TALVEN KENKIÄ

*Postaus toteutettu yhteistyössä Pikkujalkojen kanssa

Pikkuhiljaa voisi ehkä vähän jutella jo talven varusteista ja aloitetaan vaikka kengillä. Me olemme luottaneet Pikkujalat lastenkenkäkauppaan jo Eevin taaperoajoista lähtien ja aina palvelu on ollut aivan erinomaista ja todella asiantuntevaa. Monesti joutuu pähkäilemään kahden koon välillä ja Pikkujaloista on aina saanut hyviä neuvoja kumpi koko kannattaa valita ja myös siitä millainen malli olisi paras juuri sen oman lapsen jalkaan.

Sopivan kokoiset kengät ovat todella tärkeä asia ja liian isoja ei
kannata ostaa. Kuitenkin talvikenkiin suositellaan n 1,7cm kasvu- ja
käyntivaraa. Pikkujalkojen sivuilta löytyy kaikista kengistä sisämitta
ja lapsen jalka kannattaa mitata ennen kenkien ostamista. Helpoin tapa
on laittaa lapsi seisomaan mitan päälle seinää vasten kantapäät kiinni
seinään. Joskus voi tosiaan olla niin, että juuri tuolla suositellulla
kasvuvaralla ei löydy kokonumeroa ja silloin kannattaa ehkä ennemmin
ottaa pikkasen reilumpi kuin liian pienet. Meillä esimerkiksi Aatun
talvikengissä on nyt 2,2cm varaa koska seuraava koko alaspäin olisi taas
ehkä jäänyt kesken talven pieneksi ja kenkään on hyvä mahtua myös
paksumpi sukka. Monissa kengissä on hyvät säädöt joko tarroilla tai nauhoilla, joten se pieni reiluus ei niinkään haittaa. Toki liika on liikaa ja selkeästi liian isot kengät ovat hankalat lapsen käyttää eivätkä ole hyväksi jalallekaan.

Lapsen jalankasvu on todella yksilöllistä ja esimerkiksi meillä Aatun jalka on kasvanut vuodessa hurjasti ja Eeville taas menee edelleen vielä viime vuoden talvikengätkin. Ihan koko talvea ne eivät ehkä mahdu, mutta alkutalven nyt ainakin. Jos tänä vuonna niitä pakkaskelejä olisi luvassa, niin kummallekin lapselle on jemmassa nämä UGGin konjakinruskeat classic short saappaat, jotka löytyvät nyt alestakin Pikkujalkojen sivuilta. Sopivat mielestäni hyvin lähes kaikkien asujen kanssa ja kuvissa ne ovat noiden Mini Rodinin villakangastakkien kaverina.

Oma suosikkini lastenkengistä on ollut aina Angulus. Heillä on todella kauniita saappaita ja muutenkin olen ollut tosi tyytyväinen kenkien laatuun ja ulkonäköön. Viime vuonna kummallakin lapsella oli nämä anguluksen mustat tarrakengät ja samat on nyt Aatullakin täksi talveksi. Eevin kokoa ei enää pikkujalkoihin tullutkaan, joten hänellä on nyt tämä saapasmalli. Anguluksissa on hieman avarampi lesti, joten nämä on helppo pukea vähän pulleampaankin jalkaan. Kengät ovat simppelin tyylikkäät ja menevät ihan siistimpien asujenkin kanssa.

Bisgaardilta löytyy myö tosi kauniita talvikenkiä ja niissä on vähän angulusta kapeampi lesti. Esimerkiksi nämä tarrakengät ovat mielestäni nätit. Yksi suosikkini on ollut Arauto rap ja heidän saappaitaan ja nauhakenkiään meillä oli toissatalvena. Arauto rap on lestiltään vähän bisgaardia leveämpää. Omat suosikkini ovat nämä nauhakengät sekä nämä saappaat. Nuo nauhalliset versiot meillä on konjakinvärisenä Aatulla ja olen ainakin itse kokenut ne käteviksi, koska sivussa on lisäksi vetoketju. Nauhoja ei meillä ole ainakaan tarvinut availla joka kerta vaan pelkästään vetoketju.

Aina paras tietysti jos pääsee lapsen kanssa sovittamaan kenkiä ja Pikkujalkojen liike sijaitsee Jorvaksessa, joten jos asutte lähistöllä niin kannattaa piipahtaa ihan paikan päällä. Nettikaupan kuvat ovat kyllä todella hyviä, mutta kyllä livenä nämä ovat vielä kauniimpia ja sopivin mallikin löytyy usein sovittamalla. Tässä vielä joitain omia suosikkejani Pikkujalkojen valikoimista, kaikki kengät pääset kurkkaamaan täältä.

Mitkä ovat sinun suosikkisi?

 • Meeri / Murulit
  8.9.2014 at 10:21

  Mä olen taas vetänyt stressiä näistä kenkäjutuista, Islalle pitäisi hankkia ensikengät ja voi miten onkaan vaikeaa hankkia ensikenkiä talveksi, vielä kun Isla on siro jalastaankin ja toinen ei vielä kävele niin mittaaminenkin etukäteen on aika haasteellista, villasukkavaraakin pitäisi jättää ja mitä jos otankin liian vähän kasvunvaraa ja joudun ostamaan uudestaan kengät keskellä talvea tai jos on liikaa kasvunvaraa, huoh, en muistanutkaan kuinka hankalaa on valita ensikenkiä, parasta olisi kun pääsisi sovittamaan mutta täällä myydään tosi huonosti juuri näitä ihania nahkakenkiä pienille joten ei auta kuin tilata netistä.
  Pinjalle taas hirvittää se hinta mitä saa laittaa isoihin kenkiin, neidin jalka on taas kasvanut hirveästi… Millon tuo jalankasvu oikein tasoittuu tuolla, en tiedä edes mahtuuko 34:kaan enää Pinjalle nuo samat saappaat Arauto Rapilta voisivat nimittäin olla ihan varteenotettava vaihtoehto, meinasitko pitää Eevillä noita saappaita myös ihan pakkaskelien saappaina eskarissa? En kovin monia kenkiä viitsisi hankkia kun pelkät talvigoret on jo jonkun 80euroa ja siihen 2x satasen nahkakengät ja meillä oli tosi hyvä yhdistelmä Pinjalla viime talvena kun hänellä oli tuollaiset Rapin hopeiset nahkakengät ja piti niitä myös hoidossa kovilla pakkasilla mutta säilyivät silti tosi siisteinä ja käytettiin niitä myös siistimpinä kenkinä, muuten oli käytössä pääosin vikingin goret lauhan talven vuoksi.

  • Marika
   8.9.2014 at 12:37

   Meeri, Bisgaardilta (Pikkujaloistakin löytyy) pelastus kun jalankoko 35+. Tarjonta heikkenee vaan huomattavasti :(. Ostin itse tokaluokkalaisellle Vikingin isompien tyttöjen nilkkuri/saapikasmalliset goretalvikengät. Tuskin niillä ihan kovimmilla pakkasilla pärjää, etsin vielä nätit Bisgaardit koossa 35. Ei oo helppoa ei ;).

  • Sini
   8.9.2014 at 17:00

   Joo nuo ensikengät on kyllä hankalia ostaa kun ei yhtään tiedä iten se jalka siitä sitten kasvaa :/ Meillä oli silloin ne rapin saappaat ihan hoidossakin ja pysyi tosi hyvinä. Eevillä on viimevuotiset tarrakengät jotka menee vielä eli niillä mennään alkutalvi ja nuo saappaat sitten lopputalvesta hoitoonkin jos toiset ovat pienet.

 • Anonyymi
  8.9.2014 at 10:53

  Pikkujaloissa kysymyksiin vatsaaminen ja lähetyksen saapuminen on erittäin nopeaa!! Samoista merkeistä minä tykkään. Tytölle jemmassa niin Angulusta kuin A Rauto Rap-kenkiä syksyyn ja talveen. Pojalle pitää vielä hankkia talvikengät.

  -Milla-

  • Sini
   8.9.2014 at 17:01

   No sepä! Kengät on niin ihania 🙂

 • Marika
  8.9.2014 at 12:32

  Ei tarvitse varmaan kertoa, että mulle nää lasten kengät on vähän sydämenasia :)..

  Angulus todella osaa, niin kaunista ja laatu käsinkosketeltavaa. Meillä on talveksi Anguluksen, Bisgaardin ja Arauto Rapin kenkiä, ja pienimmälle vielä ihan parhaat Tepsut.

  Klassisen kauniit nuo mustat Angulukset!

  • Sini
   8.9.2014 at 17:02

   Hahaa, saatiin tänne oikein ammattilainen paikalle! Teillä on kyllä aina ollut niin ihania kenkiä. Mielellään noihin lastenkenkiin kyllä panostaakin!

  • Marika
   8.9.2014 at 17:56

   Haha, joo tosi pro :D.

   Onneksi nää kengätkin tosiaan asia, mihin kannattaa panostaakin. Ja muutama vuosi, niin ne sanoo heipat kaikelle (äidin mielestä) kauniille.. Nautitaan vielä!

Lue lisää