SINÄ TEIT MINUT

Kun saan sinut syliini, en nimeäsi tiedä // Sua kannankin hassusti, en osaa sitä vielä.

Mistä jää muisto johon myöhemmin tartut, jota ohittaa et voi.
Sinun äänesi vahvistuu komeasti soikin //Aina en näe tarkasti, jotain tekisin jo toisin.
Joskus en kestä, että kaikki ne virheet nyt sinä saat tehdä.
Eteiseen halaamaan vielä tuun, kysyn nähdäänkö keväällä.
Sua naurattaa kun muistutan, on kylmä sää // Pue päällesi lämmintä.
Ullakolla laatikossa tavarat, leikkiautot, legot // joskus haluat ne. 
Uskon, että muistat jonkun tarinan rakkaudesta ja jollekin kerrot sen.
– Stella, vaaran päällä –

Tämä Stellan laulu on aina ollut minulle kovin erityinen, aina kun kuulen sen niin ajattelen sinua. En tiennyt äitiydestä yhtään mitään ennen kuin sain sinut. Tiesin vain, että rakastin sinua valtavasti jo ennen kuin olin sinua sylissänikään pidellyt. Luotin siihen, että me yhdessä keksitään, miten tämä homma toimii ja kyllä tästä hyvä tulee.

Olit niin pieni ja avuton ja raskainta minun oli jättää sinut heti yksin voimistumaan ja paranemaan. Kotona tuntui kovin tyhjältä ja ikävä oli suuri. Ymmärsin silloin, kuinka paljon elämäni muuttuikaan hetkenä kun sinä synnyit. Ymmärsin, että mikään ei koskaan tule olemaan tärkeämpää, pelottavampaa ja palkitsevampaa kuin olla äiti jollekin.

Olen tässä miettinyt, että kuka on minulle elämässäni eniten opettanut. Sinä. Olet ensimmäiseni, kaikki oli kanssasi uutta ja välillä minulla ei ollut hajuakaan mitä pitäisi tehdä. Tiedän, ettet sinä koskan minua epäillyt, olet aina uskonut ja luottanut minuun ja sanonut minun olevan maailman paras äiti juuri sinulle. Olemme käyneet läpi yhdessä eroahdistukset, uhmat, erilaiset lastentaudit ja paljon muuta näiden kuuden vuoden aikana. Sinä olet kasvanut isoksi ja minä äidiksi, joka nyt jo toisen kanssa tietääkin vähän enemmän. En ole täydellinen, mutta sinä et minulta sitä koskaan ole vaatinutkaan.

Jos joskus aikuisena luet näitä tekstejä ja kertomuksiani niistä meidän huonoistakin päivistä, haluan sinun tietävän, että kaikki päivät kanssasi ovat olleet merkityksellisiä. Vaikka kerroin kiireestä, kiukutteluista ja oman ajan kaipuusta, murehdin samalla kuinka joka päivä sinä kasvat isommaksi ja aika vain lipuu sormieni välistä. En minä tästä ajanjaksosta haluaisi luopua, mutta se ei ole minusta kiinni. En vain voi sille mitään, että tämäkin päivä on huomenna jo eilinen eikä aikaa saa pysätyettyä vaikka kuinka toivoisi.

Olet saanut silmäni kostumaan ilosta, surusta, huolesta ja kiukustakin. Olet antanut minulle anteeksi useammin kuin kukaan muu. Olet sanonut rakastavasi minua joka ilta ja pussannut minua joka päivä. Olet tuonut elämääni ihan uudenlaista merkitystä. Olet aina minun ensimmäinen vauvani.

Kerroit minulle kerran, että synnyit siitä kun minä tein sinut. Ei rakas lapseni, sinä teit minut

Hyvää syntymäpäivää!
Äiti

 • Anonyymi
  18.10.2014 at 08:08

  Nyt tuli itku, niin ihana teksti! Ja ihanat kuvat! Kaiken saman voisin sanoa omalle tytölleni, mun ensimmäiselle vauvalleni:) Paljon paljon onnea 6-vuotiaalle Eeville!!

  T:Heidi

 • Kinuski
  18.10.2014 at 09:42

  Osui, upposi ja liikutti! Onnea Eeville!

 • Anonyymi
  18.10.2014 at 10:16

  Ihana teksti 💛 tuli kyyneleet silmiin.vakkarilukijan oli pakko kommentoida vihdoinkin.kiva blogi,yks lemppareista!😊

 • Melina / Minishow
  18.10.2014 at 12:15

  <3<3

 • anna
  18.10.2014 at 16:56

  ihana teksti! Eihän sitä äitiydestä mitään tiennyt ennen kuin se oma lapsi oli sylissä.. Onnea Eeville!

 • Pikku hiiri
  18.10.2014 at 22:04

  Ihana teksti ja niin kauniita kuvia Eevistä <3
  Elämäni tarkoitus oli olla äiti omille lapsilleni. Kaunein & suurin lahja maailmassa.

 • sara // Ipanani&inspiraationi
  19.10.2014 at 11:26

  Onnea synttärisankarille 🙂 Kaunis teksti ja totta joka sana!

  http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

 • Sanna
  19.10.2014 at 18:50

  Niin kaunis tyttö ja kauniita sanoja. Onnea Eeville!

Lue lisää