Printit pulkkamäessä

Tänä talvena ollaan päästy pulkkamäkeen vain pari kertaa 🙁 Joka vuosi me kolataan tuohon takapihalle oma pulkkamäki, tänä talvena se ei tainnut siinä kovin montaa päivää säilyä kun lumet sitten jo sulivatkin. Nyt pihalla näyttää taas jo ihan keväältä, ainut mikä muistuttaa talvesta, on tuo hyytävä tuuli tuolla ulkona.

Tässä kuitenkin muutama kuva ajasta kun sitä lunta vielä oli ja samalla pari sanaa noista molo kidsin printtikuisista talvihaalareista…

Eevillä on ollut tämä 116 senttinen pupuhaalari käytössä hoidossa koko talven. Nyt haalarit ovat näilläkin leveysasteilla joutuneet ihan toisenlaisen kulutuksen kohteeksi kun sitä lunta ei tosiaan ole ollut ja laitoin tähän yhden kuvan siitä, missä kunnossa pupuhaalari tällä hetkellä on. Huomasin tuossa kun lähempää tarkastelin, että haalarissa on useissa kohdissa lahkeissa, pepussa ja polvissa tuollaisia naarmuja ja melkoisesti haituvaa. Meillä on Eevillä ollut jo 3 talvena molo kidsin haalari, aikaisemmin siis semmoinen yksivärinen, ja niihin ei ole koskaan tullut oikeastaan mitään käytönjälkeä. Ehkä se on se lumi mikä on suojannut, mutta toisaalta mietin tuota printtikangasta materiaalina, että onkohan se vähän ohuempaa kuin ne yksiväriset? Tässä tosiaan näkyy aika reippaasti noita naarmuja kun läheltä tarkastelee, varsinaisia reikiä tai viiltoja ei ole, mutta kuitenkin. Kuosista johtuen nuo eivät tuolta pomppaa silmille ja vedenpitävyys on vielä tallella, mutta selkeästi tämä on kulunut enemmän kuin aikaisempien vuoden haalarit.

Valkoiset puput eivät haalarin alaosassa ole enää valkoisia, mutta eivät nyt mitenään häiritsevän likaisiakaan. Olen pessyt haalarin kerran ilman mitään tahranpoistoja ja siinä ei noista pupuista ainakaan se tummentuma oikein irronnut. Itse tykkään kovasti näistä molo kidsin haalareiden malleista ja todennäköisesti jatkossakin meille näitä hankitaan, taidan kuitenkin seuraavalla kerralla palata takaisin niihin yksivärisiin. Tämän uskoisin menevän Eeville vielä ensi vuonna alkutalvestakin jos vain ehjänä pysyy, tyttö itse on tykännyt tästä puvusta eniten ja haalari on kuulemma niin helppo ja nopea pukea, että valitseekin sen mieluiten myös päällensä ulos lähdettäessä.

Kuvassa ei ehkä niin hvin käy selville nuo viirut, mutta tosiaan niitä on tosi monessa paikkaa ja sellaisissakin, mihin ei ajattelisi tuota kulutusta niin kohdistuvan.

Molo kidsin vaatteita olen kovasti aina täälläkin kehunut ja todellakin, olen niihin ollut aina erittäin tyytyväinen eikä kyse ole mistään maksetuista kehuista vaan omakohtaisista kokemuksista. Samalla logiikalla ajattelin tänne kertoa myös niitä huonojakin kokemuksia ja tämän pupuhaalarin osalta olen kyllä vähän pettynyt materiaalin kestävyyteen vaikka kuosina ihana onkin.

Miltäs teidän printit näyttää käytön jälkeen?

(ekassa kuvassa värit oikeat, mutta naarmut ei näy hyvin. kahdessa vikassa kuvassa värit liian kellertävät, mutta haituva ja naarmut näkyvissä) Kuvissa polvet sekä lahkeen suu.

 • Olivia A.
  27.2.2014 at 15:58

  Meillä Aatun kuosi on takkina ja siihen ei kyllä noita mainitsemiasi naarmuja ole tullut. Tummentumaa on vaaleissa kohdissa pääsääntöisesti kyllä takin helmassa ja hihohen sisäosissa. En ole sappisaippualla saanut niitä pois. Mitä tahranpoistoa olet ulkovaatteisiin yleensä käyttänyt?

  • Sini
   27.2.2014 at 18:29

   Takkiin ei varmastikaan tulekaan yhtä helposti kulumaa, ainakaan meillä ei ole siihen seeprakuosiin ole tullut yhtään kulumaa. Mä olen käyttänyt vanishia silloin kun muistan, mutta noita pupuja en jaksanut alkaa edes yrittämään 🙂

 • titti
  27.2.2014 at 16:56

  Oho, onpa mennyt aika nuhjuiseksi 🙁 Meillä ei polaris päässyt tänä talvena lainkaan käyttöön juurikin vähän lumen takia. Yksiväriset on kyllä säilynyt aiemmin priimoina.

  Btw. mikä objektiivi sulla on kamerassa :)?

  • Sini
   27.2.2014 at 18:30

   Juu on aika kulunut kyllä. Mulla on tuossa kamerassa kaksi objektiivia, pääsääntöisesti kuvaan tuolla EF 50mm F1.4 USM objektilla. Sen ostin kyllä ihan muutama viikko sitten, aikaisemmin minulla oli sama 1.8 versiona. Toinen on sitten zoomi objektiivi EF 18-135 IS

 • Anonyymi
  27.2.2014 at 16:57

  Meillä säilynyt haalari tosi hyvässä kunnossa. Pikkasen tummentumaa pupuissa joka lähtenee varmaankin pois jolloin tahranpoistolla.Tosin on ollut käytössä pienemmällä lapsella. Mutta on haalarilla kontattu ihan asfaltillakin 😉

  SANNA S.

  • Sini
   27.2.2014 at 18:31

   Hyvä kuulla, että kaikilla ei ihan noin ole käynyt kuin meillä!

 • RIIKAN BLOGI
  27.2.2014 at 17:10

  Hyvä postaus. Ja luulen että kulutus on myös ollut kovempaa mitä painavampi lapsi on.. Konttaaja vai ei jne.. Meillä ainakin eroa lapsissa ja niiden ulkohommissa paljon.. Hienoa kun olet rehellinen;)

  • Sini
   27.2.2014 at 18:34

   Juu onhan se erilaista mitä isompi lapsi kyseessä. Meillä ei kohta varmaan kestä mikään ulkovaate 🙂 Ja kyllä, rehellisyys on tosi tärkeää vaikka mekin olemme vaatteita molo kidsilta saaneet viimeksi nyt keväällä, niin haluan kertoa kuitenkin niistä rehellisen mielipiteeni. Itse kuitenkin kun myös luen blogeista käyttökokemuksia ja vinkkejä niin haluan edelleen uskoa, että ne ovat myös hyvällä omallatunnolla kirjoitettuja! Ja omasta mielestäni myös se huono kokemus on arvokas merkille, että tietävät kehittää tuotteitaan jatkossa..

 • Petra
  27.2.2014 at 17:24

  Meillä on pojalla viime vuoden ruudullinen Molo, speed check ja siihen tuli ekan talven jälkeen hyvin samanlaista kulumaa, ei ihan noin reilusti kuin tuossa pupussa, mutta viime talvena luntakin oli eri tavalla. Tänä talvena sitä on pidetty huonompana pukuna ja ihan kurakeleillä ja sen on kyllä näköinenkin. Reikiä nyt ei vielä ole ja aika kovalla käytöllä kuitenkin ollut, valkoisista ruuduista on ihan turha haaveilla 😀 Mutta en silti sanoisi olevani pettynyt, kaksi rankkaa talvea puvulla takana ja se on ehjä ja pitänyt pojan kuivana, ajanut asiansa siis ihan niinkuin pitääkin. Yksivärinen on ollut lumilla käytössä ja siinä ei mitään kulumaa vielä ole, mutta käyttöaikaa kaikkiaan sille tullut n. kuukausi, joten en uskalla verratakaan vielä.

  • Sini
   27.2.2014 at 18:39

   Juu valkoisesta on turha täälläkin haaveilla 🙂 Ja totta, pääasia kun puku pitää kuivana ja lämpöisenä ja käyttöönhän nämä on toki tarkoitettukin. Itse olen vain muutamana edellisenä vuotena tottunut niin siistikuntoisiin asuihin käytön päätteeksi, että tämä oli varmastikin siksi niin iso yllätys.

  • Kippuralla
   27.2.2014 at 21:00

   voin yähänkin sano, että ekaluokkalainen on jo kolmet housut pistänyt rei'ille tuolla jäämäessä/pihan metsässä rymytessä. samoin kahdet rukkaset on rikki, pitänee vielä lähteä rukkaskaupoillekin 😀 tähän taloon ostetaan lähinnä kumisaappaita (niistä hajoaa saumojen luota/kannasta=, ulkohousuja, rukkasia ja sukkia..

 • Kippuralla
  27.2.2014 at 17:35

  meidän minymon haalari näyttää samalta :/ siinäkin on kuviota.. lisäksi loskasäällä 2-3h ulkoilun jälkeen on polvet ja pepput märät ollut paristi. ei tainnut olla oikein meille sopiva, tai siis eskarilaiselle joka tykkää olla ihan erilailla ulkona kuin nuorin 🙂

  • Sini
   27.2.2014 at 18:40

   Voi ei 🙁 Tuo vedenpitävyyden puute erityisesti on harmi juttu!

  • Kippuralla
   27.2.2014 at 20:58

   sepä se, ja jeriikan sivuilta lainattu " Haalarissa on hyvät tekniset ominaisuudet, se on vedenpitävä sekä hengittävä. Vesipilari 8000mm." ja huom, meillä kuitenkin on kurahousut joita pidetään tarpeen vaatiessa..

 • Milla
  27.2.2014 at 18:00

  Ihanat printit. ♥

  Oikein harmittaa kun meilläkin jäi pulkkailu muutamaan reissuun. 🙁 Ski resort-haalarikin on kokenut aika kovia. Sen verran sillä on rymytty tuolla, ettei pesussakaan enää muuttunut puhtaanvalkoiseksi. HÖH!

  • Sini
   27.2.2014 at 18:41

   Meillä tuo Aatun haalari on ollut vain lumikeleillä käytössä, joten se on aika hyvässä kunnossa. muuten Aatu on pitänyt tummansinistä tiksun baby baggieta ja on sekin aika koville joutunut näillä keleillä ja vähän kulumaa on polvissa jo. Noh, kohtahan nuo toivottavasti saa jo heivata pesuun ja odotellaan sitä kevättä!

 • Helmi
  27.2.2014 at 19:55

  Mä olen huomannut myös, että printti-haalarit ei kestä. Yksiväriset on kestänyt hyvin, vaikka niitä on nimenomaan käytetty silloinkin, kun ei ole ollut lunta. Rainbowkaan ei kestänyt yhtä hyvin kuin yksiväriset. Kirppiksilläkin mitä olen nähnyt esim. viime talviset denim-kuosiset haalarit on kaikki ollut nuhjuisia. Tämän talven käytetyimmät puvut on ollut vanhat molon haalarit ja hyvin on toimineet, vaikkei lunta ole ollut juurikaan.

  Toki se kulutuskin alkaa olla vähän eri luokkaa näillä isoimmilla. Meillä esikoinen on saanut Ticketin Othelloonkin viiruja, vaikka ne meillä on säilynyt ennen uudenveroisina käytöstä huolimatta.

  • Sini
   18.3.2014 at 12:49

   Rainbowssa oli ainakin viime vuonna välikausimallissa jotain ongelmia juurikin kestävyyden kannalta. Toivottavasti olisi korjattu nyt tämän vuotisiin se. Ja totta, tämä vähälumisuus on kyllä laittanut kaikki ulkovaatteet lujille!

 • Oliviah
  27.2.2014 at 20:57

  Meillä on viime vuoden mallistoa oleva Molo Kidsin black navy haalari on toistaiseksi pysynyt moitteettomassa kunnossa. Ticketin Othelloon tullut hieman pientä jälkeä polviin ja eskaritytön Ticketin housuihin on tullut muutaman millin viilto jäätiköllä kaatumisesta ja nyt pientä pehmentymää polviin. Ehkäpä nuo housut on tarkoitettu enemmän lasketteluun kuin pihaleikkeihin, kun polvet eivät näy kestävän osumaa samoin kuin merkin haalarit. Jää ja terävät hiekoituskivet taitavat olla aika tuhoisa yhdistelmä haalareille ja housuille, samoin ulkojäillä luistellessa polviin tulee väkisilläkin jälkiä. Meillä on ollut koko ajan jonkin verran lunta ja jäätikköä ja jotenkin tuntuu, ettei tämä talvi vielä ollut tässä, ehkäpä vappuna sataa vielä lunta?

  • Sini
   18.3.2014 at 12:50

   Joo tuo jäätikkö on kyllä sellainen mikä kuluttaa aika helposti, samoin jäinen pulkkamäki. Nyt tuli tännekin useampi sentti taas lunta!!

 • Anonyymi
  27.2.2014 at 21:12

  Meiltä löytyy toi pupupuku!
  Se oli kyllä mainio valinta tälle talvelle.
  Suht hyvänä säilynyt, kulumia ainoastaan heijastinosissa ja on pidetty paljon päällä !
  Päpsä

  • Sini
   18.3.2014 at 12:50

   Kiva kuulla, että on pysynyt hyvänä!

 • Anonyymi
  28.2.2014 at 04:55

  Mun kokemuksen mukaan lapset kuluttavat ulkovaatteita eri tavalla. Liikkuvaisella 6v.esikoistytöllämme ulkovaatteet säilyvät huomattavasti paremmassa kunnossa kuin 4v. pikkuveljellä, toki tyttökin on parina viime kautena jälkeä ja pari reikääkin ulkokamoihinsa saanut (erityisesti välikausihousut ovat saaneet kyytiä lahkeiden sisäosien kohdilta). Pikkuveljen haalari oli viime talven jäljiltä aikas romuna (hänelle uutena hankittu ruskea Polaris). Löytyi palkeenkieltä/nirhaumaa, pari pientä reikää jne.. Puvulla oli kiipeilty/laskettu jäisissä lumikasoissa, joissa oli seassa myös hiekoitushiekkaa. Poika rymyää ja heittäytyy maahan jne. Toki leikkiä saa ja ulkokamppeiden pitää mahdollistaa ulkoilu säällä kun säällä, mutta tätä äitiä korpeaa tuollainen turha heittäytymin pitkälleen milloin mihinkin: eikä pahinta ole edes se että turhaan vaatteita tuhotaan vaan joku kerta varmasti satuttaa itsensä kunnolla kun heittäytyy huonossa paikassa. Sanoisin, että ulkovaatteet joutuvat kovemmalle koetuksella noin kolmen-neljän vuoden iästä eteenpäin.

  Pojan viime talvinen vähän käytetty Snow Denim haalari lähti meiltä uudenveroisena eteenpäin, tuota tosin oli käytetty lumisimmilla keleillä eikä niinkään jäisillä.

  Meilläkin nuo samaiset haalarit taaperolla pupu ja pojalla ski resort (parempana haalarina, ja vähällä käytöllä). Ei noissa vielä jälkeä ole, tosin ei hyvin kävelevä 1,5v ei juuri vaatteita kuluta ja pojalla taas käyttö vähäistä. Tykätty on!

  -Mila-

  • Sini
   18.3.2014 at 12:51

   Juu tämä on kyllä totta! Ja tosiaan isommat kyllä kuluttavat ihan erilailla kuin pienemmät, meillä on nyt ekaa kertaa tullut kunnon kulumia ulkovaatteisiin, nimenomaan Eevillä. Käyttöävartenhan ne toki on ostettu ja pupuhaalari varmaan menee ensi vuonna varahaalariksi mummulaan.

 • Jennies
  28.2.2014 at 06:49

  Meillä on tänä vuonna kuluneet haalarit ihan hirveästi, pojan legotec-haalariin tuli ihan iso viilto polveen, Ticketin baggien polvet on aivan naarmuilla ja pehmenneet, tytöllä popin haalarin polvet ovat pehmenneet. Aiemmista talvista ollaan samoilla merkeillä selvitty haalarit priimana, eli syytän kyllä ihan tätä vähälumista talvea 🙂

  • Sini
   18.3.2014 at 12:52

   Juu se se varmaan on, sama juttu täällä!

 • Saija
  28.2.2014 at 08:47

  Meillä 6-vuotialla pojalla käytössä oleva Molon yksivärinen haalari on samaan tapaan kulunut. Poika kyllä konttailee autojen kanssa ahkeraan, joten kangas joutuu koville etenkin polvien kohdalta. Meillä on ollut Molon haalari käytössä monta talvea ja kyllä niissä aina on ollut vähintäänkin pehmentymää ja hienoista kulumaa polvissa ja pepussa.

  • Sini
   18.3.2014 at 12:53

   Meillä myös ollut molon haalarit jo useampana talvena ja niissä ei mitään köytönjälkiä oikeastaan ollut. Ehkä se on sitten tuo lumi tai siis sen puute.

 • Eppusen kaapilla
  28.2.2014 at 08:47

  Oho, on kyllä pahan näköinen toi. 🙁 Meillä on se musta yksivärinen säilynyt tosi hyvin koko talven, näyttää ihan käyttämättömältä. Mutta nyt on kyllä meillä ollut myös tosi lyhyt käyttöaika, joten sekin voi vaikuttaa (?) 🙂

  • Sini
   18.3.2014 at 12:53

   Juu ehkä silläkin on vaikutusta, aika lujille nuo haalarit on kyllä tänä talvena joutuneet!

 • Anonyymi
  28.2.2014 at 09:16

  Meillä ei ole noita vastaavia, mutta Ticketin haalarin polvet naarmuilla ja pehmenneet isommalla eli ei kauhean paha.
  Mutta oma lukunsa stadiumin camo setistä housuissa vähintäänkin kymmenen reikää/läpiviiltoa ja skilan housuissa myös useampia reikiä. Eli 7 vuotiaalla pojalla ei meinaa kestää mikään. 3- vuotiaalla kaikki kestää paremmin. En oo koskaan uskaltanut moloja ostaa hinnan vuoksi, kun vahvat Ticketitkin on kovilla.

  • Sini
   18.3.2014 at 12:54

   Meillä on nyt lopputalvesta myös tiksun babybaggiessa aika paljon naarmuja ja kulumaa, vaikka siinä kangas on toksi kestävää.

 • Anonyymi
  28.2.2014 at 19:57

  Pahan näköinen? Ei minusta. Normaalia kulumaa olosuhteet huomioon ottaen, tai pikemmin vähäistä… Ei kai sellaista materiaalia olekaan joka näissä talvikeleissä moitteettomana säilyisi, ellei lapsi ole vainseisoskelevaa sorttia.. 😉 Nimim. paljon kauhtuneemmat haalarit omaava

  • Sini
   18.3.2014 at 12:55

   Juu meillä ei pahemmin seisoskella vaan rymytään koko ajan, ihan luonnollista tietysti, että kulumaakin tulee. Vähän kuitenkin yllätti, ehkäpä olin tottunut aikaisempina vuosina siihen, että näissä ei paljon jälkiä näy..

 • Anonyymi
  2.3.2014 at 20:23

  Ihan lumisenakin talvena 5v sai viime vuonna haalarin, Molon keltaisen, tuon näköiseksi.
  Ja nyt se on täynnä tummentumaa, kun samaa haalaria on pidetty alkutalvi ennenkuin todettiin auttamatta liian pieneksi.

  Päivittäiskäytössä olevat haalarit tuntuvat ikävuosien lisääntyessä kärsivän niin lumessa kuin lumettomassa.

  • Sini
   18.3.2014 at 12:55

   Meillä on jemmassa se keltainen ensi talveksi, toivottavasti kestäisi käytössä hyvin!

 • Eedith
  18.3.2014 at 11:02

  Pakko kommentoida, että tämä oli ensimmäinen talvi, jolloin meillä haalarissa näkyy käytön jälkiä enemmän. Lapsi on 4 -vuotias ja meno pihalla on aivan erilaista kuin vuosi sitten tai 2 -vuotiaalla pikkusisaruksellaan. Pikkusisaruksen puvussa (Ticket North Baggie) ei juuri käyttö näy vaikka onkin meille tullut käytettynä. Lapsi lähinnä istuu hiekkalaatikolla tekemässä hiekkakakkuja tai keinuu tms. Isompi lapsista juoksee pitkin pihaa, liukuu asvaltilla ja mennä viuhottaa miten sattuu. Isomman lapsen puvun (Ticketin kehuttu Baggie) polvet ovat täynnä pehmentymää (vastaavaa kuin tuossa teidän puvussa). Meillä talvi on ollut todella vähäluminen ja lapset ovat suurimmaksi osaksi leikkineet hiekassa ja hiekoitushiekan parissa. Hiekoitushiekka ei taida olla oikein hyvä kaveri talvivaatteiden kanssa… 🙂

  Mulle on pääasia, että lapsi leikkii ja hänellä on siihen sopivat varusteet päällä. Tottakai ne kuluu eikä tätä talvea voi kulumisen suhteen verrata mitenkään edellisiin talviin (ainakaan meillä päin). Noita tässäkin ketjussa olevia tarinoita useammat housut/kausi käyttävistä isommista lapsista olen kuullut niin paljon juttuja, joten olen jo varautunut siihen, ettei jatkossa isomman lapsen vaatteet enää säilykään pienemmälle 🙂

  • Sini
   18.3.2014 at 12:57

   Juu samaa mieltä, että käyttöä vartenhan nuo on hankittu ja ihan rauhassa saa meilläkin rymytä niin paljon kuin sielu sietää. Tämä oli myös meillä eka talvi kun haalarit oikeasti kuluivat, se tiksukin, ja ehkä se sitten vähän yllätti 🙂

Lue lisää