VIIKONLOPPUNA

Mitäs teillä on isänpäivän ohjelmaan kuulunut? Me saimme juuri tuossa syötyä ja ihan järkyttävä ähky tuli taas kerran. Nyt sulatellaan vähän ruokia ja suunnataan sitten vielä mummulakierrokselle.

Meillä olikin mukavan pitkä viikonloppu kun minulla oli perjantaikin vapaata. Paljon ollaan ehditty touhuamaan ja pihalla ollaan oltu paljon. Saimme sitä lunta tosiaan tännekin ja ennätimme takapihalle rakentaa pulkkamäen, se tosin on nyt jo sulanut. Todistusaineistoa voi kuitenkin kurkata instan puolelta! Meillä lapset rakastava muovailua ja sen parissa vierähtikin eilen pari tuntia. Joulupukin paketteihin täytyy ehkä hankkia muutama uusi muovailuvaha vempain. Eevi on tykännyt tuosta jäätelökoneesta tosi paljon, olisiko teillä suositella jotain muuta kivaa?

Hoidossa lapset olivat askarrelleet ihanat isänpäivälahjat ja niiden antamista odottivat kuin kuuta nousevaa. Lauantaina teimme Eevin kanssa jo isänpäivän jälkiruoan valmiiksi pakkaseen, työnalla oli siis tuollainen helppo jäätelökakku suklaakuorrutteella.

Isänpäivän aamu starttasikin sitten hyvällä aamupalalla. Hain pari päivää sitten Marimuksusta muutamia täydennyksiä astiavarastooni, siellä on tosiaan vielä tänään kaikki normaalihintaiset tuotteet -20% ja -30% alessa! Alen saa syöttämällä koodin ”asiakas” heti tuonne sivun ylälaitaan.

Varsinaiselle ruoalle kaivoin sitten komerosta tuon marimekon kuusikossa-kuosin pöytäliinankin esiin. Suunnitelmissa on ollut hankkia joku toinekin kiva pöytäliina marimekon kankaasta ja suosikki on jo löytynyt, siitä sitten ehkä joskus myöhemmin lisää. Tämä kuusikossa on minusta myös tosi kiva ja meiltä löytyy samaa kuosia myös pussilakanoista.

Alkukeittona oli aurajuustokeitto, pääruokana pippuripihvi ja hasselbackan perunat ja jälkkärinä sitten se jäätelökakku. Nyt täytyy ehkä ensi viikolla taas koittaa syödä vähän kevyemmin 🙂

Mukavaa sunnuntain jatkoa!
 • Anonyymi
  9.11.2014 at 15:21

  Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa sinnekin.
  Yksi ihan paras vempain muovailuun on valkosipulipuristin. Voi sitä riemua, kun rei`istä tursuaa muovailuvahaspagettia.
  T. Tiina
  PS. Tuo pöytäliina on kyllä kaunis. Ihailin sitä jo viime jouluna. Nyt meni vahvasti harkintaan omaankin huusholliin.

  • Sini
   9.11.2014 at 18:34

   Hei, tuo valkosipulipuristin täytyyin ottaa ensi kerralla muovailuihin mukaan! Kiitos vinkistä! Tuo liina on ihana, meillä se on käytössä vain talvella ja nyt tuntuu taas pitkän ajan jälkeen ihan uudelta!

 • Anonyymi
  9.11.2014 at 16:35

  Ihania tarjoiluja ja kattaus! Miten tuo kakku on tehty? Löytyykö jostain entistä resepti? 🙂
  -satu

 • Amy
  9.11.2014 at 19:02

  Play Dohin karkkikone ehdoton suosikki meillä, jopa 2v osaa sitä käyttää. Kiva pyöritellä koneella palloja…

  • Sini
   9.11.2014 at 20:06

   Oi, kuulostaa hyvältä! Täytyykin katsoa mistä tuollaisen löytäisi!

 • heidiihh
  9.11.2014 at 19:58

  Heippa, mistä olet löytänyt Kuusikossa-kangasta vahakankaana? Olen kysellyt kankaastsa ympäri Suomea useilta Marimekon jälleenmyyjiltä ja kaikki ovat sanoneet, että kyseessä on poistunut tuote ja saatavilla vain puuvillakankaana 🙁 Josko vahakangasta löytyisi kuitenkin vielä jostain..

  • Sini
   9.11.2014 at 20:07

   Heippa! Tuo meidän oma on ihan puuvillakangas eli valitettavasti en voi auttaa 🙁 Lapsiperheessä ei ehkä paras vaihtoehto, mutta tähän mennessä on kaikki tahrat lähteneet pesussa hyvin!

 • heidiihh
  9.11.2014 at 20:27

  Kiitos vastauksestasi! Meillä häärii vielä niin pieni lapsi (1v 11kk) pöydän ääressä, että puuvillaliinaa saisi olla pesemässä harva se tunti 😉

  • Sini
   9.11.2014 at 21:18

   Joo, se vahaliina voi olla kyllä parempi vaihtoehto 😀

  • PW
   10.11.2014 at 07:25

   Meilla jokapaivaisessa kaytossa Marimekon puuvillapoytaliina ja lapsen paikalla Ikeasta hankittu kirkas kirjoutuspoydan alusta, poytaliina nakyy kivasti alta ja kaikki ruuat+murut voi pyyhkia pois.

 • Anonyymi
  9.11.2014 at 20:32

  Moi! Tuota Aatulla olevaa paitaa olen miettinyt tilaavani, onko millainen mitoitukseltaan? Poitsu on vähän reilu 90 cm ja kokoa 92/98 mietin, lähinnä että kannattaako enää sitä kokoa tilata ettei jää heti pieneksi. Puseroissa on käytössä koko 98, kun on pitkäselkäinen. Kiitos vinkeistä, jos osaat antaa koon suhteen!
  Ansku

 • Anonyymi
  10.11.2014 at 08:10

  Hei, olen aina kuvitellut, että sulanutta jäätelöä ei saa uudestaan pakastaa, kun silloin siitä tulee helposti hileistä ja maku kärsii. Ilmeisesti tässä kakussa ei ole sellaista ongelmaa? Tämä vaikutti niin hyvältä, että tekisi mieli kokeilla pojan synttäreille.

  -Taru

  • Sini
   10.11.2014 at 14:03

   Moi! Tarkoituksena ei ole sulattaa jäätelöä kokonaan vaan pehmentää sen verran, että sen saa levitettyä vuokaan. Ainakaan meillä ei mitään hilettä tullut ja maku oli tosi hyvä! Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

 • Nina
  12.11.2014 at 12:58

  Voi vitjat kun teillä on kaunis koti ja ihanat kattaukset. Jouduin varastamaan tuon pöytäliinaidean ja tilata Marimekolta samaisen kankaan omaan kotiin joulupöytäliinaksi 🙂

Lue lisää