J NIIN KUIN…

 …arvaattekin varmaan, että Joulu! Saako siitä jo puhua, vaikka ihan vähän vaan? Olenkin maininnut täällä aikaisemmin, että en mikään kovin suuri jouluihminen ole ja eikä meillä yleensä kovin paljon joulukoristeita kotona näykään. Tykkään kyllä joulusta itsessään, mutta lähinnä sen vuoksi, että silloin ei ole kiire mihinkään, saa luvan kanssa syödä ähkyn hyvästä ruoasta ja viettää aikaa rakkaitten ihmisten kanssa.

Koristeina meillä on enimmäkseen lasten tekemät askartelut, kynttilät, marimekon kuusikuosinen liina ja sitten tietysti joulukuusi. Jouluvalot täytyisi varmaan tänä vuonna ostaa, lapsilla onkin ympäri vuoden kauniin kirjavat pallovalot huoneessaan.

Ferm Livingin joulukalenteria ihastelin jo viime vuonna, mutta ne tuntuivat loppuvan joka paikasta jo ennen kuin ehdin edes ajatella tilaamista. Tänä vuonna olin heti asialla ja tilasinkin tämän talokalenterin Connox.de verkkokaupasta. Sieltä saa pienen alen myös tilauksen suuruudesta riippuen ja voimassaolevat koodit kannattaa kurkata täältä. Koodin saa lisättyä ostoskoriin klikkaamalla ensin oikeaa tilaussummaa ja sitten kohtaa ”Jetzt den Gutschein einlösen” kohtaa. Samaan tilaukseen otin itse myös pari noita fermin puista tähtikoristetta.

idkuva

Kalenteri tulee tänä vuonna käyttöön vain Aatulle, Eeville kun ostin hänen toivomansa Frozen kalenterin. Kalenteriin hankin sisälle tuollaisen brion lentokonesetin ja yhden pienen legosetin ja loppuihin ajattelin laittaa mm. tehtäväkortteja, karkkipäivän karkit, ja jotain muuta pientä ja edullista. Tehtäväkorteissa voi olla esimerkiksi piparien leivontaa, uimahallireissu, leffaliput tai vaikkapa värkit johonkin kivaan askartelujuttuun. Nämä luonnollisestikin olisivat tarkoitettu molemmille lapsille. Olisiko teillä ideoita mitä muuta voisi niihin laittaa? Ja millaisia kalentereita teillä on ollut?

Kortit ja nämä muut jutut täytyy vielä paketoida pieniin nätteihin paketteihin ja toivoa, että uteliaat pikkusormet malttavat pitää niistä näppinsä erossa. Ehkäpä meillä tonttu vie aina joka aamu sinne yhden, vaikka nättihän se olisi jos kauniit paketit oikeasti pysyisivätkin noissa taskuissa. Viime vuonna meillä oli ne semmoiset popin joulusukat, joihin tonttu aina toi yllärin. Arvatkaa oliko parina aamuna käynyt niin, että tonttu olikin unohtanut 😀 Äkkiä sitten hämäämään lapsia jollain ja piilottamaan yllärit sukkiin.

Eevi tosiaan on suuri frozen fani ja toivoi tätä frozen kalenteria itselleen. Löysinkin sen jo kuukausi sitten aika hyvään hintaan Lekmeristä täältä* kun googlettelin ensin vähän alekoodeja (kannattaa tsekata kaupan nimellä esim. tämä sivusto aina ennen tilaamista). Nykyään nuo kalenterit ovat jo aika huiman hintaisia, mutta tämä maksoi alen kanssa vajaa 20 euroa. Kalenterissa on erilaisia kosmetiikkajuttuja, uskoisin siis ainakin olevan mieluisa meidän neidille!

Connoxilla on joulutuotteet kerätty omalle sivustolleen ja tässä näkyy tuo kalenterikin vielä kivasti stailattuna. Ihania kynttelikköjänkin on vaikka kuinka, meiltä löytyykin tuo byLassenin musta Cubus ja toinen suosikkini olisi tuo Muuton Gloria.

 • Saga / Niittykulma
  4.11.2014 at 12:26

  Meilläkin voisi tänä vuonna toimia tällainen kalenteri, johon ilmestyisi vaikka legoja. Täytyykin laittaa suunnitteluun. Jään siis odottamaan vinkkejä.

  • Sini
   5.11.2014 at 10:41

   Legot kalenterissa toimivat varmasti!

 • La Jo
  4.11.2014 at 16:54

  Meillä oli lapsena sellainen pussukkakalenteri ja esim hammasharja oli kiva lahja, vaikka kuulostaa ehkä tylsälle 🙂 Nykyäänhän niitä on vaikka millasia, silloin riitti oikea väri.
  Voisko ajatella myös leffalippuja ja itse tehtyjä "tänään saat päättää mitä tehdään/syödään" tms lippuja. Riippuu niin lapsesta, itse olen tykännyt (myös aikuisena) luovista jutuista.

  • Sini
   5.11.2014 at 10:42

   Ei kuulosta ollenkaan tylsälle, tuohan on hyvä idea! Haluaisin juurikin jotain hyödyllistä niihin enkä mitään turhaa väkisin keksittyä tilpehööriä. Noita erilaisia kortteja ajattelin kanssa laittaa, meillä oli viime vuonna muutamia tehtäväjuttuja ja lapset tykkäsivät kovasti!

 • Anonyymi
  4.11.2014 at 18:19

  Joku päivä ylläri voisi olla tarra, makeinen, pipari/muu keksi, pikku auto, mini kirja, purkkaa, kuivattuja hedelmiä, heijastin, sukat…

  • Sini
   5.11.2014 at 10:42

   Kiitos hyvistä ideoista, poimin ehdottomasti näistä meidänkin kalenteriin jotain!

 • Hui - Hai Piia
  5.11.2014 at 10:11

  Aarekidkalenteri olisi todella ihana. Mutta jotenkin en näe sitä meillä enää pitkäikäisenä, kun luulen että nuo kaupan kalenterit alkaa olla mieluisempia. Mutta ehkä väsään vielä tänä vuonna jonkun oman.

  • Sini
   5.11.2014 at 10:43

   Se on kyllä nätti. Itse tykkään tästä fermin omasta kun ei ole "liian lapsellinen" ja menee ihan meille aikusillekin! 🙂

 • Lilli Pee
  5.11.2014 at 12:33

  Mie ompelin viime vuonna lippuviirimäisen kalenterin 🙂 Silloin sisältöpuoli jäi vähän kiireen jalkoihin (meilläkin hämättiin lapsia ja kiireellä tungettiin unohtuneita paketteja pusseihin..), joten tänä vuonna hommat on kutakuinkin paketissa ja pienet lahjat kääritty jo hyvissä ajoin 🙂 Kalenterista löytyy mm. legoja jaettuna useammalle päivälle, tytölle hiushärpäkkeitä yms., piparinpaistoa ja muita pieniä tekemisiä, ah-joulusiivous ja päälle suklaata, taitaa löytyä h&m perus 4,95e paidatkin ja adventeille kynttilät+glögilupaus 🙂 Tuo siun kalenteri on hurjan nätti! Ihanan yksinkertainen 🙂

 • Sara // Housefive
  5.11.2014 at 20:13

  Meillä oli lapsena vastaavassa pieni kuusenkoristeita lastenhuoneen kuuseen, tarroja, markkoja, Julia-konvehteja (yksi kerrallaan), kiilotkuvia ja tarroja. Jotain samansuuntaista mäkin ajattelin pojille tänä vuonna 🙂

 • Mari
  5.11.2014 at 20:17

  Xylitolpastillit/purkat on myös hyviä :). Meillä ollut käytössä myös noi pinnit, hammasharja, uusi tahna, jne. Pipareiden leivonta on vinkata uudella pienellä piparimuotilla :). Meillä olis kanssa täytettävä kalenteri, en tiedä kyllä jaksanko alkaa enää täytteitä keksimään.

 • Eppusen kaapilla
  5.11.2014 at 21:03

  Mäkin haluaisin tollasen kalentrin, mutta Eppu haluaa Lego -kalenterin niin sillä mennään. 😀

Lue lisää