Viikonloppu Frankfurtissa

Terkut Frankfurtista!Olin tosiaan viikoloppureissulla työporukan kanssa Saksassa ja tänään illan suussa tuolta kotiuduimme. Tekipä hyvää kyllä päästä pitkästä aikaa kunnolla tuulettumaan, muistelin olleeni viihteellä viimeksi viime vuoden syksyllä. Ihan erilailla sitä muutenkin osasi nyt ottaa rennosti kun tiesi, että seuraavana päivänä ei tarvitse hakea lapsia hoidosta ja koittaa selviytyä siitä päivästä hengissä ja sai oikeasti vaan olla sen kolme päivää. Vähän se flunssa kyllä painoi vielä itsellä ja ihan parhaassa iskussa en ollut, mutta enpä muista koska olisi tullut naurettua niin paljon kuin tuolla reissulla.

Frankfurt oli kyllä hieno kaupunki ja paljon siellä oli nähtävääkin, me kyllä skippasimme suosista museot ja muut ”viralliset” nähtävyydet ja keskityimme enemmän hyvään ruokaan, pikkupubeihin ja illalla kiersimme yökerhoja ytimessä. Käytiin me kyllä vähän sightseeingilla jokiristeilullä ja palloilimme yhden päivän vanhassa kaupungissa.

Frankfurtissa oli kuuma! Ihan Suomen kesäkelit ja aurinko porotti kahtena päivänä kirkkaalta taivaalta. Vähän kulttuurishokkia siis koneesta ulos astuttaessa ja bussia odotellessa piti yrittää vähän lahkeita käriä, mutta eihän noista pillifarkuista saanut edes niitä ylös!

Hotelli meillä oli varattuna reilun kilometrin päässä rautatieasemasta olevasta Messestä. Tuolla oli joku iso konferenssikeskus ja seutu oli tosi rauhallinen, mutta silti tosi lähellä kaikkea. Lastenkin kanssa varmasti kivempi ympäristö kuin se ihan keskusta, missä ne hotellit olivat siinä punaisten lyhtyjen vieressä. Hotellista muutaman sadan metrin päässä oli iso ostoskeskus, mutta varsinaiset ravintolat ja baarit olivat enemmänkin sitten siellä ihan keskustassa. Meidän hotelli oli nimeltään NH Frankfurt Messe ja se oli todella siisti ja viihtyisä ja hotellin sisäpihalla vietimme tovin jos toisenkin lasillisten ääressä. Hotelli ei ollut kovin iso, mutta tosi kodikas.

Frankfurt oli hauska kaupunki sillä toisella puolella näkyi suuret pilvenpiirtäjät ja sitten taas toisella puolella vanhat historialliset rakennukset. Vähän kaikkea siis sekaisin. Shoppailumahdollisuudet tuolla olisi olleet todella hyvät, mutta ihme kyllä sekään ei erityisemmin kiinnostanut ja kävinkin hakemassa tuolta vain vähän tuliaisia kotiin.

Ostoskeskuksissa oli jos jonkinmoisia kojuja, tässä esimerkiksi herkullinen sorbettikoju. Hintataso ainakin joissain asioissa oli tuolla edullisempaa kuin Suomessa. Yksi jäätelöpallo maksoi esimerkiksi 1,2e ja Suomessa se taitaa huidella jo lähempänä kolmea euroa. Kahviloissa isot viinerit ja leivokset olivat 1,5e-2e ja kahdeksalla eurolla söimme ihan mielettömän upean aamupalan eräässä kahvilassa.Taksin lähtömaksu oli 3e ja kympillä pääsi jo pitkälle. Ravintoloissa juomat olivat aika samanhintaisia kuin Suomessa. Drinkit olivat kalliita, mutta olut taas ainakin joissain paikoissa edullisempaa. Ruokakaupassa oli mielestäni edullisemmat hinnat ja valikoima niissä oli kyllä ihan uskomaton. Ostoskeskuksissa oli monessa alet meneillään ja monissa prossat n. -50%. Normaalihintaiset tuotteet olivat minun mielestäni samaa hintatasoa kuin Suomessakin.

 Parilla eurolla kaupasta haettiin näitä aika isoja purkkeja, joissa oli eri sekoituksia tuoreita hedelmiä.

Kameran kuvasaldo jäi vähän olemattomaksi ja melkein kaikissa on meidän seurueesta muitakin, joten niitä en viitsi tänne laittaa. Tässä yksi ainokainen kuva mikä oli tallentunut pelkästään minusta, fiksu poseeraus jokiristeilytunnelmissa 😀

Puhelimesta kaivelin vielä muutaman kuvan, eipä sielläkään montaa ollut. Nyt täytyy kuitenkin palata takaisin arkeen ja valmistautua huomiseen työpäivään, matkalaukun tyhjääminen saa odottaa parempia aikoja!

 • Sari - MrsAgatha
  28.4.2014 at 04:09

  Kiva että teillä oli hyvä reissu! Frankfurt näyttääkin yllättävän mukavalta paikalta. 🙂

  P.S. Hieno tuo uusi logo! 🙂

  • Sini
   28.4.2014 at 18:12

   Mukavaa oli kyllä ja Frankfurt oli kiva paikka! Ja kiitos!

 • Anonyymi
  28.4.2014 at 05:11

  Hauska postaus (ja huippua kun lähes jokaisessa kuvassa näkyy joko tölkki tai drinksulasi) 😀 Yleensä sun postaukset on vähän öö, rajoittuneempia ja lapsiperheen arkea kuvaavia 😉 Ja ehdottomasti samaa mieltä, välillä on pakko päästä tuulettumaan ilman lapsia, me harrastetaan tuota miehen kanssa vähintään kerran vuodessa.

  • Sini
   28.4.2014 at 18:13

   Juu välillä vähän tällaistakin, harvinaista herkkua kyllä nämä lapsivapaat 🙂

 • Melina / Minishow
  28.4.2014 at 05:56

  Mahtavalta reissulta kuulostaa! Kyllä näitä tällaisia aina välillä tarvitsee lapsiperhearjen keskelle, vaikkakin yleensä ite oon viikonloppureissujen jälkeen vaan entistäkin väsyneempi :D.

  • Sini
   28.4.2014 at 18:13

   No älä! Ei tuolta kovin virkeänä kyllä palattu 🙂

 • Anonyymi
  28.4.2014 at 06:11

  Ja nyt olisi kiva kuulla mitä työtä teet…aina kiinnostaa ihmisten "status" vaikkei se nyt tärkeintä elämässä olekaan 🙂

  • Sini
   28.4.2014 at 18:15

   Omista tyjutuista en täällä ole koskaan puhunut ja olen ajatellut jatkossakin pitää ne blogin ulkopuolella. Toivottavasti ymmärrät 🙂

 • Henna
  28.4.2014 at 09:51

  Ihania kuvia. Varmasti ollu hyvä reissu 🙂
  Ootko muuten muuttanu jotenkii blogin sivuasetuksia? Kännykällä ei oo enää hyvä lukea. Pitää aina eka suurentaa, sit kuvista tulee megaisoja. Ennen teksti tuli sopivan kokosena. Ja ennen tais ekana päästä sivulle missä valittiin minkä postauksen lukee. Ymmärsitkö yhtään? 😀

  • Sini
   28.4.2014 at 18:15

   Huippu reissu oli kyllä! Juu venkslailin niitä jotenkin, nyt pitäisi taas toimia normaalisti!

 • La Petite Princesse
  28.4.2014 at 10:31

  Tuolla pitäisi kyllä päästä käymään vielä 🙂

  • Sini
   28.4.2014 at 18:15

   Suosittelen!

 • *Laura*
  28.4.2014 at 18:23

  Tosi kivan kuuloinen reissu! Lasten kanssa reissaaminen on ihan jees mutta joskus on päästävä aikuistenkin lomalle… 🙂 Tuo pizzakuva…! *slurps*

  • Sini
   30.4.2014 at 10:05

   Nimenomaan! lasten kanssa lähdetäänkin sitten taas kuukauden päästä reissuun!

 • Ninni
  30.4.2014 at 07:18

  Olikos tuo sorbettikoju Skyline Plazassa? Frankku on tämän hetkinen kotikaupunkimme, mutta kauppakeskuksiin emme ole vielä pahemmin ehtineet tutustua. Tuollainen koju olisi kyllä ihana yllätys maitoallergiselle! Tällä viikolla ollut vaihteeksi ihan Suomen oloinen vappusää: harmaata ja sateista, joskin ihan kohtuullisen lämmintä. Hauskaa Vappua!

  • Sini
   30.4.2014 at 10:06

   Moikka!Juu, siellähän se!Oli ihan älyttömästi vaihtoehtoja, päädyin turvalliseen mansikkaan kuitenkin 🙂 Ai nyt sielläkin on viilentynyt, satuttiin sitten hyvään aikaan tuonne reissuun. Ihana kotikaupaunki kyllä teillä!

Lue lisää