LOMAKUVIA

Sadepäivänä on kiva palata muistelemaan meidän aurinkoista reissua tuonne Playa de Las Americasiin. Meidän hotellista toivottiin myös juttua ja kerron siitä tässä samalla vähän, kovin montaa kuvaa ei vain tullut siitä napattua. Huomasin, että tämäkin postaus olisi pitänyt kirjoittaa heti, sillä tuntuu etten enää muista mitä me edes tuolla lomalla tehtiin! Tarkoituksena olikin kyllä, että ”ei tehtäisi paljon mitään” vaan ihan vaan oltaisiin. Kaiken kaikkiaan Americas oli ihan kiva lomakohde lapsiperheelle ja paljon jäi vielä näkemättäkin (esim vesipuistot yms).

Meidän hotelli oli sellainen kuin parque cristobal. Sen sijaintiin olin tosi tyytyväinen! Se oli siis ihan keskustassa ja muutaman sadan metrin päästä rannasta. Taksilla meidän ei tarvinut ajaa koko lomamatkan aikana vaan kävellen pääsi kaikkiin tarvittaviin paikkoihin. Ostoskeskuksetkin olivat reilun kilsan päässä ja supermarketti ihan vieressä. Vaikka hotelli oli siinä ihan keskustassa niin silti yöllä ei kuulunut yhtään meteliä meidän huoneistoon. Muutenkin itse hotelli oli rauhallinen, paljon lapsiperheitä näkyi olevan.

Hotellissa oli kaksi allasosiota, mutta me emme edes käyneet tuossa toisessa, lapset kun viihtyivät tuolla ”lastenpuolella”. Siellä oli pieni matala lastenallas ja sitten syvempi allas, missä oli isompi liukumäki. Hurjapää Aatu olisi tuosta isostakin halunnut mennä yksin ja vähän kun selkäänsä käänti, oli toinen jo rappusilla menossa laskemaan. Tosiaan, altaalla ei siis mitään löhöilyä tullut harrastettua koko loman aikana vaan kaikki aika meni lasten vahtimiseen. Eevi harjoitteli sukeltamista ja ilman kellukkeita uimista, joten toinen meistä aikuisista oli hänen kanssaan ja toinen sitten juoksi Aatun perässä 😀

Hotelli kun oli lapsiperheiden suosiossa, oli siellä sitten myös leikkialue niin ulkona kuin sisällä. Jotain ohjattua toimintaakin oli, mutta me missasimme ne joka kerta. Henkilökunta oli ystävällistä ja ruoka hotellilla oli ihan ookoo. Meillä oli puolihoito aamupala+illallinen yhdistelmällä ja kyllähän se buffa alkoi jo muutaman päivän jälkeen vähän tökkimään. Joskus vaihdoimme illallisen lounaaseen ja kävimme sitten muutamana iltana keskustan ravintoloissa syömässä. En usko, että enää otamme puolihoitoa, koska ei sitä buffaa vain jaksa vetää 7 iltana peräkkäin.

Huoneistoihin olin vähän pettynyt. Finnmatkojen sivuilla on hotellille annettu 4 tähteä, mutta en kyllä ole aivan samaa mieltä. Ensinnäkin huoneistot olivat aika vanhoja eikä niille varmaan oltu tehty mitään remonttia koskaan. Lisäksi meidän kämpässä oli ihan hirveästi sellaisia pikkuisia murkkuja ja jos jotain makeaa jäi näkyville, oli se ihan mustana murkuista hetken päästä. Yäääk! Kävin sanomassa asiasta respassa, mutta ei sille mitään tehty koko loman aikana. Vastapäätä olevassa asunnossa ei kuulemma murkkuja ollut, eli meillä kävi sitten vissiin huonoa tuuria tuon kanssa.

Toinen mikä vähän otti päähän oli nuo matkarattaat. Me siis tilasimme ne sinne hotellille ja finnmatkojen sivuilla oli maininta, että ne ovat mountain buggyt, siis sellaiset ihan kunnon tukevat rattaat. Olipa aika yllätys kun meille tuotiinkin tuollaiset heppoiset matkikset, joissa jalkahihna harrasi koko ajan renkaisiin. Kysyin asiasta oppaalta ja kävi ilmi, että ne rattaat olisi pitänyt varata sieltä ”retket” osion kautta ja jos ne varasikin siinä ”lisäpalvelut” (vai mikä lie olikaan) kohdassa niin ne onkin erit. Tämä ei ainakaan minulle tullut selväksi siinä varaustilanteessa ja odotin tosiaan ihan eri rattaita. Muuten tuo matkisjuttu oli kätevä kun kentällä/koneeseen ei tarvinnut omia raahata täältä mukana. Me olemme lähdössä nyt kesällä reissuun ja sinne ei ollut mahdollista varata rattaita paikanpäälle, joten omat joudumme Aatulle ottamaan mukaan.

Yksi päivä meni kokonaan rannalla. Lapset tykkäsivät kovasti ja leikkivät monta tuntia hiekalla. Aallot vain olivat sen verran kovat, että lapsia ei voinut yksin päästää siihen ihan rantaviivaankaan. Aatu ainakin meinasi aina lähteä aallon mukana merelle! Aatu otti rannalla myös päikkärit ja Eevin kanssa keräsimme simpukoita. Hiekka oli ihan superkuumaa, joten jotkut kunnon rantasläpärit olisi olleet hyvä.

Me liikuimme kävellen paljon. Tykkään kovasti kävellä ja katsella paikkoja ja ihanaa oli tallustella pitkin rantakatua ja nauttia viileästä merituulesta.

Parina päivänä tuolla oli todella tuulinen keli. Siltikin, tai ehkä juuri sen vuoksi ranta täyttyikin surffareista. Rannassa oli tuulisella kelillä tosi viileää, mutta sitten hotellin altaalla taas tarkeni hyvin.

Shoppailumahdollisuudet olivat tuolla tosi hyvät. Ihan kävelymatkan päässä hotelliltamme oli useampia ostoskeskuksia ja niihin kävelimmekin usein iltaisin. Sekaisin oli tuolla merkkiliikkeitä ja ketjuliikkeitä, hintaluokka ehkä aavistuksen edullisempaa kuin Suomessa. Ei nyt kuitenkaan mitään superhalpaakaan.

Eevin paratiisi! 😀

Aatu halusi itselleen pelipuvun ja se päällä hengailtiinkin monena päivänä. Hotellilla oli aidattu pelikenttä ja siellä kävimme muutaman kerran pelailemassa. Hotellilta löytyi myös mm pingispöytä, ilmakiekkopöytä, koripallokorit ja jalkkismaalit.

Noita lastenleikkipaikkoja oli myös aika paljon. Niihin sitten aina pysähdyimmekin ja lapset tietysti olivat innoissaan uusista jutuista. Jotenkin oli ihanaa kun lomalla ei ollut mitään pakollista eikä mitään suunniteltua juttua. Kävelimme vähän sinne sun tänne, pysähdyimme jätskeille ja lapset saivat päättää mitä tehdään.

Täällä blogissa sainkin hyviä vinkkejä tuonne meidän lomakohteeseen ja tätä mamma Mia! ravintolaa suositeltiin testaamaan. Siellä kävimmekin yhtenä iltana ja palvelu oli ihan huikean hyvää, ruoka samoin! Söin ehkä elämäni parasta lasagnea tuolla, nam!

Nyt saakin taas toivotella hyvää viikonloppua kaikille!

 • titti
  16.5.2014 at 11:38

  Niin MATKAKUUME! 😀

  • Sini
   16.5.2014 at 18:54

   😀

 • Kaisa
  16.5.2014 at 14:16

  Kivan näköinen tuo hotellin piha ja allasalue! Kun ollaan tarpeeksi lähellä päiväntasaajaa, niitä pikkumuurahaisia tulee makean kimppuun oli hotellin taso sitten mikä tahansa eikä niille oikein voi muuta kuin pitää ruuat suojattuna.

  • Sini
   16.5.2014 at 18:55

   Allasalue oli kyllä tosi kiva, siellä e viihdyttiin paljon ja lapset tietysti olisivat olleet vaikka koko päivän. Joo ne taitaa olla kyllä aika yleinen riesä, mutta meidän huoneessa niitä meni pitkin huonekaluja ja lattioita koko ajan vaikkei niissä mitään ollutkaan 🙁

 • Kerttu / Modernisti Kodikas
  16.5.2014 at 18:24

  Ihania kuvia!

  • Sini
   16.5.2014 at 18:55

   Kiitos Kerttu!

 • Mari
  16.5.2014 at 18:32

  Me ollaan lähdössä 1,5vk kuluttua marmarikseen. Rantsukengiksi mietin crocseja, mutta eikö ne sun mielestä rannalla toiminut?

  • Sini
   16.5.2014 at 18:58

   Juu, kirjoitin vähän huonosti. Siis lapsilla olikin crocsit, mutta mulla esim itsellä oli ne semmoiset pitsikengät ja ne ei ollut kyllä yhtään kätevät rannalle kun imivät kaiken hiekan itseenä.

 • -Sini-
  16.5.2014 at 20:35

  Tutuilta näyttää maisemat ja kiva kun Mamma Rosa oli suosituksen arvoinen, mukava henkilökunta, superhyvä ruokaa ja hyvin ottavat myös lapset huomioon

  • Sini
   16.5.2014 at 20:40

   Ai sekö se oli 😀 No mamma ku mamma! Muistin vaan alun 😀
   Ja todellakin, olivat ihan mahtavia lasten kanssa, se jäi erityisesti mieleen. Kiitos vielä vinkistä!

 • *Laura*
  17.5.2014 at 20:17

  Oi että! Näistä kuvista pääsi kyllä jälleen tunnelmiin. Meilläkin jo lomasta liian monta viikkoa. Mihin te olette menossa kesällä?

  • Sini
   18.5.2014 at 11:39

   Me mennään Rodokselle kahdeksi viikoksi. Voi, ei ole enää kovin kauaa siihenkään reissuun ja täällä on nyt tälläiset kelit!!

 • Anonyymi
  19.5.2014 at 07:01

  Hei! Ihanalta näyttää 🙂 Kenen tuo Eevin pinkki isolierinen lierihattu on (tossa toiseksi viimeisessä kuvassa)?

  • Sini
   19.5.2014 at 07:08

   Moikka! Se on metsolan viime kesän mallistosta. Käsittääkseni niitä on kyllä heillä joka vuosi. Tosi kiva malli ja pysyy hyvin päässä!

Lue lisää