattaita ei tarvinnut lentokentällä pakkailla mukaan ja pelätä, että tulevatko ehjänä perille!! Lentokentälläkin pärjäsimme loistavasti 2-vuotiaan tyttömme kanssa ilman rattaita. (oulun lentokentällä tosin oli matkarattaita tarjolla ja saivat olla käytössä ihan portille asti jos olisi ollut tarvetta). Meillä oli käsimatkatavarana vain minun käsilaukku ja miehellä hyvä reppu joka olikin kätevä mukana myös mm. loro park retkellä. 😉 Sekä pojilla yhteinen pieni reppu jossa oli heidän tabletit ja tytölle tarrapuuhakirja. Tällaisen kevyen pienen repun jaksoivat väsyneet pienet matkaajatkin kantaa mukanaan =D

  Oikein rentouttavaa, lämmintä ja ihanaa lomaa teillekkin!!! <3

  • Sini
   24.1.2014 at 21:32

   Oi, teillä on onnistunut loma takana! Kiva kuulla kokemuksia!

   Hyvä kun sanoit noista eväistä, tiedetään sitten pakata niitä mukaan. Osaan jo kuvitella itkupotkuraivarit pitkässä jonossa ja tosiaan kiva olisi nähdä enemmän niitä eläimiä kuin ihmisiä jonossa 🙂

   Ehdottomasti mennään kanssa torille, niissä on aina niin kiva oma tunnelmansa. Täytyykin suunnata heti aikaisin liikenteeseen! Samat suunnitelmat meillä loman suhteen: aurinkoa, yhdessäoloa ja ei stressiä!! Mä myös haaveilen vähän kauemmaksi, mutta tiedän etten nauttisi siitä nyt niin paljoa kuin ehkä vähän myöhemmin, joten ehkä odotellaan vielä. Plus pari viikkoa olisi ihan ehdoton kaukomatkalla ja nyt siihen ei saumoja ollu. Varmasti tulee kyllä mukava loma!

   Me kanssa ollaan vuokrattu jo nuo rattaat ja sun kommentti antoi uskoa, että ehkä mekin tuolla kentällä selvitään tuon 2-vuotiaan kanssa ilman menopelejä. Ainahan voi kantaa sylissä jos tarvii ja onneksi siellä ei ihan hirveästi tarvitse ravata. Ajattelin kanssa molemmille pientä reppua mukaan ja miehelle kanssa oma, itselle sitten joku vähän suurempi laukku ja eiköhän niillä pärjätä!

   Kiitos vielä kommentista!

 • Anonyymi
  24.1.2014 at 22:38

  Toki lapset on erilaisia mutta ainakin meillä lasten kanssa matkustaminen on ollut tosi helppoa ja lapset käyttäytyneet kentillä ym. paremmin kuin yleensä, johtunee varmaan siitä että hekin odottavat reissuun lähtöä ja on paljon uutta ja mielenkiintoista katseltavaa ja koettavaa. Oltiin nytkin syksyllä hieman alle 3 veen ja 5 veen kanssa pari viikkoa thaimaassa, eikä meillä ollut matkarattaita mukana saati muutakaan kanto tai vetovälinettä, vaikka vaihdettiin konettakin välillä. Toinen hoiti lapset ja toinen matkatavarat ja kannattaa muutenkin lähteä viikon reissulle mahdollisimman vähällä tavaralla. Lapset kantoi omat tavaransa selässä omissa repuissa. Hauskaa lomaa teille 🙂

 • Anonyymi
  25.1.2014 at 04:17

  Tarvittaessa olemme voineet aina käyttää lentokentän kärryjä esim. Helsingissä lapsen kuljetukseen. Määränpäässäajankohdasta riippuen innostuneena tai väsykiukkuisena lapsi itse kävellyt matkalaukkuhihnalle saakka ja siellä saanut seistä/istua matkalaukkukärryille. Ikinä ei ole varattu sen varaan, että lapsi itse pakosta kantaisi tai vetäisi mitään laukkuja. Nykyään ikää 6v, ulkomaan lentomatkoja takana reilusti toistakymmentä. En siis hankkisi tuollaista laukkua turhaan. Ihanaa reissua!

 • Anonyymi
  25.1.2014 at 04:22

  p.s Jäin miettimään sitä, mikä ero on 6h ja 12 h lennolla lasten kannalta. Ainakin meillä nukkuu, syö ja pelaa tai katsoo viihdettä sen matkan. Se kiukku, jos tulee, tulee vaikka 2h lennollakkin 😉 Pitkiä matkoja en siis pelkäisi. Ainoastaan loman alun ja kotiinpalun kohdalla täytyy huomioida aikaerot. Itse lentoja en erottelisi…..6h on jo pitkä, 12h sisältää jo enemmän untakin 😉 t. edellinen, alle kouluikäisen kanssa pääasiassa Euroopassa, mutta muutamia kertoja +10h muualle lentänyt äiti

 • Meeri / Murulit
  25.1.2014 at 09:27

  Voi kun pääsisikin jonnekki reissuun mutta vielä ei kyllä uskalla lähteä vauvan kanssa minnekkään kauemmaksi, emme ole olleet edes yötä vielä missään vauvan kanssa kun kotona pääsee niin helpolla. 🙂

  Me kun matkustettiin Pinjan kanssa kesällä Sveitsiin niin Pinjalla oli mukana ihan perus Skip Hopin perässä vedettävä matkalaukku ja Pinjan kanssa oli kyllä jo todella helppo matkustaa, Pinja veti itse oman laukkunsa aina lentokentillä ja jaksoi jo hyvin kävellä ja jonotella kentillä, eikä yhtään valitellut väsymystään edes takaisin tullessa kun oltiin suomessa vasta puolilta öin. Pienemmän kanssa on varmasti vähän haasteellisempaa mutta Pinjan kanssa matkustus oli kyllä jo todella helppoa. 🙂

 • Jennies
  25.1.2014 at 11:34

  Ihana reissu teillä on tulossa. Meillä on trunkit ja perässävedettävät laukut, perässävedettävät ovat olleet isompi hitti. Tai kotona ajavat kilpaa trunkien päällä istuen ja leikkivät niillä, mutta reissuun haluavat aina vetolaukut. Niissä suosittelen ehdottomasti nelipyöräistä versiota (spinner), kaksipyöräinen menee helpommin linkkuun pienemmän käsittelyssä. Ja Helsinki-Vantaalla tosiaan on niitä lentokentän kärryjä joissa voi lapsi istua (samanlaisia kuin esim. Ikeassa).

Lue lisää