HELLY HANSEN: SATOI TAI PAISTOI

*Postaus toteutettu yhteistyössä Helly Hansenin kanssa

Kotiäitivuosinani arjen pelastus oli laadukas ja toimiva kuoripuku. Totta kai edelleen, mutta eritoten silloin kun itsekin tuli lasten kanssa ulkoilua kaksi kertaa päivässä lähes kelillä kuin kelillä. Edellisen kuoripukuni ostin silloin kun olin Eevistä äitiyslomalla ja kyllähän se hinta kirpaisi. Puku on kuitenkin ollut minulla käytössä kohta kuusi vuotta ja lähes päivittäin lukuunottamatta kesähelteitä ja kovimpia pakkasia. Itse käytän kuoripukua myös treeneissä jos sataa, joten se on todellakin joutunut kovalle kulutukselle ja etenkin housuissa on alkanut jo vähän kulumista näkyä. Näiden vuosien aikana puku on kyllä maksanut itsensä takaisin moninkertaisesti ja mikä parasta, pitänyt minut kuivana ja lämpöisenä tehden ulkoilusta ja liikkumisesta mukavaa.

Minulla ja miehelläni on ollut käytössä keväästä saakka nämä kuvissa näkyvät Helly Hansenin Odin kuoriasut. Kyseiset asut ovat suunniteltu erityisesti retkeilyyn ja huomiota on kiinnitetty puvun hengittävyyteen, vedenpitoon sekä hyvään istuvuuteen. Sanoisin, että hyvää kuoripukua etsiessä kannattaa tosiaan suunnata sinne eräosastolle! Nykyään sieltä löytyy paljon muutakin kuin maastokuosia ja valikoimissa on tyylikkäitä ja toimivia ulkovaatteita joka lähtöön. Kannattaa kurkata Helly Hansenin sivuilta tuo aleosio, josta voi tehdä ihan hyviä löytöjä noin -30% alella.

Kuoripuvun tarkoitushan on ensisijaisesti pitää käyttäjä kuivana ja suojassa tuulelta, mutta tärkeää
on myös kankaan hengittävyys, että pukua voisi käyttää muulloinkin kuin
sadesäällä. Odinissa on 13 000mm vedenpitävyysarvo ja puvun
hengittävyys perustuu Helly tech- teknologiaan, jossa puvun valmistusvaiheessa takin päälle on levitetty nestemäinen materiaali,
joka kuivuessaan muodostaa kankaalle vettähylkivän ja hengittävän pinnan. Puku on hyvin kevyt ja siitä löytyy tuuletusaukot takista ja housuista koko reiden matkalta aukeava vesitiivis vetoketju, jolloin puvun riisuminen on helppoa.

Kenosha juoksulenkkarit, löytyvät alesta täältä.

Pukua on käytetty niin poutasäällä kuin sadesäälläkin ja täydellisessä kaatosateessakin puku piti minut täysin kuivana!

Käytössä meillä molemmilla ovat olleet myös Helly Hansenin kenosha juoksukengät. Omat karkkiväriset kengät ovat saaneet hurjasti kehuja ja kyselyjä ja näitä on tullut pidettyä ihan töissäkin farkkujen kanssa.

Tässä lähdössä treeneihin, kengät piristävät mukavasti muuten niin mustaa asua 🙂

Ja tässä sitten töihin lähdössä, toimivat hyvin farkkujen ja esimerkiksi mustien löysempien housujen kanssa!
Moni kiinnittää varmasti huomiota lastenvaatteissa hyviin vedenpito-ominaisuuksiin, mutta suosittelen hankkimaan myös itselle kunnon kuoripuvun. Suomen syksyssä ainakin itsellä se on ollut ihan korvaamaton ja vaikka hinta on korkeampi, palvelee se kuitenkin hyvänä vuosia ja tekee ulkoulustakin paljon mukavempaa!
Millaisia ulkoilukamppeita teiltä löytyy?
 • myttyrällä | SJ
  24.7.2014 at 12:19

  Näin muuten on, moni aikuinen ei kiinnitä huomioita omiin! Meillä Hra B jämäkästi juoksee vuoden "nakki kuokka ja kirves" vehkeissä 😀 minä puolestaan olen ostanut kunnon puvut. Paljon miellyttävämpi on liikkua kun vaatteet hengittää on kevyitä ja mukavia!

  • Sini
   27.7.2014 at 12:42

   Näinhän se on. Mulla on kanssa itsellä ollut kunnon kuoripuku, mutta miehellä sellainen tavallinen tuulipuku, joka ei pidä vettä ollenkaan.

 • Hanna
  24.7.2014 at 17:51

  Lenkkarit on niin ihanan väriset, minulta löytyy myös kuoripuku ostettu erätukusta ja ollut kyllä hyvä ostos hetkeäkään en ole katunut. Olet oikeassa kannattaa satsata myös omiin ulkoilu vaatteisiin ja kenkiin.

  • Sini
   27.7.2014 at 12:42

   Ne on kunnon karkkikengät! Ja tosiaan, mukava kun ei tarvitse märkänä värjötellä pihalla!

 • Mari
  25.7.2014 at 20:28

  Mä poljen työmatkat lähes päivittäin kevään, kesän ja syksyn, joten kuorivaatteet tulee tarpeeseen. Myös ulkoillessa ja mökillä veneillessä kuorivaatteet on käytössä. Ongelmana mulla on ollut se, ettei housujen teipatut sisäsaumat ole kestäneet. Aiempi puku oli raiskin, nyt käytössä on ollut Haltin puku ja molemmissa sama ongelma. En tiedä uskallanko enää rahaa housuihin kauheasti panostaa, kun tuntuvat kestävän parisen vuotta vaan. Mökiltä löysin helly hansenin kuorihousut, lisäksi löysin Ruotsista stadium outletista 15 eurolla jotkut merkittömät, kokeilen pärjätä niillä seuraavat pari vuotta :). Takit kestää paremmin, niihin voi panostaa rahallisestikin vähän enemmän.

  • Sini
   27.7.2014 at 12:43

   Pyöräily varmaan kuluttaakin niitä sisäsaumoja aikalailla kun hankaavat siihen penkkiin. Olen huomannut joissain lastenkin kuorihousuissa, että sisäsaumat ovat kovimmalla kulutuksella. Jos teippaus on liian kova niin monesti se kuluttaa päällikankaan puhki.

 • Anonyymi
  27.7.2014 at 11:45

  Näytät tuossa kuvassa siltä kuin sinulla ei olisi mitään kiirettä suojaan vaikka sataa aivan kaatamalla. Näytät tosi märältä, eikö vesi alkanut jo tulla läpi ja tehdä paitaan märkiä läikkiä? Entä pitikö huppu?

  Minulla on Umbron hupullinen tuulipuku mutta tarvisin kyllä kipeästi jotain paremmin vettä ja tuulta pitävää. Viime kesänä ulkoillessa samanlaisessa kaatosateessa vesi tuli heti hupun, olkapäiden ja rintakehän kohdalta läpi ja kymmenen minuutin päästä olin täysin läpimärkänä. Oli todella inhottava tunne kun kylmä vesi valui pitkin niskaa, rinnuksia ja selkää ja palelsi aivan kauheesti. Sadepäivät ovat minulle todellinen ongelma etenkin kun vielä pyöräilen työmatkat. Alkukesällä kastuin kymmenen minsan rankkasadekuurossa täysin läpimäräksi ja hyytävä tuuli tunkeutui läpi märälle iholle. Viime syksy oli ihan kauhea kun sadepäiviä oli tämän tästä ja ulkoilujen aikana minulla oli tuulipuvun alla pehmeä verkka-asu aivan läpimärknä monet kerrat ja sanomattakin selvää että paleli. Mitä luulet, olisiko tuollainen kuoriasu minulle hintansa arvoinen?

  • Sini
   27.7.2014 at 12:47

   Sittenhän kuvat ovat onnistuneet! Vesi ei nimittäin mennyt mistään läpi ja olin täysin kuiva sisävaatteista. Olen pukua käyttänyt myös treeneissä sadekelillä ja 1,5 tunnin aikana en ole kastunut sateesta, toki hionnut sitten muuten. Huppu on tosi hyvä kun tulee noin eteen ja siinä on tuo lippa, suojaa siis kasvojakin kokonaan. Suosittelen kyllä ehdottomasti kunnon kuoripuvun hankkimista varsinkin jos pyöräilet säällä kuin säällä. Kannattaa kiinnittää huomiota vesipilareihin, saumojen teippauksiin ja siihen huppuun. Aikaisempi puku minulla kesti sen 6 vuotta ja edelleen takki siinä on kuin uusi, housuissa on lahkeissa vähän kulumaa kun olen sitäkin käyttänyt treeneissä.

 • Anonyymi
  8.6.2017 at 09:50

  Onko nuo Helly Hansenin takit suurehkoa kokoa, kun sellaista kuullut? Olen hankkimassa Hp point jacket takkia ja on tullut paljon mietittyä s ja m koon väliltä. Olen n.165cm pitkä ja melko hoikka. Minkä kokoinen takki sinulla on ja kannattaako ottaa isompaa kokoa useampien vaatekerroksien varalle?

  • Sini
   8.6.2017 at 10:01

   Moi! On mun mielestä vähän reilua kokoa. Takki on mulla xs ja housut s kokoa. Takin alle mahtuu mulla huppari. Olen 165cm ja yläosasta s kokoa yleensä

Lue lisää