Ihana valo

Puhuin ystäväni kanssa yksi päivä auringosta. Siis siitä, kuinka mahtava juttu se onkaan. Aurinko on siitä jännä asia, että sitä tulee pidettyä vähän kuin itsestäänselvyytenä aina välillä, siellähän se on ja möllöttää…paitsi täällä Suomessa. Välillä sitä ei edes tajua kaivata, mutta sitten kun sen taas näkee, niin muistaa kuinka ikävä sitä olikaan. Nyt kun nämä kevään ensimmäiset aurinkoiset päivät tännekin saapuivat, niin aloin muistella, koska olinkaan mokoman planeetan viimeksi nähnyt. Ja en muistanut. Oli vissiin mennyt viikkoja, jopa kuukausi, ja meillehän se on ihan normaalia.

Uskon, että meistä aika moni kärsii ainakin jonkimoisesta kaamosmasennuksesta ajoittain. Itse en ole juurikaan asiaa tiedostanut, koska sitä eletään se harmaa auringoton aika täällä joka vuosi ja siihen on jollain lailla tottunut. Itse huomasin asian vasta nyt kun lähdin yhtenä päivänä töihin auringon jo paistaessa, väänsit stereosta volat kaakkoon ja jammalilin autossa. Morjenstin vastaantuleville hymy korvissa, toivotin aurinkoiset hyvät huomenet työkavereille ja olin kuin uusi ihminen. Ei sillä, kyllä minä muutenkin morjenstan tutuille ja toivotan hyvää huomenta, mutta nyt se oli jotenkin erilaista. Mietin, että miksi ihmeessä olen niin hyvällä tuulella näin ”normipäivänä”, mutta se oli se aurinko. Ja kotikin näyttää paljon kivemmalta auringonpaisteessa (paitsi ikkunat!) ja ulkonakin viihtyy taas paremmin.

Kiitos siis aurinko kun tulit takaisin, olikin jo ikävä! Oletteko te huomanneet itsessänne muutoksia nyt auringon myötä?

Aurinkoisesta päivästä tuli nautittua eilen tosin enimmäkseen sisällä kun puuhastelin keittiön rempan parissa. Napsin muutaman kuvan kun oli niin ihanan valoisaa, ekassa näkyykin heti tuo karu totuus eli ruoanjämät lattialla, mutta älkää välittäkö niistä. Toiseen kuvaan jo sitten jaksoin ne pyyhkäistä 😀 Meidän keittiön kaapitkin vähän vilahtavat tuossa ja samoin tuo toisen puolen musta rapattu välitila. Parempia kuvia keittiöstä laittelen sitten kun saadaan tuo toinenkin osa valmiiksi ja sinne uudet tasot ja allas vielä asennettua.

Kuvailin eilen myös tälläisistä kääreistä paljastuneita käsintehtyjä ihanuuksia, niistäkin kirjoittelen sitten vielä toisella kertaa.

Aurinkoista viikkoa kaikille!

 • Johanna
  12.3.2014 at 06:06

  Ihania valoisia kuvia ja voi, että kun nuo teidän keittiöntuolit on ihanat, minäkin olen nuita tuoleja pyöritellyt mielessäni, että jos hankkisin sellaiset meille 😀

  • Sini
   12.3.2014 at 11:14

   Ne on kyllä omastakin mielestä edelleen tosi ihanat. En ole kyllä niiden ostamista katunut vielä kertaakaan!

 • Marru
  12.3.2014 at 06:40

  Kyllä tuo ihana aurinko antaa vain kummasti energiaa ja kaikki näyttää jotenkin paremmalta (paitsi tosiaan ne ikkunat). Mukavaa keskiviikkoa!

  • Sini
   12.3.2014 at 11:14

   Niinpä!Koskahan nuo ikkunat jaksaisi pestä?!

 • Amy
  12.3.2014 at 11:04

  Meillä yöt on aika rasittavia nuorimmaisen kanssa, heräillään tiuhaan ja valvotaankin pitkiä aikoja. Olen ollut totaalisen tööt, en meinaa pyykkivuoria saada laitettua, tooosi vaikeaa saada mitään "ylimääräistä" tehtyä.
  Kunnes tsäppä-dää… aurinko ilmestyi taivaalle ja johan alkoi meikäläinen olla kuin eri ihminen, alkoi taas virtaa löytyä ja mieli oli kymmenen kertaa pirteämpi ja parempi. JOtta minultakin kiitos auringolle, että ilmestyit taas! En ees muista koska olin viimeksi auringon nähnyt, sama juttu siis!

  • Sini
   12.3.2014 at 11:15

   I feel you!jotenkin sitä on muutenkin normaalia väsyneempi ja sitten kaikki tuollainen vaikuttaa jotenkin monta kertaa enemmän kuin normaalisti. Mä kanssa valvoin pari yötä oksutautilaisten kanssa ja voi, että kun olin ihan naatti sen jälkeen!

 • Anonyymi
  12.3.2014 at 21:10

  Aurinko on tähti (ei planeetta) 🙂

  • Sini
   13.3.2014 at 05:57

   😀 Hups!

 • H
  13.3.2014 at 05:41

  Kyllä se aurinko kummasti vaan piristää ei sille mitään voi. Sekin vaikuttaa mielialaan kun illalla tulee oltua edes pieni hetki enemmän ulkosalla. (Pieni sivuhuomautus, aurinko ei ole planeetta 🙂 : http://fi.wikipedia.org/wiki/Planeetta)

  • Sini
   13.3.2014 at 05:57

   Niinpä, ja siellä viihtyykin nyt paremmin!
   Hups, enpä tsekannut faktoja kuntoon, sori! 🙂

 • Melina / Minishow
  13.3.2014 at 06:04

  Aurinko piristää niin kovasti, että tuntuu kuin ois eri ihminen keväällä ja syksyllä! Valtavan ihana näkymä teidän keittiössä :)!

Lue lisää