LEMPIKOSMETIIKAT

En ole täällä juurikaan kosmetiikasta kirjoittanut niin ajattelinpa tehdä tällaisen lempikosmetiikkani postauksen. En ole mitenkään merkkiuskollinen vaan tykkään kokeilla uusia juttuja, mutta harvoin ostan kosmetiikkatuotteita heräteostoksena tai mainosten perusteella, vaan yleensä vain silloin kun joku loppuu. Mainosten uhri olen siinä mielessä kyllä, että sitten kun täytyy käydä ostamassa jotain tarvitsemaani, niin muistelen mitä tuotteita olen bongannut blogeista tai lehdistä ja ostan yleensä niitä.

Muutamia luottojuttuja on toki vuosien aikana tullut vastaan, mutta esimerkiksi voiteissa yms en ole löytänyt mitään yhtä suosikkia.

Arkena meikkaan yleensä aika vähän ja meikin määrä on yleensä verrannollinen siihen kuinka monta kertaa torkutan herätyskelloani 🙂 Normaalisti pohjan lisäksi laitan vähän luomiväriä ja ripsaria, kajalia en yleensä ehdi/jaksa laittaa ollenkaan.

Luomiväreissä suosikkejani on ollut Isadoran paletit. Niissä on kauniita sävyjä ja pigmentti on hyvä ja hinta edullinen. Suosikkisävyni löytyvät paleteista cappuccino ja crystal mauve. Nyt tilasin myös tuon paljon hehkutetun Urban decayn naked 3 paletin ja sitä olen nyt muutamasti jo kokeillut. En osaa oikein vielä sanoa siitä oikein mitään, mutta pigmentti on ainakin hyvä myös niissä sävyissä mitä olen testaillut ja sävyt sopivat hyvin vihreille silmille.

Dermosilin tuotteita olen käyttänyt jo pitkään ja sieltä olen aikoinaan ostanut myös sivellinsetin, joka on ollut tosi hyvä. Kulmiin käytän h&m:n kulmakynää ja paras ripsari minulle on tuo cliniquen lash power mascara, joka erottelee hyvin nuo omat tynkäripseni eikä jätä paakkuja. Kajalina käytän Lancomen nestemäistä artlineria.

Meikkaamisen aloitan levittämällä tummille silmänalusille Lumenen dark under eye concealeria. Vaikka putkilo on pieni, niin tavara on tosi riittoisaa ja hinta muistaakseni vajaa 15 euroa. Peittää ihan ok, mutta ei varmaan tarpeeksi jos silmänaluset ovat todella tummat. Itse ajattelin seuraavaksi testata silmänalusiin tätä Lancômen tuotetta.

Meikkivoiteena minulla on Lumenen CC-voide, joka on osoittautunnut todella hyväksi löydöksi. Tämä on jo toinen purkki minulla ja tässä pidän erityisesti siitä, että peittää tarpeeksi hyvin, mutta jättää ihon silti hieman kuultavaksi. Voiteen päälle laitan Yves Saint Laurentin touche éclat valokynää (luottotuote) ja lopuksi päälle irtopuuteria tai jos tarvitsee mattapintaa niin tuota lumenen cc puuteria. Urban Decayn eyeshadow primer potionin nimeen vannovat monet ja niin minäkin. Tämä pitää luomivärin paikoillaan koko päivän ja saa meikin näyttämään siistiltä iltaan saakka.

Poskipunaa käytän aika harvoin, koska poskeni ovat aika punaiset aina muutenkin johtuen pinnassa olevista verisuonista. Poskipunana minulla on kuitenkin tuo Lancômen blush subtil. Aurinkopuuteri on dermosilin valikoimista. Huulipunaa käytän myös aika harvoin, kesällä enemmän ja nyt löysin kivat sävyt Lumenelta (unohtuivat kuvasta) Diorin lip glow color reviver balm on eniten käyttämäni tuote ja korvaa aikalailla huulirasvan itselläni. Tämä korostaa huulten omaa sävyä ja tuo niihin pienen kiillon. Päälle laitan joskus myös tuota Diorin lip maximazer huulikiiltoa, mutta en ole huomannut sen tuovan minulle yhtään täyteläisempiä huulia 😀

Rasvojen suhteen ostan yleensä sitä, mitä eteen sattuu jos joku on lopussa. Nyt minulla on ollut käytössä Biothermin biosource sarjan kasvorasva, puhdistusvaahto ja kasvovesi. Minusta tuntuu, että aivan sama mitä tähän naamaan laitan, niin en koskaan huomaa mitään eroa! Nämä ovat olleet ihan hyviä ja näissä on mukava mieto tuoksu. Oma ihoni on sellainen sekaiho ja joskus tosi kuiva, mutta epäpuhtauksiakin on. Mielellään kuulisin hyviä vinkkejä sekaiholle tuohon kasvojenhoitoon, onko joku todella superhyvä sarja? Ensimmäisen seerumini ostin vasta tänä vuonna ja se on tuo Estée Lauderin Advanced Night Repair. Tämä ihan ökyhintainen tuote kantaa jonkinmoista kulttituotteen mainetta ja ystäväni toi sen laivalta kun siellä oli kaikki kosmetiikka puoleen hintaan. En ihan tiedä onko tämä nyt niin erikoinen tuote, mutta ehkä se johtuu siitä, että en usein muista laittaa tätä 😀 Ainakin pullo on riittoisa ja seerumi jättää ihon mukvan sileän tuntuiseksi.

Hiustököteissä minulla on käytössä kampaamoista saatava Tahen sarja. Näissä tuoksu on ihan taivaallinen! Tahen clean fixative lakka on riittoisaa ja antaa hyvän pidon, tämä on siitä erikoinen ettei pullossa ole aerosilia vaan on sellainen pumpattava. Gold secret tuote on tehohoito kärsineille hiuksille ja sitä käytän pesun jälkeen noihin vaalennettuihin osioihin. Vaikka pullo on pieni, niin tämä on kestänyt minulla jo mona kuukautta, sillä yksi painallus riittää tarvittavaan määrään (ainakin omissa lyhyissä hiuksissani). Vieressä oleva keratin gold on  vielä pienempi puteli ja siinä on mukana lämpösuoja, sitä laitan ennen föönausta. Gold secret maksoi muistaakseni vajaa 30 euroa ja tuo lämpösuoja noin 15 euroa. Lopuksi muotoiluun käytän sitten Cutrinin matt wax vahaa, jossa on myös hyvä tuoksu.

Luottohajuveteni on Versacen bright crystal. Tätä ostan aina uuden pullon kun edellinen loppuu. Tykkään muutenkin sellaisista makeista tuoksuista ja toinen mistä pidän on Escadan cherry in the air. Täydellinen kesätuoksu taas on Calvin Kleinin one summer, joka tuoksuu omaan nenääni sellaiselta ihanalta puhtaalta pyykiltä!

Mielelläni kuulisin mitkä ovat teidän luottokosmetiikat?

 • Saga / Niittykulma
  13.6.2014 at 10:53

  Tosi kiva postaus ja hyviä vinkkejä, kiitos niistä.

  • Sini
   18.6.2014 at 11:04

   Kiva, että tästä oli hyötyä!

 • Ebbe
  13.6.2014 at 11:58

  Samoilla tuoksuilla mennään 🙂

  • Sini
   18.6.2014 at 11:05

   Parhaita! 🙂

 • Anonyymi
  13.6.2014 at 21:41

  Vitsi mä jaksan ihailla teitä jotka jaksatte/viitsitte meikata noin huolella! Mulla ei ole meikkipussissa kuin ripsiväri ja sen postoaine:)

  T: Heidi

  • Sini
   18.6.2014 at 11:06

   Mun arkimeikki on tosi simppeli ja nopea! Aikaa menee ehkä n 10min!

 • anna
  15.6.2014 at 07:33

  itselläni ainakin arkena tulee usein laitettua vain ripsiväriä ja meikkivoidetta. Juhliin tai muuten joskus viikonloppuisin tulee meikattua enemmän. Mulla ehdoton suosikki hajuvesissä on Lacosten touch of pink. Pitäisikin ostaa jostain tummiin silminalusiin, kun ne luonnostaankin on aika tummat.

  • Sini
   18.6.2014 at 11:07

   Juu eipä sitä itsekään arkena tule kovin paljoa meikattua. Olen lisäksi niin aamu-uninen, että aina tulee kiire töihin eikä ehdi paljon kuin vilkaista peiliin 🙂

 • Meeri / Murulit
  15.6.2014 at 18:15

  Kiitos näistä vinkeistä, erityisesti noista peittävien meikkien vinkeistä, nyt kotona ollessani olen todella laiska meikkaamaan, saattaa hyvinkin mennä muutama päivä etten meikkaa tippaakaan mutta tuollaiset peitevärit erityisesti silmänalusille kyllä olisivat tervetulleita, välillä oikein kauhistuttaa kun peiliin katsoo, että millainen panda minusta onkaan tullut. 😀

  • Sini
   18.6.2014 at 11:08

   Joo tummat silmänaluset on niin tuttu juttu täälläkin! Tuo lumenen on ihan hyvä ja edullinenkin!

Lue lisää