VAPPUKIN OLI JA MENI

Niin se on vappukin taas takana ja tänäkin vuonna sitä vietettiin aika kylmässä säässä. Meidän vappu meni ihan rauhallisesti kotosalla lasten kanssa ja tässä vähän kuvasaldoa muutamalta päivältä.

Isille iski nakki ja pääsi toteuttamaan luovuuttaan loihtimalla lapsille ilmapalloeläimiä. Olimme päättäneet, että vappuna sitten grillataan oli keli mitä tahansa ja niinpä sitten kyhjöttelin grillin vieressä toppatakki päällä. Loppuillasta taisi tulla taivaalta rakeitakin, että ei mikään ihan paras grillaussää osunut kohdalle, mutta mahat saatiin täyteen silti!

Lapset kävivät pihalla huristelemassa uudella autollaan, tällä(kin) kertaa nainen ratin takana oli selvästi parempi vaihtoehto ja Aatu vaihtoi menopelin lopulta polkumopoon.

Pikkasen haastetta kuskille ja sydämen tykytyksiä äidille kuinkahan tuossa oikein käy..

Vappupäivänä pyörähdimme perinteisissä peuhajaasissa ihmettelemässä moottoripyöriä tietysti perus onginnat ja arvonnat tuli myös tsekattua.

Molemmat lapset kävivät myös ratsastamassa poneilla ja kumpikin oli puuhasta taas yhtä innoissaan. Mönkkäriradallekin olisi kummantin tehnyt mieli, mutta jono oli sinne melko pitkä ja keli niin kylmä, että siellä ei enää kyennyt kauempaa seisoskella, joten siirryimme sisätiloihin lämmittelemään.

Semmoinen vappu meillä, mitäs teillä puuhattiin?

 • Jessica
  3.5.2014 at 05:27

  Ihania kuvia taas! Mistäs noin hienon ajopelin olette hommanneet lapsille? 🙂

 • Henna
  3.5.2014 at 06:29

  Asiasta kukkaruukkuun. Onko teillä hirsitalo? 🙂
  Nimim. Talon rakennus aluillaan, mut eka pitäs se talomalli valita.
  Jos on hirsi, niin minkä rakennuttajan?

  • Sini
   3.5.2014 at 06:55

   Moikka! Juu on meillä. Valmistaja on on Finnlamelli ja talo on tehty omista piirrustuksista. me emme ole itse sitä kyllä rakentaneet, että rakennusprosessista en valitettavasti osaa oikein mitään kertoa. Tsemppiä valintaan!

 • Henna
  3.5.2014 at 06:59

  Eiköhän me hirsitaloon päädytä 🙂 noi seinät <3 ja haluun kans että ne maalataan täysin valkosiks.
  Onko risuja tai ruusuja finnlamellista, hirrestä yleensä? Tekisitkö nyt jotain toisin? Onko pohjaratkasu osottautunu toimivaks?
  Onko teillä 2 kerrosta?

  • Sini
   3.5.2014 at 07:10

   Me olemme täällä rempanneet talon ihan lattiasta kattoon ja kaikki pinnat on siis käsitelty jälkeenpäin. Seinät on kuultolakattu sellaisella tikkurilan puunsuojalla, mikä sävytetty kaikkein valkoisimmaksi. Puu siis kuultaa sieltä läpi vähän, koska emme halunneet ihan täysin peittävää pintaa, mutta kokonaisilme on tosi valkoinen. Vastaavan ilmeen saa myös esim valkoisella vahalla.

   Omasta mielestäni hirsitalossa on hyvä asua ja talo hengittää hyvin. Sen huomaa kun tulee kotiin reissusta ja vastassa on se ihana oman kodin tuoksu!

   Meillä on väliseinätkin täysin hirttä ja sellaiset seinät mihin hirsiseinää ei saanut (esim pesuhuoneen viereinen seinä) on sitten hirsipaneelia. Pohjaan emme ole tehneet muutoksia, meillä on siis sellainen 1,5 kerroksinen talo mikä on olohuoneesta avoin ylös saakka. Ylhäällä on aula+2 makkaria ja alhaalla olohuone, aula, makkari, keittiö, pesutilat ja khh. Me olemme kanssa suunnitelleet raksaprojektia kun sopiva tontti löytyisi ja oma haaveeni on 1-kerroksinen talo.

  • Henna
   4.5.2014 at 10:44

   Juu, mies on perustellu valintaansa tolla puhtaudella ja terveydellä. Meille on tulossa yksi kerroksinen talo, muita vaihtoehtoja ei ees ajatella.

   Kiitos kun jaksoit vastailla 🙂 alkaa viimein hahmottumaan mitä halutaan.
   Teidän koti on kyllä kaunis. Ihanan valoisa ja kivasti sisustettu 🙂

 • Henna
  3.5.2014 at 07:02

  Eipä teijän seinät taidakkaa olla ihan valkoset. Miten ootte käsitelly noi seinät?

 • Satu/Willa Fox
  3.5.2014 at 11:08

  Ihania kuvia! <3

 • Kerttu / Modernisti Kodikas
  3.5.2014 at 17:59

  Onpas elämänmakuisia ja kauniita kuvia!

Lue lisää