TALVEN TOPPAA OSA 2

Nyt ainakin täällä päin saa kohta jo kaivella nuo toppavaatteet käyttöön, sen verran vilpoiset kelin on parina päivänä olleet. Tähän asti ollaa menty vielä välikausivaatteilla ja villahaalareilla. Viime talvisia toppahanskoja on kyllä lapset jo käyttäneet välikausivaatteiden kanssa, sormet kun tahtovat ainakin meidän lapsilla jäätyä aina ensimmäisinä.

Loppuksesästä sain kyselyn Mini A Turen maahantuojalta, että olisimmeko halunneet testailla tänä talvena heidän talvivaatteitaan. Mini A Turen ulkovaatteista minulla on aikaisemmilta vuosilta hyviä kokemuksia ja kahtena viimeisenä tavena Eevillä onkin ollut merkin toppahousut käytössä. Housut lähtivät ihan uudenveroisina eteenpäin seuraavalle omistajalleen, kangas on tosiaan näissä erittäin kestävää.

Merkki on monelle varmasti tuttu ja erityisesti heidän hempeä värimaailmansa on ollut joka vuosi ”the juttu”. Tänäkin vuonna sävyissä on kauniita hempeitä värejä, mutta mukana on myö kirkkaampia sävyjä kuten esimerkiksi oranssi, keltainen, vihreä, pinkki ja punainen. Aatulla olen tykännyt käyttää paljon punaista ja ainakin yhteen väliin se oli pojan omakin suosikki. Niinpä valkkasin tämän talven sävyistä molemmille takit värissä ”tomato” eli kirkas peruspunainen. Kirkkaana päivänä todellisen värin esiinsaaminen oli vähän haastavaa, kyseessä on siis kuitenkin sellainen ihan rehellinen punainen joka ei taita mihinkää muuhun väriin. Tytöille mallistossa oli myös tosi ihana hempeä pilkkukuosi nimeltä misty rose ja se oli toinen suosikkini tämän talven väreistä.

Aatun takin malli on Wally ja se on takaa hieman pidempi kuin edestä. Näin myös selkä tulee suojattua vähän paremmin. Housut ovat unisex malliset Willyt ja hanskat nimeltään Cesar. Housut ja hanskat ovat aikalailla samansävyiset kuin takin resorit ja hupun vuori. Virallinen väri on dark shadow ja kyseessä on mielestäni vähän ruskeaan taittava harmaa. Aatu on nyt arviolta n 97cm pitkä ja setti on koossa 104.

Eevin takki on hieman a-linjainen ja pidemmän mallinen, mallin nimi on Wiwica fur. Takista löytyy vyötäröltä säätö ja helmasta kiristykset, myös Aatun takissa on hyvät säädöt olemassa. Hupun karvareunus on tässä takissa irroitettava. Wiwica menee hyvin vähän siistimmissäkin menoissa, mutta materiaalinsa puolesta toimii erittäin hyvin lumileikeissäkin mihin se tietysti on ensisijaisesti tarkoitettukin. Näissä Mini A Turen ulkovaatteissa on huippuominaisuudet ja esimerkiksi vesipilariarvo on 8000.

Eevin takki on kokoa 116 ja housut 122. Näistä Mini A Turen housuista meillä oli Eevillä viime talvena jo 116 koko käytössä ja ne eivät enää tänä talvena olisi mahtuneet. Takki taas on mielestäni hyvän kokoinen, nämä pidemmät mallit ovat olleet vähän reilumpia mitoitukseltaan.

Mini A Turen toppahanskoja meillä on ollut ihan Eevin taaperoajoista saakka. Mielestäni ne ovat yhdet parhaimmista ja pitäneet meillä lasten kädet lämpöisinä hyvin. Aikaisemmin Mini A Turella oli erimallinen hanska, sellainen missä oli tähtiheijastin ja ne olivat mitoitukseltaan aika reiluja. Nämä uudemmat vetoketjulliset ovat taas niukempia ja Eevillä on koko L ja Aatulla M. Aatulla oli ihan vauvanakin tämmöiset ja ne oli helppo pukea tuon vetskarin ansiosta pieneenkin kätöseen.

Millaisia kokemuksia teillä on Mini A Turen ulkovaatteista?

Mini A Turen talven 2014 mallistoa myy Suomessa seuraavat liikkeet. Allaolevista linkeistä pääsette tutustumaan heidän Mini A Ture valikoimiinsa.

lastentaikamaa
ratkiriemu
bellabambina
Jeriika
Ella ja Ebba

 • Anonyymi
  16.10.2014 at 06:49

  Kauniit setit 🙂 Meilläkin on ollut merkin hanskoja ja olen niistä tykännyt! Viime talvena ostin alesta tytölle mini a turen takin ja tänään jo puettiin se eskariin, on jo sen verran kylmä! Takki on tosi kaunis, aika samanmallinen mitä kuvissa näkyvä Eevin takki. Meillä on myös aikaisemmin ollut merkin talvitakki ja toppahousut, ja molemmat ovat jemmassa pikkusiskolle melkeimpä uudenveroisina 🙂 Kauniita, kestäviä vaatteita!

  Terv. Niina

  • Sini
   17.10.2014 at 08:00

   Itse kanssa tykkään tuosta wiwica takin mallista kovasti! Ja tosiaan meillä myös kestäneet kaikki hyvin käytössä!

 • Anonyymi
  16.10.2014 at 13:51

  Kauniit lapset ja vaatteet 🙂 Milloinkahan mä lopetan alesortumiset ja maltan ostaa kauden alussa juuri sen haalarin/asun tytölleni mikä silloin miellyttää silmää eniten. Huoh. Täksi talveksi on jo 2012-2013 alesta hankittu pinkki racoonin lila sydän toppahaalari + viime talven alesta ostettu maaailman kaunein v.pun reiman takki. Lisäksi kirpikkseltä "sata" muuta takki ja housut settiä.
  Seuraavaksi talveksi eli 2015-2016 on jo kaksi haalaria, eilen just tuli elloksen ale ticketti ja toisena on seppälän viime talven aleista ostettu haalari.
  Joo ei oo järkee ei, mutta minkä sitä itselleen voi….. 🙂

  • Sini
   17.10.2014 at 08:00

   No mutta siinä ainakin säästää pitkän pennin kun ostaa alesta jemmaan! Mä myös yleensä ostan aina ulkovaatteita alesta!

 • Maissi
  16.10.2014 at 20:17

  Tykkään ja kokeillut omillakin. Minusta vaan turhan leveitä malliltaan, joten muita nykyään käytössä.

  • Sini
   17.10.2014 at 08:01

   Meille nuo takit ovat ihan hyvän mallisia, mutta viime vuonna haalari oli vähän turhan leveä..

 • Annika /Karkkipurkki
  16.10.2014 at 20:39

  Kivan näköiset setit! Meillä oli Mini A Turea viime talvena ja tykättiin kyllä 🙂

  • Sini
   17.10.2014 at 08:01

   Täällä kanssa hyviä kokemuksia!

 • Anonyymi
  17.10.2014 at 06:36

  Kivat setit 🙂 Meilläkin oi Eevin ikäisellä tytöllä viime talvena merkin takki ja housut, mutta koin ne jotenkin leveän näköisiksi ja Molon topat valikoituivat useimmiten päälle. Kauniita vaatteita kyllä ovat.

  • Sini
   17.10.2014 at 08:02

   Nämä ovat kyllä eri mallisia kuin esimerkiksi molon vaatteet. Itse tykkään tuosta wiwicasta kun on tuollainen a-linjainen. Molon takki taas on sporttisempi, tykkään kyllä siitäkin!

 • Anonyymi
  17.10.2014 at 07:42

  Kivat on!:) Saako kysyä minkä merkkiset kuvissa näkyvät pipot ovat?

  • Sini
   17.10.2014 at 08:03

   Moikka! Juu ne on gugguun tämän talven mallistosta olevat merinovillapipot. En tiedä onko juuri nyt saatavilla, mutta ainakin näitä piti tulla lisää vielä nettikauppaan!

  • Anonyymi
   26.10.2014 at 14:59

   Kiitos! Gugguun nettisivuilla kuvissa ei näy nuo noita nahkaisia logoja, siksi hämmennyin. Tilasin meidän eskaritytölle XL koon ja 2,5 vuotiaalle tytölle baby version koossa XXL. Tiistai-iltana myöhään tein tilauksen ja jo perjantaina pipot oli tytöillä käytössä!:)

   Gugguun sivujen mukaan baby pipon XXL vastaa 49-52 cm, mutta meidän tytölle olisi kyllä hyvin riittänyt kokoa pienempi XL (46-49 cm), vaikka tytön päänympärys on yli 50 cm. No, pipo menee hyvin varmaan vielä ensi talvenakin!;) Eskaritytölle, jonka päänympärys oli elokuussa 51,5 cm otin XL:n (52-55 cm). Sekin on reilu, mutta ei häiritsevästi, ja sekin menee varmasti ensi talvena. Sillä hetkellä L koko oli lopussa, nyt sitä on taas saatavilla. Ihanan pehmeiltä ja lämpimiltä nuo vaikuttaa. Nuoremmalle sovitin Fredrikssonin Tupsuliinia, mutta se ei ollut yhtä istuva, kuin tämä Gugguun malli.

 • Anonyymi
  17.10.2014 at 15:15

  Minkä kokoiset nuo teidän Gugguun pipot ovat?

  • Sini
   17.10.2014 at 19:40

   Aatulla 51cm päässä on se isoin nauhallinen, olikohan XL. Eevillä on tuo nauhaton 50cm koossa L ja on vähän kyllä reilu eli M koko olisi ollut parempi. Nuo nauhalliset ovat tosiaan niukempaa kokoa.

  • Anonyymi
   18.10.2014 at 11:33

   Kiva, kiitos tiedosta 🙂

Lue lisää