Millä teillä pestään?

Oma suhteeni pyykinpesuun on kyllä muuttunut aika radikaalisti tässä vuosien saatossa. Joskus se oli maailman tympeintä puuhaa enkä jaksanut yhtään perhtyä siihen ja koneeseen meni kaikki vaatteet sekaisin. Kyllä, tummat ja valkoisetkin! 😀 Ja sitten vähän ihmeteltiinkin, että miten nämä mun muutamat valkoiset vaatteet on ihan harmaita. Nykyään käytän kyllä paljon enemmän valkoista kuin joskus aikaisemmin ja ehkä senkin vuoksi aloin vähän skarppaamaan tuossa lajittelussa, jotenkin se on helpompaa kun sitä pyykkiä tulee nopeampaa se koneellinen eikä ne muutamat valkoiset vaatteet jää pyörimään pyykkikorin pohjalle. Nykyään korin pohjalle jää pyörimään sitten enää ne käsinpestävät vaatteet…

Ihan pakkomielteinen pyykinlajittelija en vieläkään ole ja meillä pestää pyykit yleensä seuraavissa kategoroissa: tummat / valkoiset / petivaatteet / pyyhkeet /ulkovaatteet. Tummien sekaan menee kaikki muut paitsi valkoiset ja valkoraidalliset. Pelkästään mustaakin pyykkiä meillä tulee jonkin verran ja sitä mustille vaatteille tarkoitettua pesuainetta on pitänyt ostaa jo monta kertaa, mutta jotenkin se aina jää/unohtuu. Onko teidän kokemuksen mukaan sillä tehoa värien säilymisen kannalta ja mitä tapahtuu jos vaatteessa on muutakin väriä kuin mustaa? Näitä elämän suuria kysymyksiä. Mites ne värinkerääjät, käytättekö te niitä? Itse en ole koskaan kokeillut, mutta kertokaa ihmeessä jos se kannattaa!

Olen aina rakastanut puhtaan pyykin tuoksua ja se tuoksu on itselle ehkä se tärkein kriteeri pesuainetta valikoidessa. Myönnän, olen kyllä aika kaavoihin kangistunut ja usein ostan aina sitä samaa vanhaa hyväksi todettua, mutta joskus kun on aikaa niin saatan haahuilla pesuainepuolella nuuskimassa niitä pulloja ja pähkäilemässä mitähän niistä sitä kotiin kantaisi. Pyykinpesu, se on tarkkaa puuhaa ja tuoksujen suhteen kaiken pitää olla kohdallaan. Ei saa tuoksua liikaa, mutta tykkään, että tuoksuu vähän, silleen sopivasti.

Useimmissa hajustetuissa pesuaineissa on omaan makuuni liikaa sitä
hajua ja aikaisemmin pesinkin yleensä pyykit hajustamattomalla
pesuaineella ja käytin huuhteluaineena comfortin purea. Siinä on
kaikki kohdallaan! Huomasin kuitenkin, että huuhteluaine sai jotkut
vaatteet lörpsähtämään ikävästi ja nykyään käytänkin sitä enää melko
harvoin. Joskus aikaisemmin taas ihmettelin, että kuka ei muka käytä
huuhteluainetta?!

Pesuainepuolella tosiaan ogelma on
se, että ne kaikki on niin vahvasti hajustettuja ja pesinkin ennen tätä
uusinta löytöäni sitten pelksätään tuolla neutralin hajustamattomalla
pyykinpesuaineella. Niillä on myös hyvä astianpesuaine, suosittelen
kokeilemaan! Tahranpoiston suhteen minusta on tullut laiska, liian
laiska ja usein en jaksa mitään operaatioita tehdäkään noille tahroille.
Jos nyt sattuu olemaan intoa tai ihan megaiso tahra niin lätkäisen
siihen tuota vanishin nestemäistä tahranpoistoainetta. Aikaisemmin
minulla oli sitä pulveria ja yhden valkoisen hupparin onnistuin
pilaamaan kun unohdin sen koko yöksi likoon ja se olikin sitten
valko/vaaleanpunainen sen jälkeen. Aika tehokasta tavaraa tosiaan.

Ulkovaatteisiin olen käyttänyt noita Arielin actilift pesutyynyjä. Ne
tekevät kyllä puhdasta jälkeä, mutta tuoksuvat tosi voimakkaasti.
Olenkin uhmannut häikäilemättömästi paketissa olevia ohjeita, että
pesutyynyä ei saa saksia auki, ja kaatanut tuolta usein vain puolet
pesuainetta koneelliseen ja puhdasta on tullut silti. Tätä en kuitenkaan
tykkää käyttää normipyykille, sillä tosiaan tuoksu ottaa nenään ainakin
alussa melkoisesti, ulkovaatteissa se häipyy aika hyvin ekalla
käyttökerralla.

Nytpä pääsinkin sitten tuohon uusimpaan ”löytööni”. Kuinka iloiseksi pieni ihminen tulikaan löydettyään täydellisen miedosti tuoksuvan uuden ihanan pesuaineen! Ne arkiset jutut, siitähän se onni koostuu vai mitä? 🙂 Tämä kyseinen pesuaine on Rainbow merkin wild berries pyykinpesuneste. Se tuoksuu nimensä mukaisesti marjoilta, ehkä eniten mansikalta ja jättää pyykkiin tarpeeksi miedon (mutta niin ihanan) tuoksun. Näitä myydään ainakin S-Marketissa ja Prismassa.

Vaikka olenkin nyt löytänyt tämän lähes täydellisen pesuaineeni niin olen silti avoin kaikille uusille kokemuksille ja otsikkoon palatakseni kysynkin: Millä teillä pestään?

Muutkin pyykkihuoltoa koskevat vinkit ovat enemmäin kuin tervetulleita, tiedän että itselläkin on vielä paljon opittavaa!

 • Miima
  18.2.2014 at 17:40

  Meillä pestään hajusteettomilla, en yhtään tykkää pesuaineiden "tuoksuista". Ja nenä on nykyisin jo niin herkkä, että melkein ällöttää kun lapselle tulee kaveri jonka vaatteet on pesty jollain perus-Arielilla, kun eteinen (missä tän vieraan ulkovaatteet vierailun ajan) ja lapsen huone haisee sen vierailun jälkeen oikeesti vielä pitkän aikaa!

  Mä pesen tummat, puna-keltaiset ja valkoiset/valkoraidalliset omissa koneissaan, ja noi viimeiset värinsiepparin kanssa.

  • Sini
   19.2.2014 at 16:34

   Mäkään en pidä liian voimakkasita tuoksuista ja ne kyllä bongaa aika herkästi. ja varsinkin sen jälkeen jos itse pesee hajusteettomalla.

  • Anonyymi
   19.2.2014 at 19:45

   Yhdyn Miiman vastaukseen. En voi sietää Arielia ja sama juttu, koko tupa haisee sen jälkeen kun Ariel-vieraita on käynyt talossa…
   Sain joskus ystävältäni kläytettyjä lastenvaatteita ja jouduin pestä ne kahteen kertaan hajustettomalla pyykinpesuaineella, ennenkuin Arielin haju lähti!
   Meillä käytetään vain ja ainoastaan Miniriskin hajusteettomia tai Omo sensitive-pyykinpesuaineita. Ei hajua ja puhdasta jälkeä!
   Anu

 • Hanna
  18.2.2014 at 17:43

  Värinkerääjäliinat ovat ihan ehdottomia! Kylmähiki nousee, jos huomaan liinan jääneen pois koneesta. Tykkään käyttää sitä paksumpaa, pyyhematskun oloista liinaa. Hommaa ihmeessä! Meillä pestään samoissa kategorioissa kuin teillä. Ja lähes aina 60`. Suurinosa vaatteista kestää sen hyvin ja värit pysyvät kirkkaina ja tahrat (hiki) poissa. Pesen Prismasta löytämälläni Maison bellen pyykinpesuaineella. Niin ihana tuoksu ja söpö pullo tietty plussaa 🙂 Niin ja jos joku koneessa värjää, pese koneellinen uudelleen heti märkänä, ilman sitä värjääjää, niin värjäytymät lähtevät. Siinä minun vinkit 🙂

  • Sini
   19.2.2014 at 16:35

   Iik, apua!Miten mä olen pärjännyt ilman niitä?! Nyt on pakko ensi kerralla kyllä ostaa kaupasta niitä. Kiitos vinkistä, testaan noita sun suosimia. Ja olen aknssa huomannut, että helposti voi pestä melkein kaikki 60 asteessa ja osa esim popin raidat pitäisikin aina pestä. Pitääpä tsekata tuo sun vinkkaama pesuainekin ensi kerralla!

 • Hanna
  18.2.2014 at 17:55

  Minä olen neuroottinen pyykin suhteen. Olen äärimmäisen tarkka lajittelussa ja
  itse asiassa pidän siitä todella paljon! Se on minun valtakuntani 🙂
  En pidä tuoksuista lähes ollenkaan. Mikään muu ei ole niin oksettava haju kuin kilometrien päähän leijaileva haju pesusineista tai huuhtelusineista.Yöööök!! Mieheni välillä kyselee tuoksullisten perään,
  ja silloin ostan Maison belle- kanelin tuoksuista tai Mummi ja minä- pesusinetta. Täytyykin laittaa tämä marjaisa pesuaine korvan taakse 😉
  Minulle tärkeää on myös onko tuote fosfaatiton ja zeoliititon. Käytän siis Sertoa, Erisania ja pesupähkinöitä 🙂

  • Sini
   19.2.2014 at 16:36

   Mulle oli molemmat noista suun mainitsemista ihan uusia, mummi ja minä on merkkinä muuten tuttu ja niillä on ihania ne suihkepullot! Tuo berries oli muutes myös fosfaatiton ja zeoliititon!

 • Oliviah
  18.2.2014 at 18:00

  Meillä on nyt reilu 6-vuotta pesty pyykit Allergolla, johon siirryttiin aikoinaan esikoisen kestovaippailun myötä. Allergo on täysin hajusteeton ja fosfaatiton. 8,5 kg pakkaus kestää 5 hengen perheen pyykkihuollossa n. 6-8 kk, joten max kaksi kertaa vuodessa täytyy pesuaineasioita ajatella. Pesuaineen mukana tulee myös pesukoneen puhdistusaine, jonka pyöräytän koneessa aina, kun uusi pakkaus otetaan käyttöön. Tosi likaiseen pyykkiin laitan mukaan Allergon mukana tulevaa pesuntehostajaa. Huuhteluainetta meillä ei käytetä ollenkaan. Tahranpoistossa luotan pinkkiin ja rasvatahroissa astianpesuaineeseen. Kestovärinkerääjäliinat pyörivät ihan valkoista ja mustaa pyykkiä lukuunottamatta joka ikisessä koneessa ja noiden ansiosta on kyllä monelta "murheelta" säästytty ihan loistavia jos pyykissä on valko/väriraidallista. Meillä pestään erikseen pyyhkeet/lakanat, aikuisten tummat ja vaaleat/valkoiset. Lasten pyykin lajittelen mustaan/tsiniseen, valkoiseen/vaaleaan, pinkkiin/punaiseen/oranssiin, sini/vihreään ja harmaaseen. Lisäksi Po.pit ja muut 60 asteessa pestävät trikoovaatteet pestään erikseen. Mielestäni pysyvät tosi hyvinä, kun ohje lämpötilaa noudattaa. Mies tietysti tekee kaikki kerralla koneeseen kokeiluja, onneksi pääosin omilla vaatteillaan ja sitten ihmetellään värien vaihtumista ja minikokoisiksi kutistuneita villavaatteita:)

  • Sini
   19.2.2014 at 16:38

   Myydäänkö tuota allergoa ihan normikaupoissa? Eipä ole koskaan pistänyt silmään, täytyykin tsekata. Ja tosi riittoisaa kyllä! hah, meillä on miehellä ihan täysi pesukonekielto juurikin muutaman villapaita-episodin seurauksena 😀

 • Cia
  18.2.2014 at 19:12

  Mä olen varmaan se vähemmistö joka tykkää pesuaineen tuoksusta 🙂 Nestemäinen ariel tai bio luvil ja siihen vielä huuhtiskin, comfortin tai softlanin sininen! Meillä pestään tummat, valkoiset, värilliset, lakanat ja pyyhkeet erikseen.

  • Sini
   19.2.2014 at 16:39

   No, mutta sehän on ihan makuasia! Mäkin tykkään vähän niistä tuoksuista 🙂

 • Ebbe
  18.2.2014 at 19:27

  Meillä suositaan Omon nestemäisiä color ja white sensitivejä. Enkä käytä huuhteluainetta ollenkaan.
  Ja näillä kun on menty vuosi toisensa perään niin itse haistaa jo hyvin eteisessä jos joku kylään tullessaan käyttää voimakkaampia pesuaineita. Totta on 😀
  Mikään ei taida tuoksua paremmalta pyykiltä kuin raikkaassa ulkoilmassa kuivunut pyykki. Voi kevät kun saisikin jo tulla 😉

  • Sini
   19.2.2014 at 16:40

   Juu sen kyllä pistä merkille. Toissalta joskus joku taas tuoksuu niin ihanasti (sopivasti) puhtaalta pyykiltä, että tekisi mennä kysymään millä pesuaineella pesee 🙂

 • Mammis
  18.2.2014 at 19:34

  Meillä käytetään Perlanaa. Siinä on tosi mieto miellyttävä tuoksu ja pesee puhtaaksi. Olen herkkä tuoksuille eikä tuosta aineesta tule oireita. Pyykinpesussa olen aika tarkka. Käytän värillisten kanssa aina värinkerääjää ja lajittelen värien mukaan.

  • Sini
   19.2.2014 at 16:41

   Noita värinkerääjäliinoja mun täytyy varmaan kyllä kanssa nyt ostaa!

 • Anonyymi
  18.2.2014 at 21:32

  Lumme sensitive ja LV.
  Uusin löytöni on Merenneidon pesupähkinät, hyvinkin egologinen ratkaisu ja sappisaippuaa lisänä 🙂
  Päpsä

  • Sini
   19.2.2014 at 16:41

   LV:tä mäkin oon käyttänyt joskus, se oli ihan hyvää. Pespähkinöit en ole koskaan kokeillut, mites ne toimii?

  • Anonyymi
   19.2.2014 at 20:19

   Olen myös Prismasta ostanu noita merenneidon pähkinöitä, toimivat yllättävän hyvin ainakin vähälikaiseen pyykkiin (lakanoita/pyyhkeitä olen pessyt). Ja positiivisena yllätyksenä oli miellyttävä, puhtaan pyykin vieno raikas tuoksu!

  • Anonyymi
   20.2.2014 at 07:18

   Toimii mielestäni hyvin ns. perus likapyykkiin ja sopii kaikille tekstiileille 🙂
   Pyykistä tulee pehmeää ilman huuhteluainetta. Nykyään saa myös nestemäisenä.
   Hyvä vaihtoehto jos haluaa pestä täysin luonnonmukaisella pesuaineella !
   Päpsä

  • Sini
   21.2.2014 at 19:48

   Voi, mä haluan kyllä kokeilla näitä joskus!Kiitos vinkeistä!

 • Anonyymi
  19.2.2014 at 06:04

  Meillä yritetään käyttää mahdollisimman vähän kemikaaleja. Pesuaineena yleensä Neutral, Erisan tms. huuhteluainetta ei käytetä. Hajustetuista en pidä yhtään. Rennolla otteella lajitellaan, mustat/tummat, vaaleat. Yleensä aikuisten ja lasten vaatteet erikseen, sillä aikuisilla mustaa ja farkkua ja lapsilla vaaleampaa ja värikkäämpää. Yritän suosia 40 astetta ekologisista syistä, mutta toki vaaleita puuvillajuttuja kuudessakympissäkin pyöritetään.

  Tahranpoistajaa en käytä. Astianpesuaine on muuten hyvä rasvatahrojen poistaja. Tätä käytettiin jo vaatekaupassa, jossa olin aikoinaan töissä, asiakkaalta jos oli jäänyt sovitettavaan vaatteeseen huulipunaa, niin pienellä tilkalla veteen liotettua astianpesuainetta se varovasti pois hangattiin

  Sanna

  • Sini
   19.2.2014 at 16:43

   Juu tuolla astianpesuaineella lähtee tosi hyvin nuo rasvatahrat, oon kanssa testannut. ne kun ei tahdo oikein muuten normipesussa aina lähteä, sitkeitä ovat.

 • -Auroran&vaavin äiti-
  19.2.2014 at 12:29

  Oon monta kertaa katsellut tuota rainbown pesuainetta mutten ole uskaltanut ostaa kun miettinyt et tuoksuukohan oikeasti hyvälle. Tänään sitten rohkaistuin kun luin sinulta hyvistä kokemuksista! Saippuaa tuossa näyttää olevan ehkä hieman enemmän, mutta sillä ei liene mitään merkitystä. Ja ihan kivan tuoksuinen kun vähän laittaa 🙂 Mä käytän muutenkin pesuainetta murto-osan siitä mitä ohje sanoo, en voi sietää sitä voimakasta pesuaineen tuoksua!
  Etenkin talviaikaan tykkään että pyykissä on pikkuisen tuoksua, kuitenkin kuivuminen narulla hitaampaa mitä sitten kesällä ulkona. Ulkovaatteet pesen ilman tuoksuja, niistä kun sitä on hankala saada poistumaan (ihan jo myyntiä ajatellen).
  Meillä lajitellaan suunnilleen näin: aikuisten mustat/tummat 60, lasten mustat/tummat 40 (+aikuisten vaatteista ne mitkä ei kestä 60), pinkit+punaiset 40, vaaleanpunaiset+vaaleanharmaat+keltaiset 40, valkoiset 40/60, kirjavat missä valkoista omanaan tai vaaleiden kanssa ja värinkerääjäliinoja pari mukaan. Tahrat käsittelen sappisaippualla ennen pyykkikoppaan heittämistä, ei tarvitse sitten muuta kun nakata koneeseen. Ja jonkinlaisen hulluuden johdosta silitän lähes kaiken 😉

  • Sini
   19.2.2014 at 16:45

   Juu kyllä se mun mielestä tuoksuu hyvältä, muta makuasiahan tuo on. Ja sama mulla, käytän yleensä vähemmän kuin mitä ohjeessa sanotaan. Mä pesen aikuisten ja lasten vaatteet samassa, usein pyykkiä saakin pestä sitten melkein joka päivä ainakin sen yhden koneellisen!

  • Sini
   19.2.2014 at 16:45

   ai juu ja inhoan silittämistä yli kaiken!!En siis silitä kuin äärimmäisen pakon edessä 😀

  • -Auroran&vaavin äiti-
   19.2.2014 at 20:24

   Pari koneellista marjoilla pesty ja hyvälle tuoksuu! 🙂
   Ei meilläkään siis erotella aikuisten/lasten vaatteita, samaan koneeseen menee jos väri ja asteet on kohillaan 😀 Mutta helposti tulee aikuisten vaatteista täys koneellinen ja tykkään et pestään 60 et lähtee hiki ja dödöt pois. Lasten vaatteille riittää sit yleensä se 40. Lastenkin vaatteista pikkarit menee aina 60, yleensä lakanoiden/pyyhkeiden mukana 🙂

  • Sini
   21.2.2014 at 19:47

   Kiva kuulla, että tykkäsit! Ja sama täällä, likaiset pesen 60 asteessa ja sellaiset vähemmän likaiset 40 asteessa 🙂

 • Anonyymi
  19.2.2014 at 16:00

  Itse olen pesuaineaddikti, tykkään vaihdella pesuaineita eikä hajutkaan häiritse mua. Ainoastaan Arielilla on turhan voimakkaanhajuisia aineita. Tuo Wild Berries oli meilläkin testissä, se oli tosiaan miedon tuoksuinen. Siitä jäi ehkä vähän sellainen tuntuma, ettei pese niin puhtaaksi. Toisaalta vaatepyykki meillä on (miehen pyykkejä lukuunottamatta) vähälikaista ja tahrojakin harvoin kun tyttö on jo 5 vee. Pesen yleensä 40 asteessa, 60 asteessa pyyhkeet ja petikamppeet.

  • Sini
   19.2.2014 at 16:47

   Tuo ariel on kyllä aika voimakkaan tuoksuista, siksi laitankin puolet ja käytän yleensä vain ulkovaatteisiin missä on enemmän likaa. Aika samoin pestään meilläkin!

 • Anonyymi
  19.2.2014 at 16:11

  Bio Luvil tai Omo sensitive, nestemäisiä ja hajusteettomia. Tahranpoistoon sappisaippua tai hajusteeton oxi action (mikä lie, se pinkki). Ei koskaan hajustettuja tai huuhteluainetta. En voi sietää voimakkaan tuoksuisia puhtaita vaatteita!

  • Sini
   19.2.2014 at 16:47

   Sappisaippuaa on mullakin joskus ollut, mutta miten musta tuntui ettei se oikein tehonnut. Ainakaan se mitä mulla oli 😀

 • Amy
  19.2.2014 at 19:51

  Meillä allergioiden takia Omo sensetive/Minirisk.
  Pesen tummat/punaiset/valkoiset/lakanat ja pyyhkeet/ulkovaatteet/farkut, eli aikas tarkasti lajittelen. Joskus saatan pyöräyttää ruskeatkin omana satsinaan, suosin itselläni ruskean eri sävyjä.
  Juuh, ja Arielin haistaa kilometrien päähän, yäääkh. Pesuaine ei saa haista!
  Paitsi joskus olen ulkovaatteisiin saattanut lurauttaa Comfortin hajustettua huuhteluainetta, se kun haihtuu niissä äkkiä.

  MIelenkiintoinen postaus!

  • Sini
   19.2.2014 at 21:44

   Meillä ei kellään ole allergiaa, mutta en haluaisia sellaista kehittyvänkään, joten suosin kanssa miedosti hajustettuja tai hajustamattomia pesuaineita. Tuo ariel on kyllä tosi tujua, laitankin sitä sitten tosiaan aina puolet tuosta. Sen teho vaan on tosi hyvää ulkovaatteisiin ja irroittaa lian ja tummumat aika hyvin. Alketaankohan meitä nyt vältellä "Ariel-perheenä?" 😀 Itsekään en kyllä sisävaatteita pysty tuolla pesemään ja onneksi ulkovaatteista se tuoksu laimenee aika äkkiä.

 • Amy
  19.2.2014 at 19:51

  Ai niin, tahranpoistossa sappisaippua (tosin se haju on karmea… ) tai sitten Vanish.

  • Sini
   19.2.2014 at 21:44

   Juu se on vähän epämääräisen hajuista kyllä 🙂

 • Mrs. Pink
  19.2.2014 at 20:27

  Meillä käytetään hajusteetonta pesuainetta, vanish-pinkkiä, etikkaa huuhtelulokeroon ja muutama tippa tea tree-öljyä huuhtelulokeroon myös. Sappisaippuaa tahranpoistoon, joskus yön yli vanish-lioutus (5l kuumaa hanavettä+puoli mitallista vanishia) hankalille tahroille.

  Olen huomannut, että jotkut haalistuneet vaatekappaleet piristyvät etikkahuuhtelusta joka pesun jälkeen enemmän, ainakin småfolk!

  Tuo wild berries lähtee meilläkin kokeiluun kun vaan löydän sen jostain, ei ollut meidän pikku s-marketissa…

  • Sini
   19.2.2014 at 21:48

   Mä en ole koskaan "uskaltanut" kokeilla etikkaa, vaikka sitähän kehutaan paljon, että käy melkein mhin vaan! Autosta olen sillä saanut oksennukset kerran putsattua ja hajun häviämään. Tuoksuuko ne vaatteet sitten mitlään, tai siltä etikalta siis ollenkaan, jos sillä huuhtelee? Voisinpa joskus kyllä kokeilla.

   Sun täytyy laittaa sinne toivomusta villimarjoista 🙂 Luulisi kyllä sitten ainakin prismoista löytyvän. Itse kyllä katsoin, että ei meidänkään marketissa tuota montaa pulloa ollut ja samat siellä oli edelleen kun hain juuri uuden, ei sitä taida täällä kovin moni muu käyttää siis 😀

  • Mrs. Pink
   20.2.2014 at 08:10

   Pitääpä laittaa toivetta eteenpäin 🙂

   Etikan haju haihtuu kuivaessa viimeistään. En enää kiinnitä ainakin mitään huomiota. Ja tuo tea tree ainakin peittää sen, ei se oo pakollinen lisä ollenkaan mutta tykkään vaan sen tuoksusta 😀

 • Anonyymi
  20.2.2014 at 15:54

  Heippa, Sini! 🙂

  Mä käytän nykyään kotimaista Sertoa ja Erisania myös. Sertossa on mieto tuoksu, Erisan kokonaan tuoksuton. Olemme kaikki atoopikkoja ja lisäksi tyttö vielä astmaatikko.

  Molemmat noista mainituista ovat zeoliitittomia, mikä tärkeää pesukoneen hyvinvoinnin kannalta. Lisäksi ovat fosfaatittomia. Ostin meille juuri Miele-merkkisen pesukoneen ja koneen asentaja sanoi, että "Muista sitten olla ehdottomasti käyttämättä zeoliitillisia pesuaineita, ettei kone mene heti rikki. Zeoliitti on savea!"

  Ja tuota ohjetta olen noudattanutkin. Puhdasta tulee, voin lämpimästi suositella tuon merkin pesukonettakin! 🙂 Niin hiljainenkin.

  Tahranpoistoon olen käyttänyt nykyään tuoksutonta Vanish-jauhetta (vihreä purkki). Toimii!

  Tuo Allegro saattaa tulla meille seuraavaksi kokeiluun…

  Kiva postaus tämä! 🙂

  Terv. Elina

  • Sini
   21.2.2014 at 19:50

   Mä olen kanssa lukenut tuosta zeoliitista, että se on tosi huonoksi pesukoneelle. Onneksi nykyään on paljon niitäkiin pesuaineita missä sitä ei ole ollenkaan. Ja eikös Miele ole vähän kuin pesukoneitten kunkku? Ainakin sitä kovasti kehutaan. Meillä on LG, oon kyllä tykännyt siitä kanssa!

 • susanna
  20.2.2014 at 16:47

  Meillä käytetään Amwayn pulveria, huuhteluainetta (Alppikukka ja Puutarhakukka) ja tahranpoistoainetta. Pulveri on mielestäni tuoksutonta joten tykkään käyttää senvuoksi huuhteluainetta. Tuoksut ovat kuitenkin hyvin mietoja joten parempia kuin kaupan pesuaineet. Tahranpoistoaine on sray-pullossa jota on helppo suihkasta likakohtaan ennen koneeseen laittoa. Käyn tällä läpi kaikki lasten vaatteet ja olen kyllä tykänny hirmusesti, eilen viimeks sain pompin mekosta ikean tussin pois…=)

  • Sini
   21.2.2014 at 19:52

   Se spray tahranpoistoaine on kyllä kätevää, mullakin on ollut sitä!Ja tussit on kanssa semmosia murheenkryynejä, mutta niillähän tietysti ne lapset aina mieluinen piirtää. Hyvä juttu kun sait tahran pois!

 • Anonyymi
  20.2.2014 at 17:32

  Saako Nutun pesuaineita vielä? Sitä tahranpoistoainetta olen nähnyt mut pesuaineet on hävinneet kaupoista. Siitä tykkäsin kovasti.

  Joku sanoi käyttävänsä huuhteluainetta ulkovaatteille ja sitähän nimenomaan ei saisi..

  • Sini
   21.2.2014 at 19:53

   Mä en kyllä tiedä, en ole semmoista koskaan kokeillut. Juu huuhtista ei kannattaisi niihin käyttää eikä myöskään pyyhkeisiiin, koska silloin eivät ole enää niin imukykyisiä.

 • Anonyymi
  20.2.2014 at 18:13

  Pyykinhuuhteluaine haurastuttaa elastaania, (eli kankaan joustoa), huuhteluainetta kannattaa käyttää korkeintaan lakanoihin, jos niihinkään. Pilaa ympäristöä, turhaa!
  http://kemikaalikimara.blogspot.fi/2009/08/mihin-tarvitaan-pyykinhuuhteluainetta.html

  • Sini
   21.2.2014 at 19:54

   Mä ainakin huomasin, että se tekee just tuota, osa vaatteista muuttui semmoisiksi lörpöiksi 🙁

 • Anonyymi
  21.2.2014 at 19:40

  Meillä nykyään käytössä Bio Luvilin nestemäinen ja hajuton Sensitive color kirjopyykille. Nestemäinen jättää pyykin mielestäni hitusen pehmeämmäksi kuin pulverilla pesty eikä huuhteluainetta tarvita. Bio Luvilin nestemäisessä Wool & Silkissä on niin kiva, mieto tuoksu, että lorautan sitä ajoittin vähän tuon hajuttoman colorin sekaan ihan vain tuoksun takia.

  • Sini
   21.2.2014 at 19:55

   Mäkin käytän aina nestemäistä, pitääkin ostaa tuota sun suosittelemaa wool&silk ainetta kun mulla olis muutama kösiinpestävä villapaita tuolla odottamassa 😀

Lue lisää